måndag, februari 28, 2011

Livia at the Oscars



En som jag missade i svepet nedan var Colin Firths vackra hustru Livia Firth. Hennes klänning var ett mästerverk gjort av 11 klänningar som alla kom från eran då The King's Speech utspelade sig! UItmärkt idé och jag måste säga att resultatet är strålande! Vilken skönhet!


Jag gillar kortet där Colin hjälper henne med klänningen. Så sött! Och Livias ring och örhängen är to die for...

Oscar 2011



Vad tycker ni om Oscars-blåsorna i år? Ingen direkt som stack ut (på ett positivt sätt) så jag har bara delat upp dom i en kategori där jag tycker de har lyckats bra och så de som lyckades lite mindre bra. Ovan är de som lyckats bra, och de som lyckades bäst var inga storstjärnor utan Matthew McConaugheys dam Camila Alves och Mark Wahlbergs fru Rhea Durham (båda tåv längst till höger) som lös lite extra. Camilas svarta klänning med utmanande skärning var perfekt matchat med stram hårknut och fina örhängen och jag gillar Rheas klänning med lite glitter på toppen och så en lång svepande kjol i härlig färg. Hollywoodstjärnorna har lite att lära sig där!


Gwyneth Paltrows klänning var okej, men det snyggaste var hennes örhängen. Cate Blanchetts klänning var vacker bakifrån, men jag förstod inte ringningen framtill, känns väldigt futuristiskt och faktiskt fult. Men som sagt, baksidan var snygg! Mandy Moores ljusa klänning var också snygg och jag gillade Reese Witherspoons strama men ändå roliga look.


Och så de som lyckades lite sämre. Jennifer Hudson och Penelope Cruz hade tävling om vems bröst som fick mest uppmärksamhet. Jennifer Hudsons klänning var riktigt ful, både skärning och färg, men det är brösten som man fokuserar på! Penelopes glitterklänning var inte snygg alls. Jag vet att hon är nybliven mamma, och det kanske är en liten ursäkt, men fult ändå! Natalie Portman är gravid och det kan vara hennes ursäkt, men med alla de stylisterna hon har så kunde hon ha gjort så mycket bättre! 


Scarlett Johanson tyckte det var en bra idé att visa underkläderna under klänning - det håller jag inte med om! Amy Adams klänning var bara osmickrande, liksom Nicole Kidmans och Anne Hathaways.


Har ni nån favorit?

söndag, februari 27, 2011

Söndagssvep, 27 februari 2011


Oscarsgalan inatt! Tror ni att nån kommer slå Charlize Theron som min all time favourite?


 Det är något somrigt med jeansklänningar, eller hur? Jag gillar Reeses variant och en liknande finns hos Lindex, men jag är inte helt övertygad om fickorna på bysten där. Kan nog se lite konstigt ut. 


Blairs färgglada väskor i Gossip Girl är sån inspiration! Liknande läckra väskor finns bland annat hos Modalu och ASOS.



Linus Thunströms hus i Sköna Hem är riktigt inspirerande. Jag gillar de grå väggarna och färgklickarna i rummen. Fåtöljen är ju underbar!


Jag gillar Blake Livelys lill hatt som matchar klänning perfekt! Underbart sött. Liknande söta finns hos Etsy.


En tänkvärd bild hittade jag inne hos en av mina bloggfavoriter, Mia. Den bilden säger mycket!


Sista söndagen i februari 2011. Det firar vi med lite härlig musik från Mumford and Sons



Trevlig söndag på er!

fredag, februari 25, 2011

Det bästa


Det bästa just nu? Alla mysstunder med mon petit coeur. Han är så söt!

Helg


Dags för helg! Det firar vi med gula smårosor och solsken. Ha en bra helg!

torsdag, februari 24, 2011

Blandat

* Alfred fick sin första officiella post idag - hans pass! Snabbt jobbat, Brittiska Ambassaden!


* Jag upptäckte just att jag har haft samma tröja på mig i tre dagar nu... oups! Dags att byta kanske?


