lördag, juli 30, 2011

Marry Me, Robbie!!!



Gårdagskvällen var underbar! Vi började med middag på Münchens bästa italienska restaurang och jag fick äntligen tiramisu till efterrätt, den är verkligen himmelsk god. Man får en gigantisk bit så det är perfekt att dela på två. Eller äta upp själv om man är glupsk. Jag hade på mig finaste sommarskorna som faktiskt är supersköna. Sen cyklade vi iväg till Olympiastadion där vi fick köa bland rökande tyskar medan Pet Shop Boys började spela.

När Take That började med Rule the World så var det perfekt. Det är både min och Engelsmannens favoritlåt med dom. De spelade i en halvtimme innan de gick av och Robbie kom. Det var det som alla hade väntat på verkade det som, för alla 68 000 åskadarna exploderade! Vilken entertainer han är! Har man chans att se honom någon gång så ska man absolut göra det. Pure fun, han älskar verkligen det han gör. Han körde sina egna låtar i en halvtimme innan resten av Take That kom på igen. En riktigt bra konsert!

När vi cyklade hem i den ljumma kvällsluften så kom vi på att vi inte kommer bo i nån annan stad där vi med 10 minuters cykeltur kan ta oss till en stor konsert. Bor vi i England så cyklar man ingenstans, även om det nu skulle vara en 10 minuters cykeltur till konserten och i Sverige finns det i stort sett bara Stockholm, där vi inte vill bo, och inte ens dit kommer särskilt många världsstjärnor. Det gäller att njuta medan vi kan!

Nedan ett litet klipp på Robbie. Och höll för öronen om ni nu inte vill höra sisådär 60 000 tondöva människor sjunga med i Angels...

fredag, juli 29, 2011

Frukost


Det bästa med att ha bär till dessert, är att äta resterna till frukost. Mums!

En onsdagskväll



Fördelen med att ha gäster är att man kan öppna upp dessertvin som vi köpte på smekmånad i Toskana. En sån där flaska är ju inget man dricker upp bara man är två, så därför passar det bra när man är några fler! Jag drack det här på smekmånaden och det var supergott då och minst lika supergott nu. Rekommenderas varmt, om man nu kan köpa det i Sverige. Annars får ni åka till Toskana. Det rekommenderas verkligen.


Till dessertvinen åt vi blåbär och jordgubbar med grädde. Finns det egentligen någon godare efterrätt på sommaren? Det här är amerikanska blåbär, så de är större än svenska och vita inuti. Första gången jag åt dom gillade jag dom inte, men tar man de för vad de är så är de smaskiga. Med dessertvin ännu smaskigare.


Och så älskar jag solnedgången över Olympiatornet och BMW Welt. På sommaren så färgas himlen i alla möjliga färger och jag kan sitta och bara stirra på den. Eller ta kort på den, som här. Sorry för att det är lite snett!


Lagom när solen gått ned och vi tänt ljusen på bordet, så var det en liten Alfred som vaknade och ville vara med och snacka. Man kan ju inte missa nåt när vi har besök!

torsdag, juli 28, 2011

Va?!


"Va?! Sa du 6 månader, morsan? Jösses vad gammal jag är!"

Världens sötaste Alfred som dagen till ära har lika röda byxor (från Zara) som sin pappa. Matching, matching!

6 månader


Idag blir vår lilla kille 6 månader. Oj, vad tiden går. Våra liv har förändrats monumentalt, men samtidigt känns det som om han alltid har varit hos oss. Älskade lilla Alfred.

onsdag, juli 27, 2011

Segways


Alltså, jag tycker alltid det är så roligt att se turisterna på segway-tur runt München. De ser liksom så... löjliga ut. Det finns guidade turer på buss, med cykel och till fots, och nu alltså på segway. Vet ni förresten vad en segway kostar? 65 000! Sextiofemfuckingtusen svenska kronor! Sanslöst. Undrar om man kan hoppa på en sån där tur, åka lite vilse och sen råka sälja den till högstbjudande? Jag skulle nog nöja mig med 40 000. Om nån är intresserad alltså?

The Day


Idag är dagen D då svärföräldrarna kommer hit och jag har bestämt mig för att jag ska vara positiv och glad hela tiden. Försöka iallafall. Jag fjäskar ordentligt och har gjort makroner åt dom, även fast de inte blev lika fina som de på bilden. Någon som har ett idiotsäkert tips på hur man lyckas med makroner varje gång får gärna dela med sig!

Jag ska försöka få lite egentid också, när vi har frivilliga barnvakter, och så har ju Engelsmannen och jag en date med Take That på fredag. På tal om dom så måste jag lyssna på några av deras låtar så jag kan sjunga med på fredag! Robbies kan jag, så jag hoppas att han får med några av sina egna låtar också. 

