fredag, januari 31, 2014

5/52



Alfred och daddy plaskar i vattnet.

Bilder på mitt barn, varje vecka under ett år.

torsdag, januari 30, 2014

Fint till våren


Jag börjar bli trött på vinterkläder nu. Det är så mycket man måste ta på sig innan man går ut! Varm jacka och skor, påbylsat med mössa, halsduk och vantar, inte för att det är snyggt utan för att det ska vara varmt! Tänk, snart kan vi ta på oss sjalar för att det är snyggt, inte bara praktiskt! Våren, jag längtar... Här kommer lite vårinspiration, en outfit för fint väder och en som lämpar sig även när solen inte tittar fram fullt lika mycket. (En vanlig dag i England, med andra ord...)




Svart, filtad ullhatt från Catarzi hos ASOSsolglasögon från ASOS, tvåfärgad läcker kashmirsjal från Black, man blir glad av regnjackan från Bodenrosa tröja från Zarat-shirt från Monkijeans från H&M, söta strumpor från Monki, praktiska och snygga regnboots från Ted Baker hos ASOS och så en supercool väska från Boden.

Vilken outfit är din favorit?

onsdag, januari 29, 2014

Klart man ska bli firad när man fyller 3 år!



Det var en glad kille som fyllde tre igår! Vi blev väckta av ett samtal på paddan, så med skönsång från mormor, en moster och en kusin fick han hugga in på sin födelsedagstårta och öppna första paketet! Det var så kul att se hans ansikte när han kom ned till undervåningen och såg ballonger och vimplar, han förstod att det var en speciell dag! Efter frukost kom granny och grandpa förbi, med flera paket! En flygplatsmatta, en lastbil och några flygplan var det som bland annat fanns i paketen från släkt och vänner. När daddy kom hem från jobbet åt vi middag och sen var det dags för tårta igen!


Heliumballong (alltid lika spännande med heliumballonger ju!), tårta x2, dekorationer och så en liten karusell som Alfred fick av oss. Snurrar man upp den spelar den You are my sunshine.  Det stämmer så väl in och så kan ju Alfred sjunga med i den låten också! 


Happy Birthday-vimpel gjorde jag till Alfreds första födelsedagskalas och den hänger med på alla födelsedagar numera. 


Och rosa födelsedagsblommor till en pojke?! Tur att min Alfred inte är lika close minded som många andra människor här i världen... ;)

tisdag, januari 28, 2014

Grattis på 3-årsdagen, älskade Alfred!



Tänka sig, idag är det tre år sedan han kom till världen, den där kalla, mörka vintermorgonen i München. Att livet förändras när man får barn är en kliché, men inte desto mindre sann. Hans närvaro är så självklar i våra liv, vad vore vi utan Alfred i familjen?

Alfred har blivit hjärntvättad med flygplan från det att han var en liten bebis. Vi har ett litet filmklipp på en några månader gammal Alfred som ligger bredvid flygplanstokiga pappa Engelsmannen som förklarar varför ett flygplan flyger. Det var där det började, helt klart! Får han välja tittar han gärna på flygplan på Youtube. På teven gillar han Peppa Pig, Little Princess, Despicable Me, Planes och Lotta på Bråkmakargatan. Han vill gärna att vi läser böcker för honom, även där är favoriterna böcker om flygplan. Han älskar musik, han sjunger gärna, Nu tändas tusen juleljus (nu tändas husen juleljus) är en favorit och hör han en bra låt vill han gärna att vi höjer så han kan dansa. Det gäller även när vi åker bil, då är det huvudgung som gäller till bra musik.

Alfred älskar att gosa. Helst sitter han tätt, tätt och snurrar mitt hår, men han snurrar gärna sitt eget också. Det resulterar i att han hela tiden har små, små knutar på håret som är omöjliga att få bort. Vore det inte för att han numera inte gillar att gå till frisören och skriker som en stucken gris när vi är där, så hade vi bokat tid för en klippning asap.

Han pratar mycket om att han vill träffa andra människor, kompisar från München och familjen hemma i Sverige. När vi pratar på facetime säger han alltid att när han åker flygplan till Sverige vill han leka med de och de leksakerna. Likaväl erbjuder han att folk får leka med hans leksaker när de kommer och hälsar på. Bra lockbete, kanske?

Just nu är han fascinerad av Engelsmannen och mina bröllopsbilder. Alfred vill också ha en lång klänning, hålla i blommor och ha ljus i håret! Ja, jag kanske bör tillägga att han var väldigt imponerad av luciatåg. Tänk att få ha klänning, sjunga så där fint OCH ha ljus i håret! Score!

När han lekar pratar han mest på engelska men annars pratar han lika mycket svenska som engelska. Jag blir  dagligen imponerad när han sätter ihop en ny mening med ord han inte förut använt. Ibland blir det svengelska (du får leka med de här when du kommer hit) men oftast håller han isär språken. Det är också himla kul att säga fucking. För en svensk tycker jag inte fuck är sådär värst fult, men engelsmännen förfäras över the f-word, särskilt de äldre generationerna. Men det är svårt att hålla sig för skratt när Alfred konstaterar att något är fucking ridiculous! Oftast håller jag ju ändå med... ;)

Tack för att du förgyller våra liv, Alfred. Grattis på 3-årsdagen!

måndag, januari 27, 2014

In Blackpool, Because Alfred Says So!



