torsdag, januari 28, 2010

Lykke

Lykke Li är fantastisk. Favoriten just nu är Tonight.

onsdag, januari 27, 2010

Alla Hjärtan





Sötaste alla hjärtans dag-presenten måste ju vara den här kudden från Cozy Blue. Du och din älskades namn inkarvat i en trädstam, på en kudde. Hur romantiskt som helst!

Ipad


Nya Ipad ser riktigt bra ut! Ja tack!

Svart och Blom

Skinnväska från ASOS, klänning från Cath Kidston, mockastövlar från DUO Boots, skinnjacka från Lindex, sjal från My Pashmina, halsband från ASOS, även ring och armband kommer från ASOS.

DUO Boots

Jag kan tipsa om att DUO Boots har upp till 50% rea på vinter- och höstskor för tillfället. Jag fick hem Philippa idag och de sitter som ett smäck och är så söta. Jag känner mig lite som Pippi Långstrump! :)

Det som är bra med DUO är att man mäter sina fötter och får skor som passar perfekt. Man mäter längden på foten, omkretsen runt foten strax bakom tårna och så mäter man omkretsen på sina vader om man vill köpa stövlar. På så sätt får man skor som passar som om de vore handgjorda speciellt för en själv! Jag tycker det här är speciellt bra för oss som har lite svårt att hitta skor, som har stora fötter (som jag) eller små fötter. Även de med större vader kan här lätt hitta stövlar som passar!


Jag köpte mina bröllopsskor där och jag blev mycket nöjd. Det här är då det andra paret som jag köpt, men snart kommer vårnyheterna in, bland annat skon på bilden, och då är det mycket möjligt att det blir ett till inköp! :)

Heidis skönhetsoperationer

Heidi Montag är väl inte känd för särskilt mycket, förutom att vara med i The Hills och synas på en massa foton med maken Spencer Pratt. Nu är hon iallafall känd för sina plastikoperationer! Under en dag genomgick Heidi 10 skönhetsoperationer, bland annat bröstförstoring, botox, fettsugning och sen karvade de bort lite av skelettet på ryggen på något sätt, och det är så äckligt att jag knappt vill tänka på det! Jag ryser... Här kan ni iallafall se Heidi berätta om sina operationer och vad de gjorde. Äckelvarning utfärdas.
Och jag kan bara undra vad som får en helt normal, söt 23-åring att gå igenom all den här smärtan för att se ut som Barbie.

tisdag, januari 26, 2010

Pinsamt eller coolt?

Förra veckan debuterades Victoria och Daniels officiella bröllopsserie. Den som så vill kan alltså snaska choklad ur en ask med Victoria och Daniels ansikten, eller varför inte ett gäng hallonmazariner eller en så kallad bröllopstårta?

En del av mig tycker det här är lite läskigt pinsamt, en annan del tycker det är ganska coolt. Min farmor hade såna här kungliga tallrikar i en rad ovanför sitt vardagsrumsfönster och det kan ju vara en kul inredningsdetalj, men hon hade det nog enbart för att man "skulle ha" det förr.

Men jag kan inte låta bli att undra hur herr Daniel Westling tar det här? Eller hans familj och "vanliga" vänner. Det bara måste ju vara lite pinsamt att se sitt ansikte på allt från brickor till hallonmazariner. Eller är det bara jag som tycker det är lite pinsamt?!

Men bortsett från pinsamhetsfaktorn så är det ju helt fantastiska bilder! De ser ju ut som filmstjärnor båda två! Min favoritbild är den på chokladasken; Vickans hår och klänning är underbara och Daniel ser ut som en blandning mellan
Humphrey Bogart och Clark Gable, men skulle jag inhandla något skulle det bli brickan. Bilden på brickan är också vacker och lite mer avslappnad.



Vad tycker ni om det här?

Hope for Haiti Now

De här damerna hjälpte till att samla in pengar i helgen, till de behövande i Haiti. Vill ni också hjälpa till och samtidigt få lite skön musik så kan man köpa låtarna som framfördes på galan via iTunes. Min favorit är Justin Timberlake och Matt Morris version av Hallelujah.

Vintage Retro

Kappahl släpper en ny kollektion av Vintage Stories v.14 och den här gången så finns inte bara kläder för vuxna utan även små flickor kan få sitt! Jag gillar färgerna som verkligen är härligt våriga och färgglada. Och om jag inte har helt fel så står en likadan barnvagn som den nedanför i lekstugan hos min mamma och pappa. Retro så det förslår!

