fredag, februari 28, 2014

I helgen



Helgen blir en barnfri sådan för oss. Imorgon åker vi till the Lake District för en natt på Lyzzick Hall, vandring, afternoon tea, brakmiddag och Full English Breakfast. Det är en julklapp från svärföräldrarna och i den ingår alltså barnvakt, det är verkligen den bästa sorts presenten!

Har ni inget att göra i helgen tycker jag att ni ska kolla in Jills Veranda. Jag gillar programmet, men det senaste programmet, med inspirerande Kristian Gidlund, är verkligen värt att titta på. Stor gråtvarning dock, gör inte som jag och titta på det medans ni är på en crosstrainer... Snyft, snor och snörvel!

Ha en kanonfin helg!

Sno stilen: Mandy Moore



 Maffiga örhängen från ASOStröja från Monkibyxor från Forever 21 och pumps från Zara.

torsdag, februari 27, 2014

9/52



Ni har hört det förut, men Alfred älskar att cykla! Just nu drömmer han om en cykel med pedaler! "When I'm a bit bigger I want pedals. Pink pedals. And a pink bike." Vi (läs Engelsmannen) håller som bäst på att lista ut vilken som är den mest lämpade cykeln, och det lutar åt en Hotrock från Specialized, samma märke som hans balanscykel och den är verkligen hur bra som helst. Och den finns i rosa, så passande... 

Det är bara slutet av februari, men Alfred kunde cykla i sin vårjack! Hur härligt är inte det? Ok, han kommer antagligen inte använda den förrän i april igen, men strunt samma. Det är vår!


 Bilder på mitt barn varje vecka under ett år. Det här är vecka 9.

onsdag, februari 26, 2014

"Love Your Curves and All Your Edges, Love Your Perfect Imperfections"



Vissa låtar sätter sig på hjärnan, den här på ett positivt sätt! Just nu går John Legends vackra All of Me på repeat på min Spotify. Vackra ord och vacker musik. I videon kelar John med äkta frun Chrissy Teigen och vill man se mer av henne (med mindre kläder på sig) så är hon en av modellerna som pryder Sports Illustrateds baddräktsnummer. Vill ni ha ännu mer så pryder paret också senaste numret av Martha Stewart Weddings där de delar med sig av sitt bröllop vid Comosjön i Italien!

måndag, februari 24, 2014

A Time to be Born, and a Time to Die


"To every thing there is a season, and a time to every purpose under the heaven:
A time to be born, and a time to die;
a time to plant,
and a time to pluck up that which is planted."



I torsdags födde våra vänner i München en liten dotter. En förtjusande liten tyskskotska som ska heta Isla. Det känns som om alla har blivit på smällen nu efter att vi har flyttat därifrån! Det är så dags då... Vi ska på deras bröllop i Skottland i juni, men vi hoppas på att få se lilla miraklet innan dess också.


Och ibland blir livets kretslopp extra tydligt. Man föds, man lever och man dör. Under helgen somnade min äldsta systers svärmor in. Cancer. En skitsjukdom är det. Du är saknad, Lotta. Vila i frid.

söndag, februari 23, 2014

Söndagssvep, 23 februari 2014



God morgon! Den här bilden... Åååååhhhh!


Och så föddes då en liten prinsessa! Ser fram emot att få höra namn och se bilder på Prinsessan Madeleines facebook.


Det kan knappast bli trendigare än den väskkollektion Cara Delevingne designat för Mulberry! Väskor som lätt kan bli ryggsäckar, det ligger onekligen i tiden.


Duktiga designern Orla Kiely har gjort en skokollektion med Clarks och skorna finns i varierande klackhöjd men alla doftar 60-tal!


Ingen hemlighet att jag gillar prickar, hjärtan och pussmunnar. Det nya trycket från Bobo Choses är helt min stil!


Och den här lilla randiga jackan från Mini Rodini vet jag en Alfred som skulle vara passa bra i!


Väldigt snyggt med rosa läppar! Jag skulle vilja testa Baft Pink hos &Other Stories.


Inte så långt kvar till Oscars-galan nu. Jag hoppas på mängder av vackra klänningar (jag är spänd på att se vad Lupita Nyong'o väljer!) och jag hoppas på att få se lite blommor. Gärna den här från Oscar de la Renta (Nicole Kidman, I'm looking at you!).


Härligt kök från ELLE Decoration.


Himla rolig idé till klädförvaring i ett barnrum!


Har man lite större barn som gillar att pyssla kanske luftballonger i paper är något att försöka sig på?




Frankofiler och matofiler, klicka er in på Mimi Thorissons blogg och njut. Vackra bilder från hennes liv i Médoc, god mat, bra läsning och ni kommer få en rejäl dos Frankrike-längt!


Jag vet att det är fler här som gillar en viss Mr Cumberbatch. Och nu när vi får vänta läääänge på nästa säsong av Sherlock så får ni kolla in det här klippet när Benedict läser R Kellys sång som en dikt. Briljant, och den där lilla blinkningen där på slutet är perfekt.


Flugan är lite sned, darling. Coolaste paret i stan är ju Brangelina i matchande smokingar. Smooooking hot!


