lördag, januari 31, 2009

Skor


Om jag vore ett par bröllopsskor så skulle jag gärna vara dessa rosa Louboutains. Rosa, höga och alldeles, alldeles underbara.

Dålig planering

Kul kul. På onsdag åker jag från England 06.30 och landar på Skavsta 09:50. Planen är att ta bussen hem. Som går 12.40. Kul kul. Bra planering där. Jag kan ju lika gärna börja gå...

Snyggt

Jag gillar Marisa Tomeis klänning som hon bar på SAG awards. Om nån kollade på den galan så såg ni hur vackert den svajade när hon gick! Sånt syns ju tyvärr inte på bilderna. Klänningen hade en underbart smörgul nyans i chiffong med härligt släp och jag gillar till och med corsagen på ryggen. Snyggt! (klicka på bilden för större version)
Och på Stockholms fashion week så visade Martina Bonnier och Sofi Farhman att skinnjackor is the way to go. Martina hade något roligt krås på sin, medan Sofi la pälsen över snygga Chanelväskan istället (om jag hade en sån så skulle jag också visa upp den hela tiden!).

fredag, januari 30, 2009

It's a cover up!

Ni kanske vid det här laget vet att jag inte är ett stort fan av axelbandslösa klänningar? Sure, det kan vara snyggt ibland och visa brudar passar utmärkt i det, men inte alla! De två senaste bröllopen jag varit på hade båda brudarna axelbandslöst och jag fick mig en titt på bådas behår när klänningen åkte ner litegrann. Ska man ha en axelbandslös klänning ska den sitta som ett smäck! Jag tycker det är så tråkigt att se dessa axelbandslösa klänningar på varannan sida i bröllopstidningarna också. Jag läste någonstans att 6 av 10 svenska brudar väljer axelbandslöst... boring! Nej, då tycker jag att det är snyggare ocjh roligare med klänningar med ärm eller axelband. Om inte annat så sitter de flesta klänningar bättre då! Och det finns ju så många fler modeller att välja mellan då!Jag gillar Laura Bushs klänning med ganska så breda axelband och djup v-ringning i ryggen.Den här underbara skapelsen skapade Karl Lagerfeldt för Chanel för några år sedan och den är en av mina favoriter! Så sött med långa ärmar och längre bak än fram.
Här en klänningen med axelband med volanger och vad som ser ut att vara fjädrar!
Den här klänningen har enbart lite tunn spets som axelband och jag tycker det gör hela klänningen!
Här är en klänning med en ringning som påminner om en t-shirt! Jättesnygg tycker jag!

Och till sist en liten favorit med lite kortare kjol med mycket vidd och trekvartsärmar. Snyggt tycker jag!

Glädje

Kolla in det här klippet när Meryl Streep vinner en SAG-award för bästa kvinnliga huvudroll i Doubt. Jag blir glad och alldeles tårögd när jag ser sådan glädje! :)

Fredagstema: Månadens fynd

Veckans fredagstema är det sista från Strandmamman och det är månadens fynd! Fynda är jag bra på. Jag älskar reor och att gå och rota i fyndlådor, marknader och outlets. Love it. En av mina favoritaffärer är Noa Noa, men som student kan man inte handla där så ofta, inte förrän det är rea på rean! Nu hade de 70% i butiken och jag kunde äntligen införskaffa den vita sickade långkoftan som jag tittat länge på. I all hast fick jag med en handstickad basker och en sidenscarf också! De är verkligen månadens fynd!
Ett fynd tycker jag man kan kalla en bra present också! De här små tossorna i fårskinn ska lilla Holly få när vi kommer till England. Jag tycker de är väldigt svenska samtidigt som de är väldigt roliga och fina också! Ett riktigt fynd för mig. Jag köpte dom på den årliga Hindersmässan i Örebro. Jag sa ju att jag gillade marknader! :)

torsdag, januari 29, 2009

A little bit of lipstick

Oooohhhh, än är inte hoppet ute! Det ser ut som om det finns en liten chans att Lipstick Jungle kommer att fortsätta! Inget bestämt än, men vi får hoppas hoppas hoppas... Håll tummarna!

Härliga buketter

Flera härliga buketter! Jag är lite kär i den ljusrosa buketten längst upp till vänster!
ps.klicka på bilden för en större version!

