tisdag, april 30, 2013

Sno stilen: Sienna Miller



Jag gillar Siennas sommarstil! Snyggt med klänning och boots, och visst är det fint med en klänning med ärm?

Snygga solglasögon från Lindexläderväska från Topshopklänning från Lindex och läderboots från H&M.

Vill man kan man såklart slå till på exakt samma snygga väska som Sienna har, nämligen en Bathurst Bow Soft Satchel från Anya Hindmarch för några tusenlappar till!

Schwedenmilch



Ja, finns det något svenskare än filmjölk? Inte enligt tyskarna i alla fall, som döpt just filmjölk till Schwedenmilch. Det ska vi väl vara stolta över! 

Jag äter helst min schwedenmilch med färska jordgubbar och blåbär, och kanske lite nötter ovanpå det. En riktigt somrig frukost!

måndag, april 29, 2013

Afternoon Tea



Igår gick vi till favoritbutiken, Das GaumenSpiel, och köpte med oss scones och clotted cream hem för att ha lite afternoon tea. Är det för kallt för picknick i Englischer Garten får man helt enkelt se till att ha det lite mysigt hemma! Alfred drack te och smaskade scones och var helnöjd. Fint det!

The Alfredo Way



The Alfredo Way, så som Alfred gör saker och ting!

söndag, april 28, 2013

Söndagssvep, 28 april 2013



God morgon sista söndagen i april! Jag skulle gärna se ut som Kirsten Dunst nu i vår, très chic!


Jag upptäckte förra veckan att American Apparel har banrkläder! Mjuka kläder i roliga färger, jag gillar klänningar och hängselbyxor.


Läcker grön färg har väskan från Banana Republic.


Fågelklocka från Cox & Cox.


Jag gillar sovrumsserien Trysil från IKEA.


Kika in hos Mulberry för att se hur väskan Willow görs. Intressant!


Får vi någon gång ett hus med mer plats, eller kanske till och med en trädgård, så ska jag fixa ihop ett sånt här indiantält till Alfred! Där skulle han kunna ha mycket skoj.


Kate Middleton klädde sig i prickig klänning från Topshop häromdagen och  efter det sålde den slut på en timme!


Härlig vårbild från Kungahuset! Prinsessan Estelle är verkligen lik sin mamma!


Just nu lyssnar jag gärna på Coeur de Pirates fina Comme des Enfants.


Sommaren är på intåg, och det bästa med den är ju nästan all färsk frukt och grönt. Mums!


Ha en underbar dag!

fredag, april 26, 2013

Snygga barnkläder



Här kommer tips på tre snygga barnklädeskollektioner! Först ut är DVF for GAP. Redan förra året gjorde Diane von Furstenberg en kollektion med barnkläder för GAP och i år upprepar hon succén. Jag köpte bland annat leggings och solhatt till Alfred då och dom gillade vi jättemycket. Det är lika mycket snyggt i år och även fast hon enbart gjort tjejkläder så finns det en hel del jag skulle kunna tänka mig till Alfred också! Snackar man om semester så är det här kläder för barnet som semesterar på Rivieran. Vida hattar, sandaler och läckra mönster!


Sen kommer Jools Olivers kollektion Little Bird hos Mothercare. Det här är andra kollektionen för Fru Oliver och det finns en del fina saker. Förra året köpte jag en randig kavaj åt Alfred och den har han fortfarande och är hur söt som helst i. Jools gillar retrostilen så tänk er husvagnssemester och strandbad så vet ni hur kollektionen är!


En annan linje hos Mothercare är Baby K som designas av Mylene Klass. Bedårande klänningar, baddräkter och tuffa shorts i fina mönster. Lite franskinspirerat så det här är kläder för barnet som hänger med på storstadssemester!


GAP är överkomligt att handla från, frakten ligger på 6€ i Europa men tyvärr så är Mothercare mycket dyrare med olika frakt för olika länder.

torsdag, april 25, 2013

Making Each Day Count



Det vackra vädret har återvänt till München. Igår var vi ute hela dagen. Förmiddagen spenderades i en lekplats med några kompisar som sen ledde till picknicklunch i Englischer Garten innan det var dags för Alfred att slumra en stund. När Engelsmannen kom hem från jobbet packade vi ihop lite picknick och en halv flaska champagne och cyklade iväg för att picknicka med några andra kompisar. 

Ja, dessa dagar njuter vi verkligen av, från början till slut!

tisdag, april 23, 2013

Instagramstatus


I've been a bad blogger... Ja, sorry, men jag har inte haft mycket inspiration på senaste tid. Desto mer tid har jag spenderat på Instagram, kanske för att det är mer bilder och inga ord som gäller där, det är mycket enklare ibland! Ni som inte hänger med mig där (jag heter marienew) får en liten snabbgenomgång här. 


