fredag, april 30, 2010

Kick-Ass


Roligaste och knäppaste filmen just nu är Kick-Ass. Så rolig. Gå och se den, people!

Fredag


En liten fredagsblomma till er, mina kära läsare! Hoppas ni får en trevlig helg!

torsdag, april 29, 2010

Mojitos

Ibland är vanliga torsdagar skäl nog för en mojito! När temperaturen på balkongen steg till 38 grader på kvällen så var det gott att ha något svalkande!

Skär lime i klyftor, lägg i några blad mynta och ha på lite brunt socker, muddla försiktigt så att inte myntabladen strimlas sönder. Häll på lite ljus rom, en massa krossad is och toppa med sprite. Voilà!

Först försvann breven och sen försvann mejlen

När jag var hemma i Sverige för ett tag sedan var jag uppe i Östersund och träffade en kär gammal vän. Det var verkligen lyxigt att få flera dagar med henne för mig själv, numera blir det oftast så att våra respektive är med när vi träffas. Det är såklart också jättetrevligt, men det är ju ändå något särskilt med girl talk. Särskilt när det inte händer så ofta

Både hon och jag bloggar och så håller vi tät kontakt på facebook. Vi håller liksom "koll" på varandra.
Vi började prata om det här med brevskrivning. Det är flera år sedan jag fick ett riktigt brev. Visst får jag post då och då, men oftast är den en försänding som jag har tjatat på mamma att skicka och då får jag med ett litet "meddelande", men inget långt brev. Vi håller ju kontakten på andra sätt!

Jag och den här kompisen var au-pair i Paris samtidigt och vi båda kom ihåg att vi under den tiden ofta skrev långa mejl till vänner och familj och att vi även fick långa mejl! Brev skrev jag bara till min farmor och mormor. Jag började använda MSN under den här perioden, men facebook och bloggar fanns icke. (Och herregud vad det får mig att låta gammal!)

Nuförtiden är det bara en kompis som jag faktiskt mejlar med. Annars har de långa "brevmejlen" blivit meddelande på facebook, korta mejl, kommentarer på bloggar och sms. Det är absolut inget fel på det, men jag saknar de lite längre och djupare konversationerna.

Vad säger ni? Mejlar ni fortfarande mycket eller skriver ni kanske till och med brev?

Bachelors

Nu när prinsessan Madeleine är singel igen och i New York tänkte jag att jag skulle göra min medborgerliga plikt och tipsa henne om några heta hunkar som säkert skulle vilja gå på date med en prinsessa!

Vad tycks?

Själv skulle jag välja Jake Gyllenhaal. Inte enbart för att han är så snygg i Prince of Persia. Han har säkert andra bra sidor också. Som exempelvis blå ögon.

(Och ja, jag erkänner, det här inlägget är bara en ursäkt för att visa en halvnaken Jake Gyllenhaal. Varsågoda! ;))

Tapet

Sötaste tapeterna kommer utan tvekan från Cath Kidston! Min favorit är den storblommiga i mitten, men visst är även racerbilarna söta?

onsdag, april 28, 2010

Crazy In Love - The Puppini Sisters

I just love this!

Love

Finaste (och mest sanna) postern finns att köpa på The Love Shop. Underbar!

Katastrof av stora mått

Något som jag hatar än mer än att flyga är att boka flyg. Jag blir väldigt lätt förbannad på de olika flygbolagen som försöker göra det så svårt som möjligt att boka. Jag vet inte varför men så är det.

Därför överlämnar jag gärna den sysslan till Engelsmannen de gånger vi åker tillsammans. Som exempelvis nu till midsommar. Vilket då leder till att han bestämmer vilka flyg vi ska resa med. Som nu. Så nu ska vi resa till Sverige den 19 juni på eftermiddagen.

Vet ni vad som mer händer den 19 juni?

Jo, Sveriges kronprinsessa gifter sig. Ungefär samtidigt som vi behöver åka till flygplatsen. Vilket så klart betyder att jag missar vigseln. Och missar att se hur Vickans brudoutfit ser ut. Så jag får inte se den förrän typ flera timmar senare. K-A-T-A-S-T-R-O-F.