*... annars kanske det hänger ihop med det faktum att inga kläder riktigt passar för tillfället, fast det är främst nederdelar som byxor, kjolar och tights som sitter jäkligt illa! De hänger och sitter inte alls bra, inte kul. Jag köpte två par byxor/tights att ha så här i mellantiden, men de passar inte heller! Shoppingdags, kanske? Tur att det finns online-shopping!


* Imorgon kommer världens bästa Sofia och hennes mamma hit! En kanonhelg väntar!

No Hands


Jag log lite när jag såg den här bilden på Orlando Bloom och hans nyfödda son Flynn. Det är inte helt lätt att släpa på en bebis överallt, det är många saker som ska med, så jag känner verkligen igen mig i bilden! Vi bor på sjätte våningen och har en liten trappa ned till hissen, så först får vi släpa ned alla saker nedför trappan innan Alfred kan läggas i vagnen och vi är på väg! Det tar sin lilla tid, om man säger så.

Bad Teacher


Bra komedier är alltid kul, och denna verkar kunna tillhöra den kategorin. Trailern verkar lovande iallafall!

onsdag, februari 23, 2011

Pick Me Up

Det är något med nyblivna bloggmorsor och läppstift! Nu har Underbara Clara också upptäckt att läppstift är ett utmärkt pick-me-up!

Crazy Ride - Michelle Branch


En underbar liten låt!

Underverk

Det är inte helt lätt, det här med barn. Det tar tid att lära känna varandra. Även om jag och Alfred har varit ett i så många månader så får vi börja om från noll nu när han faktiskt är här hos oss.


Han är ingen tyst bebis, mon petit coeur, han är en högljudd och krävande individ som skriker när han är hungrig, trött, vill byta blöja, är arg, har ont i magen... ja, så fort han vill berätta något viktigt nu, nu, nu!


Och klockan 4 på morgonen, när man är utmattad av trötthet efter att ha vyssjat och hyssjat, så är det ibland svårt att tänka att han inte gör det för att vara elak, han gör det bara för att det är hans sätt att kommunicera. Det är ju så mycket han går igenom nu för första gången, varje magknip är något fruktansvärt och att vakna själv mitt i natten är ju jätteläskigt!


Men så tittar han på mig med de där mörkt blå ögonen, spretar  med fingrarna och borrar in huvudet i mitt bröst, och då finns det ju inget mysigare i hela världen!


Vårt lilla underverk.

tisdag, februari 22, 2011

Liv

Liv Tyler i spanska Elle framför franska Eiffeltornet. Vackert.

Every Minute

På engelskt tv går det nu ett program som heter One Born Every Minute. Det är en dokumentär från ett engelskt BB och i varje program får man följa några mammors förlossningar. Innan jag själv födde barn så hade jag ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG någonsin kunnat titta på något sånt här. Jag menar aldrig. Det var inte så att jag var livrädd för att föda barn, men vissa saker behöver man kanske inte veta innan det är dags att göra det själv. När man väl ligger där så har man ju liksom inget val.


Hursomhelst. Numera sitter jag fastklistrad när programmet går, ooaaar och aaaar över de klagande och lidande mammorna, och gråter en skvätt när mammorna för första gången får träffa sina barn. Det är ju ett vardagsmirakel varje gång.


Jag rekommenderar programmet, men se det på egen risk!

The Cavern


Jag kollar igenom bloggens arkiv och hittar den här gamla bilden, på en rödhårig (!) Marie under mitt första besök i Liverpool. Här utanför legendariska The Cavern där The Beatles började sin karriär. Det är ett häftigt ställe med mycket musikalisk historia i väggarna.

Summa summarum av detta inlägg? Jag ska hålla mig ifrån den röda hårfärgen!

måndag, februari 21, 2011

2+1

Vi håller på och bokar vårens resor. Och både Engelsmannen och jag glömmer bort att vi ju numera faktiskt är 2+1=3! Alfred lägger inte på så mycket på priset än så länge, men däremot måste han ju ha en egen biljett, så vi får inte glömma att lägga till honom på bokningen!


Så nu kommer vi snart till Sverige, eller ja, i april, och i slutet av maj blir det England och firande av Engelsmannens farmors 90-årsdag. Ja, om vi hinner få Alfreds pass till dess vill säga...

