fredag, augusti 29, 2008

Favorit i repris


Sofia i blåklintshav. En bild som doftar sommar!

Lika som bär




Ser ni vad lika lilla Matilda är sin pappa Heath Ledger? Ruskigt lik! Hår, näsa, mun... allt!




Olika perspektiv

Vi håller på att planera möbelinköp till lägenheten i Tyskland. Och jag inser att "vardagsrummet" (wohn/esszimmer) i den lägenheten är lika stort som hela min lägenhet i Linköping. Det är lite svårt att fatta faktiskt. Hur möblerar man en hel stor lägenhet när jag så väl får plats i mina lilla lya? Ah, sköna, underbara lyxproblem... =)

torsdag, augusti 28, 2008

Inspiration

För att lugna ner mig börjar jag att leta inspiration för bröllopet. Blommor, klänningar, tyger, dekorationer... Det är mycket som man måste tänka på, men jag blir alldeles lugn av allt vackert, så för mig är det bara kul! Jag gillar den lite vilda buketten ovan och den härligt blå blomman, och så gillar jag Jaime Kings bröllopsbild, så mysig!

And again...

Och nu håller försäkringsbolaget på att trilskas angående min ring. Men nu tar vi i med hårdhandskarna. Akta er.

Det verkar vara ett vanligt problem bland försäljare här i Sverige, det här med att ta ansvar. "Det är inte vårt problem" har jag hört alltför mycket den senaste tiden. Köper jag något från er, oavsett om det är en vara eller en försäkring, så är det banne mig ert problem om jag inte är nöjd!

Rusta sucks

Det är något med mig och buitksbiträden. Antingen har jag en enorm otur eller så är det helt enkelt så att jag ställer högre krav än vad butiksbiträdena är vana vid? Ich weiss nicht. Eller så är det som en kompis säger, butiksbiträdena i Linköping är helt enkelt lite dummare och mindre hjälpsamma än de i Stockholm, eller någon annan stad i Sverige, är och att det helt enkelt bara är att vänja sig vid det.

Igår var jag på Rusta för att köpa cykel. Det tog en blåst brutta en bra stund att komma på om jag verkligen kunde montera ihop cykeln inne på Rusta (eftersom den inte fick plats i bilen), hitta en cykelkorg att montera på cykeln (dom e sluut nu, kan du komma nån anna dag o hämta den? Öh, nej!?), en andra blåst brutta tog god tid på sig att leta reda på en cykelpump att pumpa upp däcken med och kom sedan tillbaka med en likadan cykelpump som vi redan försökt med och inte fick att fungera. Den tredja blåsta bruttan tog priset. Jag förklarade att om jag inte kunde blåsa luft i däcken så kunde jag inte köpa cykeln eftersom det inte går så bra att cykla eller gå med en cykel som inte har luft i däcken, plus att cykeln förstörs då, så hade de möjligen en annan cykelpump? Den blåsta bruttan sa; men det är inte vårt problem...! Har man den inställningen så kanske man har hamnat på fel jobb!!! Vi trodde nästan att det var dolda kameran någonstans...

Till slut lyckades vi iallafall ragga upp en snäll man som lyckades hitta en cykelpump och sedan även hjälpte oss att pumpa däcken. Det ironiska är dock att han inte ens jobbade på Rusta, utan endast var där för att handla en vattenkokare. Jag tror inte den blåsta personalen på Rusta skulle förstå ironin i att kunderna är de trevligaste människorna på Rusta.

onsdag, augusti 27, 2008

Stewing

Igår gick till Press Stop för att se om de hade nya numret av Martha Stewart Weddings som kommer fyra gånger om året. Det hade dom inte så jag gick och frågade när den skulle komma och butiksbiträdet skulle kolla upp det. "Martha Stewings Wedding...hmm, nu ska vi se, Martha Stewings Wedding..." och hon fortsatte säga Martha Stewings även efter att hon hittat den i listan och sett att det stod Martha Stewart! Okej, det låter kanske inte så roligt nu när jag skriver det, men igår var det hysteriskt roligt och jag kunde knappt hålla mig för skratt! =)

