måndag, juni 29, 2009

Vackra smycken


Vackra smycken är alltid roligt, och särskilt när de är lite speciella! Trogna bloggläsare vet att jag inte är något fan av Guldfynd och liknande kedjor...! Det finns så mycket fina smycken på andra ställen, så jag förstår inte varför man vill köpa massproducerat skräp! :)

Fina smycken görs av
Björg och finns bland annat hos Kyss Johanna. Jag gillar det stilrena, och så är jag väldans svag för citat på smycken... Såå fint! Min favorit är hjärtmedaljongen med inskriptionen "I Carry Your Heart".

Bröllopsfotografen

Bra svenska filmer finns det inte gott om, kanske är det här en av de få? Trailern verkar lovande iallafall! :)

söndag, juni 28, 2009

Kärlek på loppis

Får ni ibland en känsla av att ting pratar till er? Särskilda ting som rör vid ens hjärta och vill komma med hem? Så var det med den här porslinsfigurinen. Hon satt där på en hylla på loppisen, tyst ammandes sitt barn, lite sliten och nött på vissa ställen, men ändå med ro i blicken. Hon ville följa med mig hem, it was meant to be. Hon hade kommit till loppisen dagen innan, så jag tror stenhårt att det var ödet som förde oss samman.

Till saken hör att jag inte alls gillar prydnadssaker utan funktion. Dammsamlare är inget för mig, men däremot gillar jag vackra saker och jag brukar oftast kunna kombinera de två. Fina fat som också kan vara smyckeshållare, skålar som extraknäcker som godisskål och så vidare. Därför var det så oväntat när den här damen fångade mitt öga. Jag vet att inte alla tycker damen med babyn är lika vacker som jag, min pappa hoppades att de skulle följa med mig till München, och det får de kanske, om de inte är för sköra för det.
Jag hittade också den här boken -"En vän är någon som tycker om Dig". Jo, men så är det. Boken är från 50-talet och har vackra bilder och minst lika vacker text. Den ska jag ge till någon som jag tycker mycket om.
Vinden kan också vara en vän.
Den sjunger små visor för dig om kvällen när du är sömnig och känner dig ensam.
Ibland vill den leka med dig.
Den skjuter på dig bakifrån när du är ute och går och låter löven dansa för dig.
Den följer alltid med dig vart du än går,
och därför vet du att den tycker om dig.

Orange utan sol

Alltså, brun utan sol är inte min grej. Jag provade det en gång, inför min systers bröllop, och det slutade med att jag gick runt med fläckiga ben på deras stora dag. Som tur är så brydde sig ingen om mina fläckiga ben! Min andra syster provade det en annan gång och blev morotsfärgad i ansiktet, lite grann som Lily Allen här. För inte är det meningen att hennes urringning ska vara orangefärgad? Jag tror nog att hon bara ville se lite brun ut, inte som om hon hade ätit för mycket morötter.

Tack gode gud att vi har sol i Sverige, så jag slipper oroa mig för fejkbrännan...

torsdag, juni 25, 2009

Svensk Sommar

Mmm, varma sköna sommardagar. Hur härlig är inte den svenska sommaren? Det är ju det här vi väntar på under alla låååånga, möööörka vinterdagar. Det är ju så härligt när man går ut vid 10 på kvällen och det har knappt börja mörkna. Och även när det är mörkt är det inte riktigt, riktigt mörkt.Och det växer så fint överallt. Jag älskar blommor och liknande och tycker absolut att den här är den bästa årstiden. Det finns så mycket vackert överallt! Vattnet börjar så sakteligen värmas upp, men när jag badade på midsommardagen var det icke varmt. Då var det i och ännu snabbare upp igen. Jag hoppas det snabbt värms upp nu när solen skiner och det är vaaarmt!De färgglada kusinerna leker. Storkusinen försöker lära lillkusinen hur man ska hålla när man gungar, men lillkusinen lyssnar inte. Eller är det kanske så att han vet bäst själv? Möjligen.Så när lillkusinen inte vill gunga mer får dockan Pål ta hans plats. Men det är några svårigheter med att få dockan att sitta som den ska, och den vill ju inte alls hålla fast sig!

tisdag, juni 23, 2009


Jag gillar färgerna i det här australiensiska bröllopet. Fint med harmoniserande dova färger, och jag gillar verkligen tärnans blå klänning. Den skulle jag absolut kunna tänka mig att ha en fin sommardag! Och brudbuketten är riktigt vacker, några stora blå hortensior, enkelt men vackert!

