torsdag, april 29, 2010

Först försvann breven och sen försvann mejlen

När jag var hemma i Sverige för ett tag sedan var jag uppe i Östersund och träffade en kär gammal vän. Det var verkligen lyxigt att få flera dagar med henne för mig själv, numera blir det oftast så att våra respektive är med när vi träffas. Det är såklart också jättetrevligt, men det är ju ändå något särskilt med girl talk. Särskilt när det inte händer så ofta

Både hon och jag bloggar och så håller vi tät kontakt på facebook. Vi håller liksom "koll" på varandra.
Vi började prata om det här med brevskrivning. Det är flera år sedan jag fick ett riktigt brev. Visst får jag post då och då, men oftast är den en försänding som jag har tjatat på mamma att skicka och då får jag med ett litet "meddelande", men inget långt brev. Vi håller ju kontakten på andra sätt!

Jag och den här kompisen var au-pair i Paris samtidigt och vi båda kom ihåg att vi under den tiden ofta skrev långa mejl till vänner och familj och att vi även fick långa mejl! Brev skrev jag bara till min farmor och mormor. Jag började använda MSN under den här perioden, men facebook och bloggar fanns icke. (Och herregud vad det får mig att låta gammal!)

Nuförtiden är det bara en kompis som jag faktiskt mejlar med. Annars har de långa "brevmejlen" blivit meddelande på facebook, korta mejl, kommentarer på bloggar och sms. Det är absolut inget fel på det, men jag saknar de lite längre och djupare konversationerna.

Vad säger ni? Mejlar ni fortfarande mycket eller skriver ni kanske till och med brev?

5 kommentarer:

Anonym sa...

ne, varken mailar eller skriver långa brev längre. känns tråkigt nu när man tänker efter..varför gör man inte det?
fast som du säger, det finns så många andra sätt idag.
men visst saknar man att både få och att skriva långa brev.

Desiree sa...

Jag skriver inte brev längre vilket jag tycker är synd. Att få ett äkta handskrivet brev har ju blivit en ovanlig lyx, något riktigt vackert. Att få ett äkta brev skulle göra mig jätteglad. Nog borde man skicka fler för att kanske få några. Men jag mailar fortfarande. TYcker inte att det blir någon vidare kommuikation via Facebook. Det är ju mest folk som kör uppdate på sin status. Det blir liksom väldigt mycket envägskommunikation bestående av oneliners.
Kram

Miss Marie sa...

Pernilla - precis, dom nya sätten fungerar ju också, men det är ju inte riktigt samma sak som gamla brev och mejl!

Desiree - vad kul att du fortfarande skriver långa mejl! Det är ju faktiskt roligare än små kommentarer på facebook, bloggar osv...

storasyster sa...

Du har helt rätt i att det var längesen man fick ett långt handskrivet brev. Vykort däremot försöker jag skicka. Det tycker jag är kul att få.

Miss Marie sa...

Storasyster - vykort är också kul! :)