I Have a Feeling

Jag tror att Ollie the Olive Tree är deprimerad. Engelsmannen planterade om honom i ny jord (fråga mig inte varför) och alla de löv han hade föll av. De var i och för sig torra och skulle väl ändock falla av, men jag tror att Ollie försöker säga oss något.

Någon som har erfarenhet av olivträd och vet hur de tänker? Alla tips tages tacksamt emot!

måndag, april 26, 2010

I Had To Have It

Kommer ni ihåg att jag berättade att jag hade shoppat på Balders Hage? Nu sitter nyförvärvet uppe i köket! Visst är den fin? Alldeles rosa och grön och plåtig. Och vem drömmer inte om färska fairy cakes varje morgon?

Jag har egentligen inget optimalt ställe för den, men det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg den här plåtskylten, så jag var bara tvungen att ha den! När vi sedan flyttar kommer ett av kriterierna för nytt boende vara att det finns ett bra ställe för den här skylten! ;)

Stora smycken, igen!

Jag tillhör dom som fortfarande kollar på Gossip Girl, till stor del på grund av kläderna och smyckena i serien. Det är en riktig fest för ögat! Jag gillar särskilt hur de matchar kläderna med vackra smycken, ni vet ju hur svag jag är för smycken... Tänk att ha den garderoben och det smyckeskrinet som ensemblen i Gossip Girl har!

Om ni kollar in hos Miss Smultron så kan ni nog se att jag hämtar väldigt mycket inspiration från Gossip Girl!

Sommarklänning


Jag gillar Jessica Albas fina sommarklänning. Precis så där ska en sommarklänning vara! Min mamma skulle kalla det där en Marie-klänning, och det skulle hon ha rätt i! :)

Roliga

Dagens roliga:

1. Både blonda norskan och Jonas Bergström har gått "under jorden", enligt Aftonbladet. Är inte det ett jätteroligt uttryck? Gått under jorden. Gå inunder jorden. Hur gör man då? Och finns det möjliga några små tunnlar därunder jorden, så att norskan och Jonas träffas nånstans mellan Norge och Sverige? Det vore ju ett scoop. Ut och gräv, journalister!

2. I dagens reklamblad från mataffären Tengelmann fick jag ett erbjudande om "Würstlparade". Mmm, låter smarrigt va? Bockwurst, Weisswurst, Münchner Art, Weiner Würstchen och Regensburger. Oj, vilken korvparad! Jag blir nästan sugen. Nästan.

3. I en annan mataffär så är jag lost in translation. Jag försöker mig på en förklaring på tyska men kassörskan förstår mig icke. Jag blandar in lite franska (jag har fått för mig att tyskar förstår franska, men det gör de nästan aldrig), men ingenting. Lite engelska då? Nähäpp. Till slut blir det svenska med tysk brytning: "das ist der samma, ja, danke bitte bitte danke". Funkar utmärkt.

Your Love's a Drug - Leighton Meester

Den här låten går på repeat på min Ipod för närvarande. Love it!

Sommaren har kommit!

Det var skönt att komma från ett ganska så kallt Sverige till ett härligt varmt München! Igår tog vi en cykeltur i Englischer Garten och stannade och badade fötterna i floden Isar. Det var kallt!

Tyskarna tog verkligen vara på dagen och vi såg många som satt och grillade och kylde sina öl i floden! Många solade också, en del med kläderna på, en del i badkläder och en del i... tja, inga kläder alls, så att säga. Jag har aldrig träffat en nationalitet som är så benägna att ta av sig sina kläder och sola näck, som tyskarna! Så för att slippa de nakna tyskarna åkte vi hem och grillade på balkongen. Funkade det med!

En bra resa

I vanliga fall brukar jag ju klaga över mina flygresor, så nu när jag faktiskt haft en bra flygresa så måste jag ju skriva om den också!

Jag trodde det skulle vara lite smått kaos efter vulkanen, med många ombokade passagerare och irritation, men på planet från Linköping var vi cirka 16 personer så flygvärdinnorna hade gott om tid att bry sig om alla. Likadant från Amsterdam till München, där planet var fullt till en tredjedel. Sen gick det fort att få väskan och bra att ta sig från flygplatsen också! Tänk om alla resor kunde vara som denna!

Jag fick otrolig sprängvärk i öronen vid båda landningarna, men jag kan knappast skylla det på piloten då det berodde på en liten förkylning jag har.

