måndag, maj 31, 2010

We will end up in the Hudson

Kommer ni ihåg Kapten Sullenbergers landning i Hudson förra året? (Kolla in länken, den är lite trög i början men sen blir det spännande!)

Engelsmannen citerar haveriutredningen: Endast 17 % av passagerarna var uppmärksamma när flygvärdinnorna gjorde säkerhetsgenomgången. SJUTTON PROCENT! Helt otroligt. Och endast 8 % läste säkerhetsinstruktionerna. ÅTTA PROCENT!

Det spelar ingen roll hur många gånger jag flyger, jag kollar alltid på säkerhetsgenomgången och läser säkerhetsinstruktionerna. Det tar inte särskilt lång tid och kan det rädda mitt liv så gör jag det gärna!

Men det roliga (?) är att enbart 3 % av passagerarna tog med sig sina flytvästar när de evakuerade planet (som ju landade i en ganska så stor flod) och ytterligare 3 % tog flytvästar från något annat säte. Alltså endast SEX PROCENT hade flytvästar!

Som tur var gav bland annat piloten och andra ur besättningen flytvästar till några fler, cirka 14 %, så det var några fler som hade flytvästar.

Snacka om surt för piloten, om nu någon hade drunkat på grund av att den människan var för korkad för att ta på sig flytvästen, efter att piloten hade gjort sitt livs landning! Kanske dags att kolla på säkerhetsgenomgången nästa gång?

Sommar och sol

Dom säger att det är sommar imorgon. Njaee.... är det det? Vi har i och för sig haft kanonväder här de senaste dagarna, dagarna är nyckelordet. Vi har haft soligt och varmt och sen runt klockan sex har det kommit in mörka moln för att sen börja blåsa, regna och hagla (som förstör vår kryddodling på altanen!). Helt crazy.

Men jag ser fram emot sol och bad, trädgårdsfester och att få se SATC 2 snart. Filmen har inte fått så bra kritik, men det tror jag inte spelar någon roll för mig!

VOGUE har Blake och Cameron på omslaget på sina sommarnummer, sådär solbränd och blond vill jag också vara i sommar! Och vad passar bättre till solbränna än turkos, vilket Jessica Biel visar. De där smycken är to die for!

söndag, maj 30, 2010

Taylors stil

Jag har klagat på tjejerna i Eurovision. Anna Bergendahl såg ut som en liten flicka, tyska Lena påminde om Magica de Hex och 17-åriga donnan från Azerbadjan såg ut som 37. So, take cue, girls, från Taylor Swift som jag tycker har en riktig skön stil.

Taylor är 21 år, har varit i musikbranschen ett bra tag, och till skillnad från många av hennes kollegor så har hon ingen talangshow att tacka för sin framgång, utan den har hon jobbat sig till själv! Det är imponerande. Taylors stil är lite quirky, söt och avslappnad, och jag tycker att den passar hennes ålder perfekt. Hon använder mycket klänningar och gillar håraccessoarer.


Några av mina favoritlåtar med Taylor är Love Story, Our Song, Fifteen och White Horse.

Som jag sa...

När jag hörde Tysklands bidrag för första gången sa jag att det var lite catchy.

Fel, fel, fel!

Den är fullkomligt hjärndödande! Och nu kommer den väl spelas ÄNNU mer på radion... Nej, som ni hör är jag inte ett fan av den låten och när Lena kom ut på scenen och såg ut som Magica De Hex lillasyster så trodde jag inte att hon skulle vinna! Jag menar, hon sjunger en catchy, glad låt om kärlek och har svart hår, mörkt läppstift, svart klänning, svart strumpbyxor och svarta skor... Snark! Ingen glamour där, icke!


I fredags pratade jag om Turkiet, Tyskland, Rumänien och Danmark (min favorit) och de kom topp fyra! Jag kan ju uppenbarligen spå sånt här riktigt bra... ;)

fredag, maj 28, 2010

Längtan efter midsommar

Nu börjar jag längta efter midsommar! Jag tillhör dom som älskar midsommar, det har jag alltid gjort!

