fredag, maj 29, 2009

Vigselringar

Nu börjar bröllopets allvar verkligen kännas av! Idag har jag varit och tjuvkikat på bröllopsringarna, och de är verkligen värda alla pengarna. Vi har också bestämt vad ingravering ska vara i ringarna.

Sen har jag provat den i stort sett färdiga brudklänning med alla accessoarer minus skorna. Jag tror det här blir bra... :)

Fredagstema: Inspiration

Sista temat i maj står Musikanta som vanligt för, och temat är inspiration!
Jag får inspiration överallt ifrån, så det är svårt att peka på något speciellt! Tidningar, böckerm filmer, tv, naturen, hemma hos andra... Ja, allt möjligt!
Just nu är det mycket inspiration inför bröllopet, det hittar jag framförallt på bröllopssidor och bloggar. Bloggvärlden är verkligen bra till mycket! Inte hade jag trott att jag skulle hitta så mycket inspiration inför bröllopet på bloggar, men det har jag gjort! Verkligen kul att se. Synd bara att det inte finns någon svensk riktigt bra bröllopsinspirationsblogg, hittills har jag bara hittat engelska och amerikanska bloggar. Det kanske är något att sats på förresten...?
Jag visar några av de inspirationscollage jag har gjort i bloggens historia! Glöm inte att kika in hos de andra fredagsbloggarna!
Fler fredagsbloggare:

Bukett


Det börjar bli dags att beställa blommor till bröllopet snart. De här buketterna skulle jag kunna sno rakt av! Gillar blommorna, färgerna och formen. Snyggt att buketten ser olika ut beroende hur man vrider den, lite assymmetrsik sådär. Frågan är ju bara om min kommer bli lika snygg... :) Jag hoppas fortfarande på att pionerna ska hålla sig till juli, men om de inte gör det finns det massor med andra fina blommor!

torsdag, maj 28, 2009

Med en doft av citron




Det här är kanske något för mig som älskar citron! Marc Jacobs parfym som heter gott och gott Lemon. Tänk att gå runt och dofta citron, vad underbart! :) Finns bland annat hos Eleven.

Lika som bär


Nicole Richie visar upp söta dottern Harlow, och visst är de lika? De har ju till och med samma uttryck i ansiktet!

Bemz loves Marimekko

Jag har ju tidigare skrivit om Bemz och deras underbara överdrag till IKEAs möbler. Verkligen en superbra idé tycker jag! Tänk om man hade kommit på det själv... Nu har det iallafall kommit ett samarbete mellan Bemz och Marimekko, så man kan ha Marimekkotyger som överdrag på möblerna! Riktigt snyggt! Jag har riktigt svårt att bestämma mig för vilket som är snyggaste, men ni röst faller nog på tyget nedan. Stora blommor och turkost och grönt kan inte bli fel! :)

onsdag, maj 27, 2009

It's not the end, she said.

It's the beginning of something new.

tisdag, maj 26, 2009

Allt som glittrar

Såna här smycken är verkligen my cup of tea. Jag älskar glansen och livfullheten i ädelstenar, och så har de så vackra färger. Verkligen fint nu till sommaren när man förhoppningsvis är lite solbränd. Finns för billig peng på FriedaSophies etsy shop. Problemet är att man måste skicka efter från USA, och det känns liksom lite krångligt! Någon som har erfarenhet från det?

För visst skulle det vara fint med guld och lite ädelstenar till sommaren...

Köksö

Hade jag ett lantkök skulle jag köpa den här vita köksön. 399 kronor på Netto. Jag tycker den är så snygg! Jag kanske borde köpa den nu och spara den till mitt framtida hus? :) Mamma och pappa har nog plats någonstans bland alla mina lådor som snart kommer fylla upp deras garage! :)

Eller så får jag övertala päronen att köpa det till sommarstugan, där skulle det verkligen passa! :)

Skoskönheter


Om jag ändå vore en sån som gick runt i högklackat. Och om alla fina högklackade skor fanns i min storlek. Om, om, om. Dessa godbitar finns hos H&M.

fredag, maj 22, 2009

Wherever I lay my hat... or sit down my arse.

Nu försvinner jag till sommarstugan och skriver, skriver, skriver. Än så länge är det lite för kallt för att sitta vid bryggan eller slappa i hängmattan, men en drink går alltid ner. En mojito till mig, tack! Trevlig helg!

bilder från Pottery Barn

And I think to myself, what a wonderful world

Väder

Folk klagar på det kalla vädret. 15 grader i maj är inte sådär jättevarmt, jag håller med. Och Engelsmannen svettas i ett högsommarvarmt München.

