måndag, mars 31, 2014

Där påskliljorna blommor


En sak jag älskar med England är alla påskliljor som blommar överallt så här på våren. Längs med vägkanten och i rondeller. Överallt ser man små gula fält. Underbart. Här är det mini daffodils som växer, men i vår familj kallas de dillydafs. Fråga mig inte varför!


Och igår fick vi en helt underbar vårdag med solsken och värme. Det blåste såklart, men ändå, så väldigt skönt att känna hur solen värmer efter den här evinnerligt kalla vintern. Jag trodde att vi svenskar var besatta av väder, men engelsmännen är minst lika vädertokiga. Igår, när termometern visserligen visade tvåsiffrigt men knappast tropisk värme, såg vi en massa män i shorts och flipflops. Jag såg till och med en dam i en solklänning och flipflops. Det kändes kanske lite väl optimistiskt för slutet av mars. But that's the English way!


Det är mysigt att gå runt i ett vårigt Lytham, med en massa blommor, uteserveringar och annat fint. Engelska byar kan verkligen vara fina.


Igår var det också mors dag i England, men min son var i Liverpool hos granny och grandpa, så jag fick istället fira min dag med Engelsmannen och Ernst. Inte helt fel det heller! Heeeelloooo Ernst!

söndag, mars 30, 2014

Söndagssvep, 30 mars 2014



God morgon! Idag skulle jag inte ha något emot att vakna i Paris...


Det finns några riktigt vackra plagg i H&Ms Conscious Exclusive Collection! Kronprinsessan Victoria har redan snappat upp några godbitar från kollektionen.



Wow! Jag gillar de här kläderna från Maison F pour Bonton.


För er som letat så finns det nu bovetemjöl från Kungsörnen!


Sarah Moss fick jobb på Island precis efter den ekonomiska kraschen, och i Names for the Sea: Strangers in Iceland delar hon av sig med sin upplevelse. Verkar väldigt intressant!


Hur sött! För den som kan sticka är här en halsduk med fluga.


Kolla in modellen och skådisen Amber Valletta vackra hem!


Så mysigt med en liten frukostvrå. Det vill jag ha i mitt framtida hem!


Clare Danes kör också på den bästa resevagnen, en Baby Jogger City Mini, till sonen Cyrus.


Jamen, det är klart! En rosa skinnjacka ska man ju ha i vår! Här är det Emmy Rossum som visar vägen.


Marion Cotillard hoppar högt för Lady Dior.


Kolla vilken stylish trio på front row!


Det kanske inte låter så gott med bär- och rödbetsglass men det ser himlans gott ut!


Har någon provat matcha? Jag är sugen på att testa den här Matcha Mint Iced Tea!


Och hallå, nån mer än jag som är förvånad över Gwyneths och Chris separation? De var ju så söta!


Ni får kolla in klippen på kändisar hos Oprah som pratar om att åldras med värdighet, det ärliga inlägget med ammande mammor, söta barn och djur och så gillar jag den här listan hos Kalaslotta. Jag håller inte med om nummer 13, men 46 är fin och halleluja till nummer 96!


Ha en underbar dag!

fredag, mars 28, 2014

Som isarna när det blir vår, som lockarna i ett dyblött hår


(som vänner när livet vänder sig mot dig...)

Hallå! Orup ska vara med i Så mycket bättre! Hå hå, så bra, då kanske till och med jag vill titta på programmet. Jag tycker att han är en av de bästa låtskrivarna i Sverige, även fast hans musik inte alltid är den bästa, så det ska bli kul att se vad andra kan göra med hans musik. Tänk er till exempel om någon som Lykke Li skulle göra en version av Som isarna när det blir vår, det skulle vara något!

Gungning och TGIF!



Jag höll på att skriva att den här bilden är sommar för mig, men jag menar såklart vår! Vi hade en himla tur med vädret under vår vistelse i Sverige, sol och härliga plusgrader de flesta dagar. Alfred åkte skrinda, gungade, kastade stenar i sjön och cyklade trehjuling.

På vägen hem från Sverige blev jag förkyld, så efter några febriga och snoriga dagar ska jag försöka bli frisk över helgen medan Alfred och Engelsmannen åker till Liverpool för att hälsa på Alfreds great granny som är på besök från Eastbourne. Jag hoppas jag blir frisk nog att träffa henne någon gång nästa vecka.

Hoppas det blir en bra helg för er!

Vårfint i blått och rosa




Sirlig blus från Topshop, kavaj från Topshop, hatt från Liberty, byxor från H&M, skinnväska från River Island hos ASOS, örhängen, halsband, ring och armband från Ottoman hos ASOS, skor från ASOS, nagellacket adore-a-ball från Essie och läppstiftet Amelia från Stila hos ASOS.

torsdag, mars 27, 2014

13/52



När vi kom hem till England igår, efter att ha lämnat mormor och morfars hus klockan tre på morgonen, så var det operation försöka-hålla-oss-vakna som gällde. Vi tog en tur till Blackpool där den friska havsluften piggade upp oss. Den glimrande vindfångaren var också uppiggande! Det är roligt nu när Alfred kan resonera om saker och ting. För några dagar sedan berättade jag för honom att vi skulle åka hem till England snart. Vi ska åka hem till England, för jag bor inte här i Sverige. Jag bor i England, förklarade han för mormor.