I år blir det femte gången Engelsmannen är med och firar midsommar, och han har kommit att älska det minst lika mycket som jag gör. För honom är det en självklarhet att åka till Svedala över midsommar, hoppa groda runt stången, plocka blommor, dricka nubbar, bada i iskallt vatten och sova i tält.

Nu börjar nedräkningen. Mindre än en månad kvar!

Handstamped

Jag gillar fortfarande såna här smycken med namn eller budskap. Undrar om jag någonsin kommer att tröttna på dom?

De här skönheterna kommer från J Lynn Creations.

Kärlek

Om nu tv-intervjun med vårt blivande kronprinsesspar fick mig att gömma mig bakom skämskudden, så är SvDs intervju med Daniel och Vickan mycket bättre!

-Kärlek? Det är när någon annan är viktigare än vad man själv är, säger Daniel.

Vackert sagt, säger jag.

Och det är ju lite svårt att komma ihåg, med all uppståndelse, kritik och prat, att det hela handlar om två människor som älskar varandra och som vill dela livet med varandra. För det är ju vad det i grund och botten är!

Dancing On My Own - Robyn

Nä, bort med Eurovision. Tacka vet jag riktigt bra musik!

Aprikoskärna

* Aj då. Stackars Anna. Jag trodde faktiskt att hon stod ut bland alla botoxade ansikten, opererade näsor, löshår, slitsar och urringningar, men det kanske snarare var så att hon drunkade bland dom.

* Dåligaste låten måste ju vara Armeniens sång om
aprikoskärnan (I began to cry alot and she gave me apriocts, ren poesi! ;)). Och varför sjunga på engelska om man inte kan uttala orden? Äjprikått ståån hidden in maj häänd. Usch och fy.

* Och jag förstår inte det här med Israel i Eurovision Song Contest? Enligt Google är det för att Israel är inom "the European Broadcasting Area". Va?

* Jag gillar Danmarks bidrag. Tjejen och killen har ingen kemi whatsoever mellan sig, men låten är riktigt klassisk schlager. Me like!

* Jag tror det kommer att stå mellan Turkiet och Tyskland på lördag. Varför, det vet jag inte. Men trust me, jag kan det här! ;)

* Några gånger trodde jag att jag av misstag hade kommit in på en Miss Europe-tävling. Det var som sagt många stora läppar, stora bröst, höga slitsar och löshår.

* Rumänien. Vad tror ni? En ful kille och en modellsnygg tjej (i en tight catsuit) som spelar piano tillsammans. Dom kanske tar sig långt!

* Och förresten, Feminnem... Skulle det vara ett skämt eller?

* Och ett förresten till. Azerbadjans dam verkar väldigt arg på det där drippandet och droppandet. Dript dropt dript dropt. Me not likey Miss Botox.

torsdag, maj 27, 2010

SATC 2

Jag var inte superimponerad av SATC-tjejerna på USA-premiären, men i London visar SJP var skåpet ska stå! Hon bär en klänning från Alexander McQueens kollektion 2008, och har en urcool hatt på sig. Som ni kanske kommer ihåg så tog Alexander McQueen livet av sig för ett tag sedan, och SJP hyllar honom med ett svart sorgeband runt armen.

Den gröna outfiten bar hon på London-premiären av förra filmen, och jag gillar nog den outfiten snäppet bättre än den svarta ensemblen. Vad tycker ni?

Ibland vill man bara slå någon. Hårt.

Moment 22.

Vi bokade vår midsommarresa med KLM för några veckor sedan. Vi hade två rabattcheckar (eftersom KLM har k**at ut tidigare och vi fått dom som "plåster på såren") och tänkte använda dom.

Självklart kan man inte använda dom när man bokar via internet (såklart inte, för det vore ju faktiskt logiskt. Flygbolag är aldrig logiska.) utan man måste ringa till dom.

Engelsmannen satt i telefon en halv evighet innan det var bokat och klart. När han har lagt på får vi bekräftelse via e-mail. Och de har såklart stavat fel på på Engelsmannens namn. (Han heter enligt dom Michell.)

Så, vad göra? Antingen fick Engelsmannen helt enkelt byta namn (skulle kunna vara det enklaste alternativet) eller så fick vi ringa till KLM och säga till att namnet var fel.