Nu måste jag nog dammsuga lite. Det kan ju inte vara dammigt när svärmor kommer...!

tisdag, juli 26, 2011

Sötsaker



En lista



Jag heter Marie. Ibland Maria eftersom mitt flickefternamn började på A och jag pratade så snabbt att jag drog ihop allt, så folk trodde att jag sa Maria. Prata snabbt måste man som yngst av tre systrar, annars får man inte en syl i vädret! Men Marie är det.
Jag är för tillfället lite trött. Min son och jag är inte överens om när man ska sova.
Jag är duktig på att blogga, baka och ha det fint omkring mig. 
Jag tycker inte om att känna mig ensam och att inte ha någon koll alls på framtiden.
Jag är jättedålig på matte. Ända sedan jag var liten har jag avskytt matte. Bokstäver är mer min grej, inte siffror.
Jag läser bloggar många gånger om dagen. Nu har jag lagt till en blogglista på min blogg så jag ser direkt när mina favoritbloggare har uppdaterat! Genious!
Jag gillar godis, bra filmer, fin musik, Italien, rött vin, mammas äppelpaj med vaniljsås, Sverige, shopping i England, läderväskor, rosa, turkost, blommor, mat, min familj, mina vänner, min kamera, nätshopping, fina tv-program.
Jag sjunger högt men inte särskilt bra.
Jag älskar att titta på Alfred när han sover. Det finns inget så fridfullt som ett sovande barn.






Lista hittad hos Sandra.

Sparkling


Ny favorit i köket; en rosa låda där massa saker som inte får plats i köksskåpen, får plats. Jag gillar't!

måndag, juli 25, 2011

En blomma


Sträcker upp blommor i luften för kärlek, gemenskap, demokrati och förståelse. 

Leila


Jag kollar igenom några gamla tidningar och fastnar vid mina vältummade exemplar av Leilas tidning. Jag tycker de är riktigt bra! Finns en hel massa tips och inspiration att hämta där. Jag hoppas Leila börjar göra tidningen igen snart!

söndag, juli 24, 2011

Svårt att förstå


If I can but keep on believing
What I know in my heart to be true,
That darkness will fade in the morning
And that this will pass away, too

They are binding me tight in the darkness
And trying to fill me with fear
For there is no night without dawning
And I know that my morning is near

-Helen Steiner Rice

Jag läser om en elvaåring som beordrade galningen att sluta skjuta; "du har redan dödat min pappa, jag är för ung för att dö", och på så sätt skonades han. Hjärtskärande. Jag ser bilder på en ung människa som i vattenbrynet ber för sitt liv, omringade av sina döda kamrater. Hur det gick för den människan vet jag inte. Jag ser bilder på hur ungdomar barrikaderat sig i ett hus, med madrasser mot väggar och fönster. Jag läser om människor som spelar döda, liggandes bland sina döda vänner, med lukten av krutrök omkring sig. 

Det låter som något från krig.

Jag bor i en stad med en otäck historia som visar människans ondska. Nazisterna under andra världskriget hade en strategi som är svår att begripa, att vilja utrota en hel religiös grupp är sanslöst. Under Kosovo-kriget kom också historier om hur alla män i några byar besinningslöst hade skjutits ihjäl, och att vissa överlevt genom att spela döda bland sina döda kamrater. 

Det kryper under huden. Hur kan människan någonsin bli så ond? 

Norge

Jag tittar på nyheterna från Norge och jag blir mer och mer illamående. Hur tänker den fega ynkrygg som går runt och kallblodigt avrättar oskyldiga barn? Hur kan man någonsin skydda sig mot total galenskap?

Söndagssvep, 24 juli 2011


Jag tycker vi börjar denna söndag med en Lemon Meringue Pie in a Jar. Hur god ser inte den ut att vara?!


Sötaste orden finns hos Etsy.


Champagne med rosor i? Njae, ser inte helt gott ut, men fint på bild blir det!


 Fika Meras blogg får man en massa smaskiga recept. Och i deras affär hittar man bland annat såna här snygga tårtfat.


Inspelningarna av Gossip Girl har börjat igen, och som vanligt är jag mest intresserad av vad de har på sig. Jag gillar Blairs läskande citrusfärger!


Jag gillar Garance Dorés blogg.


Jag föll pladask för det här lapptäcket som är gjort av Sarah Janes snygga tyger.


Jag gillar Josef Franks klassiska Manhattan, här som bricka. Visst smakar frukosten bättre om den serveras på denna? Finns hos Svenskt Tenn.


14-åriga Chloe Moratz visar att stil inte har någon ålder!


De här snygga bilderna är tagna hemma hos Elsa Billgren för H&M Home. Supersött!


Lika supersött, randig kjol hittas hos ASOS.


