fredag, november 27, 2009

Fredagstema: Advent

Dagens fredagstema kommer från Simone och är passande nog advent. Här hemma har vi inte fått upp några julsaker, så det får bli en bild från förra året istället. Då gjorde jag en hemmagjord adventsljusstake, med siffror i trolldeg och allt!

Jag tycker advent är väldigt mysigt. Hela december är bara en enda lång mysmånad. Kanske för att jag är en väldig julig person? Jag älskar det! Det mesta med jul är gemenskapen, att vara tillsammans med nära och kära och bara ta det lugnt. I år får vi fira första advent i Sverige, och det ska bli riktigt mysigt!

Jag trodde att advent firades överallt, men tydligen inte! Engelsmannen fattar inte vad advent är och undrar varför man inte bara tänder alla ljusen på en gång!? That's not the point! Men här i München finns det gott om adventsaker, även fast jag hittills inte hittat någon klassisk adventsstake som vi i Sverige har i fönstren... Och det kanske är tur det! :)

Här verkar det som att det klassiska är att ha en sorts grankrans med fyra små blockljus i på bordet. Det är iallafall det som varje blomsteraffär har en mängd av!

7 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Härligt en julmänniska till:-) Vi behöver sannerligen ljusen och att det toppas av jul är ju bara en bonus:-)

Nilla sa...

Jul och ljus är verkligen underbart! Vilken fin ljusstake du visar! Jag kollade in ditt choklad-inlägg också, häftigt! Ha det bra.

Annika sa...

Ja, hela december och halva november är julmysmånader!! Älskar denna tid.
Otroligt SNYGG adventsstake du fixade i fjol. jag minns den!!
Skitsnygg!
AHA, ingen advent i england heller...precis som i US då. men i Tyskland firas det väl stort? det har jag förstått av min tyska granne. Det är bara hon och jag som har adventsljusstakar på den här gatan :-)
Ha en fin fredag!!!

Miss Marie sa...

Simone - precis, julen is da shit! :)

Nilla - ljus är det bästa på vintern! :)

Annika - Ja, i USA är ju det här verkligen the holiday season nu! Måste vara så mysigt! Det verkar vara ganska stort här i Tyskland, men jag får väl vänta o se lite! :)

Desiree sa...

Visst är advent mysigt. Men här i USA så firas inte advent heller. Jag fick också ta bilder från förra året. Då verkar det finnas lite advent i Tyskland iallfall om man kör med den där kransen. Ha en fin första advent.

Anonym sa...

Ljusstaken var jättefin! Jag gissar att den kommer fram i år också? :-)

Anna, Fair and True sa...

fin ljusstake!
Blev det inget fredagstema i december för dig