Summa summarum, KLM kan vara bra dom också! :)

Puckade puckon

Okej, dagens första inlägg blir lite klagigt, jag varnar er! :)

För det första är jag irriterade på de turister, svenska och andra, som går runt på Bangkoks gator i ett
farligt Thailand och säger:

"Jag tycker att UD:s rekommendationer om att inte åka hit är överdrivna. Kom hit och ha roligt, Thailand är härligt."

WTF?! Är du dum i huvudet? Demonstranter har ockuperat vissa områden, igår var det en granatattack och alla väntar på ännu mer oroligheter. Jag fattar överhuvudtaget inte varför man åker till Thailand med en regering som är odemokratisk och förtryckande, och jag fattar ännu mindre varför man skulle envisas med att åka till Bangkok?! Men det är bara jag det...

För det andra, vad är det med vissa män? Först var det
Tiger Woods många affärer, med bland annat porrstjärnor, som förvånade oss och sen var det Sandra Bullocks make Jesse James som fick be om ursäkt till sin fru och barn.

Nu är det
prinsessan Madeleines förre detta fästman som även han har visat att han är dum i huvudet, eller iallafall inte tänker med det. I och för sig är jag inte särskilt förvånad över att han beskylls för att vara otrogen, inte efter vad jag har hört, men man undrar ju hur en man tänker som är otrogen när han är ihop med en prinsessa? Som en kompis sa, är man ihop med en offentlig person, särskilt en prinsessa, så kan man inte bete sig hursomhelst!

Lika puckad är den
norska tjejen som kände sig manad att, mot betalning, berätta om sin natt med Jonas i en tidning för att "skydda prinsessan Madeleine". Och som nu såklart ångrar sig.

Kanske tänka efter först, nästa gång?

söndag, april 25, 2010

Sommarjuveler

Oh la la! Finns det något snyggare än ringar? Sommaren är verkligen tiden för ringar, då man inte har tjocka vantar som fastnar i dom hela tiden! Och så är det ju så snyggt när man är lite brun också...

De här ringarna finns hos brittiska QVC (och ja, de skickar till Sverige!) och jag skulle kunna tänka mig varenda en eller allihopa! :)

Emaljkannor

Jag älskar såna här gamla emaljkannor. Det är så vackert med en bukett vilda blommor i en emaljkanna, finns det något mer somrigt!

Och hade jag hittat en sån här kanna förra året, hade jag haft min bröllopsbukett i den under middagen, det skulle ha passat finfint ihop med vår lantliga bröllopsfest!

Kannorna finns hos IKEA och Broarne.

fredag, april 23, 2010

It's Complicated

Jag såg It's Complicated i veckan, och lika irriterad som jag blev på äckliga Alec Baldwin, lika imponerad blev jag av Meryl Streeps hus i filmen. Vilket drömhus! Trädgården var underbar och huset hemtrevligt och mysigt. Det där köket skulle jag gärna vilja ha! Jag kan tänka mig att maten blir extra god tillagad där...

torsdag, april 22, 2010

Becoming Jane

Ack ja. Har ni inte ännu sett Becoming Jane och är ett fan av Jane Austen så rekommenderar jag att ni ser filmen. Jag är ju väldigt svag för kärleksfilmer, och kombinerat med en brittisk accent så blir det riktigt bra. Och så gör det ju inte saken sämre att James McAvoy är Janes kärleksobjekt. Inte alls sämre.

Nejmenojdå

Nej men oj då.

Nu går svenska kyrkan
i taket för att kronprinsessan Victoria har valt att pappa Kongen ska gå vid hennes sida in i kyrkan på hennes vigsel. Vilket ramaskri.

Svenska kyrkan menar att Victoria har en omodern ojämnställd syn på äktenskap och att svenska hovet har en okunskap om hur traditionen ser ut vid svenska vigslar, där brudparet ska gå in tillsammans i kyrkan. Det är ett tecken på att brudparet är jämställt och jämbördiga. Svenska krkan undrar också varför moderna kvinnor med utbildning och frihet vill leka med den typ av symbolik som brudöverlämning uttrycker.

Nej men oj då.