Idol

American Idol är ett utmärkt sällskap när man sitter och ammar tidigt på morgonen. Dock kanske inte det bästa sällskap till min emotionella post partum-känsla. I vanliga fall så är jag ganska känslig när det gäller såna här saker också, så nu är det det vanliga gånger tio! Jag grinar när en grupp dumpar 15-åriga Jaycee, för att han inte är cool nog. Och så grinar jag när JLo och company ger killen en andra chans. Och så grinar jag när han grinar.


Oj oj oj.


Men jag grinade inte när Erik Saade gick vidare i Melodifestivalen i lördags. Det gjorde en kompis förra året när hon var nyförlöst... ;) Alltid något!

söndag, februari 20, 2011

Ingen fotboll

Jag undrade just vad för uppståndelse det skulle bli när Rikard Olsson klämde ur sig, i slutminuten av Melodifestivalen, att det inte finns någon fotboll i Linköping. Otroligt klumpigt sagt, eftersom Linköping har ett av landets bästa lag. Förvisso "dam"fotboll. Men år 2011 borde inte det göra någon skillnad. Vissa kanske säger att Rikard Olsson sa det med glimten i ögat, men det finns inget humoristiskt i att förtrycka kvinnor. Inget alls.

Söndagssvep, 20 februari 2011



Nu är det söndag igen! Den här fina blomsterbilden får börja vårt söndagssvep. Jag gillar verkligen den rosa flaskvasen till höger!



Fin vårinspiration finns hos The White Company! Vita blommor är riktigt fint. 


Jag läser Jennie Hammars blogg och drömmer mig bort ett slag i hennes lyxiga tillvaro. Liiiite skillnad från hemmalunket i München, och det är den skillnaden som gör att jag gillar bloggar så mycket!


Jag ser blått! Blåa väskor verkar vara nya vårtrenden, som här hos Rosie Huntington-Whiteley och Hilary Duff. Alla kan inte ha råd med en Birkin från Hermès, men liknande snygga väskor finns bland annat hos Modalu och ASOS.


Våren blomstrar! Kappahl Bloom heter nya kollektionen och det finns en del fina saker, men som alltid hos Kappahl så är det först när man verkligen kan känna på plagget som man vet om det är bra eller dåligt. En blommig blus skulle annars vara finfint till våren!


Fina väskor finns hos Mulberry och jag gillar stylingen på deras nya reklam, komplett med hortensia och en liten rosa gris!



Färgglatt är det hos Cath Kidston. Sommarfint!


Snygga lådor att ha post eller viktiga papper i. Kommer från Granit.



Kate Moss modellar väskor för Longchamp. Väskan är snygg, men jag gillar framförallt Kates somriga look!


Jag längtar efter Indiska! De har massor med fina nyheter, den turkosa pallen skulle gärna få flytta in hemma hos oss, liksom den blommiga koppen.


Angelina Jolie orsakade mycket uppståndelse när den här bilden publicerades. Varför? Jo, hon ammar och man kan se en liten bebishand vid hennes bröst! Amning är något alldeles naturligt, men ändå stirrar folk när man gör det, något jag får uppleva nu. Sluta stirra, människor! Det är något alldeles naturligt...




Bra söndagsunderhållning med Zen med läckra Rufus Sewell i huvudrollen. Klockan 9 på SVT. Sevärt! Jag hade först svårt för att det utspelas i Rom i Italien men på engelska, vissa av skådisarna är engelska medan andra är italienska och därmed har lite brytning, vilket gjorde att jag trodde att några karaktärer var engelska och andra italienska, men de är alla italienska! Men man vänjer sig! Och man kan se den bara för vackra Italiens skull...



Och så avslutar vi med en fin bild. Njut av söndagen nu!

lördag, februari 19, 2011

Malene Birger



Kollade in hos Malene Birger och såg att det var rea där! Finns en hel del fint. Fortfarande dyrt även på rean, men med positivt tänkande så kan man ju säga att det numera bara är hälften så dyrt! Yes, här tänker vi bara positivt... :)


Tänk den aprikosa klänningen till en fin fest, oh la la!

fredag, februari 18, 2011

Choklad


Helg, kära vänner! Det firar vi med varm choklad och extra mycket grädde. Ta hand om varandra och njut av ledigheten!

