måndag, november 30, 2009

Lilla Mekanikern

Idag var jag och Engelsmannen barnvakt till min gudson och systerson. Vilket energiknippe! Upp och ner, fram och tillbaks... överallt! Och så pratar han, bla bla bla, hela tiden, och man förstår knappt ett ord. Alldeles underbar!

Favoriten just nu är att meka med pappas radiostyrda bil. Den är riktigt rolig!

fredag, november 27, 2009

Hunddj***ar!

Es ist mir egal, wenn ich Ihren Hund Teufel zu töten, aber Sie werden wahrscheinlich wirklich traurig, so entfernen Sie den Hund Teufel aus der Radweg!

Det betyder ungefär: Jag skiter i om jag kör ihjäl din hunddj***l, men du kommer antagligen bli jätteledsen om jag gör det så ta bort hunddj***len från cykelbanan! Ja, enligt Google Translate alltså! :)

Det är en fras jag ska lära mig utantill. Tyskar har nämligen en benägenhet att ha sina hundar lösa. Inte bara i parker och på gångbanor, utan även mitt inne i stan och på trottoarer. Och det är inte så att de har jättepli på sina hundar heller, nej, de springer lite grann överallt.

Jag har inga problem med hundar i sig, men när ägaren inte har koll eller pli på sin hund blir jag riktigt förbannad! Särskilt när även jag kan skadas om jag nu skulle köra på en hund som rusar rätt ut i cykelbanan!

Es ist mir egal...

Pernillas Jul

Jag har kollat på Pernillas Jul i TV4+ och.. ja, jag vet inte. Hon stör mig lite. För det första är hon så jäkla klämkäck hela tiden. Och så när hon är i köket och bakar och lagar mat så håller hon på och dra i håret och lägga det bakom örat och jag tycker faktiskt det är lite äckligt. Det finns jättemånga söta hårspännen som man kan sätta upp håret med. Hår i maten is not my thing. Sen har hon ring på fingret när hon bakar... uäck! Vet ni hur mycket bakterier som fastnar i ringar och sånt? Uäck.

Men den där cheesecaken såg riktigt god ut!

Fredagstema: Advent

Dagens fredagstema kommer från Simone och är passande nog advent. Här hemma har vi inte fått upp några julsaker, så det får bli en bild från förra året istället. Då gjorde jag en hemmagjord adventsljusstake, med siffror i trolldeg och allt!

Jag tycker advent är väldigt mysigt. Hela december är bara en enda lång mysmånad. Kanske för att jag är en väldig julig person? Jag älskar det! Det mesta med jul är gemenskapen, att vara tillsammans med nära och kära och bara ta det lugnt. I år får vi fira första advent i Sverige, och det ska bli riktigt mysigt!

Jag trodde att advent firades överallt, men tydligen inte! Engelsmannen fattar inte vad advent är och undrar varför man inte bara tänder alla ljusen på en gång!? That's not the point! Men här i München finns det gott om adventsaker, även fast jag hittills inte hittat någon klassisk adventsstake som vi i Sverige har i fönstren... Och det kanske är tur det! :)

Här verkar det som att det klassiska är att ha en sorts grankrans med fyra små blockljus i på bordet. Det är iallafall det som varje blomsteraffär har en mängd av!

torsdag, november 26, 2009

Choklaaad!!!

En stor sak här i Tyskland runt jul är tydligen choklad! I Sverige har vi ju Aladdin, men det är väl nästan det enda? Visst en och en annan chokladkalender finns ju, men de svenska chokladkalenderna hamnar i skymundan när man ser de tyska. Bland annat har Kinder en där man får ett ägg ena dagen, happy hippo nästa och så vidare... Lite annat mot våra små chokladbitar! De här supderduperstora chokladkalenderna finns i många versioner, även chokladkartong/adventskalender finns. Som sagt, choklad finns det gott om runt julen.

Och som ni ser finns det chokladtomtar i alla möjliga storlekar och chokladaskar och små påsar och kulor... ja, allt ni kan tänka er finns i choklad! Något för alla chokladälskare därute! :)

Jade for Indiska

Goda nyheter! INDISKA samarbetar med Jade Jagger, coolaste boho-chica donnan i världen.

