onsdag, juli 30, 2008

Systraskap

Var det någon mer än jag som gillade Sisterhood of the Traveling Pants? Jag tyckte både boken och filmen var riktigt söta faktiskt! Och nu kommer visst uppföljaren; Sisterhood of the Traveling Pants 2 (mycket fantasifullt namn) och den vill jag se! Kanske inte bio, den är nog inte riktigt värd det, men dvd definitivt. Hon i Gilmore Girls är med, liksom hon från Ugly Betty och hon från Gossip Girl och sen en till tjej som jag inte riktigt vet vem hon är.

tisdag, juli 29, 2008

Carines hatt


Franska Vogues chefredaktör Carine Roitfield är alltid snyggt klädd, inte så kontsigt kanske! När Tom Ford designade för Gucci så var Carine hans musa, och det är inte heller så konstigt att förstå! Även fast Tom Ford inte längre designar för Gucci så klär sig Carine lika snyggt ändå, här är det The Sartorialist som har fångat henne på bild, och det jag gillar mest är hatten! Hatt är definitivt underskattat på sommaren, fler borde bära hatt! Om ni vågar bära hatt så tycker jag att ni ska kolla in hattmakerskans Berits hemsida Stock & Sten där det finns en hel massa söta hattar. Min favorit är den kolafärgade hatten!

Katherine Heigl on Oprah

Jag måste ju bara posta det här. Katherine Heigl snackar om sin stora kärlek Josh, och hur hon, när de förlovade sig, insåg att de aldrig varit tillsammans mer än två veckor i sträck, någonsin. We'll just see how it goes, är hennes reaktion på det! Underbart tycker jag! Kanske för att hennes situation påminner om typ... min? Fast jag och Engelsmannen har ju iallafall bott drygt ett år tillsammans, alltid något! :)

Boat Babe

...eller så kan man göra som Jessica Simpson, och spendera en dag på en båt ute på vattnet, om nu stranden inte riktigt känns som din stil. Jag skulle nog klara av både strand och båt en dag som denna! Allt förutom jobb skulle vara finfint! =)

Beach babes

Matthew Mcconaughey är vi ju vana att se på stranden i bar överkropp (jag klagar inte), och det är ingenting han ändrar på bara för att han blev pappa 7 juli! Han tar helt enkelt med sonen Levi och flickvännen till stranden, och dom får titta på när han surfar! Antar att det finns värre saker att göra en varm dag... =)

Save The Date

Ja, just nu är det mycket verksamhet i tankeverkstaden. Nästa sommar smäller det! =)

måndag, juli 28, 2008

Hello,

My name is Max. Och jag har små, skrynkliga fötter...

söndag, juli 27, 2008

Kungligt bröllop


Förra helgen var det ytterligare ett kungligt bröllop i England. Någon kunglig kusin gifte sig, i diamanttiara och allt. Jag gillar klänningens mjuka fall och fina skärning, men frisyren är verkligen hemskt gammalmodig! Såna där valkar har bara drottning Silvia på skallen. Och vad schysst att tärnan har fått samma gammalmodiga frisyr, plus en ful klänning. Superschysst.
Snyggast på festen var definitivt donnan längst till höger, med rosett på skorna och en söt liten florhatt på huvudet, oemotståndligt! De övriga tre tjejerna, inklusive Kate Middleton (William var på nån krigsövning så Kate fick gå ensam), var inte heller fy skam! Jag skulle bli nöjd om gästerna såg ut så där på mitt bröllop! =)

The Dark Knight


Vi var och såg The Dark Knight i fredags, och me likey! Gillade ni den förra så kommer ni älska den här lika mycket. Heath Ledger är lysande som Joker, och Christian Bale är fortfarande lika snygg som en flygande fladdermus. Däremot gillar jag inte att Maggie Gyllenhaal tog över Katie Holmes som åklagaren Rachel Dawes. Katie passade mycket bättre, och så fort jag ser Maggie så tänker jag mig bara henne i The Secretary, det är någonting med hennes röst!
Men som sagt, en riktigt bra film!

