tisdag, december 31, 2013

Mitt 2013


Januari:


Året började i Sverige. Jag skrev upp mina regler när man flyger med småbarn och så blev jag sur på skoföretaget Kavat. Det snöade i München så jag piggade upp med pasteller och finheter innan det kom mer snö! Jag bakade semlor och Alfreds favoritkakor för sen firade vi vår fina tvååring!

Februari:


Föhnvinden kom med varma vindar och Alfred var (och är fortfarande!) en liten snackpelle. Jag snackade om att det är dyrt med barn, eller? Alfred hade hjärtbyxor, jag njöt av vackra blommor och så kom det mer snö och lite sol! Det kändes som om vi var sjuka hela vintern, men kärlek fick oss på fötterna igen. Det kom besök och det betyder mycket fika och mat. Vi gick på café och så visade jag upp konst på min vägg. Det pendlade från glamour på Ocars-galan till ond historia i Dachaus koncentrationsläger.

Mars:


Vi fann solen i Liverpool! Alfred var sömnig under resan, jag tipsade om shopping i England och så avnjöt vi Afternoon Tea. Alfred pratade hela tiden och så kom våren! Det var musik på Münchens gator och vi hade en kulturdag. Jag visade upp nyheter i badrumsskåpet, Alfred sin balanscykel och sen landade vi i ett snöigt Sverige, väldigt mycket snö. Jag svarade på frågor och så överraskade min mor och systrar mig med en spa-dag på Loka Brunn! Härligt. Det var is på sjön och så blev det en tur till Linköping och Brunneby MusteriGlad Påsk! Sa Alfred som söt påskkärring.

April:


I Sverige fyllde vi minnesbanken med dagar att minnas, som dagen på isen. Vi hälsade på hemma hos min syster och tog visst med kylan hem till München. Jag funderade på mammajobb och våren kom tillbaka och vi avverkade picknick efter picknick! Alfred pratade på och var... tja, Alfred helt enkelt!

Maj:


Första maj firade vi på Biergartens, vi hade besökare och gick på Frühlingsfest. Sen åkte vi tåg till VENEDIG! Det tror jag var min höjdpunkt  året, jag njöt varje dag av maten och annat. Underbart. Sen drog jag på mig läppstift och satte upp en tavelvägg. Jag fick nagellack på posten och hade en regnig mors dagSen åkte vi till Liverpool!

Juni:


Vi spelade cricket England. Vi fick fint väder och jag berättade om Alfred och dockan. Vi for till Sverige, kollade får, åt jordgubbar och hade det fint. Vi plockade midsommarblommor och firade midsommar. Vi råkade se en älg, gick på skogspromenad och åkte tåg.

Juli:


Picknick! Det gillar vi! Härligt! Det var gatufest och tavelväggen blev klar. München var good and bad och min kärlek och jag firade vår fjärde bröllopsdag. Vi fotograferade bröllop och Engelsmannen lärde sig cykla på enhjuling! Jag bildbombade, skrev om kontraster och så fick Alfred ett jack i huvudet och vi fick åka till sjukhuset! Fina vänner kom på besök och sen blev det varmt. Vi badade, åt aprikos- och lavendelkaka och Alfred pratade på.

Augusti:

 
Blueberry Mojitos! Så gott. Vi sa hej då München och for till Julita. Alfred hade kul med kusinerna i blåbärsskogen. Jag snackade om distansförhållande och att vara en expat-mamma. Vi njöt av ögonblick och fina augustikvällarKvarntorpshögen besöktes, Alfred var snygg i grönt och vi såg en svan. Go' Glass fick en eller två besök av oss (godaste glassen!) och jag mötte upp med ett gäng gamla kompisarAlla små ögonblick sparades i minnesbanken.

September:


Bland grisar och katter började månaden, vi åkte till Nora och plockade äpplenSkogen gör mig varm i hjärtat och så blev det fiskande i sjön. Tillbaka i München åkte vi upp i Olympiatornet och Alfred pratadeBarnvakt kom, vi gick på bröllop och vår sista gatufest. Jag snackade barnomsorg och klädkoden till Oktoberfest innan vi njöt av den sista innan flytten!