Alexa

...och när vi nu pratar väskor så kan jag meddela att mina nya favorit är den här väskan från Mulberry, döpt till Alexa efter den hippa brittiskan Alexa Chung. Vacker färg, litet handtag och lång axlerem, snygg, snygg, snygg. Finns inte så mycket mer att tillägga!

Ständigt denna väska

Nu är väskdebatten igen. Patriarkatet har talat. Väskor är fel fel fel. Den här gången är det Mona Shalin som har råkat synas med en väska från Louis Vuitton för ca. 6000 svenska riksdaler. Hualigen. Hur vågar hon använda en väska som förvisso är födelsedagspresent men ändå, så dyyyyyr!

Ja, hur vågar hon? Alla vi som någonsin har klämt på en Louis Vuitton, eller någon annan "märkesväska" för den delen, vet att det är lite skillnad på kvalité mellan en från Louis Vuitton och en från H&M. Handgjort kostar, och tur är väl att de arbetarna får bra betalt för arbetet, än de underbetalda som sitter och sliter med de billigare väskorna.

Men såklart, socialdemokraten Mona måste ju ha en billig väska, hon kan inte komma med en dyr! För ni vet väl att alla röda anhängare alltid köper en tjock-tv på loppis för 200 istället för en platt-tv från SIBA för 15.000 svenska riksdaler. Eller nej, just ja, patriarkatet har bestämt att det är okej att slänga pengar på en platt-tv men däremot inte på en kvalitetsväska. Glöm nu inte det, please.

Marianne Djudic och Katrine Kielos skriver bra om det här ämnet!

Vinter igen

Jag hade tagit för givet att vintern skulle vara över när jag kom hem igen. Våren har så smått börjat komma i München (även fast det snöade inatt) och jag var full av vårkänslor! De vårkänslorna försvann väldigt fort när planet från Amsterdam landade i ett snöigt Linköping. Här hemma är det lika mycket snö nu som det var när vi åkte hem efter jul. Och lika kallt. Mina vårkänslor har återigen gått i ide. Men visst är det vackert?

måndag, januari 25, 2010

Where have you been all my life?

Ja, lååångt efter att resten av Sverige upptäckt den, så har jag nu äntligen tittat på Snabba Cash. Bästa svenska filmen på länge! Och Joel Kinnaman... var har du hållit hus? Riktigt bra.

I söndags kollade jag på en annan film med herr Kinnaman,
Johan Falk - National Target som också är riktigt bra. Jag blev ju, liksom resten av den kvinnliga befolkningen i Sverige, lite förtjust i Johan Falk i första filmen, och när Johan nu har blivit en otrogen skitstövel så är det bra att Kinnaman finns där som ögongodis!

söndag, januari 24, 2010

Billy Connolly

Kanske lite tabu att prata om, men sjukt roligt. Lite humor på söndagskvällen!

fredag, januari 22, 2010

Det blir vackert där du går

Det blir vackert där du går,
marken, stigen, stranden som du följer,
allt tycks ljusna, glädjas,
allt som ser dig.

Kan väl jorden glädjas
för att någon stiger på den,
trampar på den,
en som den älskar?

Fråga inte mig. Jag ser blott skenet,
hur det dröjer kring dig,
svävar över marken,
som om jorden log.

Stig på den, som gläds att se dig lycklig.
Blott inte hårt,
som om du visste att du var älskad


-Pär Lagerkvist

torsdag, januari 21, 2010

Hej då, farmor

Idag säger vi ett sista hej då till farmor.

Det är många blandade känslor idag. Saknaden är stor men blandat med det finns också lättnaden över att hon till sist fick vila och glädjen över alla de minnen jag har av henne.

Farmor hade en knaper barndom, hon fick börja arbeta tidigt för att försörja sig. Men det var med skratt i ögonen hon brukade berätta om den gången då ett flygplan var på besök i byn och farmor tog sina surt förvärvade slantar och betalade för att få en tur i planet. När de flög över hennes hem kastade hon ner sin mössa för att sedan hämta upp den när hon sen kom hem. Men farmor hittade inte mössan igen så sen fick hon gå runt med kalla öron! Men hon brukade skratta och säga att det var värt det!