Har ni någonsin varit på en vigsel i en kyrka? Det hela liknar mest ett skådespel. Man ska lära sig vad man ska säga, hur man ska gå och stå, blir uttittad av en hel församling och så har man en präst/regissör som leder hela spektaklet. Jag säger inte att det inte är vackert och romantiskt, men nog kändes det någonstans lite märkligt att något så enkelt, som äktenskap faktiskt är, har blivit som ett skådespel.

Vad vill jag säga om detta då? Jo, låt alla brudpar få göra som de vill. Vill de gå in tillsammans så får de göra det, vill de att brudens far ska överlämna bruden så går det bra, vill de hjula in i kyrkan så ser jag inga problem med det (förutom att brudparet kanske blir en aningens snurriga innan de kommer fram till prästen förstås).

Vickan har valt en Daniel av folket, nog fasen är det mer jämställt än en diskussion om hur inledningen på pjäs... f'låt, vigseln, ska se ut? Och jag antar att Victoria ska genomgå en medicinsk undersökning för att verkligen bevisa att hon är oskuld innan vigseln, för all vet väl att den vita brudklänningen och brudslöjan symboliserar oskuld?

Nej, det känns som att svenska kyrkan fokuserar på fel saker i sitt jämställdhetsarbete. Kanske borde se över kvinnors position i svenska kyrkan till att börja med?


Nej. Men. Oj. Då.

Ny lapptäcksväska

Detta är mitt senaste väskalster, and I love it! Jag älskar färgerna och jag älskar formen.

Jag ser den här väskan på en cool donna, med stora solglasögon, som sitter på ett café i vårsolen och äter bakelse och läser en bok med ett lyckligt slut. Och som gillar färgglada väskor.

Demokrati och förbud

Belgien skulle ha röstat mot slöjförbud idag, men en liten regeringskris kom i vägen för det.

Jag gillar det inte. Jag gillar inte att folkvalda politiker ska bestämma vad folk ska ha på sig. Vill jag gå runt med en Kalle Anka-mask borde jag få göra det. Jag tycker inte det är särskilt snyggt när unga pojkar går runt med jeansen nedanför arslet och visar upp sina kalsonger, faktiskt gör det mig lite lätt kräkfärdig, men jag skulle aldrig drömma om att förbjuda folk att klä sig på ett visst sätt. Överlag gillar jag inte när politiker ska förbjuda oss att göra vissa saker.

Var finns demokratin i det?

Floppy Hat

Jag gillar Vanessa Hudgens stil på sistone! Skönt avslappnad hippie-stil och hatten är verkligen pricken över i! Inte vem som helst kan ha en sån här floppy hatt, men de som kan det är så grymt snygga. Är ni sugna så finns varianter av floppy hats bland annat här och här.

På lördag

Efter 52 minuter av vedervärdig telefonkö och med ett finger på väg att knäppa bort samtalet, så kom jag till slut fram till KLM igår! Så nu ska jag åka igen på lördag kväll, hoppas det funkar då!

Och jag blir inte förvånad när jag läser att Ryanair gör allt för att undvika EU-reglerna som säger att flygbolagen ska ersätta mat och logi för strandsatta resenärer. Ryanair är ett billigt flygalternativ, men när det händer något så går det inte att lita på dom!

onsdag, april 21, 2010

At Home With Ellen

Ellen Pompeo visar upp sitt hem i senaste numret av Elle Decor och jag tycker att det är riktigt snyggt! Jag gillar de stilrena som är blandat med lite mer personliga saker. Bordet på deras terass är to die for och poolen skulle jag inte heller ha något emot!

Vacker frisyr


Jag gillar verkligen Mette-Marits frisyr och sminkning här, naturligt men ändå väldigt vackert! Det där skulle kunna vara en väldigt vacker brudfrisyr också, men jag tycker man ska skippa tiaran om man inte har en i äkta material. Fejkglitter är inte snyggt! Tycker det skulle vara snyggt med några blommor instoppade i håret istället för tiara. Fresia eller minirosor kanske? Eller varför inte orkidé!

Catch 22

Nu ska askmolnet vara på väg bort. Bra, ett problem mindre. Men nu vill KLM inte prata med mig så att jag kan boka in mig på ett nytt flyg.

Ringer jag dom så får jag meddelandet att de inte har tillräckligt med personal och att my call will be disconnected. Jahopp. De hänvisar även till deras hemsida.

