torsdag, mars 31, 2011

Bebisprat


Hur sött är inte detta? Vad tror ni tvillingarna pratar om? Jag tror de diskuterar vems tur det egentligen är att städa köksgolvet...

För några månader sen...


Jag vet. Smickrande vinkel, eller hur? Men är man höggravid så är liksom ingen vinkel särskilt smickrande!

Det här fotot tog Engelsmannen på mig 15 januari. Jag har glömt hur det kändes att vara gravid. Kissa var tionde minut, ont i fogarna vid varje rörelse, knappt kunna gå uppför trapporna. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var jobbig, men jag kommer inte ihåg hur det känns! Konstigt hur fort kroppen glömmer bort.

Men förlossningen, den har jag inte glömt ännu! Det kommer nog ta ett tag...

Fresia


Vackra, härligt doftande fresior i några gamla flaskor. Ibland krävs det inte mycket!

Maximator


Så här ser tysk starkbier ut. Bakgrunden till starkbier (alkoholhalt 7,5%) är att munkarna ville ha nåt att festa till det med under fastan. En munk kom på att man kunde göra en kraftig öl som skulle mätta! De började dricka den, men sen fick munkarna dåligt samvete och bestämde sig för att fråga påven om det var okej att dricka alkoholhaltig dryck under fastan. Resan till Vatikanstaten tog ju ett tag, och under den tiden hade alkoholen dunstat ur ölen och den smakade illa. Påven undrade hur någon överhuvudtaget ville dricka det, men ville de tyska munkarna dricka det så var det upp till dom! Listiga de var, eller hur?

Nu dricker man starkbier under fastan och för att fira att våren är på väg! Ölen i sig är inte superstark, men den är riktigt mäktig och blandning gör att den är direkt livsfarligt! Förra året drack jag en halv liter under några timmar, men blev ändå lite snurrig! Livsfarlig, som sagt. Alla de olika bryggerierna har egna starkbier och den här från Augustiner heter Maximator. Jag letar men ljus och lukta efter en terminator! ;)

onsdag, mars 30, 2011

Skor för stora fötter


Jag vet att det finns fler än jag därute som dras med konstiga fötter som det är svårt att hitta skor till. Inte bara är mina fötter stora, de är breda också, vilket gör det ännu svårare att hitta skor som passar. Jag har iallafall hittat två ställen på nätet där jag kan köpa skor som passar mina fötter.

På Duo Boots har jag bland annat köpt mina bröllopsskor, och där mäter man sina fötter så man kan köpa skor och stövlar som passar perfekt. Evans säljer både kläder och skor i stora storlekar, och de är lite billigare än Duo Boots, men kvaliteten är helt ok ändå.

Det är mina tips!

In My Place


OBS! Den här bilden är stylad. Yes, med barn, även ett så litet barn som Alfred, så finns det saker överallt.  Babygym, bilstolen (som vi använder typ som en babysitter), sovkudden, filt, bärsjal, babybjörn, burpy bibs och inte att förglömma barnvagnen! Det är inte ofta det är så här prydligt numera...

Än så länge får vi ha skåpen i fred iallafall. Jag kan tänka mig att det är en dag inom en inte alltför avlägsen framtid som Alfred kommer kunna öppna dörren och riva ut allting därinne! Än så länge får jag ha mina fina förvaringsboxar för mig själv...

tisdag, mars 29, 2011

H&M rules!


Jag tycker att H&M har fått in en massa fint i affären nu! Jag skulle kunna plocka på mig hur mycket som helst därifrån, färgerna och formerna är helt i min stil, och prislapparna är helt överkomliga. Kjolen fick följa med hem senast (ett fynd för 79.50 sek, ja, omräknat till Euro alltså), liksom toppen som funkar bra för amningen. Hårklämmorna har jag sedan tidigare, och resten skulle gärna få följa med hem också! Cardigansjalsolglasögon och accessoarer kommer såklart också från H&M.