I lördags följde jag med en kompis som provade brudklänningar till sitt sommarbröllop. Tyskarna verkar gilla väldigt mycket glitter och puffpuff, vilket inte riktigt var hennes stil, plus att bayerska butikspersonalen visade sig från sin bästa sida och var riktigt buttra. Det blev ingen brudklänning där. Jag oooo-ade och aaa-ade över alla fina barnkläder hos American Apparel, gapade över alla rika tonåringar som springer runt med Hermès-väskor och så lyssnade jag på FM Radio. Alfred sov med gitarren och så blåste vi såpbubblor på balkongen.


Vi cyklar mest överallt nuförtiden. Snabbt, smidigt och billigt sätt att ta sig fram, det kommer jag verkligen sakna när vi flyttar till England där det inte går att cykla överhuvudtaget. Vi fortsätter att dricka smoothie på morgonen och toppar med lite smoothiemix från Renee Voltaire. Alfred tokdiggar det. Steiff gör de absolut sötaste gosedjuren, jag vill gärna ha den gulliga kaninen själv, och så skickade jag efter lite ekologiska kläder till Alfred från Nordic Kids (kan verkligen rekommendera den webbaffären), DUNS Sweden och Milibe är kanon! Jag drömmer om snygg väska från Louis Vuitton och så har det äntligen börjat blomma i München. Halleluja!

Glamour Mum



Ibland slår det mig hur annorlunda liv vi alla lever. Nu menar jag både jag och ni, men också alla kändisar som ju lever väldigt annorlunda liv från oss vanliga dödliga!

Som Kate Hudson här. På dagen går hon klädd i vanliga kläder, drar runt med barnen Ryder och Bing och på kvällen glammar hon till sig, dra på långklänningen, får hår och smink tillfixat och knäpper på diamanterna. Lite grann som Bruce Wayne och Batman, nästan. Fast mer glamouröst och mindre slagsmål. Tänk om man kunde byta skor för några dagar, bara för att se hur det är... Sen vill jag nog byta tillbaka, för jag skulle inte vilja bli följd av paparazzis så fort jag går ut genom dörren!

söndag, april 21, 2013

Söndagssvep, 21 april 2013



God morgon härliga söndag!


Klänning med fint mönster från Dusen Dusen hos Anthropologie.


Supersöta sandaler till de allra minsta från Zara.


Nya affären Sugrör.se säljer just sugrör, i alla möjliga olika färger! Tjusigt till både smoothie och cocktail!


Är man i Stockholm i slutet av nästa vecka kan man fynda U it's You, By Malina och Soft Goat när de går tillsammans för en stor utförsäljning.


Fin kudde från H&M Home.


I höst kommer Leila Lindholms första inredningsbok ut, och om det är en bok jag ska köpa i höst så är det den! Få har sån stil som Leila har.


Modellen Malin Persson bor numera i Skåne med sin italienske man och tre barn. Där renoverar dom hus och visar fina bilder, mycket ögongodis finns på den bloggen! Eller vad sägs om det här skåpet som förut höll Malins alla skor i hemmet i Rom, men som numera står i köket i Skåne!


Bokappen Tröjan Tula handlar om återvinning. En tröja vill bli köpt, men vem köper den och vad gör dom med den? Spännande för barn mellan 4-11 år.


Michelle Williams har en riktigt snygg frisyr. Lite asymmetriskt men ändå inget extremt, tror det här är en frisyr som skulle passa väldigt många!


I majnumret av Vogue US är Carey Mulligan på omslaget och pratar The Great Gatsby som ju äntligen kommer på bio nu i maj!


Nu är sparrissäsongen igång och det är alltid gott att prova nya sparrisrecept!



Puss på er! Ha en fin dag!

lördag, april 20, 2013

Taxi maten!



Det är inte många stunder om dagen som vår lilla pratkvarn är tyst. Han brås på sin engelska familj, som sällan är tysta, och pratar om allt möjligt. Favoriten är "what's that?" och man måste då förklara vad det är han pekar på. Annars gillar han att sjunga, twinkle little star/blinka lilla stjärna är en favorit och han sjunger dom på båda språken. Han gillar också en tågsång där man sjunger om olikfärgade tåg. "Bluuuuuue train, uuuurple train, gjeeeeeeen train" och så vidare. Ni klickar er vidare på egen risk, den låten sätter sig i skallen! (Choo, choo, choo, choo...) Han är också inne på att räkna allt, han räknar till tio på båda språken men hoppar gärna över sju. Sju har ju hans far också lite problem med!