Det är skrattet i farmors ögon som jag saknar mest. Man skulle kunna tro att en kvinna som fött nio barn, förlorat ett av dem alldeles för tidigt, överlevt sin make med dryga tjugo år och arbetat hårt, skulle kunna vara lite bitter, om så endast en smula, men jag har aldrig sett farmor utan ett leende i ögonen.

Hon njöt av att läsa vykort som hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn skickade henne, hon sa att hon kunde resa över hela världen utan att lämna huset.

Hon gillade att ha gräset på gräsmattan lite längre än de flesta, för hon tyckte att det kittlade så skönt på fötterna.

Farmor hade de mest fantastiska gröna fingrarna; i hennes trädgård växte blommor, frukter, grönsaker och bär. Farmors hemodlade tomater var de allra bästa, päronen de godaste och jordgubbssaften hon gjorde av de hemodlade jordgubbarna var rent gudomlig. När vi var små brukade hon ibland skicka iväg äpplen till ett musteri och sen fick vi smaka den godaste äppelmusten någonsin.

Hon älskade att ta långa promenader i skogen runt hörnet från sitt hus. Varje vår gick vi in i skogen och plockade stora buketter vitsippor som växte i överflöd under granarnas skuggor.

Jag är glad över att farmor orkade vara med på mitt bröllop i somras. Det var inte säkert, och därför är det ett vackert minne som jag skattar högt. Jag är också glad över att jag var med farmor på hennes sista julafton.

När vi kom till hennes hus på julaftonsförmiddagen låg hon och sov i sängen. Vi började med att ta in granen och klä den, så som vi har gjort så länge jag kan minnas, men nu ställde vi den så att hon skulle kunna se den från sängen. När vi hade klätt färdigt granen och börjat med maten vaknade farmor. Jag och min syster var inne hos henne, och jag berättade för farmor att det var alldeles vitt utanför fönstret, det hade snöat i flera dagar och det snöade fortfarande. Sen pratade vi om vilka som var där och vilka som skulle komma. Farmor lyssnade men var ganska trött hela dagen. När det sedan var dags för oss att åka hem fick farmor den sedvanliga kramen, sen tittade jag henne i ögonen och sa; vi ses snart igen. Farmor log bara lite trött, som om hon visste att det kommer dröja ett tag innan vi ses igen, som om hon visste att det snart var dags för henne att vila för gott. Fem dagar senare tog hon sitt sista andetag.

Så hej då, älskade farmor. Vila gott så ses vi igen, så småningom.

Det är vägen som är mödan värd

Aftonbladets krönikör Lisa Magnusson slår huvudet på spiken igen. Den här gången handlar hennes krönika om flygbolagens alla avgifter, som ingen riktigt har någon koll på vad de innebär, bland annat diskussionen om den nya fetmaavgiften. Läs så förstår ni.

För kommer ni ihåg den tiden då det faktiskt var kul att flyga? När resan faktiskt var en del av semestern? Den tiden är länge förbi!

Nakenscanna

Igår åkte jag från München. Några timmar efter att jag lämnat flygplatsen stängdes terminal 2 eftersom en man flytt från en säkerhetskontroll efter att hans laptop testats positivt för sprängämnen. Ja, det låter som en actionfilm, men så spännande är det inte. I inget annat land har jag sett en sån mani på att leta efter sprängämnen. Både kamera och laptop testas, antingen drar dom en sorts lapp över utrustningen som de sen analyserar, eller så använder de en liten dammsugare av något slag. Som dagt, detta endast i Tyskland.

Och jag är inte förvånad över att något ger utslag för sprängämnen. I vissa fall har det misstänkta "sprängmedlet" bara varit limrester från gamla kuvert så det behöver inte vara något speciellt. Ja, jag är faktiskt inte heller förvånad över att mannen kunde fly från säkerhetskontrollen, för har ni någonsin sett en säkerhetskontrollmänniska som faktiskt bryr sig om vad de gör? Inte jag.

Eller jo. Den säkerhetskille på Schiphol som verkligen tog sin uppgift på allvar när han skulle kroppsvisitera Engelsmannen. Han grävde ordentlig mellan Engelsmannens ben och frågade till slut: Vad är det här? Engelsmannen var lite mållös innan han svarade; it's my dick. Jag tror säkert han ville fortsätta den meningen med;... so get your f***ing hands of it, men som den väluppfostrade gentleman han är så sa han inget.

