söndag, november 30, 2008

Adventstävling

Det dyker upp många tävlingar i bloggvärlden så här i advent! Första tävlingen är hos Villa Hemmet så kika in där om ni vill ha chans att vinna den här fina väckarklockan...

Ane Brun - True Colours

Ane Bruns version av True Colours är så avskalad och vacker. Underbart.
But I see your true colours
Shining through
I see your true colours
That's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colours
True colours are beautiful,
Like a rainbow
ps. kolla också in den här reklamen från Björn Borg där låtens mening verkligen stämmer in!

Sötboll

Hur söt är inte lilla Harlow i den där mössan? Med bollar på mössan och allt. En riktig sötboll!

Adventspyntat


Så här fint är det utanför mina föräldrars dörr nu. Ja, jag vet att bilden inte är särskilt skarp, men försök själv att ta ett foto utan blixt i mörkret när det regnar! Inte det lättaste kan jag meddela. Men fint runt dörren är det och alldeles, alldeles juligt!

lördag, november 29, 2008

Hyacint


De mysigaste julblommorna måste ändå vara hyacint. Och så doftar de så gott. Mmmm...

fredag, november 28, 2008

Fredagstema - Julklappsbestyr

Dagens tema är alltså julklappsbestyr och är bestämt av Marianne. För mig är det fusk att börja slå in julklapparna redan i november! Julklappsinköpen ska vara klara, men inslagningen sker nere i källaren hos mina föräldrar, där mamma alltid lägger ut en massa kartonger, papper och snören, och där vi sen slår in paket framför brasan lyssnandes på en massa massa julmusik. Så ska det se ut. Julbestyr däremot har jag redan börjat lite med. Här är ett litet arrangemang med en än så länge icke blommande hyacint, ljus och små polkagrisar. Polkagrisarna har jag köpt en masse så de kommer även hänga i julgranen!
Och sen tycker jag inte att jul automatiskt behöver betyda tomtar, rött och glitter. Hemma hos mig funkar inte riktigt tomtar och rött, utan det är levande ljus och pasteller som får sprida julkänsla hos mig! :)

torsdag, november 27, 2008

Juligt

Jag vill ha jul i mitt hus! Massor med fin julinspiration finns hos Pottery Barn.
(klicka på bilden för större version!)

Resursslöseri?

Något att fundera på...

Ett bröllop och ett begravningsarrangemang

Engelsmannens kusin gifte sig för någon månad sedan. Tyvärr kunde inte jag vara där men Engelsmannen åkte dit iallafall. Jag får nöja mig med att se på bilderna. Och gång på gång undrar jag vad de egentligen tänkte. Jag inser att alla har olika stil, men vem kan tycka det är snyggt med ett begravningsarrangemang på bordet där man ska skriva under avtalet? Det ser ju konstigt ut, eller är det bara jag som tycker det? Onaturliga blomsterarrangemang är så fult.

Julkort

Woha! Jag har köpt julens snyggaste julkort från Molly's Grove. Fick dom på posten idag och de är så snygga! Lyllos dom som får julkort från mig! :)

onsdag, november 26, 2008

Smultronställe

Nu finns det lite nya smycken hos Miss Smultron, alldeles lagom till julklappshandlingen! :)

Stövlar




Efter sju sorger och många bedrövelser på skofronten i höst och vinter (alla mina älskade skor går sönder) så har jag till slut lyckats hitta ett par stövlar som faktiskt passar och verkar värma lite! När Ellos erbjöd mig rabatt på dessa stövlar så var jag tvungen att slå till och, tack Gud, de passar! Ellos kallar dom för brandkårsstövlar och tja, de är ganska så klumpiga och inte så sexiga, så jag antar att det är ett passande tråkigt namn. Men jag är iallafall glad att jag är varm om fötterna nu på vintern. Må så vara som klumpfot.

Stieg

Det här med julklappar är alltid lite knepigt. Till tjejer tycker jag att det är jättelätt att köpa, det finns så många lyxiga saker som dom kan vilja ha. Pojkar är däremot lite svårare. Det gick bra att köpa till Engelsmannen i år, men till hans bror är det lite knepigare. Och eftersom Engelsmannens familj kommer till Sverige och firar jul med oss, så vill även min familj köpte hans familj några små presenter. Tricky. Men nu tror jag att jag har kommit på något! Engelsmannens bror är inte direkt nån boknörd, men det struntar jag i! Tycker ni inte det vore kul om han fick någon av Stieg Larssons böcker i julklapp? På engelska såklart. Hans böcker verkar ju funka även utomlands. Jag kommer ihåg att Sara i Frankrike såg en massa folk på tåget läsa Stieg Larsson och så verkar den även funka i Taiwan. Men visst är Män som hatar kvinnor första boken? Men jag kan inte hitta den varken på AdLibris eller Bokus, bara de andra två böckerna! Är inte det konstigt?