Lyckopiler

Igår var jag äntligen och såg Mamma Mia! Och vilket litet lyckopiller den är! Jag tror alla som gick därifrån hade ett leende på läpparna (om de inte hade det måste de ha varit väldigt miserabla!). Många välbekanta sånger såklart och många fina sånginsatser... och några inte så fina. Colin Firth och Stellan Skarsgård ska nog hålla sig undan från att sjunga från och med nu, det är nog bäst för alla! =)

Min favorit är Does your Mother know men även Dancing Queen var ju riktigt härlig och medryckande! Det var lite sjunga med-varning, men jag lyckades hålla mig! =) Självklart fick jag en hel del bröllopstips eftersom det är ett bröllop i filmen, min kompis tyckte att jag skulle komma till kyrkan ridandes på en åsna, och jag lovade att göra det om hon och en annan kompis klädde på sig silverskimrande ABBA-kostymer med platåskor och framförde en ABBA-låt på bröllopet! =) We'll see... Annars gillade jag tärnornas outfits och hårprydnader... Vad säger ni tärnor?

tisdag, augusti 26, 2008

Kashmir och bambu

Det är ju inte direkt någonn hemlighet att jag gillar My Pashmina! De sjalar jag har därifrån är superfina och håller jättebra, de sjalar som är några år är lika fina som de nyare, så de åldras grymt bra. Nu har My Pashmina ett nytt material på deras hemsida. Kollektionen kallas Banavata och produkterna är en blandning mellan 80% bambu och 20% kashmirmix. Tydligen så kräver bambu inga gifter när de växer och produkterna färgas med naturliga färgämnen. Jag har aldrig känt på bambu, förutom växten, så jag har ingen aning om hur de känns, men tydligen så är det lika mjukt som kashmir men lent som silke. Hmm... Förresten, när ni kollar in hos My Pashmina, glöm inte att titta i deras fyndhörna då! Där kan man hitta fynd!

Kol


Jag kommer inte ihåg var jag hittade den här bilden, men jag tycker att tapeten är riktigt snygg och rolig. Inte ofta tapeter är det! Det ser ut som någon har skissat med kol direkt på väggen och då behöver man ju ingen konst på väggen!

Vitt


I säsongspremiären av Gossip Girl så körs det på vitt, eftersom de har ett white party ute i the Hamptons. Jag gillar Serenas grekiska gudinna-stil med draperade klänning, band snurrade i håret och ett snyggt, brett armband. Även tillbaks i New York kör Serena på vitt, och till och med vita strumpbyxor. Är det månne en ny trend som startats? Chuck är konsekvent iallafall och fortsätter med sina färgglada kavajer!

måndag, augusti 25, 2008

Ljumma sommarkvällar

Det gäller som sagt att ta tillvara på de ljumma sommarkvällarna som bara blir mörkare och mörkare med rasande fart. I torsdags drack jag ett glas vin på en uteservering med en kompis, och vi satt ute till halv elva och frös inte ens. Och igår var jag på fotboll (ÖSK kickade Elfsborgs a**!) och kunde sitta i tunika och jeans hela matchen. Det kan man nästan kalla brittsommar va? Fast idag blev det jobb hela kvällen, och från en upplyst lokal ser det ännu mörkare ut utomhus...

Oj då

Det känns inte sådär väldans förtroendeingivande att jag var tvungen att informera guldsmeden att ringen hon har hållit på och jobbat med faktiskt är platina och inte vitt guld. Detta efter att hon sa att hon skulle sätt på en ny fattning av vitt guld på ringen. "Du menar platina, va?" sa jag. Men det hade hon inte fattat. Så nu är hon inte säker på att hon klarar av att göra det. Nej, jag undrar också.

