söndag, juli 26, 2009

In Your Wedding Dress, To Have and To Hold

Bruden hade tänkt mycket på sin outfit inför den stora dagen. Hon hade haft en ganska klar bild i huvudet hur klänningen skulle se ut. Hon ville ha den i sidenchiffong eftersom hon gillade den romantiska stilen, och sa skulle den vara ganska enkel eftersom vigseln och festen ägde rum i en liten by vid en sjö. En stor glamourös klänning skulle inte passa. Och så hade bruden en aversion mot paljetter, glitter och rysch-pysch på brudklänningar. Andra brudar fick gärna ha det, men om den här bruden skulle ha något glitter på sig så skulle det vara äkta vara. Och så var det håret. Bruden hade funderat mycket och länge på hur hon skulle styla sitt hår. Det fanns ju så många alternativ! Slöja, birdcage, fascinator, tiara, krona, hatt, uppsatt, rakt, lockigt, blommor, utsläppt, oväntat... Ni förstår vilka dilemman bruden tvingades ta ställning till! Så efter mycket om och men kom det sig då, att bruden bestämde sig för att använda sin mors slöja. Hon gillade tanken på att bära något gammalt, och kanske till och med starta en ny tradition! Brudens mor hade haft slöjan fäst vid en handknyplad brudkrona som hennes syster gjort, men riktigt så långt ville inte bruden gå! Bruden älskade blommor, så hon bestämde sig att hon ville ha blommor av något slag i håret. Kanske en bohemiskt liten krans vore något? Onekligen snyggt, men i kombination med brudens klänning skulle folk ha kunnat missta sig och trott att de åkt i en tidsmaskin och hamnat i ett hippie-bröllop anno -69! Bruden bestämde sig för att rosor vore bäst, enkla små rosor i ljust rosa.
Så bruden klädde sig i klänningen i sidenchiffong, som hennes mor hade slitit med i många, långa timmar. Det var verkligen ett verk av kärlek, och bruden kände sig glad och speciell i klänningen hennes mor gjort och slöjan hennes mor hade haft 36 år tidigare när hon själv gifte sig med brudens far. Vad spelar det för roll att lockarna i brudens hår långsamt förvandlades i regnet, till närmast liknande dreadlocks, eller att klänningens släp blev mer och mer smutsbrunt ju längre dagen led? Bruden kände sig väldigt speciell ändå.


to be continued...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ger bruden ***** av fem möjliga för att hon lyckats så bra med allting.Och mammas slöja såå fint.I wish!

Never mind the weather as long as we are together:)

Trevlig bröllopskrönika!

Bruden ska veta,att jag är en av brudens läsare,som varit delaktig i alla förberedelser från början.
Har varit en real eyeopener,visste inte,att det fanns så mycket olika slags bröllop
Nu har bruden lärt mig det!

Anonym sa...

Du var väldigt speciell! Otroligt vacker! Och det strålade om dig hela dagen.

Ska inte säga att jag önskar regn på min bröllopsdag, men jag önskar att mitt bröllop blir lika fint, glatt och kärleksfullt som ditt!
(måste nog hyra in dig som bröllopskoordinator då ;) Du hade verkligen tänkt på allt)

Kram Pernilla

Miss Marie sa...

Anonym - kul att du har varit med från början! och det finns mer former av bröllop än de den här bruden tagit upp....! :)

Pernilla - ooohhh, jag bara väntar på att nån kompis ska gifta sig! det är ju kanonkul med bröllop! o jag hjälper dig gärna med ditt bröllop, när den dagen kommer!

Anonym sa...

Vad gör lite smuts på en brudklänning när brudparet strålar i regnet. Kraaam på er/ullis

Miss Marie sa...

Ullis - precis! lite smuts har ingen dött av! :D

Tiger sa...

Dreads is the shit.

& du får vara min bröllopskoordinator också!

(Nej just det. Jag ska ju inte gifta mig. Tror jag.)