Kollektionen kommer ut 2010 och det är både mode och heminredning det handlar om!

Det här tycker jag är riktigt bra nyheter! Jag gillar Jades stil och så gillar jag Indiska, detta kan bli ett riktigt lyckat samarbete.

Julmusik

Igår var jag ute och shoppade de sista julklapparna! Ja, jag tror det är de sista iallafall... :) Jag brukar alltid vara ute i god tid, men i år är vi ute i ännu mer god tid! Detta för att vi ska kunna ta med alla julklapparna till Sverige på resan som vi gör nästa vecka. Julresan går via Liverpool-London-Stockholm, så då vill vi helst inte kånka på så många julklappar!

För att komma i riktig julstämning så köpte jag en julskiva hos Starbucks. Riktigt mysig och härligt julig! Lite annan blandning än den man får på de flesta andra julskivor. Favoriterna just nu är Ella Fitzgeralds version av White Christmas och Willie Nelson och Norah Jones duett på Baby, It's Cold Outside.

Språk

Det har blivit en diskussion om när engelska ska börja läras ut i skolan. Folkpartiet vill att man ska börja lära sig i första klass... Öhhh... är jag dum? Jag trodde man redan började i första klass? Uppenbarligen trodde jag fel!

Vi började med engelska i fyran och ett andra språk i sjuan, jag tycker första klass är alldeles utmärkt att lära sig engelska och att man snarare borde börja med sitt andra främmande språk i fyran!

Ett argument mot att engelska ska börja läras ut i första klass är att svenskundervisningen kan bli lidande. Sure, men så är fallet redan nu. Den lilla språkpolisen som ibland är inneboende hos mig ryser när hon ser vad folk skriver på ställen som exempelvis facebook. Det är många väll, igentligen, imot, i sär skrivningar... och the list goes on.

Jag tror inte att ett främmande språk är skadligt för ens moderspråk, det ökar snarare förståelsen för ens eget språk och hur det är uppbyggt. Troligtvis ökar de felaktiga isärskrivningarna på grund av att vi har lärt oss att man ofta skriver isär ord i engelskan, men det borde ju inte vara så svårt att lära sig skillnaderna mellan språken. Eller?

Har ni några funderingar om det här?

onsdag, november 25, 2009

Fotbollsdags

Nu ska vi snart iväg på fotboll, champions league-möte mellan Bayern München och Maccabi Haifa. Spännande, spännande. Jag har nyss kollat upp vilka färger Maccabi Haifa spelar i, så vi inte dyker upp i deras färger! En gång när vi var på fotboll i Liverpool, mellan Liverpool och Reading, hade Engelsmannen på sig en blå- och vitrandig tröja... Samma färger som Reading spelar i! Han fick gott ha jackan på sig bland Liverpool-klacken som vi stod i... :) Det misstaget ska vi inte göra om! :)

Svenska reflektioner i München

Två reflektioner från München så här en onsdag, efter att ha cyklat till och från centrum och handlat lite smått och gott:

* Tyskar (München-tyskar alltså) kan inte köa. Kan inte eller vill inte, något av det. Det spelar ingen roll om det är i en kö i en affär eller i en cykelkö vid ett rödljus. De S K A framför en, kosta vad det kosta vill. Det får mitt svenska kö-jag att sakta men säkert se rött och spotta ur mig svordomar på diverse språk. Favoriten just nu är att låtsas vara fransk och använda franska svordomar (fast jag tror inte någon går på det, det finns nog ingen så blond och så lång fransyska... kanske får köra på schweiziska istället, den franska delen alltså. Det funkar nog.).

* Det märks att München är en rik stad; uteliggarna sitter och pillar på sina mobiltelefoner eller lyssnar på sin Ipod. Det har jag icke sett någon annanstans.

All That I Want For Christmas (Is To Give My Love Away)

Åh, jag tittade på senaste avsnittet av Grey's Anatomy och hörde den här låten. Så vacker!