Again and again

Jag har skrivit förut och förut och även innan dess om min förlovningsring som gått sönder och som Guldfynd nu försöker laga. Deras senaste trick är att de hävdar att den ursprungliga diamanten endast var 0.29 carat... Detta trots att jag har papper på att den är 0.31 carat. Så nu har jag pratat med guldsmeden som säger att hon kan sätta i en 0.31 carat men att hon då måste förstärka klorna eller göra om fyrklofattningen till sex klor istället, eftersom hon tycker att en så pass stor diamant kräver sex klor. Och jag vill bara be dom dra åt helvete och aldrig prata med dom igen och ha min förlovningsring på fingret igen.

Ljusblått

Kronprinsessan var snygg i ljusblått häromdagen, men jag gillar de supersygga örhängena mest! Riktigt snygga, och de skulle passa perfekt till bröllopet! :) Inte för att jag har en klänning eller nåt att ha till, men jag tänkte att det väl är bäst att börja med det viktigaste: accessoarerna! =)

Hatt


Jisses! Orlando Blooms flickvän Mirande Kerr är ruskigt snygg i den där konstiga hatten. Inte alla som skulle klara av den!

Äktenskapsförord

Jag och Engelsmannen pratar äktenskapsförord. I vårt blivande äktenskap kommer jag in med studieskulder och han med en bostadsrätt värt en del pengar. Jag menar, jag har inga problem att dela lika på mina studieskulder, men jag var inte riktigt säker på om Engelsmannen kände likadant. Som tur var hade vi samma syn på äktenskapsförord. Jag tycker det är kantigt, opersonligt och på något sätt olycksbådande. Man försöker ju faktiskt sätta garantier på hur saker och ting ska vara om saker och ting går fel och inte blir som man tänkt sig. Visst kan man jämföra äktenskapsförord som en sorts försäkring, men det känns fel för mig, eftersom man då på något sätt försäkrar sina känslor. Det känns som om att man försäkrar sig mot att även om man inte får sitt happy ending så ska man iallafall ha de saker man hade från början! Men det är ju min uppfattning det....

Att gifta sig är ju ändå att ingå ett avtal, man skriver ju faktisk under ett papper, och liksom i andra avtalsförhållanden så kan ju de båda parterna ha olika uppfattning i vissa frågor. Man måste ju diskutera sånt här, men jösses vad vuxen jag känner mig! =)

Under vissa omständigheter kan jag dock förstå äktenskapsförord. Om man till exempelvis har ett hus som gått i arv så kanske man inte vill att det ska ingå i bodelningen vid en eventuell skilsmässa, då är det ju bra att ha ett äktenskapsförord. Sånt kan (bör) man dock undvika genom att man i testamentet skriver att huset (eller vad det nu är) ska vara testamentstagarens enskilda egendom. På så sätt kan det inte ingå i en bodelning. Så, lite juridiktips såhär på måndagsmorgonen bjuder jag så gärna på! ;)

söndag, augusti 24, 2008

Rosa cykel

Jag letar cykel. Begagnad eller ny är frågan. En kompis har en teori om att nya cyklar blir stulna mindre, eftersom de flesta som stjäl cyklar gör det på fyllan och då är mer benägen på att ta en äldre cykel. Jag är benägen att hålla med henne, men vill samtidigt inte riktigt prova hennes tes. Om det nu visar sig att hon har fel och någon stjäl min nya cykel, så kommer jag bli riktigt förbannad, för då skulle jag lika gärna kunnat ha köpt en skrotcykel att ha i tre veckor tills den blir stulen igen. Det är typ så lång tid det brukar ta för cyklarna att bli stulna.

Hursomhelst, drömmen är den rosa cykel från Kronan. Om nån skulle ge sig på att sno den så skulle jag iallafall känna igen den när den kommer cyklandes!

torsdag, augusti 21, 2008

Firestone

Börjar ni bli trött på bröllopssnack på bloggen än? Ingen fara, I'm just getting started! =) Var det fler än jag som kollade på The Bachelor när det gick? I tredje säsongen var det Andrew Firestone som skulle leta dejt och han föll för den otroligt jobbiga Jen Schefft och de förlovade sig för att sen göra slut och sen fick Jen ett eget The Bachelorette och hon nobbade båda killarna som var kvar på slutet. Typ så. Kinkig tjej kanske?

