måndag, oktober 05, 2009

Vackra Volterra

Vackra Volterra är verkligen en bra benämning på staden som ligger högt och som nås av en slingrande och brant väg. I bilen på väg till Volterra sitter jag som på en tennismatch med huvudet farandes fram och tillbaka, vart man än tittar är utsikten andlöst vacker. Jag tvingar maken att stanna bilen så jag får ta några bilder på utsikten. På den översta bilden ser man exakt hur slingrigt kringelkrokig vägen är! Runt staden går en hög mur och för att komma in i staden måste man ta trapporna. Och de trapporna är inte att leka med! Efter en dags rundvandring i Volterra kände jag av mina vader rejält. Som i alla andra städer gäller det att ha bra skor när man turistar.För det finns mycket vackert att se i Volterra. Gamla byggnader finns det gott om, staden anlades av etruskerna nån gång cirka 300 år före kristus och det är hisnande att tänka på att några av byggnaderna är så gamla. Men det är ju skönt att veta, när fötterna börjar tröttna, att det finns gott om god mat även i Volterra. Här provar maken Spaghetti al Chianti, allså spaghetti på något sätt kokat i vin med lite skinka. Överraskande gott, faktiskt!Och visst, i Volterra bor ju också de fruktade Volturi, från Twilight-serien. Vet ni inte vad jag pratar om kan ni ju bara skippa den här delen! ;) Förvånansvärt lite påminde om det, jag antar att Twilight inte är lika stort i Italien som i resten av världen, men det kanske ändras när New Moon släpps! På ett café hade iallafall ägaren upplåtit den här väggen till alla Twilight-fans att skriva sina hälsningar på. Sött, tycker jag!
På väg hem från Volterra stannar vi vid ett fält med överblommande solrosor. Det ser ut som ett krigsfält med skadade och sårade solrosor. Jag kan inte annat än undra vad som hänt dem!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Nog ser Volterra vackert ut. Verkligen gammal stad med mycket historia. Läckert med det där fältet med de utblommade solrosorna. Vilken utsikt staden har över de böljande kullarna. Ni verkar ha fått en rejäl workout genom att bara gå alla de där trapporna. Du visar upp många fina platser jag blir sugen att besöka framöver.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, jag kan verkligen rekommendera en rundtur i Toskana, det är så vackert överallt! Finns massa finna byar/städer att besöka!

Annika sa...

Vilken underbar stad!
Härliga bilder.
Jag vill också åka till Italien!
Typ, nu! :-)
Roligt det där med Twilight.

Miss Marie sa...

Annika - som sagt, kan VERKLIGEN rekommendera Italien!

Lisa Christensen sa...

Fantastiska bilder! Dit skulle jag också vilja åka. Tack för tipset!

Miss Marie sa...

Lisa - kan rekommendera hela Toskana, det är underbart!