fredag, december 31, 2010

Till Alla Mina Kära Läsare

2010 i listform

Hittade den här listan hos Sandra och Sara.
  1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Blev med barn. Gud, det låter väldigt white trash! :)  
  2. Höll du några av dina nyårslöften? Bryr mig inte om sånt.
  3. Fick någon du känner barn? Yes! Syrran, bästa kompisen... 
  4. Dog någon som stod dig nära? Nej. Men det var begravning i början av året för farmor som dog strax efter jul.
  5. Vilka länder besökte du? Österrike, Italien, England, Sverige, Holland. Jämtland är väl ett eget land också, eller? 
  6.  Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011? Massor! Jobb för både mig och Engelsmannen i Sverige, hus i Sverige...  
  7. Vilket datum kommer du alltid att minnas? Eeehh...
  8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått? Jag har blivit moster igen och blivit gravid.
  9. Vilket var ditt största misstag? Hmm, inte älta, så det tar vi inte här!
  10. Vilket var ditt bästa inköp? Grön läderväska för en spottstyver på marknad i Florence.
  11. Vad spenderade du mest pengar på? Flyg till och från Sverige! Gulp! Hur mycket vill jag helst inte tänka på...!
  12. Vad gjorde dig riktigt glad? Engelsmannen och varje gång jag få träffa mina syskonbarn. 
  13. Har du varit sjuk eller skadat dig? Magsjuk och förkyld. Men är det inte värre än så är jag nöjd!
  14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010? Robyn och Cheryl Cole.
  15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år? Lika. 
  16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på? Nej. 
  17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på? Oh ja!. 
  18. Hur var din julafton? Otroligt lugn eftersom vi inte firade förrän på juldagen.
  19. Blev du kär? Yes. Om och om igen.
  20. Vilket program har varit det bästa på tv? Jag föredrar filmer.  
  21. Hatar du någon som du inte hatade förut? Brukar inte hata folk, men vissa människor sjönk i min aktning, om man säger så.
  22. Vilken var den bästa boken du läst under året? One Day av David Nicholls. 
  23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?  Paloma Faith
  24. Önskade du dig något som du fick? Ja. En Alexa!
  25. Önskade du dig något som du inte fick? Oh ja, mina önskelistor är alltid längre än en mil! :)
  26. Vilken var årets bästa film? Kommer inte på en enda som var superbra. 
  27. Vad gjorde du på din födelsedag? Vi firade den några dagar tidigare och då drack vi champagne och jag öppnade paket!
  28. Vilka var de bästa människorna som du träffade? Vänner och familj. 
  29. Hur skulle du beskriva din klädstil? Just nu väldigt gravid. Jag gillar sköna kläder i bra material.  
  30. Vad fick dig att må bra? Kärlek.
  31. Vilken kändis var du mest sugen på? Daniel Craig. 
  32. Vem saknade du?  Alla dom som bor för långt ifrån mig för tillfället.
  33. Vilken var din bästa månad? Juli. 
  34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre? Yes, finns en hel del!
  35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? Ett ord: bebis!

Sherlock



Sherlock Holmes är överallt! Det började med Guy Ritchies film om Sherlock Holmes och sen kom BBCs Sherlock Holmes (som köpts in av SVT). Jag gillar båda två! Guy Ritchie satte handlingen till slutet av 1800-talet medan BBC flyttade fram handlingen till nutid. Just nu spelas en uppföljare till filmen in (Noomi Rapace är med där) och nästa höst säger BBC att det ska komma en fortsättning på de tre avsnitt som redan visats på BBC. Tur är det för sista avsnittet slutade med en rejäl cliffhanger!


Jag måste ju säga att både min pappa och svärfar somnade när de kollade på BBCs Sherlock, men jag tror inte det i sig är någon egentligen sågning, eftersom de somnar till nästan allt... ;)

Outnet

The Outnet kör halva reapriset nu, så är ni sugna på Twenty8Twelve, Elizabeth and James, Malena Birger, Vanessa Bruno med mera så tycker jag ni ska kolla in där, det finns en hel del fina fynd! Favoriten för mig är ljusrosa blusen längst upp till vänster eller koftan längs ned till höger.

torsdag, december 30, 2010

Dom Pérignon

Folk köper champagne till höger och vänster! 


Så här såg det ut i ett fönster hos en väldigt posh affär i München. Du kan alltså färgmatcha din Dom Pérignon med servetter och liknande. Ett MÅSTE i nyårstider. Ju.