Vi valde att ringa till KLM. En och en halv evighet senare så sade de att de hade fixat det och vi skulle få bekräftelsemail på nytt.

Fyra veckor senare så har vi fortfarande inga nya bekräftelsemail. Vi mejlar KLM (vi har fått telefonräkningen på de tidigare samtalen och de var inte billiga) och får svaret att på grund av det flygkaos som har varit så svarar inte KLM på mail utan bara via telefon.

Jag antar att det är holländsk kundservice.

And I'm Lost in a Daydream

Lovely. Som alltid från Molly's Grove.

Eridge Station

Den här stationen åkte vi tåg ifrån i England. Så här ska en tågstation se ut! Jag gillar färgerna och visst är stationsklockan något alldeles extra? En sån skulle jag kunna tänka mig att ha inomhus, men den är ju allra snyggast utomhus!

Rachel McAdams

Jag har gillat Rachel McAdams ända sedan jag såg The Notebook (en av mina all time favourites) för första gången.

Den senaste veckan har det blivit lite av ett Rachel McAdams-tema. Vi började med Sherlock Holmes som är en riktigt bra film! Högt tempo och bra skådisar. Igår blev det istället The Time Traveler's Wife och om ni ska se den är mitt tips att ha med en bunt näsdukar. Det är en riktig snyftare!

Pink Lady


I löv Gwyneth Paltrows chockrosa klänning som hon bar i London igår. Otroligt snygg, och jag kan inte avgöra om hon påminner mest om Grace Kelly eller Jackie O. Häftigt är det iallafall! Jag gillar också hur hon matchar med ett smaragdgrönt halsband. Molto bene!

onsdag, maj 26, 2010

I heart London

Åh, vad jag gillar London! Det är en sisådär 10-12 år sedan jag var där och jag hade glömt vilken underbar stad det är! Självklart blev det inte sämre av att vi kom till ett sommarsoligt England. Det var svettigt och varmt att gå runt i London, men det var det väl värt. Och efter ett tag vänjer man sig helt enkelt vid svettdoften...

Skälet med resan var att fira Engelsmannens farmor som fyllde 89 år, så vi bodde lite söder om London hos Engelsmannens moster och åkte in till London två dagar och sov på hotell. Vi gick och vi gick och vi gick, det finns verkligen hur mycket som helst att se i staden. Har ni aldrig varit där kan jag verkligen rekommendera ett besök! Vi hälsade på hos både drottningen och premiärministern, men varken Bettan eller David ville fika med oss. Lite taskigt kan man tycka, men c'est la vie!

På Harrods gick vi runt och njöt, vilken fantastisk affär det är! Starkaste minnet jag har därifrån är när jag var i London för första gången med familjen, när jag var runt 11-12. Då hade pappa shorts och ryggsäck och min syster hade en magkort tröja, så dom fick inte komma in! Så då struntade vi i det hela. Nu har de inte lika hårda regler, men har man ryggsäck ska man bära den i handen och de har rätt att avvisa några som de tycker är oanständigt klädda. Så passa er!

Vi njöt av att gå runt i mathallarna, där är Harrods som inga andra. Vi var nog dock ganska ensamma om att gå runt och kommentera hur billigt allt var, men är man vana vid de bayerska priserna på kött så är det billigt på Harrods! London har en hel massa härliga parker, så fort vi gick förbi en så satte vi oss ner och njöt en stund och solade. På kvällen gick vi vid St James's Park, bortanför Buckingham Palace, och det var så härligt att se alla londonbor som hade picknick där. Innan vi gick tillbaka till hotellet så promenerade vi genom Westminster och såg Big Ben, House of Parliament och London Eye.
I värmen blev det inte så mycket shopping gjord. Ni kommer ihåg att jag tjatade om att jag skulle till Anthropologie när jag var i London. Tror ni att jag gjorde det? Nej, såklart inte. Jag skyller på solsting, för annars vet jag inte vad det kan vara! Hur kunde jag glömma det?! Attans.
Om vi hade frusit hade vi kunnat handla kombinerade täcken och handväskor hos Chanel. Hur fult som helst, och jag undrar vem som betalar dyra pengar för så fula väskor? Tack och lov så var det varmt och vi slapp fundera på att köpa täckväskor...
Nu vill jag tillbaka till London! Det finns så mycket som vi inte hann med den här gången! Jag skulle utan problem kunna spendera en hel vecka i London, det finns så mycket saker att göra och att se. Och som sagt rekommenderar jag verkligen ett besök till denna underbara stad!