Loggar jag in med mina detaljer på deras hemsida så kommer det upp ett meddelande att de ska kontakta mig via telefon.

Jag tror att det är vad man kallar ett moment 22. Cirkelresonemang.

Montazami

Maria Montazami har börjat blogga.

Nu har ni som alltid undrat över den perfekta nyansen på ett läppstift, hur många tassels som krävs för att göra ett hem mysigt och vad som är jääätteroligt, ett ställe att samlas på.

Och nu senast bloggade Maria om sin pool. Och innan dess var det om spenat. Sonen ville se vad hon hade köpt och hon visar upp spenaten på en bild. Det ska dom äta imorgon. Slurp! Säger Maria.

Resa

Idag var tänkt att bli en enda lång dag av resande. Jag skulle lämna Östersund vid 6 på morgonen och komma hem till München vid 10 ikväll. Så blir det icke. Istället blir det några fler dagar hemma hos mina föräldrar. Hur många vet jag inte, jag tror ingen vet! Vi får se helt enkelt.

För övrigt gillar jag inte att åka X2000 baklänges. Åksjuka, goddag!

söndag, april 18, 2010

Vår

Om ni undrar så är våren verkligen kommen! Blåssippor, tussilago, krokus... Det är så vackert just nu! :)

lördag, april 17, 2010

Svenska deckare

Lite shoppingtips från flygplatser. I Tyskland kan man köpa Håkan Nessers pocketböcker och i England är Stieg Larssons böcker The Deal of the Week.

Överlag är svenska deckare väldigt stora i Tyskland. Camilla, Läckberg, Håkan Nesser, Mons Kallentoft med flera finns i varje tysk bokaffär. Jag blir alltid lite stolt när jag ser det! Men det är väl så, man är aldrig så patriotisk som när man bor utomlands! :)

Och Stieg Larssons framgångar, hur fantastiska är inte de?! En svensk författare som läses över hela världen! Och jag kan inte låta bli att undra om någon del av framgången ligger i att han är död och att det faktiskt inte kan bli någon fortsättning! Vad tror ni?

Kunglig kavalkad

Det är ju stort födelsedagskalas i Danmark för den danska drottningen, och det är en kavalkad av vackra klänningar! Inte lika nytänkande som oscarsgalan, men med desto mer glitter!

Mamma och jag har suttit och kollat på bilder nu på morgonen, och våra favoriter är Vickans svartvita skapelse, Mette-Marits ljusblå med rosa band i midjan och Marys vita gudinneklänning, hennes smink och hår är perfekt! Och visst är Margrethe drottninglik i vårigt äppelgrönt? Härligast av allt är ju ändå, utan tvekan, Vickans och Daniels sprittande kärlek!

Har ni någon/några favoriter?

Beach Babe


Visst blir man sugen på sommar, sol och strand när man ser de här snygga bilderna på Marilyn Monroe! Älskar baddräkten! Tänk om folk såg ut så här på stranden? Istället för string, topless och solkräm! Nästa gång jag är på stranden ska jag locka håret och inte bada utan bara hoppa runt lite på stranden, instant chic!

fredag, april 16, 2010

Julie & Julia

Igår såg mamma och jag filmen Julie & Julia och vi gillade den! En söt historia med sånt jag gillar, mat och bloggning! :)

Meryl Streep är alldeles lysande som långa, coola kocken Julia Child och även Amy Adams gör ett bra jobb som matbloggande Julia Powell.

Mycket sevärd och kan rekommenderas!

torsdag, april 15, 2010

Balders Hage

Har ni vägarna förbi Alingsås så kan jag rekommendera ett besök på Balders Hage. En underbar liten butik, i härligt gamla lokaler fullproppade med vackra grejer. Där skulle jag kunna plocka på mig mycket saker och det är en sådan butik som man kan hitta en passande present till alla (nästintill iallafall!). Såklart kunde jag inte gå därifrån utan ett inköp, men det tänker jag inte visa än! Det får vänta tills jag har hittat en passande plats till det! :)

p.s. Ni som inte är i Alingsås kan kolla in webshopen från butiken i Göteborg!

onsdag, april 14, 2010

Vad har varit bäst idag

Varje kväll när Sofia ligger i sängen och ska sova så frågar hennes mamma om vad som har varit bäst med dagen. Sofia funderar ett tag innan hon kommer på en sak... Sen kommer hon på något mer och en sak till och så håller det på. Till slut är det ju en massa saker som har varit roliga under dagen!

