onsdag, december 31, 2008

Bride Wars

Nån som vill gå och se Bride Wars med mig? :D

Blommigt

Jag gillar den här klänningen från H&M nya katalog. Härligt somrig! Jag skulle kunna tänka mig den, några snygga skor och en snygg hårdetalj och sen skulle jag vara klar som bröllopsgäst! Bara too bad att jag inte är bjuden på något mer bröllop än mitt eget nästa år! :)

Maries Bästa 2008

Bästa svenska låt
With every heartbeat med Kleerup & Robyn (spelar ingen roll att den släpptes under 2007!)


Bästa utländska låt
Apologies och You May See Me med Grace Potter & The Nocturnals


Bästa svenska film
Eeehh, tror inte jag har sett en enda ny svensk film i år! Skärpning, Marie!


Bästa utländska film
The Dark Knight


Bästa svenska TV-program
I skuggan av alla dokusåpor ( Bonde söker slav som kan mjölka, White Trash söker make med pengar och Båten för Idioter) så finns det ju faktiskt en del bra program! Selma i mellandagarna tycker jag var riktigt bra. Och så är ju jag väldigt svag för Ernst, Äntligen hemma och Leila!


Bästa utländska TV-program
Lipstick Jungle (kommer äntligen till Sverige 12 januari!)
Eller kan det möjligen vara BBCs version av Wallander som är bäst?

Bästa accessoar
Cocktailringen. Stor och iögonfallande!


Bästa nykomlingen
Lilla Max såklart, bästa systersonen någonsin! :)

Bästa nyheten
Vi bestämde bröllopsdatum... :)

Bästa citat
When life gives you lemons, make lemonade!

Var är min väska?

Här sitter vi i München och väntar på våra väskor. Dom hann visst inte med oss från Amsterdam. Jag tycker sånt är lite konstigt. Om vi nu hinner med planet, och får sitta och vänta i en halvtimme innan vi går ombord, hur kan då inte våra väskor hinna med? Jag tycker flygbolagen är lite godtyckliga när det kommer till väskor. Lite, äh skit samma-mentalitet. Jag vet inte hur många gånger våra väskor inte har kommit med när vi mellanlandat. Mitt rekord är att väskan var borta i 20 dagar efter en snöstorm i Köpenhamn. Sånt är faktiskt inte särskilt kul, men jag fick ju shoppa en hel del iallafall och det är ju alltid kul! :)

Vi vet att en av våra väskor är i München iallafall och den andra har "lämnat Amsterdam"... Hmm, förhoppningsvis har den lämnat Amsterdam mot München och inte mot Paris, Dubai eller New York....

söndag, december 28, 2008

Foton

Ibland får man lida pin för att få en fin bild! Här ligger Engelsmannen på isen för att få en bra bild på Max som åker pulka, och resultatet var väl värt det! :) Hoppas ni har en bra jul var ni än är och vad ni än gör! Snart bär det av till Tyskland för oss...

lördag, december 27, 2008

fredag, december 26, 2008

söndag, december 21, 2008

Solsken

Engelsmannen tyckte jag såg ut som Angel of the North på den här bilden, men min mamma tyckte jag liknande Pippi Långstrump! Kanske kan bero på de missmatchande färgerna och mina för stora stövlar? Hursomhelst. Underbar dag med solsken och blå himmel. Kan man bli annat än glad då?:)

I'll be home for Christmas

Ah, titta vad jag hittade hos en av mina favoritbloggar, nämligen Mollys Grove! Jo, en jättefin illustration till en av mina favoritlåtar i juletid, I'll be home for Christmas (som helst ska vara i Michael Bublés version). Aaaahhh... nu kan julen börja! :)

I'll be home for Christmas
You can count on me
Please have snow and mistletoe
And presents under the tree
Christmas Eve will find me
Where the love light beams
I'll be home for Christmas
If only in my dreams

fredag, december 19, 2008

Daily Cameron

Jag tror jag får börja publicera en daglig bild på Cameron på bloggen, hon är ju så snygg! Här är hon med superhotta pojkvännen. Jag gillar de matchande kapporna och mössorna, sött och matchy matchy!

Ljus i mörkret

Ett bra tips mot vinterdeppigheten är att tända ljus! Många, många ska det vara, ända från eftermiddagen tills man går och lägger sig. Vem kan vinterdeppa med alla ljus omkring sig? Inte jag iallafall! Jag gillar såna här flytljus, bara att fylla en söt skål med vatten och lägga i flytljusen och så voilá - en ljusstake! Har man tur så hittar man fina skålar på loppis för några kronor, och då blir det en billig ljusstake också!