Oktober:


Med darriga ben landade vi i England. Vi mindes de sista dagarna i München. Alfred fick en ny fåtölj och vi visade upp våra kvarter. Det blev en utflykt till The Lake District och jag visade var vi bor, där vi har 3 minuter till stranden. Jag klagade på regn men vissa saker var ändå bra! Min choklad tog slut, Alfred fick vänja sig vid reaktioner då han bar nagellack och jag visade fina saker i köket. Vi var i Blackpool, Alfred trotsade och det blev Halloween.

November:


Vi var i Liverpool och det var dags för fyrverkerier och nya regnstövlar för Alfred. Jag tipsade om var man kan äta i München och Alfred sjöng. Vi var på bio, njöt av solen och glittrade. Besökare kom till oss och vi åkte på utflykt och shoppade. Det var kallt och kallt men jag var ändå (lite) tacksam och färgglad.

December:


Äntligen blev det adventstider som vi firade på en strand! Jag pratade pojkar och flickor, vi träffade jultomten och firade tidig jul som ni bland annat kunde se på Instagram. Vi for till Sverige där det var mindre snö än vi hade hoppats men vi älskade julkalendern, det vackra månskenet och att ta en promenad. Vi kom i julstämning med julpysslande och önskade en god jul!

måndag, december 30, 2013

Min jul



Jul firade vi i dagarna två. Julafton var ena systern med familj här och på juldagen slöt även andra systern med familj upp. På juldagen har vi även som tradition att Engelsmannen gör en engelsk Christmas dinner med kalkon och tillbehör (så gott!) så det passade ju bra att bara fira lite längre. Och ser ni, Alfred vågade till och med krama jultomten! Kan vara för att han trodde att tomten skulle ge mer paket till honom då...


Förra året började vi med att grilla korv utomhus på julafton och täntke att det skulle bli en fin tradition! Och ja, vi gjorde det i år också, men det var inte lika mysigt och stämningsfullt i regnet som i snölandskapet förra året...  Engelsmannen fick en läcker gubbkeps från mig (från CTH) och så körde kusinerna med lite gos i soffan när det var dags för Kalle Anka.


Och på juldagens kväll, till och med efter det att folk hade bastat, duschat eller badat i sjön (min Engelsman försöker visa att han är viking...) så kom vi på att vi inte hade dansat runt granen, så då drog vi fram den, drog bort möbler och dansade! Ni kan tro att Alfred var i himmelriket! En riktigt liten dans- och sångkille där. 

Det var min jul!

söndag, december 29, 2013

Söndagssvep, 29 december 2013



God morgon! Sista söndagen i 2013!


En massa snyggt hittar jag på Anthropologies rea!


Och hos Cath Kidston också!


En ny almanacka måste man ha till nya året. Den här fina kommer från Love Warriors.


Jaime King lille son James Knight ligger skönt hos mamma i en Solly Baby Wrap. Visst är det lite roligt med killens namn? Mamman är kung (King) och själv är han knekt (Knight) och så är ju James en manlig form av Jaime. Coolt!


Vi må icke ha snö här hemma, men i Aspen, där Goldie Hawn och Kurt Russell är, snöar det desto mer!


En snygg, gravid Gwen Stefani matchar sina två söner med sig själv!


Jag skulle gärna slappa i det här rummet.


Män i smoking alltså, hur snyggt! 


Kanske ostron till förrätt vid nyår?


Och en pepparkakscheesecake till efterrätt, mmm!


Glittriga ögon... 


Och så glittrar vi överallt annars också! Skål!