(O)Trendigt

En sak som är roligt med London är att det finns så många olika stilar. Går man runt i en svensk stad så ser man ju oftast en röd tråd bland folks kläder, det är inte många som vågar sticka ut.

I London är det helt tvärtom, där ska man sticka ut, eller åtminstone bara klä sig i det man själv verkligen gillar. Det är riktigt inspirerande att gå runt där!

Dessa damer sågs inte i London, men de har snygg stil ändå! Om jag ska försöka hitta några trender i London så är det nog ändå ljusa färger och lite romantiskt. Och såklart kavajen i killmodell, något som Whitney Port är insatt i. Väldigt snyggt!

tisdag, maj 25, 2010

I'm Back!

Vi åkte från 10 grader i ett regnigt München och kom till ett sommarsoligt London. Riktigt härligt!

Skriver mer snart, lovar!

torsdag, maj 20, 2010

London

Nu åker vi till London i några dagar! Vi hörs när jag kommer tillbaka!
Trevlig helg på er!

Kärlekshörnan

Det här är vår lilla kärlekshörna (det är inte lika snuskigt som det låter!) hemma hos oss.

Det senaste tillskottet är trycket "I Love You" från The Love Shop på Etsy, lagom till Engelsmannens födelsedag. Och jag älskar, älskar, älskar det! Det är så fint och passar perfekt hos oss!

onsdag, maj 19, 2010

Lo Boheme

Hur vackra är inte dessa håraccesoarer från Lo Boheme? Jag skulle kunna tänka mig allihop, men favoriten är nog ändå den lilla rosa längst ner till höger. Jag behöver bara en ursäkt för att få använda den! Någon som vill bjuda mig på bröllop?

Skämsvarning

Jag är en sån här människa som skäms å andras vägnar, särskilt när det gäller folk på TV. Jag har en skämskudde i beredskap och tycker jag det är alldeles för skämmigt så blundar jag hårt, stoppar fingrarna i öronen och sjunger högt. Kanske inte helt normalt, men så är det iallafall.

Nu de senaste dagarna har jag sett två saker som har fått mig att skämmas rejält. Först ut var
Svenska Hollywoodfruar, där gamla frugan Agnes-Nicole visade ett smakprov på sin sångtalang. Jag såg programmet på datorn när jag var på crosstrainern, och jag var tvungen att hoppa av och springa ur rummet, så pinsamt var det! Är kvinnan på allvar?

Andra gången var när jag såg ett klipp från en Intervju med kronprinsessparet. Seriöst. Pratar Herr Daniel Westling verkligen så där eller är det någon sorts tv-fasad han sätter på? Jag hoppas verkligen det! Jag kunde inte ens se hela programmet, så mycket skämdes jag. Och måste han tilltala Vickan som "Kronprinsessan"? Kan han inte kalla henne Victoria? Eller "min blivande fru"? "Min själs älskade"? Några förslag bara. Pinsamt var det.

Så känn er varnade! Ni tittar på programmen på egen risk!

Vårlektyr

Två böcker jag är sugen på att läsa nu i vår är Vårlik av Mons Kallentoft och Vänner för livet av Per Hagman.

Kallentofts tidigare böcker gillar jag, kanske på grund av att de utspelar sig i Linköping? Det är alltid kul när man känner igen sig i beskrivningarna av staden i böckerna! I denna bok skakas Linköping av en explosion... Sen är ju en bra deckare alltid bra att läsa! :)

Hagman har jag inte läst förut, tycker han verkar lite pretentiös, men nya boken vågar jag mig kanske på!

tisdag, maj 18, 2010

Solnedgång

Så här fina solnedgångar har vi blivit bortskämda med den senaste tiden. Underbart vackert. Jag tycker i och för sig att det är lite bortkastat solsken. Vi har dåligt väder under dagen och sen spricker det upp till kvällen, det är väl ändå inte rättvist? Nåväl, vackert är det iallafall!

