tisdag, maj 31, 2011

Barnkläder i England

Jag fick en fråga om jag visste några bra affär för barnkläder i England. Jag köper ju ofta kläder när jag är där, bra baskläder tycker jag finns på mataffärerna, Sainsbury's och ASDA har bra kläder till ett riktigt bra pris. Barnkläder är överlag billigare i England, för de har ingen moms på barnkläder eftersom det ses som en nödvändighet. Däremot finns ju kläder i alla prisklasser ändå, från billigaste billigast till dyraste dyrast. Så ASDSA och Sainsbury's är bra tips om man åker till England och shoppar, men de har tyvärr ingen webshop som skickar utanför UK. Det finns dock en hel massa bra affärer som skickar till utlandet, några av mina favoriter samlar jag här!

Hos Hamill Baby köpte vi swaddling blankets av Aden & Anais till Alfred. De har vi använt en hel massa! Först för att swaddla och nu som en svalare filt, solskydd och allt möjligt. De kan vi rekommendera. De har också praktiska napphållare, så man alltid har en ren napp med sig. Det tycker jag är smart, särskilt när man reser. Jag gillar också Coochie-Coo där jag har köpt kläder från L'oved Baby till Alfred. De är söta och mjuka. De har också fina leksakerDebenhams har också en hel del barnsaker, bland annat bra pyjamaserMarks & Spencer är en annan stor kedja som har en massa bra, som Starter Set till exempel. Jag gillar också Next. Deras rompers är så söta. Cath Kidston har också söta barnkläder, och så är de väldigt mjuka. Vill man spendera mer pengar på barnkläder så har Marie Chantal en massa fint, om än inte så praktiska kläder. Nu har de dessutom lite reaLittle Beau är en annan affär som har allt från overaller till playsuits. Min favorit Monsoon har nu börjat skicka till Sverige, så där kan man hitta fina saker både till hem, till barn och sig själv. Senast vi var i England köpte vi en skjorta och kameratröjan till Alfred på Monsoon.

Anna påminde om GAP! De har superbra barnkläder.

Där är några tips. Jag återkommer när jag hittar fler affärer!

Sweet Like Cupcakes



I helgen var vi på picknick och jag tinade upp några små cupcakes och dekorerade som jag tog med. Det är ju riktigt kul att stå och pilla med dom! Jag läste nånstans att ansökningarna till bagarlinjen går upp, och en bagare kommenterade det med att det är många som söker för att de tror att en bagare bara står och dekorerar cupcakes hela dagarna, men att det är så mycket mer än det. Och jag tror det! Dekorera ett 20-tal små cupcakes går ju bra, men jag skulle nog inte vilja göra hundratals dag efter dag efter dag!


De är ju också väldigt söta att fotografera. Jag använde Engelsmannens makroobjektiv, och det var lite svårt att få fokusen rätt när det blir närbilder. Lätt att det blir suddigt. Men det är väl som de säger, övning ger färdighet!


Favoriter


Det här är Alfreds favorit just nu, att sitta som en buddha i sjalen, med hatten lite käckt på sne. Njae, inte helt riktigt, hatten vrider sig dit den vill hela tiden, men han verkar gilla den ändå. Ibland somnar han till och med. Och jag äter min favorit för tillfället, pistageglass. Hur gott som helst!

måndag, maj 30, 2011

Kort


En sak jag alltid köper när vi är i England, är kort. De har ett så brett utbud av kort där, kanske för att de just skickar kort väldigt mycket. Utbud och efterfrågan, liksom. Kul är det iallafall, och nu har jag ett lager av kort här hemma att skicka iväg!

Nicole


Det är inte ofta jag tycker Nicole Scherzinger klär sig bra, men här tycker jag att hon har lyckats!

Beiga byxor från Dorothy Perkinssjal från H&Mlinne från Lindexsandaler från H&M solglasögon från H&M.

Colour Me In


I helgen körde jag på färg. Turkosa naglar, grön väska och turkost, rosa och orange runt handleden! Färgchock!