Klänning



Klänningen är ju verkligen en stor del av bröllopet, eller kläderna överhuvudtaget! Klänningen ovan är helt fantastisk. Väldigt enkel och sparsam, men med långt härligt släp! Jag gillar kontrasterna mellan den enkla klänningen och det fantastiska släpet. Och är inte andra bilden helt underbar?

Här är en annan alldeles underbar klänning. Det är inte en klänning jag skulle välja själv, men den är ju alldeles fantastisk! Snygg liten bolero, rosa band och ett härligt släp. Det gäller verkligen att hitta en klänning som passar en själv!

Ett klick för skogen

Jag har blivit ett klick för skogen- ambassadör. En kompis hjälper till med att försöka rädda Verle gammelskog i Göteborg, och de behöver er hjälp! Gå in på Ett klick för skogen och se hur just du kan hjälpa att bevara gammelskogen och varför du ska göra det!

Planering

I det här bruna papperspaketet ligger tyget till min klänning. Lite smått osannolikt att alla de där meterna tyg kommer att bli en klänning som jag ska gifta mig i! Förresten, gifta, visst är det ett ganska så roligt ord? Gifta... gift. Det låter ju inte särskilt positivt att bli förgiftad! Då föredrar jag det engelska ordet to get married. Married... marry... merry = glad! Eller är det kanske bara jag som gör den kopplingen?

Hur som haver. Tyget är här, klänningen är uppsydd i bomullstyg och nu gäller det bara för mor min att överföra det mönstret till riktiga tyget, sy lite och sen voilá! Så är det klart. Typ.

Och här ligger några av de sjutusen vimplar som jag gjort. Eller nej, inte riktigt sjutusen, men många är det! Från början var de enkla och jag bara sicksackade kanterna, men det såg inte riktigt klokt ut så nu är de ihopsydda två och två. Ser riktigt proffsigt ut om jag får säga det själv! Och väldigt enkla att göra vilket är bra, annars hade jag gett upp för länge sedan...

onsdag, januari 28, 2009

Tunika



Den här tunikan nästan skriker Marie! Snygg modell, i bomull och med fickor. Nästan perfekt ju! Finns hos Ellos.

tisdag, januari 27, 2009

A rose is just a rose...

Idag pratade jag lite med floristen om tänkbara blommor till brudbuketten. Jag gillar ju pioner, men var inte helt säker på att de fortfarande skulle finnas 11 juli, men floristen trodde att det nog skulle gå att fixa, så pioner får det bli! Sen gäller det ju bara att hitta några blommor som matchar det i buketten... Här kommer några av de nominerade! :) Lavendel
VeteRosAgapanthus
Luktärt
Delphinium
Dahlia

Dataväska



Den här vita dataväskan från Ceannis skulle gärna få komma hem till mig. Den skulle ju matcha min nya vita VAIO alldeles utmärkt! Enda nackdelen är väl priset, som är liite liiiite för högt för en dataväska. Fast den är ju väldigt fin, vit och praktisk *harkel*...

Ankomst

Alltså, ni måste ju nästan gå in och kolla på den här videon, när familjen Pitt-Jolie landar i Kina. Tänk att mötas av det där varje gång man går ut? Läskigt! Men alla verkar lugna, vilket nästan är konstigt...


Jag tror minsann att det är svenska BabyBjörn som tvillingarna bärs runt it. Och visst är Knox och Vivi riktigt söta?

Timo

Jag hade aldrig riktigt fattat Timo Räisinen. Jag visste hur han såg ut och att han spelade med Håkan Hellström förut, men där tog det liksom stopp. Han fanns därute i periferin liksom, inte mer. Men han är ju skitbra!

Jag hörde honom göra en underbar version av
Simply the Best på Idrottsgalan (vilken vacker kärlekslåt det är!) och så var han med i På Spåret i fredags och knäckte helt med Radioheads Creep. Jag gillar ju covers (när de görs på ett bra sätt!) så jag är ju svag för alla covers han gjort, som AC/DCs You Shook Me All Night Long och Sugababes About You Now. Men han gör ju bra egna låtar också. Lyssna på Sweet Marie så får ni höra själva!

Bröllop

Det här bröllopet hittade jag på Once Wed och jag tycker att det är så fint! Titta och njut av all kärlek och lycka som lyser igenom bilderna!

måndag, januari 26, 2009

No One

Jag älskar den här låten, och i den här versionen så är den alldeles underbar! Jag vill ha en gitarrspelande snubbe som sjunger så här fint på vårt bröllop!