Ringarna

Jomenvisst, nu har vi ringarna i vår ägo. Vi hämtade dem igår och tillät oss själva att provköra dom några timmar... Engelsmannen ville knappt ta av sig sin! 12 gram platina, det är en hel del det för någon som aldrig burit ring tidigare! Min väger bara 8,5 gram, antar att diamanter är lättare än platina! :)

Jag skulle bra gärna vilja visa dom här på bloggen, men det betyder nog otur, så ni får hålla er till tåls tills efter bröllopet (ja, jag tar för givet att ni bryr er lika mycket som jag! :)). Nu är det bara 18 dagar kvar!

måndag, juni 22, 2009

Midsommar 2009

Midsommar 2009 bjöd på regn, solsken och jordgubbstårta. Men även takstädning, en nybakad bebis, en båt som sjönk och överraskningsgäster från Frankrike! Ett pensionerat par var på resa genom Sverige i sin husbil och hade inte bokat någon campingplats över midsommar, de råkade svänga ner vid vår sjö, så vi bjöd in dom till oss! Nu har de definitivt något att berätta för sina vänner när de kommer hem... som avskedsgåva fick de en halv flaska Bäska Droppar. De såg måttligt imponerade ut av den! :)
Resten av helgen förflöt i ett skönt tempo, med massa bus och skoj. Lika härligt som vanligt med midsommar!

torsdag, juni 18, 2009

Midsommar

Nu ger jag bloggen ledigt och åker och firar midsommar! Engelsmannen hämtas upp på flygplatsen ikväll och sen får vi några lata dagar tillsammans, härligt!

Jag önskar sol, bad och jordgubbstårta åt er alla!

Trevlig midsommar!

Mullet with headlights?

Ja, musikvideos får en ibland att undra... Vad är meningen med videon? Och hur förhåller den sig egentligen till sången? Här har någon försökt förklara Bonnie Tylers video till Total Eclipse of the Heart. Sjukt roligt! :)

Blommor

Mardröm

Inatt drömde jag om bröllopet. Det händer faktiskt inte ofta, tror det eller ej! Men inatt drömde jag att jag hade glömt bort att dekorera tältet med mina dekorationer! Alla dekorationer som jag lagt ner timmar på, låg kvar i påsar i garaget och vi fick dansa i ett vitt, kalt tält... Hualigen! Snacka om mardröm... ;)

Nytt objektiv!

Jag har blivit med ett nytt objektiv! Jag, euhum, tappade ju min kamera i stengolvet och hade sönder objektivet. (Note to self; släng inte kameran i stengolv!) Och nu har jag till slut bestämt mig för vilket jag vill ha.

Jag har en Canon EOS 350 och hade standardobjektivet till den, på 18-55. Jag tänkte köpa samma, men med image stabiliser så att man kan få skarpa bilder även i dåligt ljus. Men alla jag pratade med rekommenderade ett objektiv från Tamron, med en zoom från 18 till 200, men utan image stabiliser. Det låg ungefär på samma pris som Canons objektiv.

Jag funderade ett tag, beställde till och med Canons objektiv med image stabiliser, men så ändrade jag och gick på Tamron istället. I och med att jag inte hade image stabiliser på det gamla objektivet så tror jag inte det är något jag kommer att sakna, även fast det såklart skulle underlätta ibland! Men Tamrons zoom slår allt! Helt perfekt att ha ett objektiv med så brett zoomregister, eftersom jag inte är en sån som gillar att hålla på och byta objektiv stup i kvarten (det lämnar jag åt Engelsmannen! :)). Kan verkligen rekommendera det!

(p.s. bilderna nedan är tagna med nya objektivet, så ni kan själv bedömma! :))

onsdag, juni 17, 2009

Blåögd

The Bluest Eyes in Texas... Max är verkligen blåögd, krispigt blå ögon. Och han är så söt, så söt!

Lavendel

Jag gillar lavendel! Min syster avskyr doften av lavendel, men jag älskar allt med blomman! Doften, färgen, formen och användningsområdena. Jag drömmer om en stor lavendelplantering i min framtida trädgård. Tänk er en miniversion av lavendelfälten i Provence, vad vackert!

Den här bilden tog Engelsmannen av sin mammas lavendel i kruka. Vackert, så vackert!

tisdag, juni 16, 2009

Drömkök


Är detta månne mitt drömkök? Vit, lugn bas och sen härligt turkos som accent! Gillar att de inte bara nöjt sig med turkost kakel, utan även satsat på turkos ugn och kylskåp! Så härligt!

Jämställdhet?