Och justja, det var några andra som ville ha nagellack också! Jag försökte få Alfred att hjälpa mig med lottdragningen, men han fattade inte riktigt grejen utan stoppade handen i munnen istället. Jaja, han kanske fattar det så småningom. Istället fick jag dra, och vinnarna är:

Sandra får set 1.
Desiree får set 2.
Annika får set 3.

Mejla mig era adresser på miss.smultron@hotmail.com, please!

söndag, maj 29, 2011

Söndagssvep, 29 maj 2011


Vi hittar lite inspiration från en gammal bild från Gossip Girl. Jag gillar matchningen mellan Blair och Chuck!


Söt blommig sandal från Evans.


Jag gillar Mrs Murphy hos Signerat. Hur härlig är inte detta?


Gwen Stefani visar fin sommarstil i fladdrande långklänning. Liknande kan du hitta härhär och så min favorit här.


Jag inspireras av Bruno Mars i Vogue. Cool kille!


Hur söt är inte den här lilla kaninen?


Snygga knoppar från Laura Ashley.


Jag gillar kollektionen H&M Wateraid. Snygga färger och så tycker jag alltid det är kul att H&M samarbetar med bra organisationer.


Jag tycker det är synd att sista avsnittet av Brothers & Sisters nu är inspelat. Det tog mig ett tag att falla för den serien, men nu följer jag varje avsnitt! Istället ser jag nu fram emot att få se Rachel Bilsons nya serie Hart of Dixie. Ser lovande ut!


Weleda ska börja säljas på apoteken Doc Morris och det tycker jag är bra! Här i Tyskland säljs Weleda lite varstans, men det verkar vara lite svårare att hitta i Sverige. Jag gillar främst Weledas babyprodukter men jag använder även mandeloljan till ansiktet och lavendeloljan.

'

Fint armband för systrar finns hos Kyssjohanna.


Sofi Fahrman visar snygg frisyr. Och jag kommer ihåg att vi hade en liten sån där plastgrunka att göra just den frisyren med, när jag var mindre! Hur gammal får det mig att låta som?!


Jag älskar att få kika in i andra människors smyckeskrin, smycken säger så mycket om en människa, tycker jag. Här är det Shiva Roses smyckesskrin som vi får se lite av.


Man undrar lite vad två av världens mäktigaste kvinnor pratar om. Michelle Obama hälsade på hemma hos Samantha Cameron, och jag gillar hur Michelles klänning matchar soffan!


Jag gillar prickiga naglar.


Hanson är tillbaka med Give a Little. Jag trallar med!


Vi avslutar med lite sockerrosa skor. Har ni lite tid över tycker jag förresten att ni ska kika in hos Mia, hon har en himlans massa bra saker att säga!

Trevlig söndag!

lördag, maj 28, 2011

4 månader


Vår lilla solstråle blir 4 månader idag. Vart tar tiden vägen?

Det var ju nästan igår han var så här!

fredag, maj 27, 2011

Fina fredag


Den här fina burken med pepparmintgodis köpte vi på Harrods på Gatwick flygplats. Goda är dom, fast jag tror nästan de är sötare för ögat än för gommen! Fina på cupcakes är de också.

Nu blir det helg här! På schemat står picknick med goda vänner, utomhus om solen behagar visa sig, annars får det bli inomhus, det funkar det också! Vi ska försöka hitta ett spjälsängsskydd till vår roterande Alfred också, vi har upptäckt att det behövs.

Hoppas ni alla får en härlig helg!

PS. glöm inte att tävla om nagellacken!

Tacksam


Jag är så tacksam att jag får uppleva just det här livet.

Att jag har en frisk son och en underbar man med fel och brister som älskar mig med alla mina fel och brister.

Att jag har en familj hemma i Sverige som tar emot oss med öppna armar när vi kommer dit.

Att vi har en familj i England som tar emot oss med öppna armar där.

 Att Alfred har morföräldrar som bryr sig om honom.

Att Alfred har farföräldrar som bryr sig om honom (även fast jag kanske inte alltid är på samma sida som dom).

Att jag har vänner som bryr sig även fast vi inte träffas så ofta.

Att jag får  uppleva vardagslivet i Tyskland (även fast jag inte alltid kommer överens med tyskarna).