Det är något som jag borde göra varje kväll också. Vad är det egentligen som har varit bäst under dagen? För även de tråkigaste dagarna har sina ljusglimtar! Det gäller bara att se dom.

fredag, april 09, 2010

Ett slut

Ni vet hur vissa saker bara alltid funnits där. Man lägger aldrig riktigt märke vid dom, för det är så självklart att det finns. Min farmors hus är en sådan sak. Min farfar dog när jag var liten, så farmors hus är väldigt mycket farmor för mig.
Hennes trädgård, hennes gräsmatta, hennes kök. Det var där hon påtade i trädgården, skötte om sina tomater i växthuset och plockade jordgubbar. Det var där hon ville ha gräset lite längre eftersom det kittlade så skönt under fötterna. Det var där hon bakade mästerliga kakor som skulle kunna passa in på vilket konditori som helst. Och det var där hon sparade allt.
Jag gick runt i huset idag, antagligen för sista gången. Och det kändes så sorgligt. De har redan rensat mycket i huset, men som sagt så sparade farmor på allt, så det finns mycket kvar. De här bilderna tog jag nere i källaren/förrådet. Det är som att gå på en loppis därnere, den ena saken vackrare än den andra. Jag vet att vissa bara ser skräp här, men jag älskar föremål med en historia, där man vet var den kommer ifrån eller åtminstone kan hitta på en egen bakgrund. Till exempel hittade vi farmors mor Ellens väska, som hon hade när hon gick till affären för en sisådär 60-70 år sedan. Hur fantastiskt är inte det? Den ska jag försöka bevara.
Jag vet ju att döden är något naturligt. Det enda vi vet med livet är att vi föds, vi lever och vi dör, men ändå är det svårt att helt acceptera att farmor är borta och snart hennes hus också. Sen är det endast minnena kvar. Ikväll hörde jag Tommy Körberg sjunga Astrid Lindgrens En Fattig Bonddräng och det fick mig att tänka på farmor:

Men, då säger Herren: Fattig bonddräng, kom hit.
Jag har sett din strävan och ditt eviga slit.
Därför, fattig bonddräng, är Du välkommen här.
Därför, fattig bonddräng, skall Du vara mig när.

Åh, jag, fattig bonddräng står så still inför Gud.
Och sen klär han på mig den mest snövita skrud.
Nu Du, säger Herren, är ditt arbete slut.
Nu Du, fattig bonddräng, nu får Du vila ut.

Hemma

Jag kanske har glömt att berätta att jag är i Sverige nu? Eller så kanske ni har lyckats klura ut det ändå! Engelsmannen är kvar i Tyskland och jobbar och jag är i Sverige och har kul, det är väl rättvist? Tycker jag! :)

Det här fina påskarrangemanget har mamma på köksbordet. Lagom påskigt, mest vårigt skulle jag vilja säga. Passar perfekt med gula blommor eftersom solen envist har gömt sig bakom grå moln och regn. Men som tur är så har nästan all snö försvunnit, jag trodde det skulle finnas mycket mer kvar! Mamma och pappa har ett litet berg kvar på baksidan, där solen inte når ännu, det ser faktiskt ganska roligt ut! :)

SATC 2

Mon dieu! Har ni sett den nya trailern för Sex and the City 2? Nu vill jag verkligen se filmen! Aidan är tillbaks! Jag har alltid varit team Aidan, Mr Big är alldeles för sliskig för min smak!

Go Aidan!

torsdag, april 08, 2010

Avskalat


Jag gillar enkelheten i det här fotot. Vita, väggar, golv och tak och så har de brutit av med en stor mörk möbel och några färgglada dekorationer. Helt i min smak!

Jag hatar flygplatser

Ni har hört det förut men jag säger det igen: jag hatar flygplatser. Den senaste veckan har jag flugit fyra gånger och varit på fyra flygplatser. Det är så nära helvetet man kan komma för mig. Jag är ledsen om jag tråkar ut er, men ni kan hoppa det här inlägget om ni vill, för nu kommer det invektiv så det står härliga till!