Internetradio

Är det någon av mina kära lösare som har en internetradio och som kan ge lite input på om det är något bra eller bara, tja, skit? Jag saknar att lyssna på radio. Visst, jag skulle kunna lyssna via datorn, men jag gillar inte ljudet på den plus att jag isåfall måste ha datorn på så fort jag vill lyssna på radion. Så, tips? Kommentarer?

Skepp


Tänk vilka bra systrar jag har! Igår läste mellansyrran mitt klagoinlägg om hemlängtan och skickade mig ett mejl där hon bland annat skrev de här visdomsorden: "Ett skepp i hamn är tryggt, men det är inte vad skepp är byggda för". Så sant, så sant. Det var precis vad jag behövde höra igår.

Tack systrar för att ni finns!

Marie Chantal


Vill man klä sina små som prinsar och prinsessor kan man kika in hos Marie Chantal som nu har 70% rea. Både Jessica Alba och kronprinsessan Mary klär sina barn i grekiska kronprinsessan (och fembarnsmamman!) Marie Chantals design och visst är det en hel massa söta kläder! Kanske inte så värst praktiska, men väldigt söta. Jag gillar kashmirmössan med stjärna på sidan, och så tycker jag att det är så sött med kappor på bebisar. Som sagt, opraktiskt, men väldigt sött!

måndag, mars 28, 2011

Fashion Baby


Alfred börjar bli en liten fashionista! I början hade han mest kläder som vi fått låna av syrrorna efter deras bebisar, och det var såklart kanon att kunna få låna så mycket. Nu har han dock fått lite mer kläder i den storleken han har nu, plus att vi har hittat en hel del fint också, så nu är det mest nya kläder!

Overallen till vänster kommer från Polarn & Pyretmössa från Villervalla och inne-nappen i München, NUK Genius (alla coola bebisar har den!) och filten som man skymtar en bit av kommer från Aden & Anais. Till höger har han en Beatles-topp från H&M (är man 50% scouser så måste man ha en Beatles-topp) och randiga byxor från Lundmyr.

Afternoon Chocolate


Igår gick vi ut på en promenad i hällregnet (det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!) och eftersom det kändes som om vi var i England (där regnar det 9 dagar av 10!) så bestämde vi oss för att gå förbi affären som säljer en massa godsaker till afternoon tea. Men när vi kom hem så var vi mer sugna på varm choklad än te, så det fick bli så istället, och det var riktigt gott det också! Kallar man det då afternoon chocolate? 


Gott var det iallafall, alltihopa! Det som blev över sparar vi i skafferiet så vi kan njuta av afternoon tea snart igen..! Tiptree gör förresten den bästa sylten och marmeladen, enligt Engelsmannen. Och honom måste vi ju lita på, eller hur?

Hemma bäst


Usch. Vaknade med en klump hemlängtan i magen. Längtar härifrån, härifrån, långt härifrån. Vill hem till mamma och få frukost serverad. Ibland behöver man inte mer! Vi har inte varit hemma sen oktober och det har hänt mycket sedan dess. Ena syrran har fått barn, andra syrran är på väg att flytta hemöver med hela sin familj och mamma och pappa har flyttat ifrån mitt barndomshem till nyrenoverade stugan. Det är mycket som hänt de senaste månaderna och under den tiden har jag suttit fast i Tyskland och jag är evinnerlig trött på det nu! Nu har jag nedräkning på hur länge det är kvar tills vi åker hemöver. Mindre än tre veckor och det ska bli så skönt!

söndag, mars 27, 2011

Söndagssvep, 27 mars 2011


Förra söndagen uppmärksammade min syster mig på att jag skrivit fel datum, tagit måndagens datum istället för söndagens! Jaja, nu hoppas jag att det är rätt, och vi börjar den här sista söndagen i mars med en vacker bild som visar vår! Och ni, ni har väl inte glömt att ställa fram klockan till sommartid?


Jag gillar läppstiften Chanels Rouge Coco och nu kommer de i ny tappning med lite skimmer i, lagom till sommaren. Rouge Coco Shine ska jag kolla in! (Och hur fransk vacker är inte Vanessa Paradis i annonsen?!)