Ögon

Jag gillar Nicole Richies sminkning (och hår!). Liksom Nicole så gillar jag att fokusera på ögonsmink, men det får samtidigt inte bli för mycket. När jag går ut så har jag gärna mycket ögonsmink, men jag skulle aldrig få för mig att ha massa kolsvart kajal en vanlig skoldag. Det skulle jag inte känna mig bekväm i! Däremot har jag en schysst guldgrönbrun ögonpenna från Sephora som jag använder flitigt, och senast när jag var i Tyskland hittade jag en grå kajal som jag har börjat använda lite, men jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid den. Min favorit på Nicole är den längst upp till vänster, svart kajal med riktig 50-talstvist! Jag gillar hur hon bara använt kajalen på ögonlocken och inte under ögat, det kan ibland bli lite för mycket, så det här är perfekt.

tisdag, november 25, 2008

Föräldraledig

När jag ser den här reklamen blir jag stolt över att vara svensk och stolt över vårt demokratiska Sverige. Visst, det finns många fel med Sverige, men föräldraledigheten är en bra sak. Jag tror många svenskar inte inser hur bra vi har det med vår föräldraledighet. Att mammor får vara hemma länge och att pappan kan vara hemma minst lika länge. Det är helt sjukt bra egentligen. Jag blir lite upprörd och provocerad när folk inte förstår hur bra vi har det här. Jämför med England: Pappan har 10 dagars ledighet och mamma några månader. Detsamma med Frankrike har jag för mig och många andra länder med det. Finns det några fler länder utanför Skandinavien som har lika utbredd föräldraledighet som vi i Sverige? Föräldraledigheten är något vi måste värna om i Sverige och också uppskatta. Amen.

Matcha


Ser ni hur Blake Lively matchar sin påse med affärens varor? Snyggt! Jag tror att jag hädanefter bara ska handla i affärer som matchar min outfit för dagen. Bra plan va?!

Juligt


Nu har ju jag inte sådär jättemånga flashiga julpartyn att gå på just nu, men OM jag hade det så skulle jag gärna gå klädd så här! Och i klänningen från Monsoon blir man ju nästan en julklapp i sig själv, med rosett på magen och allt. Lägg därtill lite glittrande smycken som glitter så är julen räddad...

måndag, november 24, 2008

Respriser

Jag och Engelsmannen sitter och försöker boka resor till Tyskland över nyår. Jag är lite osäker på när jag kan åka hem, så vi funderade på att boka bara ena vägen och vänta med resan hem tills jag vet mer. Och då kommer det funderliga: En enkel resa till München kostar 7500:- från Linköping och tur och retur kostar 2900:-. Var finns logiken i det? Det är ofta sånt här händer. En gång bokade jag en enkel biljett till England och när jag skulle hem kunde jag inte boka ungdomsbiljett från England, utan då var min resa tvungen att starta i Sverige! Och detsamma händer ofta med SJ när man ska boka tåg. Jag undrar om det finns någon logik i det eller om det bara kommer upp ett slumpnummer? Jag börjar nästan tro det...

Gudinne-Madde


I inlägget nedan (om gudinneklänningar, inte loppis, tror inte Madde någonsin satt sin kungliga fot på loppis) så skulle ju prinsessan Madeleine passa in utmärkt! Auberginefärgat med annorlunda skärning, snyggt! Men nog skulle ett litet halsband varit sött till det där? Ah well, glammiga örhängen får väl räcka!

Loppis

Anine visar bilder från en loppis i LA. Och hur mycket jag än gillar loppisen i Linköping så når den nog inte riktigt upp till LA-loppisens nivåer. Ett sånt här sminkbord är min dröm för framtiden. Det vill jag ha i min walk in closet i mitt framtida hus. Om jag ramlade över ett sånt här fint sminkbord så skulle jag köpa det direkt, även fast jag inte har någonstans att ha det för tillfället! Vad jag gillar med just detta sminkbord är att det går in i mitten så att man kan komma närmare spegeln där, ett måste för mig som är närsynt! Annars blir sminkningen inte så bra... :)

Gudinna

Att gudinneklänningar är snygga och smickrande är ingen nyhet, inte heller att de är en favorit hos kändisarna. Jag älskar Katy Perrys ljusrosa dröm, den är så söt! Reese kör på syndigt svart, släp och spets. Njae, säger jag. Spetsen blev lite för mycket! Kim Raver kör på snyggt tomatrött och drapering runt halsen.Ali Larter i lila, assymmetriskt och sto blomma vid halsen.Alicia Keys i enkelt plisserat lila.Och nya bondbruden i eldigt rött med släp och stor blomma på baken. Coolt tycker jag!