Read My Lips


Är man blek och allmänt glåmig så kan man alltid pigga upp sig med lite rosarött läppstift. Visst, det håller inte mer än några minuter, men under de minuterna kan man få känna sig lite glamourös!

torsdag, februari 17, 2011

Alfreds förlossning

Innan jag själv blev gravid och födde barn så undrade jag varför kvinnor som fött barn så gärna ville prata om sina förlossningar. What’s the point, liksom? Men nu förstår jag. Det är något väldigt välbehövligt terapeutiskt över att gå igenom förlossningen och prata, prata, prata om den. För även om det är något av det mest naturliga i världen så är det ändå något traumatiskt med att så helt överlämna sig själv till en högre makt som nästan tar besittning över kroppen. För så är det, vare sig man vill eller inte, är redo eller inte, så kommer bebisen ut när den vill, det kan man inte göra något åt!

Så här kommer min förlossningsberättelse. Jag varnar er nu så att den som inte vill läsa om det kan skippa och klicka sig vidare till en blogg med inte så många äckliga detaljer.

För precis tre veckor sedan satt jag och var sur för att värkarna hade avstannat. Jag hade börjat få förvärkar på tisdagsmorgonen och de hade kommit av och till fram till till torsdagsmorgonen, men så under torsdagsmorgonen avstannade de. Engelsmannen var hemma från jobbet, ifall det skulle sätta igång på riktigt, men inget hände. Jag lagade mat och bakade chokladbiskvier, gjorde allting förutom att vila, vilket så här i efterhand hade varit en bättre idé!

Men så vid halv tio på kvällen så sätter det igång igen. Den här gången är värkarna mer intensiva och kommer med jämna mellanrum, så jag säger åt Engelsmannen att gå och lägga sig och försöka sova lite, för nu tror jag att det faktiskt har satt igång på riktigt!

Jag spenderar de nästa timmarna på pilatesbollen (Guds bästa uppfinning!) och kollar på tv och pratar med en kompis på MSN. Värkarna blir allt tätare och runt klockan ett på natten går jag in till Engelsmannen och väcker honom. När jag säger att jag tror det är dags att åka till kliniken så far han upp som ett skott ur sängen och får på sig kläder. Vi tar fram mina packade väskor, hämtar matsäcken, ringer kliniken för att säga att vi är på väg och sen slutligen ringer vi efter taxin.

Än har inte vattnet gått och jag oroar mig för att det ska hända i taxin. Yes, här fokuserar vi på de små sakerna! När taxichauffören hör att jag är på väg att föda barn så får han eld i baken. Han kör mot rött och så fort att jag kniper igen ögonen hårt och ber till Gud att vi inte ska krascha! Det kändes väldigt skönt att kliniken bara låg 5 minuter bort och både jag och Engelsmannen pustade ut när vi var framme.

Klockan 01.40 blir jag inskriven och barnmorskan undersöker mig och berättar att jag är över 4 cm öppen. Yes, värkarna innan har inte varit förgäves! De kollar också Blueberrys hjärtslag och de ser bra ut, vi båda är redo för vad som komma skall. Engelsmannen och jag får order om att gå runt i byggnaden i en timme så jag byter om till en tunika och så beger vi oss iväg.

Vi är fnittriga av förväntan och går runt som barn dagen innan julafton. Tänk att vi äntligen ska få träffa vår lille son! När värkarna kommer lutar jag mig mot väggen och Engelsmannen masserar mitt ryggslut. Jag har en vattenflaska med mig och jag dricker och dricker så jag måste gå på toa tre gånger den timmen. I den stängda cafeterian ser vi att det finns en automat där man kan köpa öl, och vi skojar om att det är så typiskt tyskt att till och med kunna få en öl när man föder barn!

När timmen har gått undersöks jag igen och har öppnat mig två centimeter till. Jag är fortfarande så förväntansfull att jag inte har hunnit bli rädd än, men nu så börjar tankarna komma krypande och jag inser att jag faktiskt ska FÖDA barn snart! Jag får byta om till en sjukhusrock och ligga på en brits medans Blueberrys hjärtslag mäts med hjälp av CTG. Värkarna kommer allt tätare och det börjar kännas alltmer, men än så länge klarar jag av att andas igenom dom.