Och nu pratar de om nakenscanning. USA kräver att EU ska börja med nakenscanning för resenärer som reser från EU till USA. Det tar jag gärna. Hellre att folk kan se en naken på en skärm längre bort än att de ska behöva taffsa på en. Nej, jag är inget fan av de nuvarande säkerhetskontrollerna!

Nu också på mina naglar

Såhär glad blir jag när jag hittar Chanels nya nagellack, Particuliére, på Münchens flygplats! Jag hittade det inte i en affär i München, men efter att jag frågade en expedit på flygplatsen så fick hon gå in på lagret och hämta, för dom hade inte packat upp dom än! Det lönar sig att fråga! :)

Det är det där nagellacket som jag har tjatat om en hel del. Nu lovar jag att jag inte ska tjata om det (så mycket) mer!

Jag kallade färgen för grå förut, men det tycker jag är lite fel! Det är snarare kittfärgat, lite varmare än grått. Svårt att förklara.

Och det är kanske därför Chanel döpt färgen till just particuliére, som ju betyder speciell. För en speciell färg är det! Kanske inte allas smak, men jag gillar den mucho!

Och hello, cudos till alla modeller som modellar nagellack. Det är fasiken inte enkelt att få nagellack intressant på bild... ;)

Blommor på Viktualienmarkt

Min favoritplats i München är bland blomstånden på Viktualienmarkt. Där kan jag gå runt länge. Även nu på vintern har de blommor i överdåd och jag hittar nya favoritblommor vart jag än vänder mig.
Blommor i München är generellt sett billiga. Det tycker jag är bra eftersom jag gärna köper blommor att ha hemma. Man får en bunt fina tulpaner för 15-20 kronor och en bunt rosor som står i veckor för 25-30 kronor. Det tycker jag är överkomligt!
Men när man kommer till blomstånden på Viktualienmarkt så är det inte billigt. Rosorna börjar på 1,50 euro, styck alltså, och kan gå upp till 5 euro. Per ros. Men då snackar vi inga mesrosor, utan det är ordentliga blommor som jag inte har sett maken till någon annanstans.
Och ibland måste man ju bara unna sig, särskilt om man är en blommoman som jag! För det är ju så fint...

Claudia


Gravida Claudia Schiffer får vänja sig vid att vara hett villebråd för paparazzin nu när hon och maken berättat att de väntar sitt tredje barn. Jag gillar Claudias stil med lager på lager och så visar hon upp en imponerande samling väskor. Ja tack, dom skulle jag vilja ha!

onsdag, januari 20, 2010

I Love: Färgstarkt

Färgstarkt är fint!

I en tidning såg jag Natalie Portman på Toronto Film Festival i september förra året, och vilken färgbomb! Det syns inte så bra på de här bilderna, men hon är mörkgrön på ögonlocken och har en lite ljusare limegrön under ögonen, matchat med ceriserosa läppstift. Passar riktigt bra med den snygga klänningen och de färgglada örhängena! På Golden Globes efterfest var Sophia Bush såhär färgstarkt snygg, och jag gillar't! Orange och turkost är riktiga vinnare ihop, tänk er mot en solbrun hud... sommar... Nu visar ju Sophia att det funkar att matcha mot en vinterblek hy också, men jag tror det skulle vara snäppet vassare med lite bränna. Och turkost är alltid en vinnare hos mig!

tisdag, januari 19, 2010

Lim

Jag har fått den här låten på hjärnan...
... och nu börjar den här också fastna!

Grått på Malin

Såhär snygg var Malin Åkerman på Golden Globes efterfest. Och är det... jo, det måste det vara! Visst har hon Chanels nya grå nagellack på naglarna?! Snyggt, snyggt...

A Grey Day

Visst blir man sugen på kläder när det börjar går mot våren? Ja, gå mot våren här i München iallafall. Snön har smält bort, det är 5+ och solen skiner, då känns det som att vi är på rätt väg! :)

Grått är väl kanske inte direkt en vårfärg, men jag tycker det är riktigt snyggt. Och så massa accessoarer på det... Någon mer som tycker det är lite jobbigt med accessoarer på vintern? De stora örhängen fastnar i både mössa och halsduk, halsbanden fastnar i dragkedjan på tjocka vinterjackan och de stora ringarna får inte plats under vantarna. Då är det tur att våren och sommaren finns så man kan accessoera fritt!