Iallafall lyckades Andrew hitta en normal tjej som han nu har gift sig med! Jag gillar den romantiska utomhuskänslan på deras bröllop, fast jag fattar inte grejen med såna dära stora blomsterarrangemang på borden. Det sitter högt upp i luften så man ser det ju inte, så vad är poängen med att stirra på en genomskinlig vas? Jag fattar inte. Då är det väl bättre att ha ett mindre arrangemang lågt på bordet, så att man faktiskt kan se blommorna? Det tycker jag iallafall.

Leela James - Don't Speak

Jag sitter och läser skadeståndsrätt (fascinerande!) samtidigt som jag letar fram bra musik att ha på bröllopsfesten. Och sen hittar jag annan bra musik också! Som Leela James cover på No Doubts Don't Speak. I like.

Politisk kunglighet

Jag läste i Aftonbladet att prinsens flickvän Emma Pernald ska göra en EU-kampanj åt moderaterna. Så länge Emma Pernald inte nyttjar det kungliga appanaget så tycker jag hon får göra vad hon vill, men så fort hon börjar (eller om hon redan får) ta del av våra skattepengar så ska hon banne mig inte hålla på med något politiskt. Så tycker jag iallafall. Baske mig.

Mossigt


På en restaurang i Tyskland såg jag den här fina dekorationen. Det är hjärtan gjorda av mossa upphängda på tråd från en pinne. Jag tycker det var riktigt sött och det är något jag skulle kunna tänka mig att göra!

Dressed in Black


Snygg i svart är Reese Witherspoon. Jag gillar oversize tröjan tillsammans med den vippiga kjolen. Och såklart den snygga väskan.

Hårigt.

Jag märkte att den enda killen i 400m-finalen som inte hade rakade ben var engelsmannen Rooney. Hotpants och håriga ben, so not sexy.

onsdag, augusti 20, 2008

Madrid

Usch, jag ryser när jag hör och läser om flygkraschen i Madrid. Eftersom Engelsmannen är flygplansingenjör så vet jag alldeles för mycket om vad som händer med flygplanet då man flyger och hur det kan gå fel. Han har berättat att det är stört risk för att något ska hända vid start och ladning, under tiden när man är uppe i luften kan inte så mycket gå fel, men just vid start och landning händer så mycket med flygplanet och så mycket kan gå fel. Och, det här borde man kanske inte säga, men det är då piloten flyger planet (i luften går den på autopilot) och då finns det större risk för olyckor. Därför sitter jag alltid på helspänn just då.

Det är nog min största mardröm, att jag eller någon nära mig ska störta i ett flygplan. Jag vet att det är mycket större risk att jag krockar med bilen, eller att ett piano ramlar på mitt huvud, men det är just det onaturliga i att flyga och att man inte har det minsta lilla yttepytt att säga till om när man sitter på ett plan. Om jag tycker att piloten flyger dåligt så kan jag inte bara stiga av utan jag måste bara sitta kvar. Och de flesta olyckor orsakas tyvärr av piloten. Kommer ni ihåg den hemska flygplansolyckan i Grekland då flygplanet kraschade in i ett berg? Där var det piloterna som missuppfattade ett alarm och inte satte på sig sina syrgasmasker och därmed blev medvetslösa och inte kunde styra planet och därmed kraschade det. Sånt kan man inte göra något åt när man sitter på flygplanet, syrgasmaskerna kommer ner och man tar på dom och sen tar syrgasen slut. Då är man ganska körd.

Så ikväll sänder jag en tanke till alla de drabbade i Madrid, må ni vila i frid, och en tanke till alla anhöriga.

Jul mitt i sommaren

I Blackpool har dom inte bara himmelsk choklad, utan det finns en affär där det är jul året om, and I love it! Stora tomtar, små tomtar. Tomtar som sjunger och tomtar som dansar. Rött glitter, guldglitter. Allt du kan tänka dig! =)

Will

Komikern Will Ferrell är ju gift med en svenska, så han kan lite svenska och lite grann om svenska egenheter. Här pratar han i Aftonbladet och visar då prov på sin svenska, och det påminner så himla mycket om min Engelsman! =) "Ja prowtar bar lit svensk-a." Sjukt roligt. Ni kan ju spola förbi när den pinsamma reportern frågar konstiga frågor och bara koncentrera er på Will!