Engelsmannen säger att de vackra och lite annorlunda solnedgångarna beror på vulkanaskan i luften. Vad vet jag, så kanske det är!

Premiärdamer

Jag skrev om den här klänningen från Monique Lhullier för ett tag sedan, och nu har jag äntligen fått se den på någon! Det är vackra Sophia Bush från One Tree Hill som har samma (goda) smak som jag. Jag gillar också hur hon matchat dent med gröna örhängen och grön ring. Riktigt snyggt.

En annan snygg premiärdonna är Naomi Watts i Cannes. Jag gillar hennes enkla klänning från Gucci, men mest av allt gillar jag hennes rubinörhängen. Ser ut som små plommon som hänger från hennes öron! Lovely.

måndag, maj 17, 2010

Green Wedding Shoes

Jag ramlade över bröllopsbloggen Green Wedding Shoes och hittade en hel massa, härliga bröllopsbilder. Jag älskar kärleken och uppslupenheten i alla de här bilderna. Man verkligen känner glädjen över dagen!
Jag gillar också förlovningsserien från Paris. Jag menar, hur underbart är inte det!

3 år

Det är svårt att tro att det idag är 3 år sedan din mormor ringde och väckte mig mitt i natten i England och berättade att jag hade blivit moster. Din mamma och pappa hade fått en liten härlig dotter! Sedan dess har vi haft många roliga stunder tillsammans och jag ser fram emot att få se dig växa upp!

Grattis på födelsedagen, Sofia!

Grillning

Jag älskar grillning! Sen jag träffade Engelsmannen har jag grillat oftare än vanligt. I Sverge grillar man ju (hos de flesta) enbart på sommaren, men i England kan man grilla året runt (kanske för att de har samma temperatur året om). Visst är det alltid gott, men på sommaren smakar det ändå bäst!

En ny favorit att grilla är marinerade champinjoner. De marineras i olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och basilika, plus lite chili om man gillar det. Jag gillar också grillad sparris (som man kokar lite först och sen serverar med parmesan) och halva paprikor.

Till efterrätt är det sen jättegott med grillad ananas (som serveras med riven choklad över) eller grillad persika (som man har lite brunt socker på innan grillning). I helgen firade vi Engelsmannens födelsedag, lite för tidigt, och då lyxade vi till det med chokladkaka, vaniljglass och grillade persikor. Mums!

söndag, maj 16, 2010

Pink is My New Obsession

Jag gillar rosa! Allt från mörkt rosa till ljusaste ljust. Jag kanske inte så ofta bär rosa från topp till tå, men som accessoarer är det underbart!

Jag gillar Jennifer Garners fuchsiafärgade kortis, Kate Bosworths persikofärgade klänning, Kelly Rutherfords ljusrosa långklänning, Sarah Jessica Parkers scarf, Whitney Ports ljusa kavaj, Blair Waldorfs söta rosa hatt och Salma Hayeks rosaskimrande ring.

Har ni några favoriter?

lördag, maj 15, 2010

And the Chilies Grow

Kommer ni ihåg att jag planterade chili för nästan exakt två månader sen? Jag kan nu berätta att de växer! Idag planterade jag således om plantorna så att de har varsin kruka till sig själv. Sex plantor är de numera, det värkte i hjärtat men jag var tvungen att rensa lite, jag behöver inte hur mycket chili som helst (och så har vi inte plats heller).

Sen köpte vi en till myntaplanta som vi planterade också. Vi planerar många mojitos i sommar! Jag fick också ta bort en död basilika som jag planterat ut. Den gillade inte heller det kalla väder vi har, så den dog. Nu har vi köpt en ny, men den planterar vi inte ut tills det blir varmare!

Letters to Juliet

Det här är en film jag vill se! Letters to Juliet utspelar sig i vackra Italien, i vackra Verona och underbara Toscana. Jag skulle kunna se den enbart för att den är inspelad där, men jag tycker den verkar riktigt härlig!

fredag, maj 14, 2010

Lieke Romeijn

Jag älskar de här bilderna från holländska fotografen Lieke Romeijn. Jag visade hennes hemsida för Engelsmannen och hans kommentar var "but they're blurry". Ja, de är inte perfekta tekniskt sett, men jag tycker de är oerhört charmiga! Jag älskar bilden ovan, av den rödhåriga kvinnan. Helt underbar!