Min sommarlåt är JLS & Dev - She Makes Me Wanna.


Ha en trevlig söndag!

fredag, juli 22, 2011

Helgdags


Nu har Alfred och jag bakat både makroner och cupcakes, så nu väntar vi bara på besökarna som ska komma hit över helgen!

Hoppas ni alla får en fin helg!

onsdag, juli 20, 2011

Den lilla


Här är den lilla terroristen mammas lilla hjärta som håller oss vakna på nätterna och är glad som få på dagarna. Jag smälter så fort han ler och det är väl de där leendena som får mig att orka med dagen när jag helst av allt vill lägga mig ned och sova. Om en vecka kommer Engelsmannens föräldrar hit, och jag längtar. Ja, ni läste rätt, jag längtar tills att mina svärföräldrar kommer. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga! Nästa fredag ska jag och Engelsmannen äta middag och gå och se Take That (Robbie Williams är heeeet!) och svärpäronen ska vara barnvakt. Jag längtar efter lite ensamtid med Engelsmannen, även om det bara är några timmar. Vuxenprat!

Leksaksförvaring


Om man såg Alfreds leksakshög skulle man inte kunna tro att han levt i bara drygt 5 månader, för den är enorm! Främst är det leksaker från hans Granny och Grandpa. Alfred är deras första barnbarn och det märks, om man säger så. Jag kan ju tycka att det räcker med en färgglad, blinkande sak, inte fem nästan likadana, men det är jag visst ensam om att tycka!

Eftersom vi mestadels är i det stora rummet/lounge/vardagsrummet så är det också där de flesta leksakerna finns. Jag kollade förvaring på IKEA, men där är dom ganska färgglada vilket passar bra i ett barnrum, men inte så här! Läsningen hittade jag hos Cox & Cox, där den här snygga leksakssäcken finns. Den rymmer mycket leksaker och så är den snygg också - win win!

Tips att titta på


Lite filmtips så här på sommaren, när vädret inte alltid är det bästa...

Baby Mama, med briljanta Tina Fey och Amy Poehler är riktigt roligt. Kolla klippet nedan när de är på förlossningskurs, hysteriskt roligt!



Going the Distance är också en rolig komedi, kanske extra rolig för oss som haft långdistansförhållanden. Drew och Justin har grym kemi!



The King's Speech låter kanske inte som en rolig film, den handlar om en kung som försöker lära sig prata utan att stamma, men den är riktigt bra! Colin Firth fick en välförtjänt Oscar för sin prestation. Se den!



Min syster lånade oss första säsongen av Dexter, det tog oss 5 månader efter Alfred innan vi hade möjlighet att börja titta, och sen var vi fast! Dexter är en seriemördare som bara mördar onda människor. Låter kanske lite flummigt, men den är bra! Vi ser fram emot de resterande 5 säsongerna...

tisdag, juli 19, 2011

Söndagspicknick




HJÄLP!

HJÄLP! Nu måste vi få råd! Alfred har börjat sova helt kasst på nätterna. Han somnar runt åtta, sen sover han sådär 3-5 timmar utan att vakna innan han vill äta igen. Sen somnar han om igen, men håller sen på och småvaknar hela natten, så jag måste sätta i nappen, vända honom rätt när han har snurrat runt och så vidare. Alfred verkar inte lida något av det, antar att han fortfarande sover när jag håller på och grejar med honom, men nu börjar jag och Engelsmannen gå under av trötthet!

Jag kan klara mig på lite sömn, men det här med att vakna en gång i timmen natten igenom börjar ta ut sin rätt. Två dagar i rad har jag fått gå och lägga mig när Alfred sovit på dagen, och jag brukar aldrig kunna sova under dagen, så det visar hur trött jag är!

Vi har börjat ge välling på kvällen, för jag tänkte att han kanske inte äter tillräckligt mycket på kvällen och behöver mer mat, och det funkade en natt då han sov 6 timmar innan han vaknade, men andra natten sov han lika dåligt igen.

Som kom igen nu, ni mammor där ute. Vi behöver alla tips och råd vi kan få!

Kronärtskocka


Kronärtskocka är en all time favourite hos mig. Jag älskar det! Jag lärde mig äta det i Frankrike och jag tror inte jag hade börjat äta det annars, för de ser ju lite läskiga ut, eller hur? Taggiga och kantiga. 

Jag skär av stammen, klipper topparna på bladen, sköljer väl och kokar sen i lättsaltat vatten i 30-45 minuter, beroende på hur stora de är. De är klara när det går lätt att dra bort ett blad. Sen pressar jag lite citronsaft över den och drar av bladen och doppar dem i lite smör. Man äter bara nederkanten av bladen, så det finns inte så mycket mat på den! Jag äter inte de allra minsta bladen, för det finns knappt någon mat på dom, så de skär jag bort, plus håret innan jag äter själva botten, som är det godaste av allt! Mums!

måndag, juli 18, 2011

Prat

* Jag läser Anine Bings blogg och längtar tillbaks till Italien. Vilket härligt land det är!


