fredag, mars 30, 2012

Strawberries



Ett kilo jordgubbar kommer lastat! Jojomänsan, här äter vi jordgubbar frukost, lunch och middag, typ nästan. Det är ju så gott! Ikväll blir det Eton Mess till efterrätt.

Idag har vi fått finbesök, Engelsmannens bror har kommit hit från Australien på väg till England, så jag ser fram emot fyra dagar av egentid! Ja, jag förväntar mig att Engelsmannen och hans bror vill spendera all tid med Alfred, och eftersom han har varit en liten ... hela veckan, så kan han nog behöva lite egentid från mamma också!

Hoppas ni får en fin helg!


torsdag, mars 29, 2012

Gamla blommor



Nej, rubriken är inte helt rätt, den här buketten är en blandning av förra veckans blommor och nyinköpta blommor, men det är något med blandningen anemoner, ranunklar och rosor som får mig att tänka på svunna tider. Tider då damerna bar långa kjolar och hatt, herarna bar fickur och kravatt och för att uppvakta sin käresta så plockade herrarna en bukett anemoner, ranunklar och rosor. I min fantastivärld, alltså. Där trivs jag bra!


Snabb leverans från GAP



Jag la ju en beställning hos Gap i tisdagskväll, och idag på morgonen kom DHL och levererade! Snacka om snabb leverans, det tycker jag om! 

Hatten verkar passa Alfred också, som ni ser, och så är ju mönstret så snyggt!

Grön smoothie



Jag har verkligen snöat in på smoothies för tillfället, dricker det alltid till frukost, och som tur är gillar Alfred också smoothies! 

Dagens smoothie innehöll färsk ananas, färska jordgubbar, banan, apelsinjuice och så några teskedar spirulina. Jajamänsan, jag hittade det i ekologiska affären och tänkte jag skulle prova superalgen. Som tur är så smakar den ingenting, men smoothien får den här gröna färgen som kanske inte är så värst aptitretande...


onsdag, mars 28, 2012

Sno stilen: Jessica Alba




Jessica Alba kör på färgstarkt!

Svart topp från Lindexkofta från Anthropologiebyxor från Lindexskinnskor från ASOSarmband från Lindexsolglasögon från ASOS och till de små jeans från Lindex och rosa body från Lindex.

What's in a name? That which we call rose, by any other name would smell as sweet



Här sitter Winston på bordet. Eller, här sitter lilla Stig (Stickan). Eller, here is Stirling! Nej, Alfred är det ju!

Jag kommer ihåg diskussionerna som Engelsmannen och jag hade över vad vi skulle döpa vår son till. Oj, oj, det var inte helt lätt att välja namn! Jag var länge inne på Winston (I'm not calling my son Winnie!) eller klassiska Stig och tyckte absolut att vi skulle med Engelsmannens släktnamn Fleetwood som mellannamn, medan Engelsmannen var övertygad om att Stirling (Störiga Störling) skulle passa utmärkt till vår son. Nu blev det inte något av dom namnen, utan Alfred blev Alfred.

Ända från början har de flesta engelsmän kallat Alfred för Alfie, men för oss är han ingen Alfie. Engelsmannen kallar honom för Freddie ibland och det tycker jag passar bättre än Alfie, men för mig är han fortfarande bara Alfred. Eller Alfredolito, förstås.

Jag har själv aldrig haft ett smeknamn men alltid velat ha ett. Hur är det med er? Har ni smeknamn eller inte?


Mes savons parlent francais



Jomenvisst. Hemma hos oss får man numera prata franska med tvålarna. Oui, oui, fancy fancy, tjusigt värre!

tisdag, mars 27, 2012

Gap loves DvF



Håhå, vad glad jag blev när jag fick ett mejl om att Gaps VIP-kunder (jojomänsan, jag är en riktigt vipare!) fick tjuvstarta shoppandet av Diane von Firstenbergs kollektion för Gap! Jag hade kollat på den innan men trodde att den bara skulle släppas i USA, så jag blev riktigt glad när jag insåg att den kom till Europa också.

Det är barnkläder det handlar om, och egentligen är det bara tjejkläder, men som den rebell jag är så klickade jag hem lite saker till Alfred. Bland annat solhatten som sålde slut i hans storlek under tiden jag kollade runt på annat, så det fick bli en storlek större och så får jag väl sy dit en bit resår i den så den passar honom! Det här var en kollektion helt i min smak, snygga mönster och fina färger.