Och hörreni, kolla in den här afrikanska varianten av sången Let It Go från nya filmen Frozen (måste gå och se den!). 




Klicka på 30 of the Most Inspirational Images Ever och titta på några fantastiska bilder. Alla bilder är otroliga, men bild nummer 24 är ändå min favorit. Ha en fin dag!

fredag, februari 21, 2014

#fittupproret


Egentligen är det ganska konstigt att vi inte har ett bra namn för det, det där vi har därnere mellan benen. Underliv, slida, fitta, snippa... Själv föredrar jag snippa, det påminner om snopp och känns som ett jämlikt ord. Fitta låter så hårt och argt och det tycker jag inte passar på en kroppsdel som är mjuk och härlig. Men det spelar ju egentligen ingen roll vad man kallar det.

Det konstigaste är väl ändå att vi faktiskt inte riktigt vågar prata om det, det dära. När jag var tonåring och hade sexualundervisning i skolan var det mycket prat om hur normalt det var att pojkar runkade och om hur snoppar fungerade. Flickor? Ja, nja, jo, de kan ju också tillfredsställa sig själva men det är inte alls lika vanligt som att pojkar runkar. Inte alls. Klitoris? Jo, det finns ju där någonstans men är inte direkt något att berätta om. Eller är det kanske för att ingen vågar prata om det? Som tur är var jag en del av Sex and the City-generationen som gjorde sexleksaker och kvinnors lust och känslor något som betydde något. Jag förstod då att de flesta kvinnor faktiskt onanerar. Vi har en egen lust. Vi har en snippa som också förtjänar att må bra.

Men det fortsätter ändå, behovet att sätta en skämskudde över vårt egna kön, att inte våga berätta om hur bra det är och ibland om hur dåligt det mår. Skälet till att jag skriver om det här är för att en kompis skickade en länk till Agnes Hellströms inlägg om Blondinbella och fittupproret som i sin tur länkar till Blixas inlägg om den tabubelagda fittan och om hur fittskador normaliseras. Deras inlägg fokuserar på det stigma som ligger på skador som kan uppkomma vid förlossningar och att det inte pratas något om det innan man föder barn. Eller efter man fött barn heller, för den delen. Och ja, visst är det dåligt med information om eventuella komplikationer efter förlossningar. Jag kommer ihåg att min syster varnade mig för att det kunde göra ont att bajsa efter förlossningen, och herreminje, det hade hon rätt i! Hade det kommit ut ytterligare ett barn där i toaletten hade jag inte varit förvånad, det kändes som att föda barn all over again... Det hade ingen gynekolog, barnmorska eller specialist pratat om innan, men jag är tacksam för att jag har starka kvinnor omkring mig som faktiskt vågar prata om sådant som är jobbigt. Hemorrojder och annat skit. Mina smärtor försvann ganska snabbt, trots en operation där direkt efter förlossningen, och problematiken ligger i de komplikationer som inte försvinner, de som gör att kvinnor förblir urin - och avföringsinkontinenta, har ont vid sex och allt annat som man inte vågar prata om. När de väl kommer till vården så får de sedan höra att det är helt normalt att behöva stå ut med lite problem och smärta för att kunna ha ett fungerande sexliv. Som om det vore så vi vill leva våra liv!

Efter att en kompis till mig fött barn i Sverige, kom barnmorskan förbi ett tag efter förlossning och undrade hur det var med hennes rumpa? "Shit", tänkte min kompis,"har jag spruckit ända till rövhålet och ingen har berättat det för mig!?!" Men nej, det hade hon inte, med "rumpa" menade då barnmorskan såklart snippan. Min kompis blev lite fundersam över varför en proffesionell människa inte ens kan benämna underliv med rätt ord! Tänk om en hjärnkirurg skulle benämna hjärnan som huvudinkråmet eller huvudfluffet, eller ja, helt enkelt nacken! Det är väl nära nog?

Tydligen är det större risk för förlossningsskador vid vaginala förlossningar jämfört med kejsarsnitt, men det är ändå inget som skulle få mig att vilja ha kejsarsnitt vid en eventuell andra förlossning, det finns komplikationer med det också, både för barnet och mamman. Däremot skulle jag förvänta mig att mina eventuella förlossningsskador togs på allvar, och jag lovar att faktiskt våga prata om det.

Information är kunskap, kunskap är makt. Berätta och sök hjälp om ni behöver det, prata om det, om inte för er själva så för våra döttrar, syskondöttrar, brorsdöttrar, kompisars döttrar, de döttrar vi känner och de döttrar vi inte känner. De ska inte behöva känna skam för sitt kön. #fittupproret

P.S. Förlossningsskador är fasansfulla, men det här inlägget får ändå mig att skratta högt! Varning, ska du föda barn snart vill du kanske inte läsa...

torsdag, februari 20, 2014

Sno stilen: Emma Stone



Svart kappa från Mangomössa och halsduk från MyPashminabomullsblus från H&Mjeans från H&Mkängor från H&M och skinnryggsäck från Grafea.

