fredag, november 29, 2013

Färgglatt och juluppladdning



Ni vet ju hur jag säger att det regnar hela tiden i England? Not true! Det har inte regnat på många dagar, men idag kom det lite regn när vi skulle ut och luncha med en kompis. Så ja, duffeljacka och jeans var inte bästa valet för en dag som  denna, men kul är det med färg! Och det var bara några människor som trodde Alfred var en tjej.... (För det förstår väl varje engelsman att pojkar inte kan ha färgglada kläder?!)

I helgen ska vi försöka hitta en liten gran som vi kan ta hem och njuta av innan det är dags att ge oss av till Sverige. Mindre än två veckor kvar innan Alfred och jag far hemåt och en vecka senare kommer Engelsmannen också. Vi längtar! (Kanske allra mest efter mina föräldrars golvvärme och välisolerade hus!)

Ha en fin helg!

Sno stilen: Claudia Schiffer



Den tyska supermodellen är snygg i stickat.

Stickad tröjklänning från Next,  jacka från H&Mfleecestrumpbyxor från H&Mväska från Topshop,sjal från MyPashmina och boots från ASOS.

torsdag, november 28, 2013

Thankful



En dag som denna, då det är Thanksgiving i det stora landet i väst, kan det vara väl värt att fundera över vad man är tacksam för, även om man inte firar Thanksgiving. 

Jag är tacksam för det här leendet och små armar runt min hals som viskar "jag älskar dig, mamma!". Jag är tacksam för en man som går före eller följer efter mig när det behövs. Jag är tacksam för en familj som jag står nära fastän jag inte bott i samma land som dem i flera år. Jag är tacksam för vänner som ibland försvinner i periferin men som alltid finns i mitt hjärta. Jag är tacksam för att du läser mina tankar och funderingar här på bloggen och lämnar du kommentarer eller skickar fina mejl till mig blir jag alldeles till mig. Jag är tacksam för att jag är lycklig trots att jag inte är helt nöjd. Jag är tacksam för att jag fortfarande har drömmar kvar att uppfylla.

Vad är du tacksam över?

Julklappar med ekologiskt tänk för de små



Det kan vara svårt att vara miljösmart så här i julklappstider, men det finns så många bra ekologiska produkter nu att det finns en hel del godbitar att välja mellan, särskilt för de mindre.

Hjärttema har det ekologiskt dockskåpet i miniformat. Så fint! Alfred skulle tokgilla den här ekologisk flygplatsen, hans far har gjort honom till en komplett flygplansnörd redan nu! En prickig jumpsuit i ekologisk bomull hos Oii Design hade min systerson som liten och han var så söt i den! Senapsfärgat är snyggt! Läcker huvjacka i ekologisk bomull från Gray Label hos Oii Design. Bra för fantasin är de ekologiska fingerdockorna och träfigurerna som berättar sagan om Rödluvan. En ekologisk kulbana är skoj för stora som små och den lilla ekologiska helikoptern är så gullig!
    

onsdag, november 27, 2013

De senaste dagarna...



Vad har hänt här då? 

Superbilliga rosor fick följa med hem. Rosor i solsken gör mig glad! Vi åt indisk mat hemma hos svärföräldrarna, Alfred föredrog popadums och naanbröd. Faktiskt har det inte regnat här på flera dagar, soool! Tänk vad glad man blir av sol. Och rosor. Alfred vill köpa vindruvor, men sorry, jag köper bara ekologiska vindruvor. Alfred gillar att gå förbi godisaffären för där har de ett tåg i skyltfönstren! Spääänande. Dockan har fått en ny kompis i form av Mimmi Pigg i guldklänning, fancy! Och vi vet såklart var den enda ishögen finns i hela norra England. Alfred visade snigeln vad snö är för nåt.