Det tyckte iallafall gentlemannen som köpte tre flaskor à 100 euro till sitt nyårsfirande...

Tungt

Nej, seriöst. Det är 40+- några dagar kvar av graviditeten och jag O-R-K-A-R inte. Blueberry kan bli dubbelt så tung innan han behagar titta ut. Jomen skoj, skoj. 


Ena stunden känns det som om han håller på och gnuggar sin väg ut och det trycker på ordentligt. Sen känns det som om han håller på och försöker sparka sig ut genom naveln. Och så här kan han alltså hålla på fram till mitten av februari. 


Mon dieu.

Mitt 2010


Januari börjar året...


Vi firade jul och nyår i Sverige, och det var kallt och snöigt och underbart vackert. Väl hemma blev jag sjuk och diskuterade fördelarna vs. nackdelarna med sambo vs. giftermål. Vi sa hej då till farmor och jag blev jätteglad över mitt nya nagellack.


Februari kommer näst...


Vi började månaden med en sälensemester för att fira pappas 60-årsdag och den slutade med att vi alla blev däckade i vinterkräksjukan.  Lilla Hazel kom till världen och jag fotade två hörn i vårt hem och Engelsmannen och jag fotade blommor. Jag kom på att life happens och blev lite sur över förslaget till nytt EU-direktiv där kvinnor förbjuds att arbeta efter förlossning.


Mars...


Jag skrev lite om München och köpte en jättesöt, liten byrå. Jag var redo för våren och planterade chili och vårblommor på balkongen. Jag gjorde världens godaste chokladmousse och drack margaritas iförd leopardfärgad sjal. Lägenheten blev färgchockad och vi fick besök av Max och Co.


April har knopp i håret...


Vi firade påsk och åkte till Liverpool där vi shoppade på outlet och sen klagade på flygplatser. Jag hjälpte till lite smått med att städa ur farmors hus och hälsade på syrran där jag köpte plåtskylt. Sen åkte jag till Östersund!


Maj och...


Vi firade min födelsedag med paket champagne och jag fin en ny, gul Alexa som jag älskar! Sen blev det storm! Vi firade Engelsmannens födelsedag med BBQ och kände lite Love. Sen åkte vi till London som vi båda blev förälskade på nytt i! Jag hörde ett fint citat från Daniel Westling och blev lite kär i honom också.


Juni blommor mest...


Jag gillade rosa och kom ihåg första gången jag var i London. Här hade vi grymt hagel och jag åkte till Östersund. På bloggen hade jag en återblick på min brudbukett och det var varmt i München. Duktiga Engelsmannen fixade min trasiga symaskin och så firade vi såklart midsommar!







Juli...

Jag fick reda på att jag bor i bästa staden i världen. Jaså? Sen var det en hel del firande tyskar och vi åkte till Salzburg. Jag gillade nejlikor och så firade vi bomullsbröllopÖstersund fick besök igen och sen åkte vi till Västervik för att semestra med syster och familj. Jag hjälpte till med att leta tapeter till mammas och pappas renovering och så plockade vi blåbär.


Augusti och...


Vi plockade kantareller och sålde smycken innan Engelsmannen och jag åkte på opera i Verona via Lago di Garda. Mina chili växte och jag visade mina favoriter i badrumsskåpet. Jag älskade solrosor och skrev The Importance of a Stylish Man och visade mina färgglada väskor. Lite dolt skrev jag om hur jag led jag av illamående men njöt ändå av varma kvällar.


September härlig sommar är det då, men...


Jag skrev lite mer om Verona och så avslöjade jag att vi väntar på en liten Blueberry. Jag åkte till Sverige och skrev lite om hur bra svenska föräldraförsäkringen är. I Sverige skruvade jag ihop IKEA-skåp och åt kräftor. Vi  började diskutera bebisnamn och jag sydde lapptäcke när jag inte skrev om trångsynthet och jämställdhet. Jag var den enda nyktra på Oktoberfest och föredrog att sy kuddar. Vi åkte till England där vi shoppade till Blueberry.


Oktober och...


Vi började läsa för Blueberry och gick på the big ultraljud. Jag var tacksam och skrev om sånt som kommer med graviditet. Det härjade en våldtäktsman i Örebro och jag visade lite fler bilder från renoveringen av stugan. Vad är bäst av sjal och bärsele och sen åkte vi till Sverige där vi fick lite snö!


November och... 