När Engelsmannen frågade Alfred vad han ville göra i helgen för att fira sin födelsedag, så svarade Alfred: "I wanna go on Blackpool and ride my bike and go on tram". Så vi packade in cykel och oss själva i bilen och drog till Blackpool på lördagen.


Ni kanske förstår varför Alfred ville cykla i Blackpool? Sand och vatten! Weeeiiii!


Och pirerna. Som den här med ett tivoli på, som är stängt nu över vintern. När det blir varmare får vi ta med Alfred igen och åka lite karusell.


England visar sig från sin bästa sida. Regn, regn, regn, regn och blåst som får det att värka ända in i skelettet. Jag tar hellre -20 hemma i Sverige hellre än +5 och blåsten som finns vid den engelska västkusten. Anyday!


Ser ni sanden framför Alfred? Fastän den är blöt så virvlas den upp av blåsten. På bilden åker Alfred i motvind, i medvind gick det undan! Vinden kom tydligen upp i 75 km/h under dagen!


Blackpool alltså. Inte världens mysigast ställe, men det har sin charm. Det känns nästan exotiskt på något vis, särskilt för en svenne som jag!


Och Alfred, han vill bara cykla. Och åka spårvagn. 


Klart man ska till Blackpool för att fira födelsedag!

söndag, januari 26, 2014

Söndagssvep, 26 januari 2014



God morgon! Sista söndagen i januari.


Jag är väldigt svag för roliga, lite quirky print, jag köpte till exempel en kofta med pussmunnar senast, och jag gillar såklart koftan med tekannor från Cath Kidston!


Prickiga byxor matchat med rött? Ja,tack! Från Boden.


Och en långkjol som doftar sommar och mjukglass hittas hos ASOS. För snart, snart kommer värmen!


Den här väskan från Reed Krakoff är en riktig godbit.


Hos &Other Stories hittas de här snygga ballerinorna.


Förra året var det Peter Rabbit som gällde för GAP, och i år är det Paddington Bear som får inspirera vårkollektionen för babyGAP. Hur sött!


 Franska Vilac gör de finaste leksakerna. Den här segelbåten skulle Alfred gilla!


Paris, Paris! Väldigt söt poster. Finns också med London, lika söt den!


Jag vill flytta in direkt i Whitney Ports fina hem! Älskar hennes färgschema.


Hos Martha Stewart kan man läsa om hur några svenskättade New Yorkers kör Swedish Comfort, att ha det mysigt på svenskt vis!


Stilfullt är det på modeveckan i Paris, både på visningarna och utanför.


Hos Chanel hade bruden Cara Delevingne fjädrar i håret och gympadojor på fötterna. Självklart var Karl Lagerfelds gudson, Hudson Kroenig med också. Det brukar han vara!


Tänk att få hänga med Taylor Swift och Jaime King på middag! Coola tjejer båda två!


De här chokladbullarna verkar riktigt goda.


Och de här kakorna måste man ju nästan testa till alla hjärtans dag!


I helgen sjunger vi I love you like XO och lyssnar på duktiga George Ezra. Ha en finfin dag!

fredag, januari 24, 2014

TGIF



Sämre start på morgonen kan man ju ha när solen strilar in genom fönstret på krispiga tulpaner! Älskar den här tiden när man känner hur ljuset stannar kvar liiiite, liiiite längre varje dag. Det ger hopp om våren!

Ha en fin helg nu!

Bilder från veckan som gått



På ett ställe i Blackpool har de skrivit en massa filmcitat på marken. Alfred vill gå på alla A. A is for Alfred!


Syrran anammade det marina temat i Blackpool med ett ankare i håret.


Som sagt, Alfred bondade ordentligt med sina mostrar under de här dagarna. Härligt att se!


Ena syrran hade två Cath Kidston-väskor med sig. Man kan lugnt säga att vi i min familj är lite tokiga i Cath Kidston!


Och det bästa mellanmålet när man är ute och reser är fortfarande Ella's Kitchen! Så smidigt och man slipper kladd!


Och Blackpool är Blackpool. Syrran sa att hon hade svårt att få något grepp om staden, och ja, den är verkligen unik! Vilken annan stad har Doctor Whos telefonbox Tardis som prydnad?


Ebb och flod varierar mycket i Blackpool, och det fascinerar alltid mig, och som synes även Alfred och Engelsmannen!

torsdag, januari 23, 2014

En tjuvtitt på mina grannars trädgård



Det här lilla huset, alldeles bredvid oss, tycker jag är så himla mysigt. Oftast är garagedörren nere så man inte ser in, men är den uppe är det som att få kika in i en liten sagooas. Och det här är trädgården i januari! Tänk då hur den kommer se ut i vår och sommar... Bliss!



4/52



Alfred älskar sin balanscykel. Han åker fort, fort men lyssnar på oss när vi säger att han ska sakta ned eller ta det försiktigt. Han åker över gupp, svänger, åker upp och ner, han börjar verkligen bli duktig!

Bilder på mitt barn varje vecka under ett år. Det här är vecka 4.