München


I lördags tog vi en cykeltur genom Englischer Garten ner mot centrala München. Det var en riktigt härlig, varm och solig dag perfekt för en cykeltur. Det var massor med folk överallt, alla verkar njuta av vintervärmen vi har nu. Jag tänkte att jag skulle dela med mig några bilder till er!

tisdag, november 24, 2009

Did You Hear About the Morgans?

Okej, det är väl ingen ny Love Actually, men den här filmen verkar faktiskt lite mysig!

Jul i München

Nu kommer julen till München! På fredag börjar alla julmarknader runt om staden och redan nu har det börjat förberedas. En stor julgran står nu vid Neues Rathaus på Marienplatz mitt i smeten och alla olika stånd har börjat ställas upp för julmarknaden. Vid Marienplatz ligger ett stort varuhus, Kaufhaus, och de har varje år en väldigt uppmärksammad julskyltning. I år är det en mängd gosedjur som sitter still eller rör sig bakom glaset. Alla barnen älskar det (stora som små)!

Skulle jag rekommendera en tid att åka till München så skulle det absolut bli runt den här tiden, för julkänslan finns överallt, även innan julmarknaderna öppnar. Det är riktigt mysigt! Vi hoppas att vi ska hinna ta en tur på någon julmarknad innan vi åker till Sverige på lördag! :)

måndag, november 23, 2009

Hide and Seek

Jag brukar gilla covers eller samplingar, när artister gör nåt nytt med musiken. Det gillar jag.

Vad jag däremot inte gillar är när musik görs sämre. Som här; Jason Derulos Whatcha Say har samplat friskt av Imogen Heaps Hide and Seek, som kanske är den vackraste sången någonsin. Och resultatet? Whatcha Say klättrar på listorna runt om i världen och jag fattar inte hur det går till! Det är ju så dåligt! Vad händer med världen, liksom...?

It's Love Actually-time!

Såhär en sisådär 5 veckor innan jul så är det that time of year again. It's Love Actually-time!Finns det någon bättre film för att väcka julkänslan till liv? Känslan av kärlek och gemenskap. Underbart. Jag har en kompis som alltid ville låna den här filmen av mig runt den här tidpunkten på året. Nu bor vi båda i olika länder utanför Sverige, så jag hoppas verkligen hon har köpt den och inte går miste om den ultimata julkänslan.

Jag älskar idéen med många historier ihopblandade, och en del får lyckligt slut medan andra inte får det och vissa vet man helt enkelt inte. Jag skulle älska en Love Actually 2, men kanske det bästa med filmen ändå är att man själv får fundera ut vad som händer efter filmen är slut!


Och Love Actually har den bästa öppningsscenen of all time. Sådetså.

New 'do!

Jag gillar Lily Allens nya frisyr! Så snygg. Jag funderar på en ny frisyr och den här börjar bli lite av en favorit... Nej, jag ska inte färga håret svart, utan det är bara själva frisyren jag är ute efter!
Bilderna är från BBCs gala Children in Need, och här nedan kan ni se Lilly sjunga med Take That!

söndag, november 22, 2009

Adventsljus

Nästa helg är det första advent! Så mysigt! Jag älskar december, med adventsljus, julbelysning, adentskalender och allt annat.

Ni vet såna här vanliga adventsljus, där ljuset har 1-24 på sig och man bränner en bit av ljuset varje dag? Smart idé såklart, men jag brukar alltid bränna för mycket och sen får man vänta några dagar med att bränna för att inte komma ner till 24 redan vid lucia, och sen glömmer man bort det så man får bränna ljuset som besatt för att få ner det... Kanske bara är jag som inte klarar av såna ljus? :)

Därför gillar jag de här ljusen från Syster Lycklig, där man får ett ljus per dag! Fint! Jag som tänder ljus så fort solen går ner och har de tända tills det är sängdags, gillar verkligen den här idéen!

lördag, november 21, 2009

Koftväder

Idag är det koftväder. Alltså, jag behöver ingen jacka utan bara en kofta med en sjal. Jag älskar hösten i München!