Både Engelsmannen och jag haltade och så bakade jag kanelbullar. Jag skrev om vår historia och kände mig rebellisk när jag köpte en rosa body till vår pojke! Vi hade en underbart varm dag  och sen funderade jag på vilket medborgarskap Blueberry skulle få. Vi åkte till IKEA och så sydde jag och julpyntade. Jag fick en ny, liten systerson och så gick vi på birth preparation class och julmarknad.


December är så grå.


Månaden började med att jag fick en grym foglossning och sen kom månadens första gäster. Vi köpte utegran och så snackade jag smärtlindring. Ni fick se en bild på min baby bump och så började mina föräldrar tapetsera i stugan och jag är så nyfiken på att få se det på riktigt! Jag fick överraskningsbesök och sen besök av mina föräldrar. Den fina julgranen fick flytta in och så åt vi kalkon på juldagen och drack champagne och öppnade paket!


Inte bitter

Jag skickade efter lite kläder från Dorothy Perkins när de började med sin 50%-rea efter jul. Nu har de gått upp till 70%. Men jag är inte bitter. 


Inte. Det. Minsta.

Vingar

Får man gilla Maria Montazamis reklam för Ving? Känns nästan lite fult att göra det, men jag tycker hon är supersöt! :)

onsdag, december 29, 2010

På tal om väskor...

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken skötväska jag vill ha. Och eftersom vi nu är oroliga för om vi kommer få vår vagn i tid till att Blueberry kommer så väljer jag att skjuta undan vagntankarna och fokusera på väska istället. Smart va? Sån är jag!


Som ni ser är jag inne på bruna väskor nu också, men jag vet inte vilken modell som är mest praktisk. De två översta kommer från Pacapod och har två små uttagbara fack inuti som kan hålla mat och sånt när Blueberry börjar bli lite äldre. Men jag vet inte om det är smart eller bara a waste of space? De två nedersta är i mer klassiska modeller och har en massa fiffiga fack. De kan också bli dataväska när vi inte behöver skötväska längre!


Tankar?

Brown Bags

Min favorit när det kommer till väskor är bruna skinnväskor. Jag föredrar brunt framför svart 9 gånger av 10. Såklart har jag också svarta väskor (och många andra färger), men skulle jag välja en väska att använda för resten av livet så skulle det bli en brun skinnväska! Jag hoppas bara att jag aldrig ska behöva välja bara en! ;)


Jag kan ju passa på att tipsa att mitt favoritmärke Modalu har rea på sina väskor nu, upp till halva priset. Finns en hel del skönheter där! Detta är min favorit!

Skuldkänslor

Nicole Kidman pratar om sina barn med Tom Cruise, och säger att hon gärna skulle vilja ha dom boendes hos sig, men att de valt att leva med Tom. Jomen bra där, ge dina barn skuldkänslor för att de inte bor med mamma!


Jag vet inte hur många gånger över julhelgen som Engelsmannens familj kom med kommentarer som "vi kommer ju inte kunna träffa Blueberry så ofta", eller "det är ju lite konstigt att ha sitt första barnbarn så långt borta". Men suck. För det första bor de lika långt ifrån oss som vi bor från dom och för det andra har vi aldrig sagt nej när de har velat komma och hälsa på. Klart att det är enklare för dom när vi kommer och hälsar på, men jag har en känsla av att det kommer bli lite svårare att resa med bebis.


Och innan ni tycker jag är en kallhjärtad bitch (som jag kanske i och för sig är) så vill jag bara säga att jag inte heller tycker det är optimalt att bo i ett tredje land och ha familj i två andra länder när vi nu får vårt första barn. Idealet vore ju att ha bådas familjer inom tio minuters gångavstånd, för att få hjälp med blöjbyte, matlagning och städning. Men nu är det som det är och man får göra det bästa av situationen. Eller hur? 

tisdag, december 28, 2010

Sötnosarna

De jag saknar mest nu efter jul är mina syskonbarn som växer så det knakar och det känns som om jag inte hinner med härifrån! Skype är guld värt, men det är ju inte samma sak. 

Häromdagen när vi skypade så försökte Jonna ge mig något genom datorn, men jag kunde ju inte ta emot, inte ens när hon gick bakom datorn kunde hon ge mig det! Måste vara lite förvirrande ibland för de små!

Sofia avslutade med: "hoppas du mår bra och bebisen i magen också!" Sötnos!

Kameror

Eftersom jag har världens bästa bloggläsare så tänkte jag be om lite råd!


