fredag, oktober 31, 2008

Confetti

Forstar ni nu vad jag menar?

Och har ni sett vilken underbar brudbukett!

Bilder av Tec Petaja

Nyfunnen van

Orange har borjat bli nagot av en favoritfarg for mig. Den ar ju harligt uppiggande och blir valdigt frasch nar den kombineras med vitt. Och sa funkar orange aret om ju! Den har fina tallriken kommer fran Pottery Barn dar dom ocksa har valdigt fina knivar och gafflar. Orange kan ocksa vara en valdig fin accentfarg till brollop. Om bara jag hade forstatt det lite tidigare!

Juldekoration

Varken i Linkoping eller Munchen blir det nagra juldekorationer hemma hos oss i ar. Jag har visserligen kopt en tomte till lagenheten i Linkoping, men den kommer jag inte se sa mycket av! Men snart hoppas jag ocksa ha ett hem att kunna dekorera! I ar far jag istallet hjalpa mamma med deras julpynteri.Mitt hus skulle garna kunna se ut saharOch ha en valkomnande ingang med mycket granris och lyktorMed julstrumpor vid oppna spisen Och nagra sma dekorationer med rott och vitt, det behover inte endast vara tomtar!

Bilder fran
Pottery Barn, Martha Stewart och Bo Bedre

Biodags

Broderna Coens nya film Burn after Reading verkar ju jatterolig! Och med Brad Pitt och George Clooney maste det ju bara bli bra... Jag kanner pa mig att det blir biomaraton snart, jag maste ju se Quantum of Solace ocksa!

torsdag, oktober 30, 2008

Smycken

Jag haller pa och kollar smycken. Jag har tankt att sla tva flugor i en small och onska mig nagot i julklapp fran Engelsmannen som jag kan anvanda till brollopet. Jag vill ha adelstenar eller halvadelstenar, (brollop fortjanar battre an plast, eller hur?) och jag vill ha dom i lite gammeldags stil, lite vintage, men dom far saklart vara nya for det! Smyckena ser gigantiska ut pa dessa bilder, men i verkligheten ar de bara nagra centimeter langa. Mina favoriter for tillfallet ar hangsmycket med ametist och sma diamanter och orhangena med rosa safirer och diamanter. Vilka tycker ni?

Veil

Alltsa, jag tycker ju att det ar sa sot med en san dar liten slojsak pa huvudet. Can't help it. Det blir liksom lite mer roligt och inte sa traditionellt och stelt. Eller? Och sa ar det smickrande.
Och sa tycker jag att detta ar genialiskt. Hanga upp sma glasburkar i snoren langs med vaggen och sen stoppa i lite blommor eller ljus, smart, snyggt och billigt! Den ideen ska jag stjala...

Claudia

Jag hittade den har bilden, och Dita von Teese och Posh kan ju slanga sig i vaggen, Claudia Schiffer ar ju grymt mycket snyggare an de tva! Om man bara hade hennes har...
Ja, da kanske man ocksa skulle kunna vara sa har snygg nar man hamtar sina barn vid skolan. Och om jag hade en
Mulberry i lack skulle jag ocksa vara glad! :)

Lyx

Jag gillar faktiskt Jessica Simpson ultralyxiga look har. Palskragen, orhangena och den glittriga vaskan ar snygga till allt svart. Jag haller pa och letar efter min sota vaska i fuskpals fran Esprit som jag kopte i Paris och nu inte kan hitta nagonstans! Det var som att ga runt med ett litet gosedjur i handen och jag alskade den. Men nu kan jag inte hitta den nagonstans. Den borde ligga i nagon lada nagonstans, men jag kan bara inte hitta den och vet inte vart jag ska leta langre... For att fortsatta pa djurtemat sa skulle jag inte ha nagot emot att fa bara runt pa fjadervaskan fran Fendi, som Charlotte har i SATC-filmen. Yes please!

onsdag, oktober 29, 2008

Rosett pa sned

Jag gillar baskern har, visst ar det sott med en stor rosett pa sidan sadar? Supersott tycker jag! Jag gillar vaskan ocksa... Allt fran Red Direct.

Julplaner

Engelsmannen och jag forsoker planera var jul. Det visar sig inte vara det enklaste. Mina foraldrar kommer vara hemma, sa dom vet vi var vi har, men Engelsmannens foraldrar bestammer sig inte lika fort. Jag trodde jag hade kommit pa den mest genialiska planen nar jag overtalade mina foraldrar att bjuda over Engelsmannens foraldrar over jul och ocksa lata dom fa se var vi ska gifta oss och ha festen och kunna planera lite. Men nix. Engelsmannens bror har sokt ett jobb i Nya Zeeland, och innan de vet om han har fatt jobbet dar och ska aka dit innan jul sa kan de inte boka nagon resa. Eller sa kanske de maste fira julen med Engelsmannens farmor. Ja, inte ar det latt att bestamma sig, och inte gor de vara julplaner lattare att bestamma heller. Vi maste ju boka biljett snart, och om vi aven ska aka over till England sa vill vi verkligen boka snart innan priserna blir alldeles for dyra!