Den här koftan från La Redoute gillar jag, framförallt volangkanten! Och färgen är väldigt snygg. Men volangkoftan från Nelly är nästan snyggare, faktiskt, men också dyrare.

Men jag skulle kunna tänka mig den här också!

Jag är inte så kinkig... ;)

What Were You Thinking?


Ärligt talat, Jennifer Lopez, hur tänkte du här? Den där kjolen kanske skulle ha kunnat vara snygg matchat med nåt annat... eller nej, det skulle den nog inte! Men matchat med t-shirt och tights ser hon ut som en docka, en galen docka! Inte snyggt.

fredag, november 20, 2009

Översvämning

Översvämningarna i England blir bara värre och värre. I morse dog en polisman, efter att ha stått vid en bro och varnat bilister att åka över den. Allt regn hade gjort bron osäker, och rätt som det var gick bron helt enkelt sönder och polismannen flöt med ut i floden. Verkligen otäckt. Jag har inte hört om några mer dödsfall, men det är väldigt många som har blivit evakuerade från sina hem, som de kanske aldrig kommer se igen!

Dagens Sötnos


En ganska så medioker fredag blev genast mycket bättre efter en virituell blöt puss av bästa systersonen och gudsonen Maxen. Sötaste.

Tvål



Det här paketet med fem olika bodylotion skulle gärna få ligga i ett paket till mig under granen! Det är från Tvål, jag älskar deras dofter, och finns bland annat hos Eleven.

Juletid

Härliga julsaker! Jag gillar de verkligen juliga sakerna, men också de juliga sakerna som inte är så uppenbart jul, utan även kan användas andra dagar! Längst upp i mitten är mjölkkannor i porslin, i form av mjölkpaket! Smått genialiskt tycker jag. Passar lika bra på julbordet som i på fika i trädgården i sommaren.

Väldigt juliga är julkulorna i form av kända saker i London, en polisman, taxi, Big Ben... Jag tycker att de är så söta!

Finns hos Not on the High Street förutom den lysande julgranen som finns hos Cox & Cox.

Så nära, sån ära


När jag ser den här bilden, på mig och min systerdotter Jonna, så tänker jag på frasen; så nära, sån ära. Det är en riktig ära att få vara en del av nyfödd människas liv, och att vara så här nära henne, ja, det är nästan det bästa!

Brittiska nyheter

Jag kollar på brittiska BBC på morgonen. Två nyheter dominerar; främst översvämningarna i norra England och Skottland. Och nu snackar vi översvämning! Det är vatten överallt. "It's not a very good situation at the moment." No kidding!

Den andra nyheten är den om EUs nya ordförande och utrikesminister. Dom konstaterar att ingen riktigt har hört talats om dom men att ingen egentligen bryr sig, trots att utrikesministern faktiskt är brittisk och kvinnlig! Men de avslutar iallafall med denna mening om nya ordföranden: "He will be representing the member states, including the UK..." Ja, sist jag kollade var UK medlem i EU!

torsdag, november 19, 2009

Nystart

Nu när jag har haft lite tid över har jag börjat så smått med att göra smycken igen. Och det är ju kul! Jag glömmer det ibland, men sen när jag väl sitter där och petar med pärlor och kedjor så inser jag att jag har saknat det. Synd bara att det inte finns några pärlshoppar här i München, iallafall inte som jag har hittat!

Min favorit bland de nytillverkade smyckena är halsbandet längst upp till vänster, ett stort, kaxigt halsband med rökkvarts, bergskristall, rosenkvarts och rosalila agat. Inget för de fega! :)

onsdag, november 18, 2009

Sjal


Jag gillar Halle Berrys sjal! Väldigt snygga färger och mönster, och så gillar jag att den verkar vara ganska så tunn. Jag gillar mina pashminas, men de är alldeles för varma för det vädret vi har för tillfället, och de sjalar jag har som är tunnare är väldigt somriga. Det skulle vara kul att hitta någon mer höstig fast ändå tunn! Och ja, jag är fortfarande sugen på leopardsjalen jag skrivit om tidigare! :)