Vi tänkte köpa en videokamera lagom till Blueberrys födelse, mest för vår egen skull för att komma ihåg allting som händer, men också för vår familj och vänner som inte kommer vara så nära Blueberry. Men så fick vi tips om att digitalkameror numera kan ta HD-filmer så nu är vi mer inne på att köpa en digitalkamera för att kunna ta både bilder och filmer. Men vilken kamera!? 


Både Engelsmannen och jag har ju varsin digital systemkamera så vi kan ta bra bilder med dom, men nackdelen är ju att de är så stora att det inte riktigt är något som vi har med oss jämt. En digitalkamera behöver ju således inte ta superduperbra bilder, men samtidigt så har vi ju ganska så höga krav på bildkvaliteten. Men det viktigaste är att den är mindre än en systemkamera och tar bra HD-filmer, gärna som går att zooma samtidigt. 


Jag gillar Olympus Pen E-PL1 och Olympus Pen E-P1, nackdelen med dom är att de är ganska så stora men fördelen är att man kan ändra fältdjup när man filmar och att den har stereoljud. Engelsmannen gillar Canon Powershot S95 eller Canon Powershot SX210 IS och fördelen med dom är att de är mycket mindre, får plats i en ficka men tar ändå bra bilder, men man kan inte zooma när man filmar.


Andra kameror vi borde undersöka lite mer? Vad har ni? Vad ska vi undvika med kameror? Alla tips och tankar tages tacksamt emot!

Champagne och presenter

Engelsmännen dricker champagne på juldagen. Yes, de blir tipsy redan vid lunch! Jag och Blueberry höll oss till sprite. Bubblor som bubblor liksom! Engelsmannen drack de sista bubblorna direkt från flaskan (fy, fy!) och jag gissade rätt att det var en väska i mitt paket! ;) 

måndag, december 27, 2010

Nu är glada julen slut, slut, slut...

Ja, nu är julen slut! Första adventsljuset har brunnit ut och amaryllisarna sjunger på sista versen...

Kära Tomten...

... Nä, skit att det är ett helt år tills man får julklappar igen! Och det är 5 månader tills jag fyller år... Lyllos min syster som snart fyller år och kan få en massa reapresenter på sin födelsedag! Det är minsann ingen rea i maj när jag fyller år.


Vore det julafton igen skulle jag önska mig den här tröjan från Lexington, den är riktigt fin!

Slutbesökt

Nu har våra besökare åkt hem, och herrejösses vad skönt det är! Sex dagar med the in-laws är några dagar för mycket, det bara är så!


I vanliga fall är det Engelsmannens mamma jag stör mig mest på, för hon är en riktig hönsmamma, men den här gången var det Engelsmannens pappa som gick mig på nerverna. När vi hälsar på dom spenderar han 80% av sin tid vid pianot, så man vet var man har honom och han gör sin grej. Här har vi inget piano vilket betyder att han har gått runt som en osalig ande mest hela tiden. Engelsmannens mamma har hjälpt till med att diska, laga mat osv, men eftersom Engelsmannens pappa är en riktig mansgris vet han varken hur en diskborste eller potatisskalare fungerar. Ja, ganska så irriterande. 


Men, nu är de borta iallafall och vår nästa besökare är inte inplanerad förrän i mars! Gulp! Vilket betyder efter att Blueberry ska ha kommit ut... Läskigt, men kul, att tänka att nästa stora grej som händer är Blueberrys födelsedag! :) Efter att han har tittat ut kommer det såklart också komma fler besökare, men nu har vi lite egentid att se fram emot. Engelsmannen är ledig fram till 10 januari så vi ska ha det mysigt bara vi två!

Kärlek på Juldagen

Så här såg det ut hemma hos oss när vi öppnade julklappar på juldagen. Idel pussar och presenter. 

Jag kände mig julfin i rött nagellack, rött diadem och snyggt halsband från min Secret Santa, Anna! Tack Anna, precis vad en gravid kvinna behöver när kläderna inte alltid känns tipptopp! Jag fick även choklad som slank ned väldigt enkelt, plus en söt haklapp till Blueberry och en yttepyttig söt tomte (som vi antagligen kommer att ha slarvat bort till nästa jul, om jag känner oss själva rätt). 

Det blev en väldigt annorlunda jul mot vad vi vanligtvis gör, och nästa år hoppas jag att vi kan fira som vi brukar (alltså i Sverige!).  

söndag, december 26, 2010

Kungligt

Tror ni vi får se kronprinsessan Victoria och prins Daniel i ett sånt här reportage om ett år eller så? Njae, jag tror inte heller riktigt det. Danska kungafamiljen verkar mycket mer jordnära och enkla än den svenska. Tyvärr! För visst skulle Vickan och Danne göra sig fina i ett reportage från Haga Slott!