Blomma i koppen

Sånt här gillar jag. Enkelt och oprentiöst Några blommor i en vacker kopp är allt som behövs!

torsdag, december 18, 2008

Glassbomb

Alltså, Leilas glassbomb verkar sjukt gott! Jag skulle gärna vilja provsmaka den här men jag skulle aldrig i livet ställa mig och göra den, den verkar alldeles för komplicerad. Men god!

Marie's Wedding

Det här måste ju nästan vara en given bröllopslåt?! Nu gäller det bara för mig och Engelsmanne att lära oss en passande irländsk dans bara...
Over hillways, up and down,
Myrtle green and bracken brown,
Past the sheilings through the town
All for the sake of Marie
Red her cheeks as Rowan's are,
Bright her eyes as any star.
Fairest of them all by far,
Is our darlin' Marie

Tänk om...


... man kunde se så här snygg ut när man vinkar in en taxi! Inte för att jag någonsin vinkar in taxibilar, men iallafall. Och om jag gjorde det så skulle jag se ut så här! :)

Julfint

Jomenvisst va, så här skulle jag kunna tänka mig att ha det under jul, gärna i det där huset såklart. Bara det inte är några läskiga småkryp i girlangen runt sängstommen, för såna vill jag inte ha!

Rubinring


Den här ringen tycker jag är lite lik den rubinring som Blair bär i Gossipf Girl. Riktigt snygg. Finns hos QVC UK som numera skickar till Sverige, bra där! Sök på nummer 688396 så kommer den här ringen upp...

Citrin

Jag har fått min tidiga julklapp! :) Weeiii, min fina citrinting sitter nu på fingret och den glittrar så fint! Den är stor så jag gissar att de flesta skulle gissa att den är plast men jag vet ju att den är äkta vara! :) Den är så fin! :)

onsdag, december 17, 2008

Kära Gode Guds Moder

Mios Dios. Om jag vetat när jag föll för Englesmannen vilken urkonstig familj han har, så undrar jag om jag hade blivit kär i honom? Alltså, Mon Dieu, jag är ju glad att jag inte bor i samma land som dom och att vi inte kommer göra det sen heller. Aldrig. Amen.

Pretty!


Vad tycker ni om Scarlett Johansons skor? Helt smashing tycker jag! Jag gillar kombintionen av rosa och orange, och sen är jag väldigt svar för peep toe-skor. Tänk om jag kunde ha såna där klackar också... oh la la.

Handdukshängare

Mina föräldrar har renoverat sitt badrum. Jag blir nästan lite nostalgisk när jag tänker tillbaka på den gulblommiga tapet som förr prydde väggarna inne i badrummet och som har följt oss sen vi var små. Kanske inte så vackert, men originellt! Nu har mamma och pappa gått på en lite mer nedtonad stil! :) Bland kakel, golvvärme och hightech-toastol så är min favorit pappas hemmasnickrade handdukshängare. Visst är den snygg? Krokarna räddade jag från en hängare som min morbror skulle slänga, de är ju hur söta som helst! Lagom rostig och slitna... :)

tisdag, december 16, 2008

Le petit prince


Dagen har spenderats krånglande med franskans konstiga grammatik blandat med gullande med världens sötaste systerson. Det är konstigt hur mycket roligare det är att gulla med Max än att böja franska verb!? Livet är outgrundligt. Men visst faller man väl pladask för de där blåa ögonen?

måndag, december 15, 2008

Det lackar mot jul...

Dags för julklappsinslagning! Nu har hela gillestugan hemma hos mamma och pappa ockuperats av kartonger, snören, papper och lackstänger. Precis som det ska vara! Jag har slagit in Engelsmannens paket och några till, men man måste ju dra ut på det lite grann så att man kan njuta lite längre! :) Och lacka gör jag nästan på alla paket, jag är lite besatt faktiskt, men det är ju så mysigt och blir så fint!

Trevlig måndag!

Laptop

Min laptop flämtar på sin sista låga... Ny måste införskaffas! Någon som har tips på bra och billiga datorer? För jag har ingen aning... Jag skulle vilja ha en bubbelgumsrosa Dell Inspiron, men det är så jäkla lång leveranstid på dom! Andra idéer?