Sminkbord

Jag älskar sminkbord. Ända sedan jag var liten har jag velat ha ett. Och nu har jag det! En dröm som blivit sann! ;)

Det är från IKEA och jag tycker att det är riktigt snyggt. Lite tråkigt dock, med vitt sminkbord mot vit vägg, men det får funka för nu. Sen skulle jag gärna kunna tänka mig att måla det i nån pastellfärg och kanske lägga nån snygg tapet under glasskivan på bordet. Göra den lite mer egen! Men som sagt var, det får vara som det är just nu. Men spana efter inspiration går ju alltid! Dessa bilder på snygga sminkbord läggs till i inspirationsmappen!

Flowers

Ibland får man bara ett sug efter en blommig väska. Kanske det är det vårlika vädret som får mig på blomhumör! :)

Det här tyget köpte jag på Ljungbergs textil och jag tycker det doftar sommar!

tisdag, november 17, 2009

Greg Laswell

Seriously, jag brukar inte berätta för er vad ni ska göra, men ska ni köpa musik av en artist ni inte hört förut så tycker jag att ni ska köpa Greg Laswells cd, Three Flights from Alto Nido. Köp the pig in the sack, som Engelsmannen brukar säga! (Han säger faktiskt det, men bara sen jag översatt det åt honom, så säg det inte till nån annan engelsman för de fattar inte vad ni menar, jag lovar.)

Och jag säger köpa, ladda inte ner den här olagligt, för Greg förtjänar alla stålar han kan få! Jag köpte den igår på konserten och den har gått varv efter varv här hemma. Så bra!

This one's for the lonely/ The ones that seek and find/ Only to be let down/ Time after time/This one's for the torn down/ The experts at the fall/ Common friends get up now/ You're not alone at all

Det var som...

Det är 19 grader i München just nu, och solen håller på att gå ner.

Ärligt talat, vad är detta? Mitt svenska jag klarar liksom inte av det här. Ska man låta bli mössan och halsduk nu, eller? Jag menar, det är ju ändå november! Då ska man ju ha mössa och halsduk. Eller hur?

Jag får helt enkelt stanna inne.

Modell Vuxen

Emma i Skottland har varit på Primark och förundrats över samma sak jag gjorde när jag var där.

Jag hade inte min kamera med, men det hade Emma, så kika in på hennes blogg så vet ni vad jag pratar om.

En sparkdräkt för vuxna. Jo. Jag tycker det är jättesött med hela bodies till små bebisar, men kanske inte lika sött på vuxna? Fast de ser ju riktigt sköna ut...

Bröllop - igen!

Bara för att jag redan har gift mig så betyder ju inte det att jag inte längre får swooona över bröllop jag ser lite överallt, eller hur? Som söta Celias bröllop. Hur vackert är inte detta? Jag gillar brudens klänning, i den finns 11 vintage spetsar som hon hittade på ebay, hur coolt är det? Och tärnornas håraccessoarer har bruden gjort. Snyggt.

Svart


Jag gillar Blairs outfit i senaste avsnittet av Gossip Girl. Black all the way. Alltid snyggt och alltid elegant. Och den ursöta svartvita chanelväskan rings my bell!

Ingrid Michaelson

Vi var som sagt och såg Ingrid Michaelson igår, och det var underbart! När jag hör såna här talangfulla människor så önskar jag verkligen att jag också kunde sjunga! Ingrid sjunger så bra och är väldigt bra live. Det är första gången jag sett henne live, men jag kan tänka mig att göra det igen! På scenen var det hon och en körtjej/gitarist och Ingrid spelade ukelele och piano (dock inte samtidigt!). Det är helt otroligt vad bra det kan låta med bara några få instrument. Hennes förband var Greg Laswell som jag inte har hört sådär jättemycket av innan, men som jag gillade starkt! Nu kanske inte ni vet vem varken Ingrid eller Greg är, men ni kan ha hört deras sånger förut, eftersom de båda har haft med låtar i Grey's Anatomy, One Tree Hill, True Blood mfl. Kommer ni ihåg säsongsavslutningen på Grey's, där Izzie och George höll på att dö (och George dog)? Där är det Greg Laswell som sjunger! Här i München spelade han gitarr eller satt vid pianot, otroligt avskalat och fint!