Barnmorskan undersöker mig igen och säger att hon tror att bebisen är ganska stor, så kanske jag borde fundera på att få en epidural? Vi har innan diskuterat att jag helst vill klara mig utan smärtlindring men att jag kommer att ta det om det behövs, och när barnmorskan nu råder mig till det så går jag med på det.

Narkosläkaren kommer in. Han är en man med kalla händer och små ögon och jag ogillar honom direkt. Han förklarar lite kort hur bedövningen går till innan han beordrar mig att ligga på sidan och kura ihop mig som en boll och kuta med ryggen. När man är höggravid och har värkar som kommer i varandra så är det inte det lättaste. Han börjar med att ge lokalbedövning i ryggen och han sticker och sticker och sticker och jag börjar bli riktigt förbannad när han hela tiden säger åt mig att kuta med ryggen. Mitt i allt blir jag våldsamt illamående och spyr tre gånger men läkaren fortsätter att sticka. Engelsmannen ser att jag inte alls mår särskilt bra och fräser till läkaren att han faktiskt får lugna ned sig lite, och efter det blir han faktiskt lite vänligare (men jag gillar honom fortfarande inte!).

När epiduralen väl kickar in så känns det underbart. Jag känner fortfarande värkarna och får andas igenom dom, men mellan värkarna så kan jag slappna av helt och nästan somna, vilket är väldigt välbehövligt. Härifrån blir allt lite suddigt. Jag tror jag får värkstimulerande dropp och min förlossningsläkare kommer till kliniken, men i vilken ordning vet jag inte. Helt plötsligt är jag öppen 10 centimeter och inser att nu är det dags!

Blueberrys hjärtslag går plötsligt upp och vi inser att han är stressad. Förlossningsläkaren förklarar att Blueberry inte verkar vilja vända sig den sista biten och att de måste hjälpa till. Det blir en febril aktivitet i rummet, en till läkare kommer in och några fler barnmorskor/sjuksköterskor. Mina ben läggs upp i ställningar och jag känner genast att den högra är trasig och att mitt ben kommer falla ned igen, men ingen lyssnar på mig. Så vid nästa värk åker den ställning såklart iväg (I told you so!) och två barnmorskor/sjuksköterskor får stå och hålla i mitt högerben medan jag krystar. Min förlossningsläkare häver sig på min mage för att pressa ut Blueberry eftersom hans hjärtslag fortfarande är  för höga. Någon slags sugklocka sätts på Blueberrys huvud och jag vet inte hur många gånger jag krystar, men jag vet att jag hinner tänka att det här inte gör så ont som jag faktiskt trodde det skulle göra, men så är han ute, vår lilla son, klockan 06.51, och det första jag tänker på när han läggs på mitt bröst är att han har så mycket hår!

Sen går allt ännu fortare. Engelsmannen blir blekare och blekare och det är full aktivitet vid änden av sängen. Om jag inte tyckte det gjorde så ont som jag trodde att föda barn, så gör det sjukt ont nu! Jag vet inte vad de håller på med därnere, men smärtan är den mest intensiva jag någonsin känt. Jag kan inte ligga stilla, epiduralen har helt gått ur och jag känner precis allt! Vår lilla son tas ifrån mig och de berättar att jag ska sövas för de behövar ”fixa till det här”. De två läkarna sitter med verktyg inne i mig och väntar på narkosläkaren. Jag börjar gråta när både Alfred och en väldigt blek Engelsman (som allvarligt trodde att jag skulle dö) tvingas ut i rummet. Jag ser inte vad som händer, men tydligen svimmar nästan Engelsmannen och sätter sig snabbt på golvet. Alfred och han får sedan ligga på en brits och lära känna varandra medan jag är nedsövd.