tisdag, november 26, 2013

Det här med kyla


...och alltså, på tal om det där med kalla hus. Jag undrar om engelsmän inte påverkas lika mycket som oss utlänningar av dragiga hus, för de verkar liksom vara vana sedan de var bebisar med att vara kalla. Alla bebisar och små barn jag ser här i England har väldigt lite och/eller tunna kläder och skor på sig. När jag klär på Alfred ylleoverallen, mössa, vantar och halsduk, ser jag andra barn iklädda strumpbyxor och ballerinaskor. I helgen såg jag ett barn som satt och sov i sin vagn, han hade jeans på sig, ena benet hade åkt upp så man såg lite hud mellan jeans och strumpa och på fötterna hade han gympadojor. Ingen filt över honom fastän han sov. Samma dag hade Alfred sovit i sin vagn med fårfäll, ylleovearll och dubbla filtar. Det här är ingen kritik direkt, engelska barn verkar inte sjukare än svenska, utan en simpel observation! När barnen blir lite äldre har de skoluniformer på sig, vissa har ytterjackor, andra inte. I fredags var det väl en sisådär 5 grader ute, och jag såg flera barn i skoluniform med kjol, bara ben och strumpor. Skjorta och kavaj men ytterst få hade jackor eller mössa.

Så är det något man kan vänja sig vid? Är man van vid att vara kall så kanske kroppstemperaturen sänks eller nåt? Eller man blir mentalt van vid det? Vad tror ni?!

måndag, november 25, 2013

För man kan ju inte alltid (aldrig?) vara nöjd


Det har blivit kallt i England! Med några få grader över nollan är det kallt både inne och ute, för vårt hus läcker som ett såll. Igår drog Engelsmannen ut kylskåpet, för vi kände ett drag över golvet när vi stod vid diskbänken, och då såg vi att golvet inte når hela vägen mot väggen! Det är sånt jag hatar med engelska hus, att det hela tiden snålas på allt! Står man vid vår ytterdörr så är det som att man står framför en vindmaskin. Typ. Helt jäkla löjligt att dom inte har en ytterdörr som är isolerad?! Jag menar, hur svårt ska det vara?

Hursomhelst, idag köpte jag ett gäng rosor som ska få mig på bättre humör och nu ska jag iväg och köpa ett par tofflor så jag inte ska förfrysa mina tår!

Och justja, min kamera dränktes i linsvätska och har nu gått i pension. Snälla tomten, en ny kanske?

/Surkärringen

söndag, november 24, 2013

Söndagssvep, 24 november




God morgon! Den här bilden gör mig så glad!


Toast ger oss mysiga bilder som alltid.


Snyggaste långkavajen från Monki.


Fin poster hos Mokkasin.


Söt smyckeshållare hos ASOS. Kolla också in den ringhållaren.


Formar så man kan gjuta sin egen chokladby hittas hos Lakeland.


Kolla in hur gravida skådisar gömmer, eller inte gömmer, sin graviditet när de filmar!


Vad tror ni prinsessorna shoppade i NY när Vickan var och hälsade på lillasyrran i början av oktober? Massa bebissaker, kanske?


Jesse Tyler Ferguson från Modern Family var så här stilig på en promenad med maken.


Hos Evelinas ekologiska hittade jag den här fina granen i en glasflaska, finfint adventspynt!


Gillar man Venedig (eller David Bowie) ska man kolla in Louis Vuittons nya reklamfilm.


När Jason Derulos Trumpets kommer upp på min Spotify när jag är ute och går vill jag bara sätta igång att dansa mitt på gatan! Så medryckande!


Pomegranate-Cranberry Sparkler är ju perfekta drinken till alla högtider framöver.




Skåla i nåt varmt idag! Ha en fin söndag!

fredag, november 22, 2013

Helgerna



För en vecka sedan var vi och handlade julklappar i Liverpool. Mycket shopping blev det! Vi var tvungna att ta ett Starbucks-stopp för att orka med att fortsätta shoppa! Jobbigt är det...

Nu är det helg igen! Tiden flyger förbi nu... Ha en bra helg!

Alfreds favoritmilkshake



När jag gör smoothies till Alfred och mig gör jag den oftast med grönkål som en av baserna och någon av Renee Voltaires smoothie-mixar i, så konsistensen blir lite lätt gräsig. Låter inte så värst gott, men vi gillar det! Men ibland, som en lite mer söt smoothie, gör vi en smoothie med mjölk (ko, mandel, soja...) som bas och då blir det en milkshake! Ekologisk rå kakao är en utmärkt smakförhöjare och med lite honung i blir den lagom söt. Smaskigt värre! 