Marys magbilder får mina egna att skämmas lite. Men jag tror i och för sig att jag skulle känna mig lite utklädd i tiara och galaklänning... ;)

Rea, rea, rea

Herrejösses vad mycket fint det finns på rea! Och då har jag inte ens börjat kolla i riktiga affärer ännu...!

1. Fint volangig rosa kofta från Dorothy Perkins 2. gammeldagsblommig kofta från Cath Kidston 3. supersnygg och supermysig lila kappkofta från Anthropologie 4. söt som socker, volangkofta från Anthropologie 5. snyggt till sommaren, vit linnekavaj från The White Company 6. skön och billig, klänning från Lindex 7. lite annorlunda gul topp från Anthropologie 8. man bara måste älska den, blommig klänning från Cath Kidston 9. klassisk, stickad kofta från The White Company 10. den här skulle passa min mamma! Snygg stickad kavaj från Anthropologie 11. klassisk, ärmlökashmirkofta från The White Company 12. snyggt med färg, klarblå klänning från Dorothy Perkins 13. till nyår kanske, guldklänning från Dorothy Perkins 14. snygg och annorlunda tröja med stor krage från Lindex

Kalkon

Min man gör världens godaste kalkon! Det var inte helt lätt att hitta kalkon i München, men vi kämpade på och hittade en till slut. Stuffingen är ett gammalt familjerecept med citron och bacon, och hemligheten är att stuffa under skinnet och sen dela några clementiner och lägga inne i kalkonen. Mumma!

Reatips!

Mitt absolut bästa reatips är koftor! Iallafall för en koftoman som jag... Förra reaomgången fyndade jag en jättefin kofta i merinoull från The White Company och den har jag använt hur mycket som helst sedan dess. Merinoull är så mjukt att det inte kliar heller, så det är ett bra tips från coachen! Jag fick lite julklappspengar så jag tror jag ska investera i en till kofta på julrean... Kanske några av dessa? Eller den här...


1-3, Nelly 4-6, My Wardrobe 7, The White Company

lördag, december 25, 2010

Mitt livs första

Jajamänsan. I år var det dags för mitt första Queen's Speech! Och, herregud, en mindre karismatisk människa får man leta efter! Man tycker ju att hon borde vara van, hon är ändå 85 år och har regerat i snart 60 år, men hon är torr som ett fnöske. Varje Christmas Day håller hon sitt jultal och hon hade en del poänger i det hon sa, i år var fokus på hur idrott är viktigt för samhället och kan föra samman olika människor från olika bakgrunder. Men snark, det var tur att talet inte var längre än vad det var, för då hade jag garanterat somnat...


Nästa år hoppas jag att jag får se Kalle Anka igen istället!

fredag, december 24, 2010

Julfirande

Förra året vid den här tiden dekorerade jag vad som skulle bli farmors sista julgran. Det känns otroligt skönt att jag kunde vara med och fira både mormors och farmors sista julaftnar, det är ändå något särskilt. 

Den här gången blir det engelskt julfirande i Tyskland, så vi firar på riktigt imorgon istället. Kalkon och julklappsöppning står på schemat.

On that note, någon som vet var man kan få tag i flagvimplar nuförtiden? Det är ju himlans tjusigt...

torsdag, december 23, 2010

Julhälsning från München

Yippie. Verkligen.

Engelsmannen med bror har åkt till Alperna för att åka slalom över dagen. Vilket betyder att jag barnvaktar svärföräldrarna. Halleluja.


Jag förväntar mig en riktigt bra julklapp från Engelsmannen för det här!

onsdag, december 22, 2010

Fint citat

Labil

Gravidhormoner vid juletid är inte att leka med! Igår fick jag en liten gråtattack innan Engelsmannens familj kom hit. Kände mig ensammast i världen med bara en massa engelsmän och tyskar omkring mig vid jul och inte den minsta droppe julmust. Inte lätt, ska ni veta! Idag är det bättre men det kommer nog gå lite upp och ned över julhelgen. Första julen som jag inte firar i Sverige med familjen! Det känns...