Någon som kan resa med klass är Cameron Diaz. De där väskorna är så snygga och troligtvis i prisklass svindyrt.


Spets är lika med sommar för mig. Taylor Swift var somrig i London häromdagen, och känner man sig likaledes spetsig så finns en liknande spetsklänning hos Dorothy Perkins.


Jag har börjat kolla på Sex and The City-boxen igen. Jag börjar lite random och kör de sista avsnitten först. Carrie i Paris är ju underbart!


Och om ni som jag har ett litet stäng av Paris-längtan så tycker jag att ni ska svänga in hos Elsa Billgren och kolla på hennes otroligt vackra bilder från sin Paris-resa!


Easter Egg Hunt tycker jag är en fin tradition som vi borde kunna implementera på något sätt. Jag tror jag får öva på syskonbarnen det här året då Alfred inte kommer vara så sugen på äggjakt!


Vacker, ljuv och skir klänning finns hos Nordljus. Ack, stilla dig mitt hjärta!


Ny tidning på G! Jag gillar Sköna Hem och jag gillar lantlig inredning, så Sköna Hem Country Life är nog min kopp te! 


Nyblivna singlarna Mila Kunis och Justin Timberlake spelar mot varandra i Friends with Benefits och ryktet säger att de spelar ihop även på fritiden, if you get what I'm saying... Filmen verkar lagom mysig och sevärd!


Lite roligare verkar Bridesmaids vara. Det är nog en film som man ska se ihop med bästa tjejkompisarna!


Dessa dressar tycker jag verkar vara bra till lillkillen till sommaren. Ingen jobbig resår som klämmer åt runt magen och som han blir svettig av. Den till vänster kommer från Vertbaudet och den till höger från GAP.


Vacker förvaring i badrummet. Finfin inspiration!


Så avslutar vi med lite vacker söndagsmusik. Adele med Someone Like You.


Njut av söndagen nu!

lördag, mars 26, 2011

Shabby Chic


En av de som anammade begreppet Shabby Chic tidigt var Rachel Ashwell som började inreda i den stilen sent 80-tal. Bilderna ovan är från hennes hem i London, och hur snyggt är inte det?

Jag är väldigt svag för den här stilen, den är ju väldigt vacker på bild och så gillar jag idéen att använda det man har och att även slitet kan vara snyggt! Jag skulle gärna flytta in i hennes hem på studs, så vackert!

Barnkläder igen!



På tal om barnkläder. Syrran tipsade om Oii Design som har en hel massa fina kläder från olika märken. Klick, klick och vips är bodyn längst upp till höger på väg hem till Alfred! Ibland är det läskigt enkelt att handla via nätet, men han behöver lite motvikt mot alla de gulligull-kläder han har fått från England! Jag skulle kunna klicka hem en hel massa mer därifrån, det finns mycket snyggt. Sverige-klänningen för bebisar kanske inte är det vackraste, men visst är den ganska söt ändå? Och en sak jag gillar med dom är att de har fri frakt inom Sverige. Ja, jag vet att det är inbakat i priset ändå, men jag avskyr när man hittar nåt fint, går till online-kassan och sen  läggs det på en massa frakt! Nej, då föredrar jag att veta direkt!

Sen kollade jag in lite hos Lindex, och de har en hel massa fina saker också. Där ska vi kolla in när vi kommer till Sverige! Hade jag en flicka skulle jag direkt köpa den blommiga jumpsuiten till vänster, den är så gullig!

fredag, mars 25, 2011

We Are Butterflies, You and I, We Were Meant to Fly


il n'est jamais trop tard pour être ce que tu veux être 
det är aldrig för sent att vara vad du vill vara

Finfint citat som är värt att tänka på. Nu sätter jag tulpanerna i vasen och tar helg!

Trevlig helg!


Fashionably Late


Jag älskar det faktum att Elizabeth Taylor gav instruktioner om att hon skulle komma 15 minuter sent till sin egen begravning. Var man en diva i livet så är det ju ingen mening med att ändra det bara för att man är död!