Att jag har en man som ger mig möjligheten att uppleva England (även fast jag avskyr resan till och från).

Att jag har en man som älskar Sverige lika mycket som jag.

Att Alfred kommer att få en uppväxt med det bästa från Sverige och England.

Att jag har möjligheten att ha denna blogg där jag kan dela med mig av mina tankar och funderingar. Det betyder mer än ni tror.

Idag är jag tacksam. Tack för att ni finns.

torsdag, maj 26, 2011

Blåbärsmuffins




Jag har letat i varenda tysk mataffär efter karamellfärg att färga frosting med, men har inte hittat det någonstans. Så nu passade jag på att köpa med från England, rosa och blå färg blev det. Jag hittade också miniformar i silikon till cupcakes, så igår invigde jag både karamellfärg och formar och gjorde de här söta små cupcaksen. Det kan ju bli ganska mycket med stora cupcakes, så de här små är perfekta munsbitar.  



Blåbärsmuffins! Jag kör på Leila Lindholms recept på blåbärsmuffins. Supergoda.

Färdigt på: 35 min
Ingredienser
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skale
t4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Frostingen gör jag på lite måfå, men ett bra mått är att 1 dl florsocker till 50g Philadelphia och sen lime- eller citronjuice efter smak, och såklart lite karamellfärg!

Seven Sisters



Seven Sisters kan vara det vackraste jag sett i England. De vita klipporna mot det ljusblå havet. Det är magiskt vackert. Om ni har sett Atonement så är en av slutscenerna, när Cecilia och Robbie springer på en strand, inspelad vid Seven Sisters. På bilden ovan kan ni skymta deras hus. Även i Robin Hood - Prince of Thieves ser man de vita klipporna.


En bit ifrån Seven Sisters ligger Beachy Head där denna vackra fyr ligger. Tydligen så hade klipporna förändrats en hel del sedan Engelsmannen var där senast. Bit för bit faller klipporna ned i havet, och vid vissa ställen har hus också fallit ned, eller så har man valt att flytta dom några meter.


Väggarna är guppiga och kurviga men utsikten är svindlande fantastisk.
'

 Och även på kvällen, när solen gått ned, är det magiskt vackert.

C


Alfred ser ut som en brottare i sin sommardress. Men en väldigt söt brottare! Det är varmt i München och jag tycker det är så svårt att klä honom. Läser att man ska klä lager på lager och kör på det. Nu har jag iallafall beställt en silkesmössa till honom så han inte behöver blir kanonvarm med mössa på huvudet.

Alfred har förresten börjat röra sig mer och mer. Han kommer inte så långt, utan han rör sig mest på stället. När han sover svänger han åt alla möjliga håll. Favoriten är att ligga och svanka som ett bakvänt C. Det ser inte bekvämt ut, men han verkar gilla det!

Afternoon Tea


I söndags gjorde vi slag i saken och lämnade Alfred med the Grandparents och åt Afternoon Tea på The Grand Hotel i Eastbourne. Grand var det verkligen, vid entréen till hotellet stod en man i uniform och topphatt och öppnade dörren för oss. Jag kände mig lite för enkelt klädd, men vi var inte sämst klädda för bredvid oss var ett par i fleecetröjor, shorts och sandaler. Jag förstår inte riktigt varför man betalar ganska dyra pengar för en afternoon tea på ett fint hotell, men sen inte bryr sig om att klä upp sig det minsta!? Nästa gång blir det minsann finklänning för min del.

Tillbaka till Afternoon Tea då. Det var så gott! Silverservisen perfekt polerad, sandwichen var i perfekta trekanter, the Eton Mess alldeles lagom gräddig, teet lagom starkt, sconesen perfekta med hård skorpa och mjukt innanmäte och the Clotted Cream alldeles, alldeles underbar. Jag skulle kunna leva enbart på de där sconesen, så goda var de. Värda varenda krona.

Engelsmannen, som kanske är den enda engelsmannen i världen som inte dricker te, valde kaffe till sitt Afternoon Tea, och det kändes nästan som om han hädade i kyrkan! Vi var där i cirka två timmar, och idealt ska man nog dra ut på det lite mer, för vi blev väldigt, väldigt mätta, men vi båda trodde att Alfred var lite bångstyriga med barnvakterna, så vi kände att vi inte kunde sitta och slöa där mer. Men det visade sig att han hade sovit i vagnen hela tiden! Duktig kille.