Vårlikt

Jag gillar de här bilderna från House Doctor. Härligt vårlika med sköna färger! Det kanske är de varma vindarna här i München som får mig på vårhumör. Idag har det varit 8 grader och soligt, så det känns mer som vår än dan före dan före dopparedan!

tisdag, december 21, 2010

Julgran à la D&G

Nu gillar jag ju i och för sig vår lilla Norbert, men jag skulle inte ha något emot den här granna granen som finns i Dolce & Gabbanas skyltfönster här i München. Så ska en gran se ut! Tror ni att den är till salu? Man skulle kanske kolla upp det...

Nicole Richie

Maffig prinsessbakelse skulle man kunna kalla Nicole Ritchies brudklänning! Inte lite inspirerad av Grace Kellys klassiska klänning, men Nicole körde på mer fluff och lite mer urringning. Inte riktigt min stil, men är det nån som klarar av en sån här klänning så är det Nicole Richie!


Jag är ju en sucker för söta saker, så jag tycker det är hur romantiskt som helst att deras namn är broderade på ärmen till klänning!

Besök i München

Igår åkte mina föräldrar hem. Det blev allt lite blött i mina ögon när jag vinkade av dom vid flygbussen. Nästa gång vi ses är det förhoppningsvis en till liten krabat här som de vill hälsa på. Lite skrämmande bara det! 

Vi har gått, gått, gått under tiden de varit här. Jag tror vi har varit på varenda julmarknad i München! Lite vanlig shopping hanns med också, det brukar bli så. Bland annat hittade mamma en jättefin julklänning på COS, men den tillsammans med några julklappar ligger kvar i Amsterdam eftersom deras resväskor inte hann med flyget hem till Sverige. Jaja, huvudsaken är att de själva kom hem iallafall, väskan kommer (förhoppningsvis) förr eller senare...

Här kommer några bilder från helgen!

måndag, december 20, 2010

The Julgran is in Da House

Julgranen är i huset! Och ja, det blev en kompromiss, vi tog helt enkelt in Norbert från balkongen och nu pryder han sin plats i vardagsurmmet istället. Superfint, tycker vi! Och troligtvis alldeles lagom barrigt...

Tack!

Det är inte ofta man skriver tackbrev numera, men nu har jag ett perfekt tillfälle att göra det! Tackbrev på väg!

"I Was Sure I Could Do This"

När jag är ute och flyger så hoppas jag att alla piloter är lika kapabla och kompetenta som Captain Sullenberg! Älskar hans svar på frågan om han var orolig över nödlandningen i Hudson river. "I was sure I could do this".


Briljant, absolut briljant!

lördag, december 18, 2010

München

Så här ser det ut i München nu! Snö och en massa julmarknader, hur mysigt som helst, särskilt när mamma och pappa är på besök! 


Jag är glad att jag köpte långkalsongerna i ull, de värmer mage och allt rejält! Så skönt...

torsdag, december 16, 2010

Randig

Jäklar, vilken girig blogg det här har blivit på sistone! Bara en massa saker jag vill ha, vill ha. Men drömma är gratis, eller hur?

Och den här koftan från Monsoon är ju bara så fin. Alldeles randig och glad. Den skulle inte passa mig så bra just nu, men framåt vårkanten skulle den vara perfekt. Man måste tänka framåt liksom.

Mer besök

Idag väntar vi vårt tredje besök denna månad! Det är mina föräldrar som har slitit sig från renoveringsarbetet som kommer hit. De har en resväska med kläder till sig och så har de en 20+ kg resväska med saker som jag beställt från Sverige med sig. Sista beställningen var en korv med risgrynsgröt. Ett måste på jul ju! Det är väldigt bra att ha snälla föräldrar...


På tal om jul, jag kollade julvädret i München... Vi ska visst få 4+ och regn. Jämför det med hemmavid där det ska bli -21 på julafton. Jomen tack för det! Inte bara är jag fast i München, det måste vara dåligt väder också! Typiskt, typiskt...

Vänner

När jag träffade henne första gången, en varm vårdag i Fourqueux, så var mitt första intryck att hon var ganska dryg. Läxan där? Lita inte på första intrycket!


Nu är hon en av mina bästa kompisar, en kompis som jag alltid kan vara mig själv med och som det känns att jag har träffat precis dagen innan även om det gått flera månader sedan senast vi sågs. Vi pratar om allt och jag är lyckligt lottad att ha en sådan kompis!


Tack för att du finns, Tiger!

Mer rea

Vad händer?! Brukar det vara så här mycket rea INNAN jul? Jaja, bara att gilla läget! ;)

Både GAP och Banana Republic har börjat med sin rea, 50% respektive 40%, och det är helt ok!