Tyg


De här tygerna får det att vattnas i munnen på mig! Härligt klara färger i skiraste chiffong. Riktigt vackert och inspirerande! Jag skulle kunna tänka mig alla färger i klänningar, blusar och kjolar.

Och här letar vi tyg till tärnklänningar. Finns många fina tyger. Och minst lika många apfula. Jag hoppas verkligen att en del tyger får ligga kvar utan att någon köper dem, för ingen kan ha så dålig smak! :) De fina tygerna däremot, de får ni köpa! :)

Halsband


Jag gillar Sophia Bushs halsband här. Blaffigt och assymmetriskt. Får mig att vilja göra smycken! Har inte gjort det på en halv evighet, har inte haft någon alls inspiration, men nu kanske det är dags igen!

söndag, januari 25, 2009

Stil


Olika brudar, olika ringar och olika blommor men samma stil! Jag gillar avslappnat, bling bling och blommor, så det här är en perfekt kombination för mig. Nu kommer jag kanske inte riktigt köra nattlinnestuket på brudklänningen, men det blir inget ryschpysch eller maräng heller. Skön blandning. Och jag önskar att jag hade hittat ett tyg med lite struktur i, som den prickiga klänningen till vänster. Jag är som sagt väldans svag för prickar. Men nu får det bli vanligt vitt istället! Mamma har börjat sy brudklänningen, med mig som Tim Gunn som pekar där och här att det putar och ska tas in och sys om och så vidare. Ett ypperligt samarbete enligt mig iallafall! :) Och sen får vi väl se om vi tycker likadant om några månader... :)

ps. och som vanligt kan ni klicka på bilden för större version

fredag, januari 23, 2009

Buketter

Usch och blä för torra juridikstudenter. Nu struntar vi i dom och koncentrerar oss på blommor istället! Jag har ju en ganska så klar bild av hur jag vill (notera vill!) ha min bukett (hur den blir är ju en helt annan sak), men inspiration är alltid bra! Martha Stewart har massvis med vackra buketter! Enfärgade buketter är ju väldigt vackra (kolla in den kornblåa längst upp!) men jag kommer nog köra på fler färger, antagligen för att jag inte kan bestämma mig för bara en! :) Men det är ju inte en dålig sak! Sådetså.

ps. klicka på bilden för en förstorad version!

Snustorrt

Juridikstudenter kan vara extremt torra och trista. Jag hade nästan glömt bort det eftersom jag inte umgås med den sorten (!), men så har man ibland seminarium... och där är de. De trista, torra låtsasjuristerna som tror att de minsann kan allting och gärna vill delge sina åsikter, även fast det kanske inte är åsikter som måste delges. Och så skrattar de åt sina egna skämt. De människorna kanske finns på andra program också, men det känns som juristerna är extra tråkiga. Är det så? Lite tröttsamt är det.

Husköp?

Jag funderar på att skippa München och köpa det här huset i Svennevad istället. Kakelugnar i vardagsrummet och vedspis i ett jättefint hus. Varje gång jag går förbi det här huset så tittar jag lite extra för att det är så fint! Och nu är det alltså till salu... Lyckos den som köper det huset!

torsdag, januari 22, 2009

Tjalalalala

Bäst på Idrottsgalan var ju Per Gessle, ohohoh tjalalalala!

onsdag, januari 21, 2009

Bride Wars


Bride Wars var väl inte någon såndär lysande bra film. Men alldeles lagom för en tisdagskväll med syrran och mamma. Storyn i sig var ganska så rolig, speciellt om man är mitt i bröllopsplaneringen själv, men filmen var alldeles för kort för att alla historier skulle hinnas med! 1 timme och 29 minuter känns lite futtigt i filmsammanhang. Men klart sevärd ändå förstås! Bäst var den här vackra sången av Priscilla Ahn; Dream.

Vår/Sommar

Om någon vecka åker jag till England, och ett av mina första stopp kommer att bli Monsoon! På nätet har de fått in lite vår-och sommarkläder och jag anar att affärerna i England kommer vara full med härliga kläder! Ingen som ska gifta sig snart eller ha nån annan stor, elegant fest så att jag "måste" leta festklänning? Inte? Aja, Monsoon har riktigt bra vardagskläder också (fast de är såklart inte lika roliga att se på som dessa kläningar!) så jag ska nog hitta något ändå. Den vita lite annorlunda brudklänningen skulle jag absolut kunna tänka mig om vi hade satsat på ett lite mer avskalat strandbröllop. Tänk er den klänningen, barfota, rufsigt hår med en liten blomma. Ack, så romantiskt!

ps. klicka på bilden för att se större version

tisdag, januari 20, 2009

Prickigt

Jag gillar den här prickiga klänningen på brudnäbben. Men så är ju jag väääldigt svag för prickar.