Min favorit är Katy Perrys ljusrosa klänning. Har ni nån favorit?

Vind

Jag gillar de här bilderna på Kristina från A Lovely Morning och hennes man. Dom är ju supersnygga så det underlättar ju såklart att få bra bilder och men det där låga solljuset så blir ju all bilder bra. Men jag gillar den bakgrund de har valt till sina bilder också! Någonstans i Palm Springs, vid en väg och en massa vindkraftverk. Härligt orginellt!

söndag, november 23, 2008

Blommor

Jag gillar det här bröllopet från Snippet & Ink. Brudbuketten är ju fantastisk! Vet nån vad de där spretiga rosa blommorna heter? De är ju jättefina! Och de stora och små vita blommorna? Några namn? Den här brudkbuketten är verkligen en 10-poängare hos mig!Sen ska ju jag försöka mig på att föra ett litet corsage till Engelsmannen. Det här var fint, med lavendel och vita blommor.
Och så är ju jag väldans, väldans svag för turkost, särskilt skålar, kannor, burkar och såna saker. Ett sånt här litet stilleben är finfint för mig!

lördag, november 22, 2008

Bröllop

Att en 60-årig miljardär gifter sig med en 28-årig svenska får en ju att börja undra lite. Vad skulle jag själv kunna se i en 60-åring? Jag har verkligen svårt att se att jag skulle kunna falla för någon som är så mycket äldre. Men det är jag det! Och visst kan man ju fundera om inte pengar har en viss del i det hela, men när brudparet pratar om sin kärlek låter det ganska mysigt.

Lisa: Han är en så snäll och rar man. Jag vet att han alltid vill mitt allra bästa. Vi kompletterar varandra. Han är stabiliteten i mitt liv. Vi skrattar mycket tillsammans. Han är också en av få killar jag träffat i mitt liv som verkligen kan göra mig vansinnigt arg genom att utmana mig mentalt - och det är något jag behöver för att vara lycklig.- Han är lugn och går efter siffror och fakta, jag är mer känslosam. Ibland när vi diskuterar saker och ting kan jag tycka att nej, nu är du Mr Excel igen... och går för mycket ruta för ruta...Jag är mer powerpoint.
Charles: Ja, det är att uttrycka det i termer som jag förstår, ha ha ha...

Man skulle kunna säga att jag är mer powerpoint också! :)

Sofia och snön

Det hära med snö är ju ganska så konstigt. Ena dagen är det grått och brunt ute och dagen därpå när man vaknar är världen vit! Det måste vara konfunderande för en liten 18-månaders tjej.
Och snö är kallt och så blir man blöt om händerna. Och så är det ju så väldans vitt. Konstigt är det.

Då är det ju bra tur att mormor är med och förklarar saker och ting. För det är ju faktiskt väldigt, väldigt fint!

torsdag, november 20, 2008

Fredagstema- Smycken

Veckans fredagstema bestäms av Marianne och idag har vi kommit till något som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen smycken! Jag skulle kunna rabbla om smycken i timmar och ta tio bilder på varje smycke jag har, men jag har försökt begränsa mig lite grann. Nedan ser ni några av mina favoritringar, guld, silver, oäkta, äkta - allt i en salig blandning! Favoriten (för tillfället) är ringen längst fram, med morganit, akvamarin och diamanter. Jag gillar när smycken har en historia. Det kan antingen vara min historia eller någon annans. Pärlhalsbandet är mormors gamla och när jag har på mig det påminner det mig om henne. Guldberlocken fick jag av Engelsmannen och det kommer från en smyckeshandlare som säljer begagnade smycken. Jag gillar att halsbandet har en historia innan mig och att jag nu får vara en del av den. Silverhalsbandet med två ringar kommer från Viveka Bergström som är en svensk designer som verkar i Paris. Jag köpte det för mina surt förvärvade au pair-pengar och varje gång jag bär det minns jag hur glad jag var den decemberdag då jag köpte det, och hur vuxen jag kände mig! Halsbandet med hjärtat är min första julklapp från Engelsmannen.Jag gillar att köpa smycken när jag är utomlands. Jag tycker det är ett bra sätt att få med en del av landet med sig hem. Här finns örhängen från England, Frankrike, Grekland, några som jag fått och några som jag gjort själv förstås.Och så lite mer krimskrams. De stela guldarmbanden är favoriter just nu, men jag gillar också enradsarmband med sötvattenspärlor och halvädelstenar som jag gjort själv. Den turkosa broschen kommer från Noa Noa. Nu ska jag nog sluta prata. Som sagt, skulle kunna prata om smycken i en halv evighet! :) Gå in på Mariannes sida om ni vill se fler fredagsteman.