Engelsmannen och jag planerar en tripp till London för att hälsa på några släktingar i vår, och då skulle jag gärna gå klädd i dagsoutfiten. Hatt och solglasögon, mais oui, både halsband och sjal och varför inte ha armband på ena armen och en cool kombo av armband och klocka på andra? Som sagt, accessoera mera! Sköna byxor, tunika, långkofta, ballerinas och axelremsväska, då klarar jag mig!

Andra outiften är glamour, glamour, baby! Silkesklänning med spännande ringning i ryggen, ring, örhängen, clutch och matchande glittrande skor. I håret skulle jag vilja ha en bando. De coola tjejerna har dem över utsläppt hår, à la hippie, men jag skulle nog vilja ha håret lite ruffsigt uppsatt och bandon runt det som ett hårband. Jag kan inte just nu komma på ett tillfälle då den här outfiten passar, men man kan ju behöva en dos glamour lite närsomhelst! :)

Och viss skulle båda outfits passa bra ihop med Chanels nya grå nagellack? Oui!

Allting är från min favorit, Monsoon.

Sunrise

När vi gifte oss fick vi cocktailglass av en bartendande kompis och hennes dj-ande pojkvän. Inte nog med det, vi fick även en egenhändigt ihopkomponerad drinkreceptbok och en skiva att lyssna på medan vi njöt av drinkarna. Riktigt lyxigt!

Vi har hittat några favoriter ur boken och hållit oss till dom, men så i helgen bestämde vi oss för att vara lite äventyrliga och prova på nya drinkar. Vi provade Miss Marie's Margaritas som var riktigt god, salt och syrlig på samma gång, men vår nya favorit är Tequila Sunrise! Så god och överraskande enkel att göra. Vi kände oss som värsta proffsen när vi fick till dom här!

Är ni också sugna på en soluppgång? Jag tror inte Tiger misstycker om jag delar med mig av receptet...

4 cl ljus Tequila
Apelsinjuice
1-2 cl Grenadine
is

Fyll ett glas med is, häll över tequilan och fyll glaset med apelsinjuice. Häll försiktigt i grenadine i glaset. Klart! Helst ska man ha några såna här fancy små cocktailkörsbär också, men jag lovar, det gick bra utan också... :)

måndag, januari 18, 2010

Me and My Teapot

I helgen blev jag och Engelsmannen med tekanna. Vuxet, va? Jag har i och för sig en tekanna nedpackad i en låda hemma hos mina föräldrar, men det här är vår första gemensamma. Det känns stort. Och visst är den söt? En perfekt modell för en tekanna, stor och bullig.

Nu blir nästa projekt en teapot cozy, ni vet en sån som man sätter på tekannan så teet håller sig varmt. Jag har hittat jättesöta båda hos Etsy och Cath Kidston.

Chanel 2010

Jag gillar Chanels vårkollektion. Softa pasteller på naglarna och rött på läpparna. Grått låter inte som ett snyggt nagellack men när det heter Particulière så blir det genast rätt. Chanel, mais oui!

Turkost


Ååååhhh, turkost! :) It puts a smile on my face! Ni vet ju att jag gillar det och det här sovrummet är verkligen perfekt. Just nu har vi massa turkosa saker utspridda över huset, men drömmen vore ett turkost dröm. I nästa hus så...

Golden Globes

Första riktigt stora galan gick av stapeln igår, Golden Globes, och som vanligt bryr jag mig inte riktigt om vem som vann utan vem som hade den snyggaste klänningen.