8/52



Alfred tycker om när vi läser för honom. Nu har han också börjat tycka om att "läsa" för oss, de flesta böcker har vi läst så många gånger att han kan de flesa meningarna utantill. Till och med när boken är upp och ned! "Titta på mig, I can read upside down!" Bokstäver är väldigt spännande nu, så Majas Alfabet är en favoritbok, illustrationerna är också riktigt fina!


Bilder på mitt barn en gång i veckan under ett år. Det här är vecka 8.

onsdag, februari 19, 2014

Black & Light Pastels



Skulle jag någon gång ta på mig en byxdress skulle den se ut som den ovan, väldigt enkel men snygg! Och en pastellig skinnryggsäck, ja tack!


En glassig dag



 Första vindfria dagen på länge. Jag skojar inte. Det har blååååst hela vintern, och såklart en hel del regn också. Det är väldigt skönt att bara kunna gå ut utan att riskera att blåsa omkull.


Svensk som jag är brukar Alfred och jag hänga här även när vädret inte är superbra, men då brukar det bara vara vi och några få hundägare. Nu var det massor med människor som trängdes om utrymmet! Engelsmannen och Alfred hittade i alla fall ett ställe att hänga lite på.


Jag tycker det är roligt att parkeringen har en särskild plats för glassbilen. Den platsen används inte särskilt frekvent! Men den här dagen var glassbilen där, och då måste såklart Alfred äta glass.


Det var gott!

måndag, februari 17, 2014

Vårfärger under helgen



Det är inte ens en gnutta vår i luften, men jag har letat fram vårfärger i nagellackssamlingen och ställt fram dom. 


Alfreds alla hjärtans dagchoklad i fin pastellblå låda.


Mina favoriter just nu. Pussig kofta och maffigt halsband (som jag köpte på superrea). Som sagt, inte vår i luften men vår i mitt sinne!


Värmer mig med himlans god varm choklad.


Och i fönstret växer det så smått i våra små blomsterodlingar!


Engelsmannen och Alfred försvann till Liverpool, så då hade jag ett litet Twilight-maraton. Kom på att jag ännu inte sett andra delen av Breaking Dawn, så det måste åtgärdas!


Nyhet för mig är att Clipper börjat med te i stora påsar, det gillar jag!



Och vi avslutade söndagen med att njuta ute i solskenet. Ja, ni läste rätt, solsken! Och det var inte ens blåsigt! My oh my, det var härligt.

Sno stilen: Keira Knightley



Keira balanserar perfekt mellan gulligt och tufft. Och jag gillar ju prickigt massor!

Svart läderjacka från River Islandklänning från River Islandläderclutch från ASOS och pumps från Tiger of Sweden hos Brandos.

söndag, februari 16, 2014

Söndagssvep, 16 februari 2014



God morgon! Fina hjärtglasögon skulle både Alfred och jag vilja ha! Någon som vet var de finns att köpa?


Dessa bikerboots i mocka från H&M är riktigt läckra. 


Och till de mindre, också från H&M, finns de här söta pjucksen med guldprickar. Guldprickar! Jag vill också ha guldprickiga skor!


Kameraväskor är sååå trista och hur mycket Engelsmannen än klagar på mig så slänger jag i min kamera i min vanliga väska (trots att jag egentligen vet bättre...). Men en rosa kameraväska i läder skulle kunna få mig på andra tankar! Grafea har verkligen många fina väskor (den här övernattningsväskan! Swoon...). En till fin kameraväska är The Claremont Crossbody Bag från Lo & Sons!


Den här ringen som Lara Melchoir designat för &Other Stories är bara så fin!


Toast visar vackra blå färger som förflyttar mig till ett sommarvarmt Grekland. I wish...


Orange och lite turkost, alltid härliga färger!


Kolla in Cassandra Lavelles hus och jag lovar att ni kommer vilja flytta in där på direkten. Jag älskar allt, från snygga hattlampan till läckra färgerna.


Kolla också in en dag i väskdesignern Clare Viviers liv. Alla de väskorna, oj oj oj!


Masala Chai Snickerdoodles ska jag testa.


Mmm, Blueberry Basil Cocktail, mmm...


Winter's Tale är en romatisk vintersaga som jag gärna skulle vilja se!


Klassisk Kylie-stil har hennes nya singel Into the Blue (och lika klassisk är hennes byxlösa look) och vi dansar med!


Blake Lively var uppklädd på Michael Kors visning i New York. Himla läckert!


Bella Thornes toppknut, röda läppar, mönstrade klänning och maffiga halsband får toppbetyg av mig.


Det går bra för våra svenska hunkar i Hollywood. Just nu kan man kolla in Joel Kinnaman som RoboCop på biografer runt om i världen, och om en sisådär två år får vi se Alexander Skarsgård som Tarzan, med undersköna Margot Robbie (som ni kanske känner igen från kortlivade tv-serien Pan Am och Wolf of Wall Street) som Jane. Yes, please! Förhoppningsvis får vi se lite Skarsbrow i den filmen!


Och ja, varför inte ett par hjärtglasögon till Engelsmannen också!


Och glöm nu inte, bara för att alla hjärtans dag redan varit, betyder inte det att man inte kan visa sin kärlek varje dag! Ha en fin dag!