Ljus

När det blir mörkt klockan 4 på eftermiddagen är det riktigt skönt att komma hem och tända ljus. För ljusen tänds varje kväll hemma hos mig, annars mår jag inte bra! Jag hittade den här fina ljusstaken i ljusrosa pressglas på loppisen, och visst passar den bra hemma hos mig? Jag vet inte hur jag klarat mig utan den i alla dessa år! :) Vissa saker faller man bara pladask för... Och nu finns det hyacint hemma också, så jag väntar bara på att den ska börja blomma så att julen kan komma!

Glob

Jag tror jag ska försöka övertala Engelsmannen att vi ska önska oss en jordglob som bröllopspresent. Jag gillar verkligen jordglobar. Jag tycker det är så häftigt med kartor, men på en platt karta ser man ju inte sammanhanget på samma sätt som man ser det på en glob. Och så är de ju en snygg inredningsdetalj. Jag skulle vilja ha en glob i gammeldags stil, men med uppdaterad karta. Inte som min atlas från ettan, där hela Sovjetunionen hänger ihop som ett land och allt inte riktigt ser ut som det ska. Men länder kan ju i och för sig fortfarande ändras!

onsdag, november 19, 2008

Gottisfrossa

Jag blev hungrig av att titta på Leilas jul! Så mycket gott. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att mumsa på Chewy Chocolate Gingerbread Cookies till glöggen och äta Leilas lingonsemifreddo som efterrätt på juldagen. Om ni inte såg programmet så kommer recepten här. Mums125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
0.5 dl råsocker att rulla i

Gör så här:
1. Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
3. Hacka chokladen grovt och vänd ner den.
4. Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.

4 st ägg

0.5 dl strösocker

4 dl vispgrädde

1 st vaniljstång

3 dl rårörda lingon

Gör så här:
1. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
3. Vispa äggulor, strösocker och vaniljfrön vitt och fluffigt.
4. Vispa grädden fluffig. Vänd ner den i äggsmeten, tillsätt rårörda lingon.
5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
6. Vänd ner skummet i semifreddon.
7. Fyll en rund eller fyrkantig form med glassmeten.
8. Frys i cirka 4 timmar så att den är ”halvfryst”, den ska vara mjuk i mitten.

Sexig!

Ed Westwick är med på People Magazines årliga sexiest man alive-lista men än så länge är han inte högst upp på listan. Men det dröjer nog inte så länge... Ed säger själv: "I pride myself on being one of the last romantics." Oh la la, vem gillar inte en romantiker? Och om nu någon skulle få tillstymmelse av chans att komma nära honom så kan det ju vara bra att veta hans svagheter: "My weakness is the neck – when girls get too close to my neck, crazy things start to happen." Oh my, oh my, jag tror jag svimmar...

Leilas Jul

Leila Lindholm börjar sitt julprogram ikväll klockan 9 på TV4 plus och det vill man ju inte missa! Ibland gillar jag att titta på matprogram och ibland inte. Vissa kockar gillar jag och vissa inte! Igår lyckades jag leta mig in hos Primo Paolo där Paolo Roberto lagar mat med sina släktingar i Italien, det var faktiskt riktigt mysigt, men inte riktigt i Leila-klass, såklart.

Somliga går med trasiga jeans...

Jag vet att vissa modebloggare har en förkärlek för trasiga jeans, men här tycker jag nog att Brandy har tagit det liiiite för långt. Det ser mucho konstigt ut, det måste ju liksom fladdra när hon går? Och sen matchingen med Louis Vuitton... njae, det här funkar inte för mig.

Hängare

Den här fina inspirationsbilden kommer från Lexington och jag gillar hatthyllan/hängaren med snygga krokarna. Och om ni inte är i jul- eller vinterstämning så tycker jag att ni ska gå in på Lexingtons hemsida och få er en liten juldos!

tisdag, november 18, 2008

Smile

Ja, det här med bröllopsfotograf är en never ending story. Cateringfirman är vald och klar och frisör är jag inte heller särskilt orolig över, i värsta fall får jag bara fixa frissan själv, men det här med fotograf är ju lite speciellt. Fotografierna och ringarna är ju det mest bestående av de val man gör inför bröllopet. Jag vet ju att jag kommer vara strålande på bröllopet (har ni sett någon brud som inte strålar på sitt eget bröllop, eller?) men jag vill ju gärna att det ska visa sig på fotona också! De här fotona tycker jag är jättebra. Det fångar stämningen, får med allt det viktiga i fokus och är tekniskt bra helt enkelt.