2 portioner

1 banan
2 dl mjölk
2 tsk kakao
2 tsk nötsmör
1/2 tsk honung
isbitar

onsdag, november 20, 2013

En utflykt till sjöarna



En dag när mina föräldrar var här, åkte vi upp till the Lake District för en liten utflykt. Första stoppet blev en mysig pub. Okej, maten ser kanske inte så god ut (vi skickade en bild till min syster och hon tyckte det såg ut som hundbajs med en mördarsnigel på toppen) men det är väldigt gott med cumberland sausages and whole grain mustard mashed potatoes. Trust me!


Sen ville Alfred kasta stenar i vattnet! Såklart. Det är väl det som vatten och stenar är till för?


The Lake District är verkligen ett vackert ställe!


Mera vatten! Flera stenar!


Sen började det mörkna på över himmelen så det var dags att gå tillbaka till bilen!


tisdag, november 19, 2013

En tisdag i punkter



* Jag läser en krönika av Ronnie Sandahl om hur dagens 20-åringar är de första i efterkrigstiden som kan förvänta sig en lägre levnadsstandard än sina föräldrar. Andreas Cervenka pratar om en ekonomisk kris som kanske inte är någon kris, och vad händer om räntorna höjs? En hel medelklass har belånat sig till tänderna och kommer få det svårt om räntorna går tillbaka till normala nivåer. Läsvärt!

* Och på Naturskyddsföreningens blogg kan man läsa om att det är uppgivet på klimatförhandlingarna i Warszawa. Varför kan inte alla länder förstå hur viktig miljön är?

* Vackert skrivet om alla mammor, och de som funderar på försöka få barn! Och så läste jag att Charlotte Perrelli är Årets Mama! What?! Nej, då finns det en hel drös med kändismammor som jag tycker är mer inspirerande...

* Här kan ni testa er och se om ni är galen i julen! Eller kanske bara rentav galen?

* Jag lyssnar gärna på TKO av Justin Timberlake just nu.

måndag, november 18, 2013

Plane Spotters



I onsdags styrde vi volvon mot Manchesters flygplats för att hämta mina föräldrar som skulle landa vid lunchtid. Vi åkte dit lite tidigare för att kolla in flygplan som lyfte och landade. Det var vi och några fler plane spotters.


Alfred tyckte såklart det var kul med alla flygplan.


Särskilt spännande var det att lyssna på daddys radio så vi kunde höra när mormor och morfar var på väg att landa!


Och kolla! Där är de ju! Vink vink!

söndag, november 17, 2013

Söndagssvep, 17 november 2013





De här bilderna får mig att längta till Toskana!


Klänning med hjärtan från La Redoute.


En snygg jacka lyfter vilken outfit som helst, jeans och t-shirt eller snygga festklänningen, allt passar! Den här kommer från Monsoon.


Kofta i ull och kashmir från Åhlens.


Jag älskar Rolf Lidbergs trollberättelser, och framförallt gillar jag hans illustrationer. Jag fick en av hans böcker när jag fyllde två, och nu läser jag den för Alfred! Nu har Buff Buff gjort bodies med hans söta troll. Synd att de inte finns i Alfreds storlek!


För pysslande barn finns den perfekta julklappen hos Ekolek. Ett verktyg som förvandlar pappersremsor till pärlor!


Nya Disney-filmen Frozen verkar riktigt kul!


The Butler känns som en film man borde kolla in!


Jag har tipsat om den förut, men Free med Rudimental och Emeli Sandé är verkligen hur bra som helst! Videon är också härlig. Lyssna också på Ellie Goulding - How Long Will I Love You.


Sarah Jessica Parkers tvillingar är fina i tröjor från svenska Livly.


Coola systrarna i First Aid Kit pratar stil i Vogue.


Fint rum! Öppen spis och trägolv... Love it!


Lexington alltså... Lika mysigt och inbjudande varje gång!


Amy Merrick visar snygga, enkla kransar! Tips att göra själva till jul.


Mmm, Pumpkin Bread låter gott!


En drink passande till alla kommande julfester!




Ha en fin söndag!