tisdag, mars 30, 2010

...

"Försvaret anser dock att 14 år är ett alltför strängt straff. Även om X inte anses lida av en psykisk störning så bör tingsrätten ta hänsyn till att han kan få våldsamma raseriutbrott och se det som en förmildrande omständighet."*

Sånt här gör mig illamående. Det här yrkar en försvarsadvokat för en klient som har erkänt att han har misshandlat sin flickvän, misshandlat henne så grovt att hon kanske aldrig kommer att återhämta sig igen. Bland annat
skar han henne i ögonen.

Det är såna här saker som gör att jag aldrig skulle kunna bli advokat. Alla har rätt att ha ett försvar, men jag undrar hur försvarsadvokaten egentligen tänker när han hävdar att killen ska få ett lägre straff eftersom han ibland kan få "våldsamma raseriutbrott". Ja, det kanske är därför som han borde sitta inne i 14 år? Bara en tanke.

* Citat från Expressen

7 kommentarer:

Desiree sa...

Håller helt med dig. Jag skulle aldrig ge en förmildrande dom till en sådan person som begått ett sådant grymt brott. Hallå vem tänker på offret som får leva med sina skador resten av livet som fått en livstidsdom?

Miss Marie sa...

Desiree - Precis. Hon får ju verkligen leva med detta i resten av sitt liv. Kan förstå en förmildrande dom om gärningsmannen är psykiskt störd, men att han får våldsamma raseriutbrott kan väl knappast vara förmildrande?!

Anonym sa...

Det där lät helt sjukt, att få ett mildare straff för att han kan få våldsamma raseriutbrott.

Där är en anledning till att jag inte ens läser såna artiklar. Jag orkar inte läsa om våldtäktsmän, mördare etc som knappt får några straff alls. Blir så arg.

/Pernilla

storasyster sa...

HÄNG HONOM!

Miss Marie sa...

Pernilla - eller hur, inga straff för att de skyller på att de ibland kan få "våldsamma raseriutbrott". Jag kan också bli arg ibland men inte fan misshandlar jag min man för det...

Syster - njae, en rättegång behöver han ju fortfarande få!

tiger sa...

När man även kollar på den där killens historik så bör han sitta inne och aldrig komma ut igen kan jag säga. Usch och fy. Idiot.

Miss Marie sa...

Tiger - ja, man undrar ju hur det står till i huvudet på någon som kan skära sin flickvän i både ögon och underliv... Då är det ju nåt som är riktigt jävla fel.