Smink

Sminket på bröllopsdagen är ju ett kapitel för själv. Man vill ju se fräscht snygg ut och helst ska det inte synas att man sminkat sig överhuvudtaget. Ni vet, som om man vaknat upp sådär helt lagom änglalik (as if). Det funkar ju dock inte riktigt så, utan man måste ha riktigt bra produkter. Riktigt bra. Min prioritet är basen. Jag kan lätt få lite rodnader i ansiktet så jag måste ha något som kan täcka det, utan att det blir ett centimetertjockt lager som smälter i sommarvärmen. Det blir inte så snyggt på bilderna. Lätt, tunt och naturligt ska det vara. För tillfället använder jag Clinique, men den basen är mer för vardagsbruk än för festtillfällen där jag kommer att bli fotograferad 1000 gånger, så därför är jag på jakt efter en ny bas/foundation. Några tips kanske?

Förresten, hur snyggt är det inte med riktigt målade läppar? Riktigt snyggt. Men med mina stora läppar blir det i bästa fall
Angelina Jolie och i sämsta fall (och mest troligt) Jokern. Så jag skippar nog det.

2000

Oj oj oj, tvåtusen inlägg har jag svamlat i här på bloggen! Det är ju faktiskt lite smått otroligt. Och i sann galaanda så vill jag tacka er för att ni läser mina mer eller mindre djupa inlägg!

Apråpå gala, hur kunde Charlotte Kalla vinna något pris överhuvudtaget igår? Susanna Kallur slog världsrekord, Jonas Jacobsson tog tre OS-guld, Henrik Zetterberg vann Stanley Cup och blev framröstad som bäste spelaren i slutspelen, Zlatan blev italiensk mästare och ligans bästa spelare... och Charlotte Kalla åkte längdskidor uppför en slalombacken... och? Jag förstår faktiskt inte riktigt storheten i det, men kanske är det bara jag. Och så hade hon en riktigt apful
klänning på sig. Sådetså. Men nog om detta!

Hoppas ni får en bra dag! Här är det snöblandat regn så jag tror jag håller mig inomhus så mycket jag kan. Ikväll blir det förhoppningsvis
bio!

måndag, januari 19, 2009

Hallen

Hemma i min lägenhet i Linköping är hallen liten, liten. Inte lika liten som köket, men ändå liten. Jag får plats med en liten byrå där and that's it. I lägenheten i München är hallen... lite konstig kan man säga. Det är ingen riktig hall utan man kommer in i lägenheten, direkt till vänster är toaletten rakt fram till vänster lilla sovrummet, rakt fram till höger dörren till vardagsrummet och till höger är köket. Så det är ju liksom ingen hall, bara lite golv, typ. Kvadratmetern är väl hyffsad för en hall, men det finns ingenstans att ha grejer! Så när jag skaffar mig ett riktigt hus så ska jag ha en bra hall med mycket avställningsyta, skoställ och hängare. Lite grann som i collaget ovan.

Matta, skoställ, knoppar och bänk med förvaring är från IKEA, tapet från Rusta och lampa och stol från Pottery Barn.

söndag, januari 18, 2009

Helgen

Syrran fyller tant idag (sorry! ;)) så igår hade vi kalas! Som synes fick hon hjälp med paketöppningen, och det var väl tur det eftersom hon hade händerna fulla. Grattis Syrran, hoppas du haft en bra dag!
Eftersom hon var upptagen med andra gratulanter idag så spenderade vi dagen vid sommarstugan. Isen var fortfarande tjock, trots några dagars mildväder. Men idag var det inte milt! Inte många minusgrader men kallt ändå! Så vi gick och vi sparkade. Andra åkte skirdskor. Medan vissa lyxade till det i varm åkpåse och pulka.Och andra satt och pimplade och värmde sig med en liten eld på isen. Efter det var det väldigt skönt att komma in i värmen och äta våfflor med grädde och jordgubbar!