Millan i Bristol visar några reklamer som visas i engelsk tv. De reklamerna har, vad ska man kalla det... ett traditionellt könstänkande. De orden är något jag skrev många gånger i min magisteruppsats, som handlade om mödraskyddsdirektivet. Skriver man om mammaledighet så kommer man in på jämställdhet...

För mig är jämställdhet någonting självklart. Jag är självklart feminist, jag tycker att vi inte har ett jämställt samhälle och att det främst är kvinnorna som inte är jämställda männen. Men när det gäller föräldraledighet är det ju tvärtom, där har ju kvinnor fler rättigheter än män har. Men det betyder ju inte automatiskt att kvinnorna "har det bättre". I direktivet stadgas att kvinnorna MÅSTE vara hemma minst 2 veckor efter förlossningen, men eftersom det bara är minimiregler så får medlemsstaterna förlänga den ledigheten till hur lång de vill. Det leder till att kvinnor hålls från arbetsmarknaden, medan det självklart inte finns någon liknande bestämmelse för männen. Ni vet väl att män inte kan ta hand om barn... eller hur var det nu?

Jag kan bli så trött på det här snacket. När jag pratar om jämställdhet så säger jag inte att det inte finns något som är manligt och kvinnligt, det gör det, och jag klankar inte ner på hemmafruar, mammalediga eller någon, jag tycker det är upp till var och en att bestämma hur de vill leva sitt liv. Men när det finns lagstiftning som så uppenbart är ojämställdhet, ja, då blir jag lite ledsen. Och visst, i Sverige har pappor möjlighet att ta föräldraledighet, men det görs inte alls i den utsträckning som det görs bland mödrar. Vad beror det på? Är det för att vi föds med olika instinkter? Eller är det helt enkelt så att pojkar och flickor uppfostras olika? Pojkar ska leka med traktorer och vapen och flickor ska klä sig i prinsesskläder och leka med dockor? Ja, jag vet inte vad det beror på, men jag har mina aningar...

Jag vet att många tycker att det pratas för mycket om jämställdhet och att vi helt enkelt ska acceptera att kvinnor och män är olika. Det är inget jag bestrider, enbart vår fysik visar att vi är olika, men det ska ju ändå inte hindra att vi är jämställda på alla plan som finns? Jag tänker inte acceptera en lägre lön för samma arbete, bara för att jag är tjej och kanske kommer vara mammaledig i framtiden!

Min handledare, som har skrivit avhandling om föräldrar i arbete, berättade att hon hade surfat runt bland olika advokatbyråer och kollat på deras delägare. De hade många kvinnliga advokater, men inte många av dem hade blivit delägare. Och tittade man mer såg man att de hade varit föräldralediga, och det var därför de inte hade klättrat högre. Kan ju säga att det var fler manliga delägare i den åldersgruppen!

Vart vill jag komma med det här? Ja, jag vet faktsikt inte riktigt. Kanske bara gör er medvetna om att jämställdhet är något som kvinnor innan oss slagits för och ingenting som är självklart. Bara något att tänka på.

My Monkey Man

Annika pratade om baseball-scenen i Twilight. Hon tycker att den är så snyggt gjord, och jag håller med! Så här kommer en liten sneak peek för er som inte vet vad vi pratar om! :)

Flätor

Flätor är otroligt snyggt! Särskilt på mörkhåriga, på blondiner kan det lätt bli lite Heidi-varning. Eller Greta från Schweden, typ. Men på ett mörkt hår, lite självlockigt sådär, så att det knappt syns att det är en fläta, då är det riktigt snyggt!

måndag, juni 15, 2009

Pioner


Jomenvisst, serru, jag gillar pioner...

Twilight

Jag är helt kär i Twilight. Jag veeet att jag är typ 10 år äldre än målgruppen de riktar sig mot, och vampyrer och varulvar är inte vanligtvis min grej, men ge mig en bra kärlekshistoria och jag är såld. Helt såld! Nu är det bara att vänta till november när uppföljaren kommer...

söndag, juni 14, 2009

Blixtrar

Engelsmannen skickar bilder från ett regnigt och blixtrande München. Den här bilden tog han för några minuter sen från vår balkong. Jag känner mig ganska trygg här i Svedala. Visst, vi har också regn, men i 13 grader är det ingen risk för blixtar. No, sir. Om blixtarna försökte så skulle de antagligen frysa ihjäl!