När jag ligger nedsövd så sys en artär ihop, som Alfred hade sönder på sin väg ut. Jag har förlorat stora mängder blod, vilket var vad som gjorde Engelsmannen blek (”I’ve never seen so much blood ever!”) och läkarna hade lite problem med att se var blödningen var, vilket förklarar varför de grävde i mig som om de grävde en tunnel! Inte undra på att det gjorde ont...

Vid halvåtta vaknar jag upp igen och får äntligen gosa med Engelsmannen och vår son!

Vagnleksak



Det börjar bli dags för en vagnleksak för Alfred nu när han faktiskt är vaken lite mer! Här i Tyskland hittar jag inga fina, så får nog bli en från Sverige. Den med Bamse är ju riktigt söt och lite rolig eftersom Bamse är så svensk, men även den med en giraff och tiger eller vagnleksaken med namn är ju också söta! Har ni tips på andra vagnleksaker?

Gravid



När jag såg de här bilderna på Jessica Alba så tänkte jag att: oj, nu kommer pressen spekulera i om hon är gravid! Särskilt den blå klänningen är en typisk "dölj- början-på-en-graviditetsmage"-klänning. Men nu verkar det som om pressen inte ens hann börja spekulera, för Jessica avslöjade nyss att hon faktiskt är gravid!

onsdag, februari 16, 2011

Päls


Päls är tydligen stort i modevärlden! Snyggt är det ju onekligen.


Bilder från den eminenta Garance Doré.

Lilla Vide


Solskensöga ser på dig,
solskensfamn dig vaggar.
Snart blir grönt på skogens stig,
och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön:
vide liten blir så grön.
Solskensöga ser dig.
Skolskensfamn dig vaggar

Här hemma försöker vi lära oss Sov du lilla videung. Funkar inte det så sätter vi på Adele och lillkillen lugnar sig direkt. Vi tror att det är något med det rytmiska trummandet han gillar. Magiskt är det iallafall!

tisdag, februari 15, 2011

Vårfint


Vårigheter!

Härligt blommande trench från Monsoon, likaledes blommig blus från Monsoon, med snygga, rosa skor från The Outnet matchat med jeans från Lindex. Till accessoarer kör vi på armband från Lee Angel hos The Outnet samt tyghalsband från By Malene Birger hos The Outnet och ett par glasögon från Chloé hos The Outnet och så en snygg väska från BE & D hos The Outnet!

Kryddor


Så här ser det ut på kryddhyllan här hemma. Färska kryddor är ju bara så gott på maten! Jag ser en liten bit torkad chili till vänster däruppe och det påminner mig om att det är dags att plantera årets chilifrön! Ska bara hitta tid till det också...

Vårfärger


En härlig vårbild på Blake Lively från förra årets inspelning av Gossip Girl. Jag gillar verkligen färgkombinationen, och den där toppen med synlig behå måste vara väldigt praktiskt när man ammar. Allting är ju liksom redo då! 


Njae, kanske inte en så bra idé ändå... Men byxorna är riktigt snygga!

måndag, februari 14, 2011

Must Haves



Sådär två veckor in i föräldraskapet har vi hittat några saker som gör livet lite lättare och bättre. Här delar jag med mig av våra favoriter:


En sacokudde från NG Baby. Det är den Alfred ligger på på bilden ovan. En kompis tipsade om den, hon använde den som skötkudde, men eftersom vi skaffade ett skötbord till slut så använder vi den här till sovstunder på dagen. Alfred gillar den, som ni ser!


Tunna sjalar från Aden + Anais. Vi köpte ett trepack och de används flitigt. De är stora och tunna så de är perfekta att linda in Alfred i eller ge lite skydd vid amning.


En bärsjal av något slag. Jag köpte en från Moa Organic och den är guld värd när man måste gå och gå, vyssja och hyssja och blir lite trött i armarna.


Mina favoritbehår kommer från Figleaves. Lite roligare amningsbehår än de man vanligtvis hittar. För visst vill man vara lite snygg även med läckande bröst! ;)


På tal om läckande bröst, amningsinlägg is da shit. Jag har ett par i ull och ett par i siden/bomull och de byter jag mellan. De handtvättas med en olivtvål och torkar snabbt!