Julklappstips

Om jag finge köpa julklappar till mig själv skulle nog några av sakerna komma från Cath Kidstons sortiment som finns bland annat hos Country Style. Jag gillar de här lite gammeldags engelska dofterna, med lavendel och ros som främsta komponenter. Och visst skulle diskningen bli lite roligare i rosa diskhandskar med blommig kant. Det tror jag iallafall!

lördag, december 13, 2008

Miss Match

Jag hittade de här bilderna på A Lovely Morning, och jag gillar verkligen de missmatchade tärnklänningorna! Mycket sött!

Nya upplevelser

När jag läser detta så blir jag alldeles tårögd. Jag blir lätt sån, sentimental och drömmande. Det är skrivet av en kanadensiska som beskriver första gången hon såg ett luciatåg. Och jag kan känna igen mig i det där, inte för att jag kommer ihåg första gången jag såg ett luciatåg, men för att jag komemr ihåg hur jag själv upplevt nya saker. Som första gången jag gick in i Notre Dame när jag först kom till Paris, som nykläckt student med stora drömmar och hela världen för mina fötter, och en kör sjöng halleluja så det ekade längs med de fantastiska väggarna. Det tog lång stund innan gåshuden gick ner på armarna. Jag har varit i Notre Dame många gånger sen dess men aldrig har jag hört kören sjunga sen den första gången. Och det får mig att tänka att den där dagen var lite speciell. Ungefär som att se ett luciatåg för första gången.

Snöigt

Jag älskar snö! Inte när jag måste cykla i skolan i snöblask eller snöoväder, men annars så älskar jag snö! Särskilt när snön ligger tung på träden och det gnistrar i månskenet. Och att pulsa i snön, när man inte hör någonting annat än ens egna andetag i skogen, det är lycka för mig. Hoppas, hoppas att snön ligger kvar till jul!

fredag, december 12, 2008

Klänningar

Alltså, kungligheternas nobelklänningar var ju så fula och tråkiga att jag inte ens orkade kommentera dom, men sen igår så blixtrade våra skönheter till! Jag fullkomligt ÄLSKAR Maddes hårprydnad, så vackert! Jag är ju verkligen svag för såna där saker. Så vackert. Vickan körde på dubbla rader bling bling i håret och det var också fint, men inte alls lika fint som Maddes! Däremot så vann ju Vickan racet om snyggaste klänning. Maddes är också snygg i grönt, men Vickan är ju så trendig, modern och snygg att jag blir lite vimmelkantig! Fast sen kanske de där blå banden inte är den accessoaren jag hade valt, men men... Och för övrigt är det enda fina från nobelmiddagen Maddes klänning bakifrån...

The Ugly Truth

Här sitter jag i min förkylda dimma och tycker synd om mig själv. Jag har inte ens orkat bädda sängan än. Då är det dåligt ställt! Och det snöar ute! Snacka om Winter Wonderland, let it snow, let it snow, let it snow!

Nånting som skulle passa väldigt bra just nu är en romantisk komedi. Jag tycker att The Ugly Truth verkar vara riktigt rolig. Med Katherine Heigl och Gerard Butler (bara den skotska accent är ju värd att se filmen för!), kan ju inte bli fel då! Men tyärr kommer den inte ut förrän i april... till dess får jag hålla till godo med trailern!

torsdag, december 11, 2008

Förlovningsringen

Gissa vad jag har på mitt vänstra ringfinger?

Jo, det stämmer! Jag har fått tillbaka min förlovningsring!


Vid det här laget känner ni säkerligen till the never-ending-story om ringen som började i april och nu faktiskt (ta i trä) verkar ha fått sig ett lyckligt slut! Hel otroligt. Och det tog bara 8 månader att få den lagad... Så nu sitter den och gnistrar på mitt finger igen, precis där den ska vara! :) Jag kan varmt rekommendera Wissings Guld i Linköping! Däremot bör ni såklart hålla er borta från allt som har med Guldfynd att göra (hualigen!).

Vackert


Det här kan vara ett av de snyggaste porträtten jag någonsin sett. Inte bara är kvinnan otroligt snygg, men jag tycker fotot är sexigt, sensuellt, vackert och sårbart på en och samma gång. Otroligt skickligt av fotografen att fånga det!

Förkylt & Jul

Idag får dessa bilder visa hur jag känner mig. Jag har lånat (ehum, snott) dom från Molly's Grove. Jag är förkyld, jag antar att jag inte tål tyskluften, så det är lite poor me, eller hur? Och Darling, be home soon, det är Engelsmannen som snart kommer hit och ska fira jul. Längtar.