måndag, november 16, 2009

Blöjbyte

Coleen och Wayne Rooney fick barn för tio dagar sen, och Wayne sa i en intervju att han ännu inte har bytt en blöja. Ehh... Ja. Vad säger man till det? Och dagen efter förlossningen var han och spelade match för Manchester United. Ja, i England har man tio dagars pappaledighet efter förlossningen, men det var inget som lockade Wayne. Tydligen är det ganska vanligt att skippa den ledigheten för engelsmän. Nästan hälften av alla nyblivna pappor i England tar inte ut någon pappaledighet. Och då snackar vi bara om de tio dagarna efter förlossningen, för de engelska papporna har inte någon rätt att dela på föräldraledigheten tillsammans med mammorna, som de svenska papporna kan.

Att inte ens ta den ledighet man har rätt till... varför väljer man då att bli förälder? Min syster och jag hade den diskussionen för ett tag sedan, om att när man väljer att skaffa barn måste man ju vilja vara med barnet också, eller? Varför skaffar man annars barn? Har man rätt till ledighet för att vara med sitt barn borde man väl vilja ta den chansen?

Live Tonight

Woot woot! Ikväll ska vi på konsert, med underbara Ingrid Michaelson! Jag värmer upp med några favoriter. Sweet!

Uterum

Jag gillar uterum. Det ger en känsla av ute även om man är inne. Det finns många varianter på uterum. Med glas eller utan glas. Utan fönster kanske man kallar det för altan eller veranda? Jag gillar amerikanskans porch. Hursomhelst, uterum is da shit.Uterummet ovan hittade vi i somras på Julita Gård. Där skulle jag kunna bo, om så bara för verandan! Tänk er att sitta där en ljummen sensommarkväll, med ett glas rosé. Eller en kulen hösteftermiddag, med filt och te. Eller ordentligt påpälsad en snöig decembersöndag, med ett glas glögg. Ja tack!

Städning

Nämen, har ni hört: män som dammsuger får sämre spermier! Jojomänsan. Så är det säger "forskare". Hmm, kanske dags att säga åt Engelsmannen att ge upp dammsugaren? Eller så får vi adoptera när den dagen kommer!

söndag, november 15, 2009

Don't Stop Me Now

Om ni också har en lite vissen söndag, med en förkylning som inte vill försvinna, så kanske det här kan pigga upp lite grann! Och behöver ni piggas upp lite till tycker jag att ni ska kolla Jedward. They'll put a smile on your face! :)

Nya objektivet

Engelsmannens nya objektiv är hur roligt som helst! Med bara lite olika F-nummer kan man få samma objekt att se så här annorlunda ut. Det är sååå coolt! Jag är som ett barn i en leksaksaffär! :)

lördag, november 14, 2009

Fint

Jag trivs ganska bra här i München ändå. Som idag, då vi tog cyklarna ner till Odeonsplatz. Vi parkerade där, gick och kollade på lite julskyltning som hade kommit upp (det kommer mera!), jag gillade Tiffanys romantiska julskyltning. Sen gick vi och handlade mat till kvällen innan vi gick förbi Starbucks och beställde varsin varm choklad. Eftersom det är 12 grader varmt så satte vi oss utomhus och ägnade oss åt lite people watching, sånt är alltid kul! Skymningen sänkte sig sakta och när belysningen började tändas cyklade vi hemåt.