Jag tycker ingen klänning riktigt stack ut, det var mest ganska säkra val. Här kommer några av klänningarna: Svart är ju alltid med. Julia Roberts kör på säkert i kort, v-ringat och långärmat. Jag tycker Penelope Cruz liknar Sophia Loren så att det nästan är skrämmande! Fint med spetsdetaljerna på ärmarna, annars ganska så tråkigt. January Jones körde rakt och enkelt och Marion Cotillard körde på lite avant garde och lite spets! Största klänningen hade Glees Lea Michele (vackert!) medan Olivia Wilde körde på glittrande järn och urringning. Bleka pasteller/hudfärgat var också populärt! Maggie Gyllenhaal körde på olika nyanser av laxrosa medan Nicole Kidman tog en lite mer guldig nyans av rosa. Anna Kendrick var glittrande i silvergrått och George Clooneys italienska flickvän Elisabetta Canalis körde på beige/rosa och lite kasslerband i midjan. Emily Blunt var strålande vacker i puderrosa och mjuka chiffonglager, en liten favorit hos mig. Toni Collette var fin i hudfärgat och guld. Andra körde på färg, lila och rött var favoriterna, men Sophia Bush var supersnygg i orange som hon accessoerade med turkosa smycken. Riktigt snyggt! Cameron Diaz är alltid snygg och den här röda klänningen är inget undantag. Sandra Bullock hade hittat en skimrande ametistfärgad klänning och jag gillar hennes örhängen! Leona Lewis körde på säkerhet i ett tråkigt lila plagg medan Maria Menounos hade kort framtill och långt släp där bak i rött. Diane Kruger vågade lite extra i olika nyanser av rosa och lila och blomcorsage och Rose Byrne körde på 20-talsvågor i håret och en ganska tam klänning men med glittrande accessoarer! Sen fanns det de som vågade lite mer! Anna Paquin glittrade och glittrade i guldigt med urringning och slits. Men vad är det för skor? Inte snyggt matchat. Drew Barrymore körde på hudfärgat men med ett stort pärlcorsage både på axeln och höften! Även Christina Aquilera tog hudfärgat till en ny nivå, matchat med fiskfjällsskimrande korsett och ett snett bälte. Njae, eller? Chloë Sevigny bar en dröm med grå volanger och volanger hade även Jennifer Morrison i sin hudfärgade klänning. Christina Kendricks tog skimrande hudfärgat och urringat och volanger. Lite mycket kanske, men klart uppseendeväckande!

Har ni någon favorit?

söndag, januari 17, 2010

All About Steve

Den här filmen är för mig! Jag har en soft spot för Sandra Bullock, det ska mycket för att jag ska tycka illa om en film med henne i! Och så gillar jag när folk ramlar. Spola fram till 2.20 på trailern så förstår ni vad jag menar... :)

2 Versions


Någon som har tagit fasta på flättrenden är Blake Lively. Både på TV och privat gillar hon att ha håret högt i höstsvans med fläta. Coolt, men jag tror man måste vara så snygg som Blake för att klara av det. Personligen föredrar jag Blakes lite mer nedtonade stil, med snygg grå jacka och hatt!

För att jag inte kan motstå

Gift eller inte gift, bröllop är ju iallafall väldigt kul! Och inspiration är A och O, och det är ju så härligt sött med glada brudpar, eller hur? Vackra blommor, foton i motljus, matchande och mismatchande tärnor... ahhh.Och den här bruden, hon gjorde sitt eget halsband och brudbukett och hennes mor sydde brudklänningen. Det är bra med händiga och duktiga mammor! Jag älskar ju när det är personligt.Här är det personligt. Kort klänning, svart rosett i håret och en härligt ruffig brudgum. Svenska Jonas Peterson är fotograf i Australien och fotade det här bröllopet. Riktigt snyggt!

Eat Me!

Engelsmannen gillar inte fisk, och med fiskar som denna så kan jag förstå honom! Inte blir man direkt sugen? Och om någon kom med den där fisken till mig så skulle jag inte veta vad jag skulle göra med den! Kokar man den som en kalkong och sticker in några delade clementiner i gapet på honom? Je ne sais pas...

Men däremot fiskarna och skaldjuren nedan... mmm! Räkor, kräftor, bläckfisk! Det gillas!

Another Round

Lite kändissnack tycker jag det är dags för!

Tiffany Amber Thiessen (från Beverly Hills ju!) balanserar sin gravidmage med snygga tofféfärgade stövlar med spetsig tå. Spetsig tå is coming back! Och jag gillar färgen.

Diane Kruger är snygg i vit bias-cut klänning med "burn-out"-mönster. Riktigt snyggt. Känns lite tidigt 2000-tal, eller hur? Spetsig tå och bias-cut? 10-talet har knappt börjat innan vi börjar se tillbaka på 00-talet! :)

Jag gillar Ashley Greens rosa klänning med juveler på ringningen. Sommarkänsla.

Kate Hudson är på Harper's Bazaars omslag. Jag brukar inte handla blommor i glittrig, urringad partyklänning, men det kanske är så de gör det i Hollywood?