Everly Brothers - All I Have to do Is Dream

Jag älskar den här sången! Den gör mig glad! =)
When I feel blue in the night
And I need you to hold me tight
Whenever I want you, all I have to do is
Dream

Visst ni förresten att REM har gjort en cover på den här? Coolt!

Yummy!

tisdag, augusti 19, 2008

xoxo

Om man nu inte vill titta på White Trash mammor som söker "kärlek" på tv, så kan man snart gotta sig åt Gossip Girl istället! 1 september är dom tillbaks i USA... Och ser ni vilken snygg väska Serena går runt och bär på! Me likey. Perfekt om den hade ett längre axelband så man kan bära den tvärs över kroppen också, kan bli tungt att gå runt och bära på en sån stor väska i handen hela tiden. Om man nu inte har något i den förstås... Tänkte inte på det! =)

White Trash Mom söker någon som kan betala räkningarna

Ok, nu börjar snart en ny säsong av det där programmet där singelmammor ska försöka hitta killar. Med sina barn. Jag har skrivit förut att jag tycker det är äckligt, och det tycker jag fortfarande. På reklamen som nyss visades på tv så sitter en av singelmammorna vid ett köksbord med sitt barn. "Jag vill ha en snygg man", säger mamman, "ja, snygg". Den lilla flickan sitter bredvid och tittar upp på sin mamma; "jag tycker han ska vara snäll också", säger hon. "Ja, det förstås, snygg och snäll" säger mamman.

Alltså, ärligt talat. Det är äckligt.

Kvalite

Ibland är livet härligt. Det är dom små sakerna liksom. En sensommarkväll med te, en skål med överblommande rosor som fick fira skolstarten (no worries, jag åt inte dom=) och en bra bok. Ibland är det allt som behövs.

Färdig!


Nu har äntligen min canvastavla kommit! Jag säger äntligen, för my oh my vad de tog tid på sig... Antar att det tar tid att trycka bild på en canvas. Stor är den iallafall. Och fin, såklart!

måndag, augusti 18, 2008

Äntligen

Det är skönt att det här dygnet är över. Flygtur, bussresa, skola och jobb kan vara ganska så utmattande. Säng nu.

Supersoft Smoothie

En sak jag saknar från England är ett schampoo och balsam som jag använder där men inte hittar här! Det är Schwarzkopfs Supersoft Smoothie balsam och schampoo. Det finns för alla sorters hår, färgat, torrt mm. (En till som verkar gilla dom är Emma Bunton) Jag har använt Yoghurt & Red Berry för färgat hår och det var jättebra! Men, det verkar inte gå att få tag på i Sverige. Jag funderade på att importera från England, men eftersom Ryanfuckingair vill ha £12 för varje kilo över 15 så var det inte riktigt aktuellt... Så om nån åker dit vet ni vad jag vill ha i present... =)

Snygga outfits

Chad Michael Murrays fästmö Kenzie är riktigt snygg i kort vit klänning, mega clutch, solbränna och snygg frisyr. Inte undra på att Chad ser nöjd ut!
Taylor Momesn spelar Jenny i Gossip Girl och här gillar jag det stora, snygga halsbandet. Liksom jag gillar Kim Ravens snygga kombo med orange blaffigt halsband och rosa tröja. Och kolla in dom skorna, woha!Katherine Heigl är snygg i megabränna och megaklyfta.Leighton Meester, Blair i Gossip Girl (som kommer tillbaka 1 september!), är snygg i ton i ton sjal, tröja och byxor.