Jag ar iallafall glad att bada vara foraldrarpar fortfarande ar gifta med varandra, for att ha en eller tva familjer till att ta hansyn till skulle vara hemskt! Jag kommer iallafall se filmen Four Christmases och gotta mig at att vara familjeforhallanden inte ar (fullt) sa lika Reeses och Vinces i filmen... :D

Lauren

Jag vet inte riktigt vad Lauren Conrad gor eller vem hon ar, men kla sig snyggt kan hon iallafall! De hoga byxorna, baltet och vita skjortan ar supersnygga ihop, for att inte namna den korta skinnjackan. Chanelvaskan over axeln ar ju inte helt fel den heller...

Sofilottan

Sot som socker och med superlanga ogonfransar! Moster ar bara lite avundsjuk... :)

Roda skor

Om jag inte redan var ett huvud langre an Engelsmannen sa skulle jag sla till pa dessa skor fran Ellos att ha pa alla superglamourosa fester runt jul (eeehh). Superdupersota. Kostar 379:- och med rabattkoden 586168 ska man fa 40% pa dyraste varan + 30% pa resten av ordern. Serru, det ar det som jag skulle kalla for kap!

Bloggbebisar

Det rader babyboom i bloggvarlden. Hoppas det inte smittar! :)

Redan i somras valkomnade Lisa (numera pa Seychellerna) lilla
Julie och for ett tag sedan valkomnade Sofie i Ostersund Lo Milian. Nagra veckor senare var det dags for Millan i Bristol att fa Agnes Sofia och nu senast ar det Sara nere i Frankrike som har blivit mamma till Véra Agathe!

Grattis till alla bloggbebisar och dess mammor!

tisdag, oktober 28, 2008

Inte utan min rosa skor

Jomenvisst, ett par rosa sidenskor med rosett skulle kanske vara fint till brudklanningen..?

IKEA

Ju langre tid jag spenderar i lagenheten sa inser jag att det kanske inte var sa smart att bestalla alla mobler till lagenheten innan vi visste de exakta matten pa den och efter att bara ha sett lagenheten en gang... Men det positiva med att vi gjorde det ar ju att Engelsmannen nu kan bo i lagenheten och hitta pa andra saker an att aka till IKEA stup i kvarten, som nagra av hans kollegor gor. Och vi gillar ju moblerna vi har har.

Men om jag fick byta ut nagra mobler sa skulle jag garna byta ut en svart Billy-bokhylla mot ett vitt vitrinskap, Billyn var billig men ser dessvarre aven ut att vara det vilket inte ar sa hett. Sen skulle jag ocksa kunna tanka mig nagon Lerberghylla antingen i sovrummet eller i hallen att ha smagrejer pa. Och hade vi barn har sa skulle jag definitivt kopa en Rofylld och mala om, sa harlig ju!

Badrum foljer inte alltid med i lagenheten, men i var gjorde det det. Grejen var bara att den tidigare hyresgasten hade bytt ut badrumsmobeln mot en nagot "exklusivare" mobel. Om vi inte ville ha den sa skulle han ha varit tvungen att riva ut den och satta dit den gamla mobeln men han ville da saklart att vi skulle betala for den, nagot vi inte direkt ville men som vi till slut gick med pa. Och det angrar jag. Handfatet ar helt platt i botten sa allt skrap, tval, tandkram och vad det nu kan vara lagger sig langs med kanterna. Inte roligt. Jag gillar starkt IKEAs nya badrumsserier och om jag skulle gora om badrummet har sa skulle jag nog valja de har sakerna.

Hallo,

Mein name ist Marie, und ich bin ein skonhetsjunkie. Men jag ar sa glad att jag antligen har hittat La Perla J'aime. Den luktar sa gott... Killen vid disken sa att han blev hungrig nar han luktade pa J'aime eftersom den luktar so sott, men den fick hogsta betyg av Engelsmannen iallafall! :) Fast jag ar lite besviken. Jag trodde att jag skulle kunna hitta Sephora i Tyskland, men det finns visst inte! Antar att jag maste vanta tills jag kommer till La France igen...