Är du inte en vipare så släpps kollektionen på riktigt den 28 mars.

En lördag



Ok, jag vet, creepy att ta kort på människor man inte känner, men visst är den här damen snygg! Jag tycker det är så fint med naturligt grått hår, och så älskar jag färgkombinationen grönt och vitt! Och ser ni damen framför? Love her style too!


Lite blomster kanske?


Gigantiska rosor och videung.


Alfred fick hänga på Engelsmannens axlar.


Och så en god sallad till lunch; räkor, avokado, parmaskinka, oliver... mmm!

Sno stilen: Olivia Palermo



Olivia Palermo kör på mönstrade byxor igen, jag gillar det!

Härligt gul blus från H&Mblommiga byxor från Topshop, kavaj från Gina Tricotskor från Topshoparmband från Lindexringar från Lindex och skinnväska från Åhlens.

måndag, mars 26, 2012

Marknadsdags



Alfred och jag var på en marknad i lördags. Det var en marknad för småföretagare, mestadels kvinnor med en hel massa fina saker. Jag var där för att kolla in Tigerflicka of Sweden, salvor och tvålar som görs av en svenska här i München. Det tycker jag är kul!


Jag gillar hennes logga, och så gillar jag såklart att hon blandar svenska och engelska i namnet.


God Natt & Sov Gott kan man massera in på barnens armar, eller så har man några droppar i kvällsbadet så ska de sova gott. Tål att prövas!


En liten salva som passar både en blivande mammas mage och bebisar och barn och så en mirakelsalva som ska läka självsprickningar. Den ska min pappa få!


Det fanns såklart en massa fint. Alfred fick en t-shirt från Ritalina, lite för stor nu men han kommer snart växa i den! Jag tycker det är viktigt att stötta småföretagare som satsar på att producera och sälja bra saker! 


Sen måste ni nästan gå in på Bobulinchen och kolla lite. Det finns inte mycket där men i april öppnar hon webshop, och hon gör de vackraste ullkapporna/jackorna ni kan tänka er. Så fina!


Seg söndag



Igår hade vi en väldigt seg dag. Både Alfred och jag är lite småhängiga, nån seg förkylning som aldrig liksom vill slå till ordentligt, men som ändå gör en seg, trött och grinig (i Alfreds fall, själv blir jag aldrig grinig, såklart...!).


Engelsmannen fick ut och cykla med Alfred i cykelkärran och jag satt hemma och drack varm choklad (med minimarshamallows!) och kollade på 500 Days of Summer. Ungefär så mycket som jag orkade med.


Men en liten stämningshöjare är ju sommartiden. Jag älskar ljuset på kvällen som skiner in över blommorna. NU är det vår på riktigt! Halleluja!

Måndagstips



Oj, oj! Vilken härlig för tidig påskpresent! J Crew bjuder på frakt, tull och eventuell retur till Europa! Nu är det alltså läge att shoppa härliga, preppy, färgglada kläder bekymmersfritt! Jag har ett väldigt bra öga till det gula halsbandet, men det är ju lite för dyrt bara att slå till på bara sådär, tyvärr! Är man dock ute efter något speciellt så kan man hitta det nu, det finns fin kashmirväskor och såklart deras alldeles fantastiska bröllopsavdelning där det finns gudomliga brudklänningar och finfina accessoarer!

Jag passar också på att tipsa om att Figleaves har en bra rea. Jag gillar Figleaves, de har ett stort utbud av bh-storlekar och jag har bland annat köpt amningsbehåar där, de är lite roligare än Kappahls och Lindex! Frakt till Sverige kostar £5.50 (cirka 60 kronor) och de brukar vara snabba att skicka.

Och sista måndagstipset blir att Dorothy Perkins, till och med idag, kör med fri frakt över hela världen om man handlar för över £30. Jag slog till på några fler färgglada byxor till sommaren!

fredag, mars 23, 2012

Söndagssvep, 25 mars 2012



God morgon söndag! Sienna Miller är som i en dröm i Vogue UK.


Love Maes nya kollektion med sängkläder är riktigt fin! Överkastet som ser ut som blomblad är så sött!


