torsdag, januari 21, 2010

Nakenscanna

Igår åkte jag från München. Några timmar efter att jag lämnat flygplatsen stängdes terminal 2 eftersom en man flytt från en säkerhetskontroll efter att hans laptop testats positivt för sprängämnen. Ja, det låter som en actionfilm, men så spännande är det inte. I inget annat land har jag sett en sån mani på att leta efter sprängämnen. Både kamera och laptop testas, antingen drar dom en sorts lapp över utrustningen som de sen analyserar, eller så använder de en liten dammsugare av något slag. Som dagt, detta endast i Tyskland.

Och jag är inte förvånad över att något ger utslag för sprängämnen. I vissa fall har det misstänkta "sprängmedlet" bara varit limrester från gamla kuvert så det behöver inte vara något speciellt. Ja, jag är faktiskt inte heller förvånad över att mannen kunde fly från säkerhetskontrollen, för har ni någonsin sett en säkerhetskontrollmänniska som faktiskt bryr sig om vad de gör? Inte jag.

Eller jo. Den säkerhetskille på Schiphol som verkligen tog sin uppgift på allvar när han skulle kroppsvisitera Engelsmannen. Han grävde ordentlig mellan Engelsmannens ben och frågade till slut: Vad är det här? Engelsmannen var lite mållös innan han svarade; it's my dick. Jag tror säkert han ville fortsätta den meningen med;... so get your f***ing hands of it, men som den väluppfostrade gentleman han är så sa han inget.

Och nu pratar de om nakenscanning. USA kräver att EU ska börja med nakenscanning för resenärer som reser från EU till USA. Det tar jag gärna. Hellre att folk kan se en naken på en skärm längre bort än att de ska behöva taffsa på en. Nej, jag är inget fan av de nuvarande säkerhetskontrollerna!

6 kommentarer:

Annika sa...

Förlåt men jag sitter här och garvar åt den stackars engelsmannen och säkerhetskillen. HAHA!! IT's my dick!
Usch ja,då vi for tillbaks till US fr Kastrup kände de innanför min kjollinning och mellan benen and what not...inte kul...
Nakenscanningen läste jag om i tidningen nyligen. Vi får väl se vad det blir av det. Jag bryr mig inte om att säkerhetskontrollerna är grundliga. Hellre det än...
Men det där med din stackars make var ju för komiskt...

Anonym sa...

Ha ha ha ha hi hi hi soooooooo funny:))))
Engelsmannen rules :)

Miss Marie sa...

Annika - jag skrattar också ganska gott åt det!! :D Och det blir bara roligare för var gång det berättas! :D Ja, jag förstår ju att säkerhetskontrollerna måste vara grundliga, men då tar jag hellre nakenscanning! Jag blir alltid lika irriterad när man tar av sig allt som man tror ska pipa men sen piper det ändå eftersom de gör random searches ibland, dåååå blir jag irriterad!

Miss Marie sa...

Anonym - I know! :)

tiger sa...

Tycker ändå det är skumt att det är så stor koll just på flyg. Man får ju knata på hur som helst på bussar, båtar och tåg... Skulle man ha onda avsikter där kan man ju också ta livet av flera hundratals människor... Men men...

Miss Marie sa...

Tiger - Precis! Kolla bara London 2005 när de sprängde metri o buss!