Bayswater

Jag tycker att Mulberrys vaska Bayswater ar riktigt, riktigt snygg. En klassiker. En kompis har en i den har fargen och den blir bara finare ju mer hon anvander den! Jag skulle saklart kunna tanka mig vilken farg som helst och vilken storlek som helst! Finns en massa fina vaskor att finna pa Mulberry.
Jag hittade den har bilden pa Elle Macpherson och Elisabeth Hurley, och jag alskar Elles sjal! Jag har alltid velat ha en handmalad eller handbroderad stor sidensjal, jag tycker att det ar sa fint! Sen hittade jag fler bilder pa Elle och hon har ju riktigt bra smak. Lyxbohemiskt skulle jag kalla det, med betoning pa lyx... Sa visst ar val hon en stilikon?Den fina sjalen och lika fina klanningen bar hon pa Elton Johns white tie and tiara ball i somras, och pa en tidigare bal hos Elton John bar hon klanningen nedan. Riktigt snygg den ocksa!
Skont avslappnat lyxbohemiskt i linne, glittrande kjol och platta sandaler med stenar.
Och minst lika stylish nar hon lamnar och hamtar barnen vid skolan. Jag gillar tofshalsbandet och cykeln!Helsvart ar saklart snyggt.

Och skont avslappnad i randigt och skona stovlar i egna underkladesaffaren.

måndag, oktober 27, 2008

Nicole

Det blir kandismaraton har idag! Men egentligen inte sa konstigt, for har ni sett hur snygg Nicole Richie var i helgen? Jag gillar armringarna och den valdigt avslappnade och snygga frisyren. Nicole och jag har nastan samma harfarg for tillfallet (men det ar ocksa den enda likheten mellan oss! :)) och jag tycker det ar sa snyggt nar kladerna och accessoarerna matchar hud och harfarg! Sjalvklart inte hela tiden, men ibland, som har, sa blir det ju sa grymt snyggt. Charlize Theron och Katherine Heigl ar andra som visat hur snyggt det kan vara!

Maskeradklar


Coolaste Halloweenkostymen maste ju anda Gwen Stefani ha. Utkladd till agg. Det ar ju nastintill genialiskt!

Ich habe eine mobil!

Ja, jag ovar pa den lilla tyska jag kan! Och jag konstaterar glatt att jag numera inte ar mobillos eftersom jag fatt PUK-koden och kan lasa upp mobilen... Puh! Nu behover jag inte kanna mig handikappad langre...

Icke barbent


Det ser riktigt mysigt ut nar Katie och Suri ar pa promenad i New York. Det ar ganska mysigt att ga pa promenad i Munchen ocksa, men jag kan inte riktigt ga barbent har om man sager sa. Har blaser hostvindarna kalla. Igar nar vi gick hem runt atta pa kvallen sa lag dimman tat over gatorna. Lite mysigt och lite laskigt pa en och samma gang.

söndag, oktober 26, 2008

Foundation

Vad roligt det ar nar man packar upp efter en resa och man inser att det ar foundation i hela sminkvaskan. Alla mina sminksaker ar insmorda i Cliniques superfit makeup i farg no 7 Honey. Tack for det, liksom.

En till fin klanning!

Denna underbara rosa skapelse kommer fran Monsoon. Jag tycker den ar jattefin och verkligen on-trend. Det ar en san dar klanning som man kommer titta tillbaka pa bilder om sisadar 10 ar och undra vad man hade pa sig, eller vad tror ni? :) Men riktigt snygg ju!

Klanning

Sot liten blomsterklanning fran Laura Ashley.

Keine mobil

Sa ar jag i landet dar manniskorna ar otrevliga och spraket obegripligt. Jag har alltsa landat i Tyskland. Och jag har lyckats lasa min mobil, sa jag kommer antagligen vara mobillos tills jag kommer tillbaks till Svedal igen... Klassiskt. Bara sa ni vet!

fredag, oktober 24, 2008

Eagle eye

Engelsmannen har varit på utflykt till Österrike och till Hitlers Eagle's Nest. Han skickar den här bilden som han har tagit och får till och med mig att bli sugen på att åka dit. Och jag är inte direkt sådär jättefanatisk över allt som har med WW2 att göra. Men vackert är det, det måte man ju säga! Själv har jag varit hos tandläkaren idag. Tänka sig att våra världar kan vara så olika... Jag gillar förresten det nya tandvårdsbidraget, jag tycker verkligen inte att något så basic som tandvård ska vara dyrt och oöverkomligt!Och så tittar jag på gamla bilder och förundras över hur bruna jag och Engelsmannen var sommaren 2006. Två pepparkakor ju! (Iallafall med våra mått mätt...) Och sen undrar jag såklart vad jag egentligen försökte säga till fotografen när fotot togs...
Hittar också en gammal bild på en skrattande Tiger under en shoppingtur till IKEA. Också väääldigt länge sen! Kul hade vi uppenbarligen! Hittade också en bild på mig från syrrans bröllop, iklädd min favvokappa från Noa Noa. Som jag älskar den kappan. Den är som en liten pralin. Jag har inte använt den särskilt många gånger men varje gång jag tittar i garderoben och ser kappan så blir jag glad, så fin är den!
Sådärja, bara några random foton och random funderingar. Nu ska jag packa. Auf wiedersehen!