Celebrity Flash

Lite kändissnack såhär på lördagsmorgonen tycker jag passar bra! Twilightstjärnorna åker runt i Europa och promotar New Moon. I helgen är de tydligen i München. Kanske dags för lite kändisspaning på riktigt? Eller så är jag kanske inte längre en tonåring och orkar bry mig... ;)
Whitney Port var supderdupersnygg på nåt event. Jag kollade på en sån där lös "boyfriend blazer" i England, men köpte den inte. Nu ångrar jag mig lite, för det är ju väldigt snyggt att ha lager på lager! Och så är Chanelväskan to die for!Ingen klarar av rött läppstift som Scarlett Johanson. Jag skulle se ut som en blandning mellan en clown och en hora om jag provade! Jag gillar Scarletts oufit överlag, särskilt matchat med blingande förlovnings-och vigselring.
Reese Witherspoon gör som jag, packar handbagaget överfullt när man ska ut och resa! Men kanske väskan ser större ut bara för att Reese är så liten? Kan vara så. Snygg är den iallafall!Rachel Bilson är ute och shoppar porslin. Jag gillar verkligen färgerna på porslinet! Just nu har vi bara tråkigt vitt IKEA-porslin, men det känns lite onödigt att köpa snyggt porslin här i Tyskland. Men sen, när vi bor nån annanstans, då vill jag ha finfint porslin! :)Jessica Alba är ute och går med dottern Honor. Jag gillar Jessicas stil, ankelkorta jeans, röda flats med matchande sjal, men framförallt gillar jag Honors söta kläder! Tycker det påminner lite om hur en del franska barn kläs, väldigt sött men inte lika praktiskt som svenska barn!

Nicole Kidman glittrade rosarött på Country Music Awards. Snyggt som bara den, särskilt till hennes hår! Men skriverierna efteråt handlade mest om hennes ansikte. Nicole hade tydligen varit på besök hos farbror doktorn igen. Har ni sett filmen Australia? Jag tycker den är jättebra, men Nicoles läppar ser helt svullna ut! Inte snyggt!

Hola bandola!

Vi åt på en mexikansk restaurang igår kväll. Så gott! Nu vill jag åka till Mexiko och ta reda på om maten där är lika god som den i Italien!

fredag, november 13, 2009

Fredagstema: Underifrån

Hmm. Dagens tema från Simone är underifrån. Hmm. Hmm.

Som ni kanske märker tycker jag det är ett svårt tema!Men den här bilden får bli mitt tema idag! Det är Engelsmannens bror som försökte lära sig åka vattenskidor i Sverige i somras. Men kom aldrig över vattenytan! Jag har aldrig sett någon som inte ens får upp huvudet över vattenytan när de försöker åka vattenskidor! Han provade tre gånger och ingen gång kom han över vattenytan! Jag vet inte hur han lyckades med det! :) Men han såg vattnet underifrån iallafall! :)

Tyvärr kan jag inte längre kopiera in listan på deltagarna i fredagstemat, men vill ni se fler fredagsbloggare så får ni gå in hos Simone!

torsdag, november 12, 2009

Teknik


Det bästa med att vara expat på 2000-talet är ju tekniken. Jag älskar MSN och Skype, det är så himla lätt att hålla kontakten med folk på så sätt. Det spelar ingen roll att man sitter i olika länder, det funkar ändå! Visst är mejl också bra, men MSN och Skype gör det hela lite mer verkligt. Som idag, då pratade jag med Max och hans mamma. Max berättade om deras promenad i skogen och hans mamma fick vara med och översätta! Det kändes nästan som att man var där, hos dom. Lite grann iallafall. Och det stillar ett längtande mostershjärta. Lite grann iallafall.

Marinad

Inne i kylskåpet ligger två kycklingbitar i marinad. Finhackad röd chili, limesaft och lite limeskal, riven färsk ingeföra och vitlök. Det luktar himmelskt. Problemet är bara att doften sprider sig; nu på morgonen smakade min buttermilch (typ filmjölk) chili, lime, ingefära och vitlök - modell mild men ändock, inte särskilt gott!

Giftermål

Varför gifter man sig egentligen? Förhoppningsvis gör man det av kärlek. En del gör det för pengar. Vad är skillnaden mellan giftermål och sambo då? Om ett par är gifta så ärver den andra parten automatiskt den döda partens egendom, det är inte säkert vid ett samboförhållande. I vissa länder, inklusive Tyskland, betalar gifta par mindre i skatt så det är alltså oekonomiskt att vara sambos.