Victoria Beckham har klippt av en hel del hår. Jag tycker hon passar fint i lite kortare hår.


Mer Sienna Miller! Hitta hennes snygga ring hos svenska Cooee.


Snyggaste huvudbonaderna för barn kommer utan tvekan från svenska CTH Mini. Alfred har en av deras mössor i modellen Torsten, men jag är sugen på en till sommaren också! Mössorna finns bland annat hos Oii Design.


Betsey Johnsons hem är rosa och fint!


Kate Spade visar en massa fina färger. Jag gillar't!


Shortbread med oliver i låter riktigt gott! Här finns receptet.


Den här byrån är en den av nya PS-kollektionen som börjar säljas på IKEA i maj. Hur snygg som helst!


Jag löser bloggen Californication by Mita inne på Haute Compass. Får mig att längta efter Kalifornien varje gång!


Zara har mycket fint. Den här klänningen är läcker!


Fina sommarnyheter från Marie Chantal.


Den här mackan med sparris och ägg får mig verkligen att längta efter att sparrissäsongen ska sätta igång! Snart är den här!


Fina Mia har öppnat webshop! En hel massa fint finns det där, eller vad sägs om det här snygga halsbandet med diamanter!


Anthropologie visar fina färger och mönster. Den här outfiten skulle jag kunna köpa från hatt till tå!


Oj. Jag tror jag ska åka till Stockholm bara så jag kan ha afternoon tea i Zetas Trädgårdscafé. Hur mumsigt ser inte detta ut?! Vår favorit just nu är en ekologisk, lätt kolsyrad fläderdryck som för tankarna till försommarens alla kalas och festligheter. Mmm...


maj börjar The Carrie Diaries sändas i USA, serien som är en fortsättning på Sex and The City, men som utspelar sig när Carrie & Co var yngre. Det ser snyggt ut!


Britain's Got Talent började igår, och det är inget jag kollar på. Jag har inget nöje i att se en enbent hund jonglera med tre bollar och ett hundben (typ), men jag måste säga att Simon Cowell & Co har lyckats väldigt bra med trailern programmet. Kolla in den!


Martin Widmarks barnbäcker ska nu ges ut i Kina. Hur coolt är inte det? Johan Unenge tycker också att lästräning är minst lika viktig som fysisk träning för våra barn. Tänkvärt!


En av mina favoritkockar på TV är Raymond Blanc. Som 22-årig arbetslös servitör kom han till England från Frankrike, och tio år senare hade han en egen restaurang med två michelinstjärnor. Inspirerande! I hans senaste serie, The Very Hungry Frenchman, får man följa med honom runtom i Frankrike där han lagar typiska franska rätter. Efter att man har sett den serien längtar man än mer efter Frankrike! Och han pratar ju så gulligt!


Tänk, snart är det april och sen dröjer det inte länge innan det är sommar! Wow! Trevlig söndag på er!

Fredags- och helgplaner



Äntligen fredag! Vi har bakat Salted Caramel Chocolate Chip Cookies och ska iväg på picknick med resten av svenskbarnen + mammor i eftermiddag. Brysselkakan hittade de fina makaronervetterna och tänkte på mig, så hon skickade dom till mig! Hur gulligt som helst. Dom får också följa med på picknick. Som ni ser så vill Alfred bra gärna smaka kaka, men det får han inte!


Det blir ingen dagens idag, men väl dagens örhängen. Jag fick dessa finingar av Alfred som present på morsdag, han vet vad mamma gillar! (Eller så har kanske mamma diskret pekat ut för pappa Engelsmannen att dom här finingarna fanns på Banana Republic och skulle passa mammas öron riktigt bra. Kan vara så också.)


Me like!


Helg! Vi har längtat! Solen ska skina så vi ska passa på att vara ute så mycket som möjligt.Picknick blir det absolut och så vill jag försöka besöka några marknader som har öppet imorrn. Engelsmannen har köpt nya däck till en av sina cyklar (som han har tjatat om de där däcken!) så en och en annan cykeltur kommer han nog klämma in.

Just nu finns det ranunkler överallt, så jag blev lite bananas och köpte ett stort fång vita, gula och rosavita ranunkler. Lite girig, jomenvisst, men så vackert!

Hoppas ni får en fin helg, vi ses på söndag!