Här kommer två bilder på vad jag hatar mest vad gäller flygplatser:Alla jävla köer. Det ska köas vid incheckning/drop off luggage, vid säkerhetskontrollen, när man går på planet, när man går av planet, när man ska hämta sitt bagage... Jag hatar köerna! Och åker man till och från England måste man också köa vid passkontrollen både i det landet man åker ifrån och när man landat, eftersom England är efterblivet och inte med i Schengen.

Jag hatar också väntan. Man måste ju vara vid flygplatsen femhundraelva timmar innan planet går och väl på flygplatsen har man valet att sitta och vänta, shoppa i hutlöst dyra affärer eller äta. Har ni tänkt på hur många det är som äter på en flygplats? Spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, folk äter! Jag tror det mest beror på att man är uttråkad och inte har något bättre för sig, än att alla egentligen är hungriga.

Den mest irriterade väntan är den på ett försenat jävla flygplanshelvete. Om jag inte vore en så behärskad människa som jag är så skulle jag lätt kunna gå lös på flygplatsinredningen varje gång flygbolagsrepresentanten säger "we're sorry for the delay", som om deras sorry gör det så mycket bättre för oss som väntar!

Ni vet hur de ropar upp namnen på de som är försenade till flyget? "Mr so and so, you are delaying the flight, please proceed to gate 1". En vacker dag kommer jag att på pin kiv sitta kvar vid gaten och vänta på att de ska ropa "Mrs Marie, you are delaying the flight, please proceed to gate 1". Då kommer jag gå på och säga "I'm sorry for the delay", som en robot, och då är allt okej igen!

En annan sak som stör mig är säkerhetskontrollanterna. Är det så svårt att vara trevlig och ha ett leende? Jag vet ingen statistik, men åtminstone 99% av alla resenärer måste ju vara vanliga människor och INTE terrorister, men säkerhetskontrollanterna verkar tro tvärtom och behandlar 99-100% som skit.

De grinigaste säkerhetskontrollanterna finns på Landvetters flygplats i Göteborg. Jag har flugit en hel del, så jag vet vad man måste ta av sig och inte vid en säkerhetskontroll, men det är ju många som inte flyger så ofta och då finns det ingen ursäkt att bete sig hånfullt mot dom! Senaste gången jag åkte därifrån var säkerhetskontrollanterna där rent sagt ohövliga mot en dam framför mig! Skäms på er!

De mest paranoida säkerhetskontrollanterna finns i England, där är de tvungna att vända och vrida på allting och dubbelkolla allt 3 gånger (trippelkolla) och de mest fysiska är de tyska. Nej, jag har inget vapen mellan benen, och inget mellan skinkorna heller. Nej, jag uppskattar inte ert taffsande.

De bästa är de i Linköping. Lugna, trevliga och östgötska. Kan inte bli bättre, dööh!

Så, rant over. Nästa inlägg ska bli lite trevligare! :)

Cheshire Oak

I närheten av Liverpool ligger Cheshire Oaks Designer Outlet där man kan handla till bra priser! Vi tog en sväng dit på långfredagen och påskshoppade lite. Sa jag lite? Mycket kanske stämmer bättre!

Jag spenderade en halv evighet inne på Monsoon där jag hittade en hel del bra fynd! Bland annat en långklänning i siden för £10, sånt är alltid kul! Inne på Le Creuset gick jag runt och suktade efter deras fina
pitchers i alla möjliga färger, och stekpanna, men eftersom det kändes lite tungt att släpa med det hem till Tyskland så fick endast en slickepott följa med hem. Trots ett köp 4 betala för 3-erbjudande! Tungt.

Engelsmannen kollade på snygga klockor på Tag Heuer medan jag var mer intresserad av väskorna från
Modalu. Var det nån som sa att man kunde få för många väskor? Nej, tänkte väl det, för det kan man inte. Och som Engelsmannen påpekade, jag har ju faktiskt ingen svart läderväska! Nej, just det! Inte för att jag behöver någon anledning att shoppa väskor, men det känns ju alltid bra att ha en ursäkt... ;)

Visst är förklädet bra också? Too much Cakes and Chocolate make your clothes shrink. So true! :) Ångrar nästan att jag inte köpte det!

tisdag, april 06, 2010

Gottigt

Jag hittade några godsaker i England som fick följa med hem. Har ni inte luktat på Sweet Lemon Body Butter från The Body Shop så tycker jag att ni ska göra det! Luktar som Limoncello och om man blundar kan man nästan låtsas att man är i Sicilien. Mumsigt!