Greige


Ser ni en genomgående trend bland damerna ovan? Just det, grå eller beige. Eller i vissa fall en sammanblandning av de färgerna, så kallat greige. Snyggt och elegant, tycker jag!

torsdag, maj 13, 2010

They Say Summer Will Come

Dom säger att det är vår. Jag tvivlar.

Just nu har vi 8.3 grader och det regnar katter och hundar. Vart tog 30 grader, sol och drink på balkongen vägen? Det började ju så bra!

Det här collaget är mitt offer till vädergudarna. Jag ger er det med hopp om en solig morgondag.

All Your Dreams Are On Their Way

Jag lyssnade på Simon & Garfunkel häromdagen och de har en hel del bra låtar! Bridge Over Troubled Water är ju verkligen en kanonlåt!

Let's go to Monaco

I helgen är det Monaco Grand Prix och det är en F1-tävling jag inte skulle ha något emot att uppleva på plats! Vilken drömhelg, tänk er filmfestivalen i Cannes först och sen lite snabba bilar i Monaco. Funkar för mig!

År 2003 var Engelsmannen och en kompis i Monaco och tittade på formel 1. Det här är hans bilder, och som sagt, jag skulle inte ha något emot att åka dit och titta!

onsdag, maj 12, 2010

Klänningar från Kappahl

Jag tycker att Kappahl har en hel del fina klänningar till sommaren. Jag kommer inte ihåg senaste gången jag köpte något från den affären, men nu kan jag verkligen tänka mig nåt! Den vita och blommiga långklänningen är riktigt söt, men nackdelen är att den är i polyester. Inte så fräscht.

Annars är mina favoriter den långa jeansblå bomullsklänningen och den vita bomullsklänningen med långa ärmar, den står det Marie skrivet på!

Storm

Igår åt vi födelsedagsmiddag på balkongen, i solskenet. Någon timme senare såg det ut så här. Ett stort åskmoln kom in. Ni vet, vissa får fyrverkerier på sin födelsedag, men jag nöjer mig enbart med naturens bästa skådespel!

Rätt som det var började det blixtra i molnet och så höll det på i cirka fyrtio minuter, men inte en endaste dunder, bara blixtar. Otroligt väckert och häftigt. Sen blåste det upp ordentligt och sen kom regnet. Då var det dags att gå in.

tisdag, maj 11, 2010

Beach Babe

Snyggast på stranden i sommar blir man i en vintage-inspirerad baddräkt eller bikini. Vill man undvika att vara likadan som hälften av de andra badbesökarna i H&M-baddräkter, så kan man kolla in Etsy och där finna några riktiga snyggingar! Min favorit är den grå bikinin med höga bikinibyxor och knyten fram.

Här finns länkar till alla baddräkter: leopardfärgad, prickig, svart, v-ringad, pinuppa, lila, grön, randig, grå, svartprickig. Take your pick!

The Day so Far

Födelsedagen börjar bra. Eller ja, jag hade förväntat mig frukost på sängen, men jag tror varken jag eller Engelsmannen var sugna på det 05.28 när Engelsmannen åt sin frukost. Så, never mind! :)

Dagen började med sol, trots utlovat regn! Jag öppnade paket, läste brev och sniffade på mina blommor. Rosorna blommar fint och till och med min gardenia har slagit ut nu! Den doftar himmelskt...

What a Difference a Year Make

Ett år, det är så länge! Nej, det är det förvisso inte, men man hinner med mer än man tror!

Jag låter bilderna tala för sig själva men kan konstatera att det har varit a hell of a year! Tack alla ni som har varit en del av det och förgyllt det!

Så, grattis på födelsedagen, Marie. Here's to 27!

måndag, maj 10, 2010

Fel, fel, fel

Nej men, Liv Tyler, hur tänkte du här?

Liv är typ min stilikon och i mina ögon kan hon knappast göra några fel... förrän jag såg det här.