söndag, augusti 17, 2008

Blackpool

A vintage tram in the middle of the street
A worn-down pier leading out to seaA windswept beachReal love in the sandA lonely girl on the beachThe ebb and flow of the tide on Blackpool beach

lördag, augusti 16, 2008

Super Lamb Banana

En av skonheterna i Liverpool ar Super Lamb Banana. Jajamansan, ett bananlamm (engelsmannen ar bara lite konstiga). Originalet ar knallgult, men i ar i och med att Liverpool ar en av tva kulturhuvudstader i Europa, sa har det uppkommit nagra fler Super Lamb Bananas runt om i Liverpool. Det har ar min favorit, en Super Lamb Banana dekorerad med bilder, och den finns vid Albert Dock. Alldeles over vagen vid Albert Dock finns Liverpools nya superduper shoppingcenter, Liverpool One och dar kan man shoppa tills man droppar av. Anda sedan jag borjade komma till Liverpool med jamna mellanrum sa har det varit som en byggarbetsplats i hela Liverpool, men nu borjar det bli battre. Nu ar det sa pass bra att jag till och med kan rekomendera folk att aka hit! Sa har ni lite tid och pengar over sa ta en liten tripp till Liverpool, har finns mycket att se!

OS

Det ar skillnad pa att se pa OS i England och i Sverige. Storbritannien har 3 guld och 1 brons... bara idag. Och vi i Sverige har 2 silver (efter att den galna brottaren kastade bort sitt brons) and that's it. Idag skulle vi ha haft ett sakert guld med Carolina Kluft ocksa, men jag antar att hon tycker det ar roligt med trehopperiet.

Och nu kan det bli tva medaljer till for Storbritanninen...

50 ar

Grattis Madonna!

Skillnad pa bild och bild

De har tjejerna klagar i Expressen pa att de har blivit smygfotograferade pa en strand i Stockholm. Och pa bilderna i Expressen poserar de i bikinis... Manniskors egendomligheter upphor aldrig att forvana.

fredag, augusti 15, 2008

Mera Musik

Dagen gar i musikens tecken. Har ar det Kelly Clarkson som sjunger Sober live. Jag alskar den laten.

Colours

Aha, Sofi Fahrman pa Sofis Mode tycker ocksa att det ska vara farg pa ytterplaggen i host! Jag haller med!

Smycken: To be or not to be

Jag gillar Camerons accessoarer. Hon har fattat vad det ar som galler. Man ska ha kul med accessoarer. Klader och skor kan antingen passa eller inte passa men accessoarer ar alltid roliga. Nar jag saljer smycken pa marknader och liknande sa tycker jag alltid det ar sa kul att se olika manniskor prova mina smycken, for de ser olika ut pa alla. Daremot blir jag trott pa manniskor som tror att de bara passar i en viss farg eller form. "Jag anvander bara svarta smycken", eller "jag passar bara i guldtoner", ar meningar jag hor alltfor ofta! Visst, man kanske passar battre i guld eller silver, men det betyder ju daremot inte att man inte passar i nagot annat! Accessoarer ska inte tas allvarligt!

Varst ar iallafall nar det exempelvis ar tva vanninor, eller mor och dotter, och den ena fragar den andra om de passar i smycket i fraga, och den andra da sager; "nej, det dar ar inte riktigt din farg, det ser for kallt ut", eller nat liknande. Jag far alltid lust att skrika; "ta det inte sa allvarligt, det ar inte hjarnkirurgi eller nat annat allvarligt, det ar bara ett smycke!". Personen som provade smycket tog ju upp det for att hon tyckte det var vackert/snyggt/coolt, och det ar val det enda som betyder nagot? Personligen tycker jag inte eett smycke nagonsin kan vara fult pa nagon som gillar smycket. Sadetsa.

Har ar nagra halsband jag har haft de senaste dagarna. Just nu ar jag inne pa stora halsband, annars ar jag mest en orhanges-och ringtjej. Halsbandet med citriner och det blagrona blaffiga halsbandet har jag gjort sjalv, medan jag har shoppat de andra tva hos Primark har i England. Lovhalsbandet ar en favorit for tillfallet, och det ar precis som det ska vara med accessoarer, nagot litet extra. Det foljer filosofin jag har med mina smycken; ta det inte sa allvarligt, ha kul och prova nagot nytt! Kika in hos Miss Smultron for lite inspiration!