Men om man bortser från alla praktiska saker vid ett giftermål (och opraktiska om man byter namn, det är många namnteckningar som måste ändras!) så är det ju en helt annan känsla att vara gifta.

Ellen och Portia var hos Oprah och pratade om deras bröllop som ägde rum förra året strax efter att det blivit lagligt för gaypar att gifta sig, innan proposition 8 gick igenom och gayäktenskap blev olagliga igen. Nu är ju det en helt annan fråga, otroligt politiskt laddad, men hursomhelst så tyckte jag att Ellen och Portia förklarade frågan om giftermål så bra:

"She's my wife, I get to say that she's my wife and that's just the way it is," said Portia.

"Anybody who's married knows there's a difference," said Ellen. "It feels like you're home. There's an anchor, there's a safety. I'm going to be with her until the day I die and I know that."


Och Engelsmannen och jag pratade om detta igår. Om hur fantastiskt svindlande det är att kunna kalla varandra för make och hustru, eller husband and wife i vårt fall. Hur annorlunda, men bra, det känns.

Höstväska

Snyggaste höstväskan finns, hör och häpna, hos Lindex! Denna skönhet finns i svart eller vinrött och är i skinn. Jag gillar den mycket! Den verkar lagom stor och så har den både handtag samt axelrem, bra när man är ute en längre tid så man slipper hålla i den hela tiden! Kostar 599 kronor och det tycker jag är ett bra pris!

onsdag, november 11, 2009

Ullared

Så, har ni kollat på det hära programmet från Ullared? Jag kollade första avsnittet och höll på att döööö! Alltså, jag har en sån här grej att jag skäms och tycker det är jättejobbigt om människor på TV gör något som jag själv skulle skämmas för. Till exempel en del av dom som sjunger på IDOL och tror att de är bra men de är egentligen jättedåliga och så blir de jätteledsna, och förvånade (!), när juryn säger att de sjunger dåligt. Sånt tycker jag är såååå jobbigt.

Och skämsfaktorn från Ullared är hög. Det är blekta blondinerna mor och son som provar smink "oroa er inte, jag är make up artist" och fyndar brun utan sol. Det är familjen som åker och tältar vid Ullared i två veckor, och shoppar allt onödigt och nödvändigt för hela året (hur tråkig shopping är inte det?!). För att inte nämna alla som shoppar fryspåsar.

Jag har inte sett andra avsnittet, och vet inte ens om jag klarar av det. Har inte ni heller det kan ni läsa en recap hos Anna of Sweden.

Me & You


Fyra månaders äktenskaplig lycka. Det är väl värt att fira? Hurra, hurra för oss! :)

Liverpool

Ända sedan jag började komma till Liverpool så har staden mer eller mindre varit en byggnadsplats. Det har renoverats, byggts till och ändrats. Liverpool var Capital of Culture 2008 och till dess byggdes mycket om. Just nu är det the waterfront som är under ombyggnad. Det har satts upp statyer för att minnas de som kämpade för Liverpool och England under andra världskriget, Liverpool var hårt attackerat och drabbades av mer än 80 flyganfall. Det har snyggats till och nu är the waterfront faktiskt väldigt mysig. Man ser ut över floden Mersey där man ibland ser riktigt stora fartyg som är på väg till Liverpools hamn. Det ståtligaste huset längs med Mersey är the liver building, med två stora fåglar på toppen, och det är på UNESCOs världsarvslista. Legenden säger att om fåglarna skulle flyga iväg från huset så skulle Liverpool upphöra att existera. Nu byggs en ny byggnad vid the waterfront, som ska bli museum of Liverpool. Det är en modern byggnad och jag tycker inte alls att den passar in! Husen vid hamnen är av gammal stil så jag förstår inte varför man gör de nya byggnaderna moderna? En till modern byggnad har byggts och där finns bland annat en affär med Beatles-grejer, för ni vet väl att All You Need is Love?
Från hamnen kan man nu också gå in på Liverpools nya shoppingcentrum som stod färdigt för ungefär ett år sedan, Liverpool One. Där finns det shopping!