Men i Sverige kommer sommaren den 10 juli. Det har ju Wolfgang Schröder sagt! :)

torsdag, maj 21, 2009

Vavavoom

Snyggaste i Cannes måste vara Angelina Jolie. Hudfärgat, tight, löst och slitsat. Matchat med röda läppar och lockar. Riktigt snyggt!

It's a Shoe Thing

Huvudsaken sitter på fötterna. Just nu är skor och strumpor hetaste bröllopsaccessoaren. Och jag följer trenden att inte välja helvita skor (och skorna passar perfekt, de är som en dröm!), för visst är det kul att matcha den helvita klänningen med lite färg? Har aldrig riktigt fattat den här trenden med vitt vitt vitt. Vit klänning, vita blommor, vita skor och vita... ja, allt annat. Såklart elegant, men lite fantasilöst kanske? Eller ja, det kanske bara jag som inte är tillräckligt elegant... :) Kolla förresten in sulan på de röda skorna, "I do" på skosulan, perfekt när man knöböjer framme vid altaret!

onsdag, maj 20, 2009

Supergoda banan och chokladchiptigerkaksmuffins!

Sugen på något gott till helgen?8 stora muffins
Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader i vanlig ugn. Vispa 2 ägg, 1.5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker poröst. Smält 150 g smör och blanda i det, 2 dl mjölk och rivet citronskal från 1 citron. Blanda 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och lite salt och blanda i smeten.

Skiva 3 bananer och hacka 200 g mörk choklad. Dela smeten i två bunkar och ha i lite kakao efter smak i den ena.

Placera ut muffinsformar på en plåt, eller ännu bättre om du har en silikonform för muffins (=miljövänligt!). Varva den ljusa smeten, chokladsmeten, banan och hackad choklad så det blir fina mönster.

Grädda i ca. 20 minuter och sen har du världens godaste muffins! Lycka till!

Fel karriärval

Snacka om att välja fel. Jag sitter och svettas och blir knäpp över min D-uppsats i ett kallt Sverige. Hayden Panettiere å andra sidan, som är x antal år yngre än jag, svettas på en yatch på franska rivieran, i hatt och solsmörjan i högsta hugg. Dammit, jag visste att jag skulle ha satsat på skådespelaryrket istället...

Elegant

Hur gärna jag än vill så kommer jag aldrig bli elegant. Ni vet sådär att man aldrig skrattar åt fel saker, har a bad hair day och alltid har perfekt kombinerade kläder. That's just not me. Men jag kan ju int låta bli att beundra såna som ändå är eleganta. Den här bruden ser ut som en riktigt elegant brud. Ser ni frisyren? Vilket perfekt mästerverk! Sådär skulle mitt hår aldrig ligga längre än 2 minuter, om ens det. Däremot skulle jag klara av att ha matchande blommor i håret och Engelsmannen på kavajslaget. Snyggt snyggt. Rätt in i inspirationspärmen.

tisdag, maj 19, 2009

Prinsessigt

Kungligheterna jobbar hårt (ehum) nu i vår. Finfina klänningar och höga klackar.

Prinsessan Madde knockade allt motstånd i en underbar vit volangklänning. En riktig hollywoodklänning som skulle passa perfekt till bröllopsklänning (med bandet i en annan färg). Men visst är hon väldigt brun för att vara i maj? Ser lite onaturligt ut enligt mig...

Och kronprinsessan Mary satsar på supersött disney-hårband. Jag är ju väldans svag för håraccessoarer så jag gillar det mycket! :)

12 miljoner

Har du 12 miljoner kronor över och kan tänka dig att bo på Lidingö är kanske Äntligen hemma-huset något för dig! Mintgrönt och fint (men visst skulle det ha varit finare med en äppelgrön nyans?) och så är det omgjort från grund till hustak av Äntligen hemma-teamet. Mina favoritplatser är uteplatserna och den färgglada tvättstugan. Men värt 12 miljoner? Naje, kanske inte för mig, men säkerligen för någon annan!

Note to self

Tappa icke systemkameran i stengolvet i hallen. Då skola systemkamerans objektiv bli snett vilket leder till en oanvändbar systemkamera.

Och känner du en Engelsman som är maniskt rädd om sina kameror, så kommer du garanterat få höra ett "I told you so". Eller två.

måndag, maj 18, 2009

Som Cameron


I sommar vill jag se ut som Cameron Diaz gör på nya numret av Vogue. Snygg, solbränd, glad... Och bara gå klädd i vitt, men såklart. Sjukt snyggt.

Höga buketter

Jag har börjat titta mer och mer på höga buketter. De vanligaste brudbuketterna är ju de runda, symmetriska buketterna som är jättefina, men så ibland kommer en hög bukett och det kittlar i min höga-bukett-tå. Riktigt snyggt att bygga på höjden, och det kanske passar mig som är lång? Och så gillar jag verkligen riddarsporrar som skulle passa perfekt i en hög bukett.