Jag köpte också lavendelsocker som jag tror kan bli en bra krydda i kakor och liknande. Det luktar verkligen lavendel! Chai-te gillar jag, men den här burken med chai latte vanilla är en ny bekantskap. Det var väldigt sött men kan nog vara gott någon gång ibland!

La French Touch

Alltså, jag hoppas att ni följer Saras blogg och gör ni inte det så tycker jag att ni ska göra det. Hon är så himlans smart och jag brukar sitta och nicka för mig själv när jag läser hennes blogg. Sara for president, liksom!

Det senaste inlägget som jag nickade och oh-ade om är hennes snack om föräldraledighet och vabbning i Sverige. Amen to that! Nej, jag har inga egna barn, men jag har skrivit en magisteruppsats om föräldraledighet och jag har jobbat som au pair i Frankrike, så jag vet iallafall liiite om hur det är med föräldraledighet och jag vet definitivt hur bra det är med föräldraledighet och vabbning i Sverige. Och som Sara påpekar: barnbidrag i 18 år. För alla. Helt sjukt, nästan svårt att tro på. Och det är faktiskt svårt att tro på, jag har alltid tagit det för givet och har aldrig riktigt tänkt på det, men om man tänker efter så är ju det helt jävla otroligt.

Och precis som Sara så blir jag irriterad på dom som klagar på den svenska standarden. Okej, jag älskar också att klaga (hey, jag är drottningen av klagoland) men pleeeease, sätt det i perspektiv! I England har papporna ingen rätt till ledighet utöver de 2 veckorna, det är först nästa år som även engelska pappor kommer kunna ha möjligheten att vara föräldralediga i sex månader. I 3 av de månaderna så får de £123 per vecka (cirka 1300 SEK) och de resterande 3 månaderna så får de ingen statlig ersättning alls. Det gör att föräldraledigheten kan utökas till 12 månader, för närvarande har mammorna rätt till 9 månaders mammaledighet.

Jämför det med Sverige där mamman eller pappan kan vara hemma en halv evighet, och därefter vabba och få barnbidrag upp till 18 års ålder. Plus tak för dagiskostnad.

Sug på den, ni som klagar.

Crosby Beach

Fem minuter från Engelsmannens föräldrars hus (notera, jag kallar dom icke för svärföräldrar! ;)) ligger Crosby Beach. Det är alltid lika mysigt att vara där, och alltid lika blåsigt. Jag har aldrig varit där utan att det blåser så att man knappt kan stå still. Såklart blev det ett besök även den här gången, och då sken till och med solen. Hur mysigt som helst!

Tonight I'm Not Taking No Calls Cause I'll Be Dancing

Två låtar som har fastnat på min hjärna är Lady Gags och Beyoncés Telephone och Cheryl Coles Parachute... De är sååååå smittosamma!

måndag, april 05, 2010

Visste ni att...

... även piloter måste genomgå den "rigorösa" säkerhetskontrollen på flygplatserna innan de får flyga iväg?

Är inte det ganska så kul?

Tycker jag iallafall.

Dom får inte ha med sig sin rakhyvel eller en liter vatten.

Men dom får flyga flygplanet.

Undra med vad de skulle kunna göra mest skada? Rakhyvel och en liter vatten eller bakom spakarna på planet?

Bara undrar liksom.

torsdag, april 01, 2010

Påsk

Frohe Ostern, säger de här i Tyskland. Så då säger jag det också.


Frohe Ostern!

Påsk

Jag kom på att det är skärtorsdag idag och att det betyder att folk är lediga i Sverige! Skönt för er. Här i katolska Bayern jobbar man vidare. Men imorgon ska man vara tyst och minnas Jesus så mycket är stängt och man ska ta det lugnt. Så ikväll sticker vi till England. Från ett regnigt München till ett ännu regnigare Liverpool. Var tog våren vägen?

Glad Påsk på er, Peaches. Vi kanske hörs nåt i helgen!