En inspelningsbar tv-box. Seriöst, det är kanon! Jag glömmer alltid bort när tv-serier är, och nu med Alfred kommer jag ihåg det ännu sämre. Med en inspelningsbar tv-box kan man ställa in att en hel serie ska spelas in och så blir man alltid glatt överraskad när man sätter sig för att amma klockan sex på morgonen och kan kolla in ett nytt avsnitt av favoritserien!


Vänner och familj. Yes, det är först nu jag fattat att man bör skaffa barn i närheten av sin familj och vänner. Människan är inte gjord för att ta hand om barn ensamma, se bara hur det gick till förr i tiden, när hela klaner uppfostrade barn. Nu kanske vi inte behöver en hel klan, men familj som kan komma förbi och gosa, dammsuga, prata eller bara vara betyder mer än jag trodde! Nåt att tänka på till nästa gång...

Afternoon Tea



När mamma var här så bakade hon semlor och de blev verkligen supergoda, så idag har vi avnjutit dom, plus chokladbiskvierna som var vad som satte fart på Alfred. Jag bakade nämligen dom timmarna innan förlossningen satte igång på riktigt, så jag är chokladbiskvierna evigt tacksam! Om det nu var dom som satte fart på det. Kan i och för sig ha varit den indiska maten vi åt på kvällen också (och som sedermera kom upp igen, men det behöver vi inte ta nu!). 


Det här skulle annars bli ett inlägg om färg! Jag älskar mina nya koppar som är som gjorda för afternoon tea, tillsammans med godsaker upplagda på mitt favoritkakfat och med blommande små påskliljor. Bilden på mig blir ofärgad eftersom det får symbolisera hur jag känner mig för tillfället - en blek, glåmig och färglös nybliven mamma! Well, well, jag bjuder på den...

söndag, februari 13, 2011

Söndagssvep, 13 februari 2011


Kram på Alla Hjärtans dag på er!


Fina vårnyheter hos Toast. Jag gillar verkligen hårbandet som ger en härlig 60-talskänsla.


Vackraste filmen någonsin! The Notebook passar bra nu i kärlekshelgen.


Fina vårnyheter från H&M Conscious Collection.


Alfred kommer döpas i en släktklänning, men hade vi inte en sådan hade den här dopklänningen från Kappahls Vintage Stories varit perfekt! Jag gillar också tunikan och byxorna för finaste tjejen. 


På tal om dop. Danmarks kungafamilj har utökats med tvillingar och nu undrar jag om kronprinsessan Mary kommer ha samma håraccessoar som hon hade både på Prins Christian och Prinsessan Isabellas dop? Jag hoppas det! Den är riktigt fin.


Min Engelsman i all ära, men David Beckham vet hur en slipsten ska dras, eller han vet iallafall hur en kavaj ska bäras upp! Snyggt, snyggt! Tweedkavajer är så snygga!


Läser ni inte hos Maryam i My Marrakesh så tycker jag att ni ska börja. Att få en liten inblick i hennes magiska värld är som att läsa en bok och hon är så inspirerande!


Snygg vardagströja finns hos Gina Tricot. Funkar nog bra att amma i också! Den ska försöka letas upp när vi kommer till Sverige...


Finfin dukning med ballonger till våren och sommarens fester. Helt i min stil!



Finaste fyndet på årets bokrea måste vara Denise Grünsteins 59 buketter från min trädgård. De där bilderna är så drömskt vackra...


Just nu längtar jag efter att få cykla i sommar! Knastriga grusvägar, sol i ögonen och vind i håret, jag längtar så...


Ed Westwick (Chuck i Gossipn Girl) i en romantisk komedi? Ja, tack! Chalet Girls kommer jag vilja se när den kommer ut.




Sarah Jessica Parker och Olivia Munn spelar in film i New York, med en Alexa från Mulberry respektive en svart klassiker från Louis Vuitton i händerna. Den filmen kommer bli bra, om man nu dömer filmerna efter väskorna (som jag ju gör!). 



Nikita är tillbaka!




Fin inspiration från House Doctor.


Pastellfärger till våren, här snygga Skipton från Modalu.


Och för att fortsätta på det lila stråket så visar Camila Alves hur snyggt lila kan vara!


Trevlig söndag på er!