* Jag läser att David Beckham har kommenterat sin dotters födelse så här: "Having a daughter is a whole new thing. Having pink in the house, having lilac in the house... and you have to be a lot more delicate with girls than boys and I'm not used to that so it's a whole new experience." Eeehhh, känns det inte väldigt gammelmodigt att uppehålla stereotypa könsroller genom att säga såna här saker? Det är väl helt okej om de vill ha rosa och lila kläder till tjejen, men att säga att tjejer är mer bräckliga än killar är bara töntigt och, som alla borde veta, inte sant. Skärpning, Beckham!

* Och så har Ivanka Trump välkomnat en dotter! Undrar om hon också är lika bräcklig som Beckhams dotter?


* Och jag gissar att skilsmässan mellan Marc Anthony och Jennifer Lopez kommer bli smutsig. Riktigt smutsig!

Schliersee


I lördags hyrde vi en bil och åkte till Schliersee som ligger cirka 45 minuter från München. Eftersom vi bor mitt i smeten i München med U-bahn, spårvagn, buss och taxi så har vi inget behov av en bil i vardagen, men därför är det extra kul att hyra en bil ibland och åka på utflykter.  


Schliersee är en mysig liten by med många klassiska, bayerska hus. 


Men det finaste är förstås sjön.


Alfred och jag lekte lite medan vi väntade på maten. Klassisk bayersk schnitzel med pommes blev det. 


Innan dess hade Alfred såklart checkat menyn. Men han hade inte så mycket val, broccoli och potatis hade vi med till honom. Lite svårt att äta när det fanns så mycket att titta på!


På eftermiddagen slappade vi vid sjön. Alfred sov skönt i vagnen och jag somnade på filten medan Engelsmannen brände sig på ena axeln och benet. Så kan det gå!

söndag, juli 17, 2011

Söndagssvep, 17 juli 2011


Sommar, sommar, sommar...


Snygg mockaväska med läderdetaljer från H&M.


I senaste numret av australiensiska InStyle berättar Miranda Kerr om sin smärtsamma förlossning med sonen Flynn i januari: "I was looking down on myself - the pain was so intense." Det är därför det finns epidural, people!


I det här rummet bor det en liten Harry, och visst är det fint? Harry var för övrigt en stark kandidat till Alfred, men det funkar inte så bra med vårt efternamn, så det blev Alfred istället. Men visst är Harry sött!


Jessica Simpson tweetade om sin födelsedagspresent från sin fästman - en orange Birkin från Hèrmes! Lucky girl...


Pitcher från Indiska, för sommarens svalkande drycker.


Jag följer den här familjens äventyr som nyinflyttade i New York, hos bloggen NYC Taught Me.


Ok, det är fortfarande sommar, men i höst skulle den här koftan från Gina Tricot sitta finfint!


Jag gillar blommigt, och Zoey Deschanel visar hur det ska se ut! Blommigt finns bland annat hos Dorothy Perkins.


Kan ni se Food Channel i Sverige? Kolla in Extra Virgin med Debi Mazar och hennes make Gabriele Corcos isåfall, de är så härliga!


Livet Hemma visar hur man ska äta middag på sommaren - långbord utomhus! Härligt.


Snyggaste skoförvaringen finns hos Pottery Barn. Borde ju inte vara alltför svårt att göra själv...


Söta, stickade overaller finns hos Next. Den med stjärnan är ju underbar!


Leila Lindholm visar upp sitt hem i Family Living, och jag tokdiggar boktapeten hon har i arbetsrummet.


Världens sötaste tårtdekoration finns hos Ready Go. Perfekt till bröllopstårtan!


Beyonces senaste, Best Thing I Never Had är faktiskt riktigt bra, även fast hon kanske har världens fulaste brudklänning på sig. Universums fulaste. Och nån mer än jag som undrar varför underkläderna, som hon bär i början, har axelband, men brudklänningen är axelbandslös... Det är sånt jag funderar på! ;)


I senaste numret av Vogue US kan man läsa en superbra intervju med Sarah Jessica Parker, och kolla på de fina fotona förstås. Som det här med maken Matthew Broderick.


Jessica Alba visar fin gravidstil i sommarvärmen. Dottern Honor är också sommarfin.


Och som siste svensk har jag fallit för Veronica Maggios Satan i Gatan. Så bra! Bor ni i high tech-länder så kan ni ju lyssna på det hära Spotify, men vi som bor i low tech-länder får ladda hem.


Hur fantastisk är inte den här toaletten?


Jag vill plocka blåbär


Trevlig söndag på er!