torsdag, april 08, 2010

Jag hatar flygplatser

Ni har hört det förut men jag säger det igen: jag hatar flygplatser. Den senaste veckan har jag flugit fyra gånger och varit på fyra flygplatser. Det är så nära helvetet man kan komma för mig. Jag är ledsen om jag tråkar ut er, men ni kan hoppa det här inlägget om ni vill, för nu kommer det invektiv så det står härliga till!

Här kommer två bilder på vad jag hatar mest vad gäller flygplatser:Alla jävla köer. Det ska köas vid incheckning/drop off luggage, vid säkerhetskontrollen, när man går på planet, när man går av planet, när man ska hämta sitt bagage... Jag hatar köerna! Och åker man till och från England måste man också köa vid passkontrollen både i det landet man åker ifrån och när man landat, eftersom England är efterblivet och inte med i Schengen.

Jag hatar också väntan. Man måste ju vara vid flygplatsen femhundraelva timmar innan planet går och väl på flygplatsen har man valet att sitta och vänta, shoppa i hutlöst dyra affärer eller äta. Har ni tänkt på hur många det är som äter på en flygplats? Spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, folk äter! Jag tror det mest beror på att man är uttråkad och inte har något bättre för sig, än att alla egentligen är hungriga.

Den mest irriterade väntan är den på ett försenat jävla flygplanshelvete. Om jag inte vore en så behärskad människa som jag är så skulle jag lätt kunna gå lös på flygplatsinredningen varje gång flygbolagsrepresentanten säger "we're sorry for the delay", som om deras sorry gör det så mycket bättre för oss som väntar!

Ni vet hur de ropar upp namnen på de som är försenade till flyget? "Mr so and so, you are delaying the flight, please proceed to gate 1". En vacker dag kommer jag att på pin kiv sitta kvar vid gaten och vänta på att de ska ropa "Mrs Marie, you are delaying the flight, please proceed to gate 1". Då kommer jag gå på och säga "I'm sorry for the delay", som en robot, och då är allt okej igen!

En annan sak som stör mig är säkerhetskontrollanterna. Är det så svårt att vara trevlig och ha ett leende? Jag vet ingen statistik, men åtminstone 99% av alla resenärer måste ju vara vanliga människor och INTE terrorister, men säkerhetskontrollanterna verkar tro tvärtom och behandlar 99-100% som skit.

De grinigaste säkerhetskontrollanterna finns på Landvetters flygplats i Göteborg. Jag har flugit en hel del, så jag vet vad man måste ta av sig och inte vid en säkerhetskontroll, men det är ju många som inte flyger så ofta och då finns det ingen ursäkt att bete sig hånfullt mot dom! Senaste gången jag åkte därifrån var säkerhetskontrollanterna där rent sagt ohövliga mot en dam framför mig! Skäms på er!

De mest paranoida säkerhetskontrollanterna finns i England, där är de tvungna att vända och vrida på allting och dubbelkolla allt 3 gånger (trippelkolla) och de mest fysiska är de tyska. Nej, jag har inget vapen mellan benen, och inget mellan skinkorna heller. Nej, jag uppskattar inte ert taffsande.

De bästa är de i Linköping. Lugna, trevliga och östgötska. Kan inte bli bättre, dööh!

Så, rant over. Nästa inlägg ska bli lite trevligare! :)

5 kommentarer:

storasyster sa...

Hehe ja du det var ett bittert inlägg. Men jag förstår dig. Och så mkt som du flyger o far överallt. Sist jag gick igenom en säkerhetskontroll fick tjejen bredvid tom dra ner dragkedjan på jeansen, mitt bland allt folk. Måste vara jävligt förnedrande. Själv slank jag igenom utan problem som tur var. Men något leende från nån annan än flygvärdinnorna, det fick jag inte. Förstår din frustration!!

Miss Marie sa...

Syster A - det finns folk som flyger betydligt mer än jag, fattar inte hur de pallar det! O det är irriterande, för även fast man inte har nån metall på sig så piper det ändå ibland, bara på måfå, så då har man stått och tagit av sig halvnäck o sen måste man iallafall bli taffsaf på! irriterande.

Annika sa...

Gosh, this girl is PISSED OFF!!!!
Men jag hör dig.
Flygplatser gör ingen glad, det är stress och varmt och jobbigt.
Och nästan alltid försenat.
Sen då man väl landat kan man ge sig faaan på att bagaget är borta.
Nej, om jag kunde ta tåget mellan USA och Europa skulle jag göra det...
Tycker Kastrup är den grinigaste flygplatsen som finns...usch...
Och sen immigrationskontrollen då man
är i USA, blä och tvi vale...

Desiree sa...

Håller verkligen med dig. Flygplatser och att flyga är INTE kul. Usch verkligen jobbigt på sååå många sätt. Jag är så glad att jag inte har något jobb där man måste resa mycket för det hade jag absolut inte velat.
Kram

Miss Marie sa...

Annika - milt sagt pissed off! ;) Och danskarna har jag inte upplevt på länge, men jag minns dom också som griniga jävlar! Håller med om tåg, även fast SJ också kan vara dåliga!

Desiree - absolut! Tror inte att jag skulle palla att flyga mer än jag gör! Även om man bara flyger med handbagage så måste man ju vänta o gå igenom säkerhetskontroll.