Pete Wentz bär runt på sonen Bronx Mowgli i en ryggsäck som verkar vara mer anpassad för en skogspromenad, men som verkar passa lika bra i storstadsdjungeln. Och jag tycker ju att det är så sött med pappor som tar hand om sina barn, så jag gillar detta!

Kelly Rutherford är snygg i glamklänning, minimal makeup och den alltid medföljande
Hermès-väskan.

Angelina Jolie shoppar med Shiloh och Zahara iklädd poncho. Jag gillar ponchos, de är underskattade! Håller en varm men inte alltför het.

fredag, januari 15, 2010

Time for drinks!

Nu blir det margaritas för min del!

Cheerio!

Gift eller inte gift

Jag läste en ledare i Expressen för ett tag sedan, den handlade om sambolagen. Det var ett tag sedan jag läste den lagen, men när jag gjorde det så kommer jag ihåg att jag tyckte att den var lite... tja, gammeldags. Här i Tyskland betalar man mindre i skatt som gift än som sambo, riktigt så gammeldags är inte svenska lagen, men nästintill.

Jag vet många par som lever ihop som inte är gifta, en tredjedel av alla svenska par som lever ihop är inte gifta. Om de har skrivit samboavtal eller testamente vet inte jag, men jag skulle tippa på att många svenska sambopar inte har gjort någotdera. Man tänker liksom inte på det, inget ska väl hända oss? Det är lätt att flytta ihop, skaffa barn, leva och sen... Ja, många saker kan hända, och som i alla situationer är det först då som pappret behövs.

Ett exempel som ni säkert alla känner till är Stieg Larssons sambo Eva Gabrielsson. Hon levde ihop med Stieg i trettio år, var med när han skrev Millenium-trilogin... och efter hans död gick alla hans tillgångar till hans bror och pappa. Eftersom Stieg och Eva varken skrivit testamente eller gift sig.

Det är ju lätt att hävda att de ju ändå levt ihop under äktenskapsliknande former och att deras förhållande borde likställas med äktenskap, men var går gränsen? Enligt HDs praxis är man sambos på riktigt efter elva veckor ihop, och är det rimligt att redan därefter hävda att de borde ha rätt till varandras tillgångar om en av dom plötsligt dör?

Är ni sambos och har barn ihop och inte har skrivit testamente? Oh oh. Skulle en av er dö så kommer gemensammas barns tillgångar förvaltas av en god man. Orimligt? Kanske det, men sant.


Förra året frågade Vänsterpartiet regeringen om en ändring av sambolagen, men än så länge har inget hänt. Jag har verkligen ingen aning om hur sambolagen skulle kunna ändras så att även sambos får arvsrätt. Faktum är ju att många flyttar ihop på "prov" innan de bestämmer sig för om de ska skaffa familj och leva ihop "för alltid", men var ska gränsen gå?

Huset i The Notebook

My Dearest Allie.

I couldn’t sleep last night because I know that it’s over between us. I’m not bitter any more, because I know that what we had was real. And if in some distant place in the future we see each other in our new lives, I’ll smile at you with joy and remember how we spent the summer beneath the trees, learning from each other and growing in love. The best love is the kind that awakens the soul and makes us reach for more, that plants a fire in our hearts and brings peace to our minds, and that’s what you’ve given me. That’s what I hope to give to you forever.

I love you. I’ll be seeing youJag har visst snöat in lite på hus för tillfället! Bilden (och brevet) ovan kommer från den mest romantiska filmen i världen, The Notebook. Hallå, Noah byggde Allies drömhus, vitt med blå fönsterluckor fastän de inte ens var tillsammans, och så inredde han ett rum där hon kunde måla! Det kan inte bli mer romantiskt än så.

Och det där huset är något av ett drömhus för mig. Stort, kanske lite väl stort (som min kära mor skulle ha sagt; vem ska städa allt det där?!) men det är ju så fint, så fint. Man kan ju alltid drömma...

Flätor


Flätor is da shit. Det visar prinsessorna Mary och Marie i danska kungahuset (de där prinsarna har uppenbarligen ingen fantasi som väljer fruar som ser likadana ut och heter samma sak, fast på olika språk), som båda hade flätat håret när de skulle på kungamiddag. Och jag är lite mallig att jag fortfarande kan fläta håret, trots det senaste klippet. Snyggt och praktiskt är det!

Tipselitips

Jag kan tipsa om att Nordljus kör med fraktfritt denna helg! Passa på att fynda nån snygg inredningsdetalj på deras rea. För min del blev det en söt måttkopp från Rice. Perfekt att knäcka ägg i eller nåt annat litet. Eller bara att titta på, för den är ju så söt!