Mitt bästa Liz-tips är Cleopatra, där jag tycker att hon var alldeles lysande! 

8 veckor


Jösses, vad tiden går fort! Det är åtta veckor sedan Alfred föddes! Ibland känns det som om han alltid har varit hos oss, men ibland så tänker jag bara: hur kom han hit?

Han växer och utvecklas varje dag och det är så härligt att få följa med i hans upptäckter. Allt är så nytt och spännande. När han pratar låter han lite som R2D2 i Star Wars, iiioooo, weeeeiii, hur sött som helst. Bilden ovan är en favoritbild från tiden på förlossningskliniken. Jag vet inte vem som var tröttast, Alfred eller Engelsmannen!

torsdag, mars 24, 2011

Barnkläder


Vilka söta barnkläder H&M har nu! Jag gillar tunikan och byxorna ovan, och kläderna nedan är ju bara så söta! Engelsmannens föräldrar hade med sig presenter från släkt och vänner, så nu har vi massvis med pastelliga bebiskläder. Engelsmännen gillar verkligen just bebisiga kläder, förstår ni vad jag menar? Det är tryck på allt, djur och figurer, och allting är pastelligt och puttenuttigt. Inget kan liksom bara vara snyggt. Ta kläderna här exempelvis, de är ju snygga, färgglada men ändå sköna! Inte puttenuttiga och överdrivet bebisiga. If you get what I'm saying. Det är i och för sig inget fel på puttenuttiga kläder, men allt behöver ju inte vara just puttenuttigt. Eller?

Bier


I München är öl något väldigt viktigt, det finns många bryggerier och också många ölserveringar, så kallade bier garten, där man kan dricka öl. Den här bier garten finns i Englischer Garten, bredvid den största sjön i parken. 


Den har öppet när det är fint väder och förutom öl kan man även få lite andra drycker och även mat. Det är väldigt bayersk mat, en halv kyckling och lite potatissallad, eller en grillad fisk på pinne. Såna saker. Smaskelismask, eller inte.


Det är fullpackat med folk så fort solen skiner.


Som en glad Engelsman som körde på en halv den här gången. Beställer man bara en öl får man en liter, så vill man inte ha det så får man säga till! Här är han också det obligatoriska brezn, ett gott, saltigt bröd som passar bra till öl.


Jag gillar ljusslingorna de har i bier garten, som upp- och nedvända ölglas!


I helgen är det frühlingfest och då är ölen starkare än vanligt. Engelsmannen tjuvstartade redan förra helgen med den starkare sorten!


Så här gott sov Alfred...


... tills han inte sov längre utan ville ha full uppmärksamhet, och då var det dags att gå hem!

Lollipop, lollipop


Vårsnyggt!

Svarta skor från Lindexhatt från Lindex, rosa caprijeans från Dorothy Perkins, randig topp från H&Mkofta från Lindex, snygg skinnväska från Indiska, multifärgad sjal från H&M, färgglada solglasögon från Dorothy Perkins och örhängen från Dorothy Perkins.

onsdag, mars 23, 2011

Victory!


Jo, det är faktiskt en seger! Kanske inte för er, men för en blomtoka som jag så är det en seger att ha en bukett ranunkler ståendes längre än en vecka - jo, ni hör de rätt, en vecka! Visst, några har vissnat och behövt slängas så buketten är betydligt mindre nu än när jag köpte den, men vissa är fortfarande fina. Det är en seger! Jag fick tipset från blomsterhandlaren att byta vatten ofta, så det har jag gjort och det verkar vara grejen.

Super Mom


Så här ser Elle Mcpherson ut när hon hämtar och lämnar sina barn vid skolan.  Alltså, hon är ju skitsnygg, men det måste faktiskt vara ganska jobbigt att alltid piffa till sig då här inför paparazzi-fotograferna. Eller är det kanske kul? Har man som jobb att just vara skitsnygg så kanske det här bara är en vanlig dag för Elle?