Det var häftigt att se Alfred byta till engelska hur enkelt som helst. När han hälsade på passkontrollanten sa han hello utan att tveka! Jag blir alltid lite imponerad! Annars är det vissa småord som är svåra att ha koll på. Du får komma och leka med mitt tåg when du kommer till England, mormor! You can doppa in my sauce, daddy. Antar att det inte alltid är helt enkelt att hålla isär språk.


Igår var det också premiär för nya vårhatten. Alfred verkar gilla hattar lika mycket som jag gör! Och turkost också!


Bilder på mitt barn en gång i veckan under ett år. Det här är vecka 13.

tisdag, mars 25, 2014

Bilder från Sälen


Alfreds kusiner är riktigt duktiga på att åka slalom! De båda gick på skidskola, så de utvecklades enormt mycket under veckan. På lördagen var de med på en slalomtävling och de var superbra! Här är det storkusinen som susar nedför backen.


Alfred kom på att det här med matsäck är himla gott. Mackor, mmmm! Bättre än slalom.


Och såklart snowracer. Det är ju inte direkt något som vi har använt i England (även fast vår lokala hardware shop faktiskt har pulkor på lager! Önsketänkande?). Den åkte han med som en sparkbil, eller nedför backen i hög fart! Morfar och moster åkte gärna med.


Det här var första gången någon av oss var i Stöten, och vi har bara bra saker att säga om det! Enda nackdelen var på vägen hem, när vi efter en timmes resa från huset bara hade kommit nedför Sälenfjället eftersom det var en hel del andra som också åkte hem på söndagen, då kändes det lite trögt... Men annars, helt underbart!


måndag, mars 24, 2014

Vi hittade snön!


Ja, så fick vi då till slut några riktiga snödagar. Det blev ju ingen snö för oss över jul, så när syrran med familj skulle åka upp till Sälen och undrade om vi ville hänga på några dagar så gjorde vi det! Förra gången Alfred lekte i snö skulle han snart fylla två, så det kommer han inte riktigt ihåg, så det var guld värt att kunna ge honom det här nu. Det var inte alls så mycket snö som jag trodde det skulle vara, men det fanns så vi blev nöjda! Alfred provade på att stå på ett par slalomskidor, men det var ingen höjdare tyckte han, han föredrog snowracern! Vi såg en hel massa två- och treåringar som stod på sina skidor och storgrät, ibland känns det som om att det är föräldrarna som pushar barnen lite för mycket... Kanske är en bättre idé att vänta tills barnen faktiskt vill åka skidor? 

Vädret var kallt, varmt, blåsigt, soligt, mulet... Ja, allt i en blandad kompott, men när man är i Sälen är man ju ute ändå! Jag är dock ganska glad över att jag inte bor i Lappland eller Alaska och måste klä på alla dessa lager kläder på Alfred varje dag, ugh! 

Fler bilder kommer snart!

söndag, mars 23, 2014

Söndagssvep, 23 mars 2014



God morgon! Idag är vi på väg hem från Sälen efter några dagars skidåkning!


Mycket snyggt har Hatch Collection i nya kollektionen. Anpassade för både gravida och icke-gravida!


Somrig klänning hittas hos Next.


Snygga hattar gör Janessa Leone.


Otroligt söta små kaninknoppar till byrån, verkligen hur fina som helst!


Det är kul med lite annorlunda saker i barnrum, som till exempel den här fårhyllan för böcker.


Boken Whole skulle jag vilja läsa. Eller så kan man lyssna på den hos Storytel.


Fint bord att fixa till själv för den händige! Det skulle vara väldigt snyggt med tre stycken stubbar i olika höjder och målade i olika färger!


Härligt med ett riktigt stort kök.


Nyttiga och färgranna super bowls ser goda ut!


Till efterrätt smakar det gott med chokladpudding med saltade pistagenötter.


Och så sköljer vi ned allt med citron- och ananassangria! Mmmm, till sommaren...


Fint med en blå väska.


Karolina Kurkova kör på en skönt avslappnad stil. Fint med blå hatt, alltså!


Det bästa med Game of Thrones tycker jag är alla starka kvinnor! Coolast av alla är ju Brienne of Tarth som spelas av ståtliga Gwendoline Christie.


Den här bilden från majnumret av Vogue 1957 känns lika aktuell 2014!


Lykke Li har gjort en fantastisk version av Lill Lindfors gamla låt Du är den ende, och den är också ledmotivet till nya svenska filmen Tommy där Lykke Li spelar en av rollerna. 


Hoppas ni har en härlig dag!