Fredagstema: Drömrum

Dagens fredagstema från Sparkling är drömrum!

I inlägget nedan kan ni läsa om mitt drömkök, men om det skulle vara ett rum som jag skulle vilja ha framtiden så skulle det vara en veranda/porch/uterum/vinterträdgård eller vad man nu vill kalla det. Jag tycker att det är så mysigt just med att ha ett utrymme som är mellan inne och ute.

I amerikanska södern har de porches runt huset och det tycker jag ser så mysigt ut. De kan i och för sig använda dom nästan året runt vilket inte riktigt är fallet i Sverige, men jag skulle gärna vilja ha en porch runt hela huset och kanske en del inglasad, för de kallare kvällarna. På min porch skulle jag ha några sköna möbler, helst inte några särskilda "utemöbler", ni vet de som står i vartenda uterum i Sverige? Jag tycker nämligen att de är lite fula, om inte mycket. Nej, då föredrar jag "riktiga" möler! Och såklart en gungstol. Jag älskar gungstolar och jag skulle vilja ha åtminstone en på min amerikanska porch i Sverige! :)

torsdag, januari 14, 2010

Drömkök


I min inspirationsmapp på datorn så går de här bilderna in under foldern drömkök. Jag gillar stora kök och så är jag väldigt förtjust i köksöar. På de här bilderna är köken både stora och har köksöar, men de är väldigt olika. Från det ruffigt, charmigt lantliga köket till det lite mer klassiska rena. Jag kan inte säga exakt vilket kök som är min favorit... men just nu ligger köket längst upp till vänster väldigt bra till! Jag gillar framförallt fönstrena i det köket!

And yet another day of cold weather...

As you may or may not know, så är Storbritannien under isen. Bokstavligen talat. Vi kör ju med engelsk tv här i München, och på BBC News så har de senaste veckorna den största nyheten varit "Frozen Britain".

Och alltså, egentligen, det är ju inte kul. Engelsmännen är inte vana vid snö och kyla så de har slut på snöplogar, grus, salt... och det är ju faktiskt lite synd om dom!

Jomen det är det faktiskt.

Men jag kan faktiskt inte låta bli att tycka att det är kul. Kanske det är på det sättet som BBC vinklar det, för de får alla nyheter att låta som OH-MY-GOD-VAD-HÄNDER-VÄRLDEN-GÅR-UNDER!?!?!?!

Som nu på morgonen, då de intervjuade en lärare som var tvungen att krypa, K-R-Y-P-A!!!, till skolan och så filmade de en människa som kröp fram över vägen.

Och jag kan inte låta bli att skratta, för det ser väldigt roligt ut. Tänk er själv en vuxen man som kryper fram på alla fyra på en snorhal väg.

Men det kanske bara är min humor... :)

Above us only sky

P.S. På tal om Glee, här kan ni se några av mina favoritlåtar från Glee. Jag tror inte någon kan låta bli att bli rörd av dövskolans version av Imagine, så har ni inget för er tycker jag att ni ska ta en titt på den! I samma klipp är det först Crazy in Love, men väntar ni lite så kommer Imagine...

onsdag, januari 13, 2010

Glee

Mitt nya favourite guilt trip är tv-serien Glee. Sjukt rolig. Programmet utspelar sig på ett amerikanskt High School och Glee är skolans kör. Alla är hyfsat begåvade och hejdlöst roliga. Kolla bara in Kurts version av Single Ladies (kolla in episod 4, när han får hela fotbollslaget att dansa med) eller en av alla underbara mash ups. Serien går på tv4 eller så kan du kolla här.

tisdag, januari 12, 2010

Vårväskor

Ellos har några riktigt snygg väskor, i skinn och mocka. Jag tar gärna en av varje, danke bitte. Favoriten är den lila mockaväskan högst upp till höger, eller en av de mindra axelremsväskorna i skinn på bottenraden. Sån behöver jag verkligen. Sådetså.

Jaha... och nu då?

Jag tycker den här bilden är så rolig. Det är Sofia som lekt i snön på sjön vid sommarstugan... och sen då? Det är inte helt lätt att ta sig upp när man har flera lager tjocka kläder på sig, tjocka skor och vantar som är stora! Sötnosen.