Goodbye Summer

Alskar den har laten just nu. Summer med India Arie.
Goodbye summer hate to see you go, I wasn't ready for autumn wind to blow

torsdag, augusti 14, 2008

Skjuten

Men alltsa, hur korkad far man bli? Har star en reporter, som rapporterar fran KRIGET i Georgien och blir skjuten mitt i direktsandning. Och tjejen har ingen skyddsvast. Jag vet inte riktigt vad det ar hon har missat i sin utbildning? I krig skjuter manniskor pa varandra, aven pa oskydliga manniskor och aven pa manniskor som tidigare var vanner. Att sta och rapportera fran en krigszon utan skyddsvast maste vara det nast dummaste man kan gora. Det dummaste maste val vara att overhuvudtaget befinna sig i en krigszon om man absolut inte behover? Mest korkade ar forstas de man som startar kriget, men det behover jag val inte ens saga? Och visst ar det lite konstigt att hon fortsatter att rapportera efter att hon har blivit skjuten? Jag antar att hon inte missade lektionen i hur man mjolkar en olycka riktigt ordentligt.

Brollop pa stranden

Sangerskan Jewel smog ivag och gifte sig med sin pojkvan pa en strand nagonstans dar det ar varmt. Hur romantiskt ar inte detta?

Autumn colours

Jag gillar den har kappan fran Ellos, fargen ar hostig och alldeles underbar och formen ar harligt damig. Hos La Redoute hittade jag den snygga vaskan i mossgront och ett par stovlar som till och med mina stora fotter borde fa plats it! =)

Inte minimalistiskt

Jag har aldrig varit sarskilt minimalistisk av mig. Och jag gillar blommor. Och jag planerar ett brollop. Det kan vara en valdigt vadlig kombination. Hur valjer man egentligen vilka blommor som ska inga i ens brudbukett? Det finns ju en massa vackra blommor i sa manga vackra farger! Jag kanner pa mig att det kommer att bli en stor bukett... Eller ska jag kanske ga hela vagen ut, som bruden nedan, och gora blommorna en del av brudklanningen? Why not! =)

Pa jakt i Tyskland


Okej, ett av husen vi tittade pa i Tyskland hade det har huset som granne. Ett hus med ett litet torn. Ni som kanner mig vet hur mycket jag gillar hus, sarskilt hus som ar lite speciella och sarskilt hus som har tinnar och torn. Jag skulle kunnat flytta in dit direkt. Men nu var det inte det huset vi tittade pa, utan...

...huset med det har koket....

och det har vardasrummet/matsal. Det ar inte min stil i vanliga fall, men i Tyskland funkar det, trots allt tra, och jag kan se mig sjalv i forklade bakande pretzels och lagandes schweinsteaks dar. Men det lag en bit utanfor city, typ i en san forort som min aupair-familj bodde i Paris och det ar ju kanske inte riktigt ratt for oss. Hade vi haft barn sa hade jag inte tvekat en sekund! Uteplats, vintertradgard, oppen planlosning, spa-avdelning och mycket mer later inte fel for mig!Sa i Munchen tittade vi istallet pa den har lagenheten... som inte riktigt var fardigbygd an, men vi fick ga in anda och det kravdes en del fantasi for att se vad det skulle kunna bli av det hela...
... kanske nagot liknande det har? Jag gillar hur alla har kordinerat fargerna pa sina blommor sa att det blir en fin enhet! Det blev inte nagon av de lagenheterna, utan antagligen blir det en tredje lagenhet, hogst upp med tva terasser och 100 kvadratmeter att dansa pa. Nagot litet sadar. :)Engelsmannen forsoker leta reda pa vart vi ar pa en karta. Annars anvande vi mest en GPS som vi fick lana, det ar en riktig smart uppfinning!Pa hotellrummet hade vi en liten ros i badrummet, sant gillas mycket!
Munchen var annars valdigt varmt och valdigt kvalmigt pa dagarna, for att sen overga till lite aska och smaregn pa kavllen. Har ar
Marienplatz i mandags kvall, da paraplyet fick aka upp med jamna mellanrum.