Har ni vägarna förbi Eastbourne kan jag verkligen rekommendera Afternoon Tea på the Grand.Tipset är att klä upp er lite extra, skippa lunchen innan och sen njuta ordentligt!

onsdag, maj 25, 2011

Vi kör en utlottning


Eftersom det är sommar, eftersom solen skiner, eftersom jag är glad och eftersom ni är världens bästa bloggläsare så tänkte jag ha en liten utlottning på bloggen!

Jag har köpt ett gäng nagellack och delat upp dom i tre olika set, så jag har alltså tänkt mig tre olika vinnare. Det är enkelt att vara med. Kommentera det här inlägget så är du med i utlottningen. Om det är något set ni gillar mest kan ni skriva det i kommentaren också. Set 1 är färgerna ljust turkos och solgul (som jag har på mig här), set 2 är korall och grönt och set 3 är blått och aprikost.

Ni har tills på söndag på er att vara med!

Sno Stilen



Snygg som Claudia Schiffer! I svarta ankellånga byxor från Dorothy Perkinst-shirt från Gina Tricothallonrosa cardigan från Lindexläderväska från ASOSstelt armband från Lindexhjärthalsband från Björg hos Kyssjohannaskor från Dorothy Perkins och solglasögon från Lindex.

Eastbourne


Engelsmannens farmor bor i Eastbourne, i södra England. En mysig liten stad som i England kallas för "Heaven's waiting room" eftersom som befolkningen mestadels består av äldre människor! Hur det är med det, vet inte jag, men jag tycker det var en mysig liten stad!


Mysigast är det förstås vid havet. Husen ligger i långa rader och stranden består av medelstora stenar, så jag tror inte det är så skönt att gå barfota där.


Men vi behövde inte bry oss om att gå barfota! Trots att det var soligt så var det kallt eftersom det blåste halv storm, som jag tycker det gör hela tiden vid kusten i England.


Längs med hela stranden finns det vågbrytare. Skulle de inte finnas där så skulle stranden sköljas iväg.


Många affärer och caféer hade fina brittiska vimplar utanför. Jättetjusigt tycker jag!

tisdag, maj 24, 2011

We're back!


Nu är vi tillbaka från ett blåsigt och soligt England! Som ni ser var det inte enbart glada miner hela tiden. Återkommer imorgon med fina bilder från en del av England som jag tyckte det var kul att upptäcka!

söndag, maj 22, 2011

Söndagssvep, 22 maj 2011



Nya IDOL-jurymedlemmen Jennifer Lopez har ett riktigt fint hem. Jag gillar färgkombinationerna.


Alla kvinnor bör ha ett par röda skor i garderoben! Dessa skönheter kommer från H&M.


Cheryl Cole visar vägen för en färgglad sommar!


ZARA har fina färger på byxor!


 Även Indiska visar sommarfärger med det här snygga halsbandet.


Och man kan även få färgglada naglar, som hos Isadora hos Lindex.


En liten färgklick finns även i det här bröllopet som jag hittade via Mia. Otroligt vacker brud!


Nu kan man läsa Cath Kidston Magazine online. Färg finns det där också!


Den här söta bodyn från Newbie hos Kappahl fick Alfred av mormor. Hur söt som helst!


Superfin stjärngirland kan man göra hos Martha Stewart.


Jag gillar Leila Lindholm på Facebook, och där får vi nu se tjuvtittar på programmen hon håller på och spelar in för tillfället. Dessa Pot du crème aux chocolat ser syndigt läckra ut!


"A beautiful movie about the end of the world" kallas Lars von Triers senaste film Melancholia. Den vill jag se! Även fast regissören blev portad från Cannes-festivalen...


Behöver männen i er närhet en liten stilinjektion så tycker jag att ni ska hänvisa dom till Jeremy Hacketts blogg. Där får de veta allt de behöver veta om hur en gentleman bör klä sig.

Trevlig söndag!