Och om ni vill veta så är min ena skinka bedövad! Jag spenderade lördagseftermiddagen på ett tak, där jag la på papp och spikade fast det med nubbar. Detta efter ett snabbt anfall av lätt yrsel och en envis Marie som inte ville ge upp! Men väl på taket var det inga problem! Typ... Men iallafall, jag satt väl lite konstigt (inte helt lätt att få till en bra arbetssits på ett tak, kan jag meddela!) och måste ha klämt nån nerv, för min vänstra skinka och vänstra sidan på min vänstra vad är som bedövade idag. Ni vet hur det är när man har dragit ut tänder hos tandläkaren, och sen är man helt bedövad i munnen? Så känns det. Jag hoppas att det går över snart, för det känns lite konstigt! Men taket blev snyggt!

Rosi Golan - Come Around

En ny favorit hos mig är Rosi Golan. Jag älskar hennes röst och vackra texter. Sätt er ner och lyssna en sväng om ni har tid, det är ni värda.

fredag, juni 12, 2009

Ödesbestämd?

Ibland undrar man om det inte finns en begränsad levnadslängd för vissa. Sen ska de helt enkelt dö. Jag läste om ett par som precis missade Air France-flighten från Brasilien som sedermera störtade. De undkom döden med ren tur.

En vecka senare åker de bil mellan Rom och München och krockar. Kvinnan dör och mannen skadas.

Det är svårt att se annat än att det var ödesbestämt. En människa kan inte undkomma döden hur många som helst, är det så det är?

Hattfnatt igen


Jag gillar den här damens blandning mellan hatt och fascinator. Så otroligt snygg och, i brist på ett bra ord på svenska, stylish. Riktigt stylish. Inte alla som klarar av en sån, men när resultatet blir så här coolt kan man inte annat än att gilla det!

torsdag, juni 11, 2009

Just nu


Just exakt i en av de här gungstolarna skulle jag vilja sitta i nu. Med en filt runt benen, en bra bok i ena handen och en mojito i andra. Danke.

En månad kvar

En månad, 30 dagar kvar till bröllopet. 11 juli smäller det! Vi har haft lite motgångar på senare tid, prästen har blivit sjuk så vi har fått en annan, men han verkar också bra. Och medgångar också! Klänningen klar och blommor beställda. Och på måndag om en vecka hämtas ringarna, när Engelsmannen är här och firar midsommar. Ska bli skönt att få lite ledig tid tillsammans och i lugn och ro kunna planera sista bitarna till bröllopet. Det mesta är klart, men några fler servetter behövs göras! Det blir Engelsmannens jobb... :)

onsdag, juni 10, 2009

Rockigt


Jag gillar Jessica Simpsons sexiga rock chic-look, i svart skinn, urringat och solglasögon! Har hon månne Sandy i Grease som stilförebild?

Grey's

Idag är det säsongsavslutning av Grey's Anatomy. Bunkra upp med näsdukaran ni som planerar att se den. Det är ett riktigt tårkalas, det vill jag lova!

tisdag, juni 09, 2009

Brudklänning

Nu är brudklänningen klar! Mamma har sytt det sista stygnet (tror hon iallafall!) och den är så fin. Jag är så nöjd... :)

Vart försvann sommaren?

Jag har ingen aning om vart sommaren försvann. Men jag är säker på att den kommer tillbaka, den 10 juli närmare bestämt, för det har väder-Wolfgang sagt och det tror jag på. Amen.Men för några helger sen njöt vi av sommarens besök. Max satt i barnstolen på gräsmattan, när han inte höll någon i handen och knallade runt. Han tyckte om att känna gräset mot fötterna! :)Vi njöt av middag utomhus. Och satt ute länge, ända tills det blev för kallt! Syster yster badade och hävdade att det var varmt. Jag trodde henne icke! Nu dröjer det tills midsommar innan jag badar igen... Sommaren... kom tillbaks!

måndag, juni 08, 2009

Amanda

Idag välkomnar vi Amanda till världen!

Min kusins dotter har fått sitt första barn idag, en frisk flicka på 3,6 kg och 48 centimeter.

Vi önskar dig all lycka i livet, lilla Amanda.

Bröllop

Elin Woods tvillingsyster Josefin gifte sig i helgen. Jag gillar frisyren och buketten mycket! Something blue i buketten gör den lite roligare än om den bara hade varit vit. Och vad gäller bröllopsfrisyr så är det enkla oftast vackrast! Och mamma landshövding Barbro var stilig i stor hatt! Mamma, en sån tycker jag du ska ha! :) Nej, jag vet att min mor aldrig kommer att ta på sig något sådant, men dang, vad snyggt det är! Kaxigt, iögonfallande och snyggt.Syster Elin körde på lavendelblått, mucho snyggt tycker jag. Brudnäbben Sam var klädd i vitt. Sött!