Första gången jag såg klänningen märkte jag inte det konstiga släpet utan trodde att det bara var en kort klänning. Ful förvisso, men inte totalt anskrämlig (bara nästan).

Men så såg jag släpet. Har ni sett något fulare? Brunt, genomskinligt släp. Ursäkta, det är något som släpar efter dig? Jaha, det hör till klänningen...

Cover Yourself!

Är det något jag missat? Har skrevet blivit den nya urringningen? Det verkar nästan så. Var man än ser så har våra kända artister skippat byxorna och kör direkt på baddräkt. Sure, det är sommar snart och bikinisäsongen är på g, men njae, jag tycker inte det är snyggt.

Lady GaGa kör på fyrverkerier över brösten, Fergie har lite extra högt axelparti och Cheryl Cole kör på hudfärgade trosor vilket gör att hon ser lite lätt naken ut. Hennes tatuering runt låret gör att det hela blir en lätt slampig look. Beyoncé glittrar och lägger på lite extra över höfterna, Rihanna anammar den tyska lack- och läderstilen medan våra svenska schlagerdonnor Nanne, Charlotte och Sonja glittrar och glänser med rosetter på rumpan.

Snyggt?

Die Lange Nacht Der Musik

I lördags var det Die lange Nacht der Musik i München. Man köpte en biljett och kunde sedan välja och vraka bland 400 olika konserter runtom i staden hela natten. Vi hann med fyra!

En av dom var på en restaurang som hade dekor som påminde om en påskkyckling på Moulin Rouge, typ. Helt hiskelig. De här två gentlemännen uppträdde och sjöng klassisk tysk schlager. Deras kostymer var så skinande att jag nästan kunde spegla mig i dom! Där sjöng också tyskgrekiska superstjärnan Nana Mouskouri (nej, jag hade inte heller hört talats om henne innan våra tyska vänner upplyste oss om att hon var just en superstjärna). Hon hade på sig en glittrande klänning med ormskinnsmönster, det var det som gav mest intryck på mig!

Min nya kompis

Möt min nya kompis, Alexa (efter Alexa Chung). Visst är hon fin? Vi introducerades av Engelsmannen när vi firade min födelsedag i helgen. Vi var bästisar direkt från det att jag öppnade paketet och var tvungen att lukta på henne. Instant connection. Sen skålade vi i champagne, det gillar både hon och jag. Dagen efter tog vi en promenad och insåg att ingen av oss gillar att bli blöta, då är det roligare att vara ute och lyssna på musik och dricka cocktails.

Jag har på känn att vi kommer att ha mycket roligt framöver!

Och ja, jag har pratat om henne förut. Inte visste jag då att vi skulle bli bästisar en dag i framtiden. Life moves in mysterious ways.

söndag, maj 09, 2010

Year 2006

År 2006 var ett utomordentligt år!

På Oscarsgalan glittrade vinnaren Reese Witherspoon i vintage Christian Dior. Men snyggast var ändå Michelle Williams (med dåvarande pojkvännen Heath Ledger) i en gyllengul klänning från Vera Wang. Vera stod även bakom Keira Knightleys klänning, men där var det hennes halsband från Bulgari som stal glansen. Ruskigt snyggt!

På Independant Spirit Awards hade Naomi Watts kanske den snyggaste toppen jag någonsin sett. Lite kimono-inspirerat, omlott, i vitt och med lite broderier. Jag skulle kunna döda för den, så snygg är den. Fortfarande!

Rachel Weisz gjorde snygg reklam för doften Burberry London, tillsammans med snyggingen Ioan Gruffudd. Trenchcoat, the London Eye, spring i parken, det kan inte bli så mycket snyggare än så!

Två av världens mest kända bebisar såg dagens ljus. Först var det Suri Cruise som föddes i april, och någon månad senare kom Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. Vi kan väl gissa att vi kommer att få se en hel del av dom under åren som kommer!

lördag, maj 08, 2010

It's the Bubbles, My Dear, the Bubbles

Det här tillståndet, min kära vänner, är vad man brukar kalla "titta för djupt i glaset". Och det är sånt man får betala för dagen efter, till och med vid klockan 17. Särskilt om det gäller champagne.

Det är de där jäkla bubblorna.