Och så några tips. Är ni, som jag, utlandsbende tycker jag ni ska kolla in Familjen Persson i främmande land! Pappa Persson har bott i Pakistan i 40 år, gift med en pakistanier och med två döttrar och nu är det dags att flytta hem igen. Inte lätt, kan jag säga, och särskilt inte när pappa Persson har huvudet helt i det blå... Ett litet mer ytligt tips är att om man prenumererar på 7 nummer av Mama får man Leila Lindholms nya designbok. Finfint!


Ha en fin avslutning på året!

fredag, december 27, 2013

I'll Be Home for Christmas



Dan före dan var det dags att klä granen. Alfred tyckte det var roligast att klättra upp på stegen. Upp och ner, upp och ner. Han hade ju fått såga ner sin egen gran, så han och daddy fixade till en fot till den. Jag dekorerade stora trädet och Alfred det lilla, perfekt!


Det har ju inte direkt varit trevligt väder, så det har mest blivit kortare stunder utomhus. Jag vill också ha en petroleumgrön duffelkappa! (Finns förresten på rea nu, ja, fortfarande för barn alltså!)


Jag kokade polkakola och under tiden dekorerade Alfred och daddy pepparkakor. Väldigt vackra blev de såklart! Mina polkakolor blev goda, lite hårda, men bara man sög på dom ett tag så mjuknade de och blev oemotståndliga! Kan rekommendera Pärlans konfektyr: kolor, jazz och bakverk, där finns det många goda kolor att testa, och då inte bara till jul!


Och på julaftonsmorgon hade tomten kommit med både choklad och paket till Alfred. Himmelriket! Mer om julafton blir det i ett annat inlägg..

tisdag, december 24, 2013

Have Yourself a Merry Little Christmas...



Hoppas ni alla får en lugn och fin jul, kanske också något fint från tomten? Jag önskar er alla en fröjdefull jul!

(I år gjorde vi våra julkort hos Truprint. Billigt och enkelt!)

måndag, december 23, 2013

Julstämning



Ingen snö här, men Alfred får köra morfars bilbåt, så det gör inget. Jag funderar på om det är mest vi föräldrar som är nojiga över en vit jul? Barn verkar gilla läget ändå...


Vi var ute och jagade gran! Alfred hittade en liten till sig.


Och här är den stora granen!  Nota bene att jag inte valde granen! Min gran blev nedröstad...


Jag gillar glittriga naglar nu! Den här kombon kallar jag midvinternatt.


Snö behövs inte för att ge julstämning, när man får lyssna på vacker, julig körmusik i kyrkan!


De små var trollbundna.


Vackra kyrkan i julskrud. Hit kommer vi igen på julotta.


Annars då? Jo, vi hänger lite upp och ned! Och imorgon är det jul..!

söndag, december 22, 2013

Söndagssvep, 22 december 2013



God morgon fjärde advent! Nu har Jultomten börjat förbereda sig inför julafton...


Och reorna har redan börjat! Som till exempel hos The White Company.


Jag skulle gärna slöa runt i hjärtliga leggings från Madewell.


Söt musklänning från Wild Things Dresses.


En bra sista minuten-klapp är att lägga ihop ingredienser till någon god kaka i en glasburk!


Härliga stjärntallrikar kan man fixa själv!


Nä, sluta stirra på ringarna! Jag tycker vi kollar in Jessica Biel snygga naglar istället! Läckert. (Och ringarna är också ganska så läckra, eller hur?)


Visst hör glitter och röda läppar ihop med julen!


Joel Kinnaman och Olivia Munn såg så här kära ut på en basketmatch. Ja, satt jag bredvid Joel skulle jag också ha svårt att ta ögonen ifrån honom...


Smaskigt med Peppermint Mocha Smoothie. Ny julfrukost?


Det låter kladdigt att göra karamelläpplen, men det ser gott ut.


Och varför inte några söta pingvinmacarons till jul!


Vilket drömhus! Runt och blått.


Visst matchar ni också paket och gran med era kläder? Oui, alltid!


Det är 10-årsjubileum för Love Actually, så det är dags att kolla in den igen (om du inte redan gjort det i år!).


Ha en underbart fin fjärde advent!