"Not want to" och "kan hälv" är också favoriter. Och när vi är ute och går vill han gå "that a-way" eller "this a-way", han låter som en lite italienare! Han säger också "please" och när han har ätit klart säger han "taxi maten", som då såklart betyder tack för maten! Ja, för oss är allt glasklart, men för en utomstående kan det ibland behövas ett lexikon... I morse kom han in till oss, kröp upp i sängen, kramade om sin pappa och ropade "I love you, daddy!". Ganska fint det.

fredag, april 19, 2013

Loving it



Förra veckans rosor har blivit nedklippta och fått nytt liv i en annan vas. Love it.


Favoritmaten just nu är grillad surdegsmacka med chèvre, rostade pinjenötter och honung. Love it!

torsdag, april 18, 2013

Sno stilen: Miranda Kerr & Flynn



Blå skjorta från COSslitna jeans från H&Msolglasögon från ASOSväska från Gina Tricotskor från H&Mluvtröja från H&Mt- shirt från Beau Lovesbyxor från GAP och skor från Brandos.

Picknickväder



Vi har haft underbart picknickväder de senaste dagarna. Vi har verkligen utnyttjat dagarna till max. Alfred och jag har varit ute nästan hela dagarna och när Engelsmannen kommer hem från jobbet har vi begett oss ut i Englischer Garten och ätit middag i det gröna, spelat fotboll och myst. Härom kvällen var det lite mulet, så då åt vi hemma och tog sen ut Alfreds balanscykel och cyklade iväg och köpte glass. Efter det stannade vi till vid ett gatuband och dansade lite innan det var dags att åka hemåt igen. Dagar att minnas.


onsdag, april 17, 2013

För ett år sedan, april 2012



För ett år sedan var Alfred och jag i Sverige på besök. Fullspäckat schema som vanligt; övernattning hos vänner i Linköping, möhippa och en helg i Stockholm med systrar och mamma, och såklart allt det man alltid vill göra hemma! 


Hos mina föräldrar ligger fortfarande isen på sjön, men förra året såg det ut så här. Lite skillnad!

Hur man gör lördagsgodis



Redan första gången jag såg det här receptet på fruktremsor hos Lilla Matdériven så visste jag att jag skulle prova på det! Riktigt enkelt att göra, det blir gott och ser snyggt ut. Enda nackdelen är att det tar lång tid i ugnen, men det är det värt. Alfred blev helt lyrisk när han fick smaka. Smaskade och grymtade. Det här är ju ett perfekt godis att göra tillsammans med lite äldre barn som kan vara med under hela processen. Prova!

4-5 dl fruktpuré
1 mango
2 bananer
2 dl hallon
1 dl ananas
eventuellt lite agavenektar eller honung för extra sötma

Mixa ihop alla ingredienser. Klä in en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela smeten över hela pannan med hjälp av en slickepott. Se till att det inte blir för tjock, då tar det alldeles för lång tid i ugnen. Grädda i mitten av ugnen på 70 grader i cirka 5-8 timmar. Man måste släppa ut fukt ur ugnen under tiden, det kan också vara bra att torka fukt från ugnsluckan! Godiset är klart när det är torrt i mitten (se till att det inte bränns i kanterna). Ta ut från ugnen, skär i långa remsor och rulla ihop medan det fortfarande är varmt. Förvara i en lufttät burk i upp till en månad.

Kika in hos Lilla Matdériven för tips på olika smaker godis. Nästa gång tänker jag nog prova en mango/banan/ananas/kokos-mix för lite tropiska semesterkänslor!

tisdag, april 16, 2013

Sno stilen: Kelly Rutherford & Hermès



Vårfina färger på mor och son.

Grön väst från Vero Modatröja från Vero Modavita jeans från H&Msjal från My Pashminaväska från Åhlensskor från Lindexstickad tröja från COSbyxor från H&Msjal från H&M och skor från H&M.

Coachella Style



I helgen har det varit musikfestivalen Coachella och där tävlar kändisarna i att visa upp sina mest bohem-chica outfits. Förutom Alexander Skarsgård som kommer iklädd en svart Hammarby-tröja. Love it! Diane Kruger kör på kortkorta shorts och stövlar, en kombination som jag aldrig förstått mig på, men hon är ju väldigt snygg i det. Annars gillar jag Sophia Bushs blåa stil. Midjekort topp och vida, mönstrade byxor, snygg sommarstil!


Vårkänslor i Beau Loves



Rena rama sommarvädret här nu, we love it! Igår hade vi picknick i Englischer Garten och Alfred invigde nya byxdressen från Beau Loves. Hur söt som helst, tycker ni ska kolla in det märket om ni gillar snygga barnkläder! Designade och tillverkade i UK, superbra kundservice och inte indelade i tjej- och killkläder. Som sagt, det gillar vi!

Alfred tyckte vattnet var lite kallt när han la sig platt på magen och plaskade med händerna. Sen ropade han; "cold hands, kalla händer!" men fortsatte ändå att plaska. Ja, det dröjer nog några fler dagar av värme och sol innan alpvattnet når en behagligt simtemperatur!