Mustasch och sommar

Sånt här tycker jag är jätteroligt! =) Vilka människor orkar bry sig liksom? Om några av de som ringde in och klagade på nyhetsankarens mustasch läser min blogg så får ni gärna förklara hur ni tänker och orkar! =)

Jag orkar förresten ingenting idag. Jag och Engelsmannen vaknade i min 28-graderslägenhet i morse och kunde knappt andas, och solen bara gassade på fönstrena. Phew. Sen skjutsade jag honom till flygplatsen och efter det åkte jag till Rusta, Ikea och ICA Maxi, ja, i stort sett varsomhelst där det fanns luftkonditionering. Det är riktigt varmt ute. Och det här bevisar att jag absolut inte kommer vilja bo i en lägenhet när jag blir stor, no way, José.
Men slutet på veckan har varit helt underbar. Vi har varit i sommarstugan och solat och badat och jag har sålt lite smycken på en marknad. Bäst var ändå att ta båten ut till en ö och bada där. Och vattnet är ju så varmt att man kan vara i hur länge som helst. Åtminstone ett badmonster som jag! =)

tisdag, juli 22, 2008

Rosa näckrosor

Visste ni att vi har rosa näckrosor i Stångån i Linköping? Dom gungar så fint mitt i ån och är en riktig fröjd för ögat! Men jag undrar varför näckros heter ros på svenska, medan engelsmännen kallar dom för lilja, water lily? Hmm, något att fundera över!

Dubbelskit

Är det otur eller dålig karma?

Min mobil kommer nu åka in på reparation för tredje gången på två månader, förhoppningsvis får jag nu en ny telefon, om dom nu fattar att den jag har nicht funkar. Borde inte vara så svårt att se kanske? Och jag fick sitta 40 minuter i kö till kundservice... ain't that sweet?

Och jag fick hämta min förlovningsring igår som hade kommit tillbaka efter reparationen. Guldfynd (som mitt försäkringsbolag tvingade mig att lämna in ringen hos) har skickat upp ringen till en guldsmed i Stockholm för att få dit en ny diamant och lovade att ringa när den hade kommit tillbaka, men det gjorde dom såklart inte. Det gjorde dom heller inte efter vi hade haft den värderad, även fast de lovade att ringa när värderingen var klar. Guldfynd kanske inte vet hur en telefon fungerar? (Det där med att lufta lyren och slå på knapparna med siffror på kan ju vara ganska förvirrande.) Och nu ser ringen ut som en slaktare har satt dit diamanten. Det är faktiskt Engelsmannens ord; "it looks like a butcher has done that!". Den är lite sned och det är massa märken från verktyg på klorna som håller fast diamanten. Jag blir så trött på skiten. Som ni ser på bilden nedan (om ni tittar nära!) så är det ett jack på en av klorna, plus att den klon inte riktigt ser ut att hålla fast diamanten.Och grejen är att jag inte brukar vara en jobbig kund! Om jag köper en skjorta och en knapp trillar ut så syr jag fast den, no big deal. Men när det handlar om lite större grejer, som en diamantring och en mobiltelefon, så tycker jag faktiskt att man kan ha lite högre krav! Det är ju inte direkt som att jag kan sy fast diamanten igen om den råkar ramla bort från ringen.

Jag tror nog inte världen är redo för att jag köper en ny cykel ännu. Får vänta med det tror jag.

måndag, juli 21, 2008

Höst?

Okej, blir det ingen mer sommar kan det lika gärna bli höst! Mörkt, murrigt och mysigt är ledorden för mig då. La Redoute har som vanligt sjukt mycket snygga kläder! Men jag väntar tills jag åker till England för att shoppa, då står en kappa och ett par platta, höga stövlar på shoppinglistan.

Mr Beckham

Jag är inget större fan av David Beckham, han är lite för fåfäng för min del, men sen såg jag de här bilderna och ändrade mig lite! Jag gillar de slarvigt knäppta skjortorna och baggy byxorna. Fast vad jag inte gillar är de tatuerade armarna, det ser ju smutsigt ut! Tatueringar är snyggt med måtta, men det där är ju bara apfult. Kavla ner ärmarna, Mr Beckham!

lördag, juli 19, 2008

Uppnosig

Premiär

Det har varit stor galapremiär för Mamma Mia i New York. Jag gillar Amanda Seyfried fiskbensbakade luggfläta, Coco Rochas futuriska ögonmakeup och Rachel McDowalls blommiga klänning. Jag gillar också Meryl Streeps dotters hår (vilken glans!) men mest av allt gillar jag Meryl Streeps örhängen! Är det inte ett par av Efva Attlings Rose Petal Falls? Jojomänsan, det tror jag minsann. Undrade om hon shoppade loss när hon var i Stockholm på sverigepremiären?

Farmors födelsedag

Igår var det stort födelsedagskalas när farmor fyllde 88 år. Det är alltid lika kul att åka dit och träffa farbröder, kusiner och en massa löst folk! Pappas sida av släkten träffar jag inte så jätteofta, plus att det finns en hel del kusiner att hålla reda på, så när vi väl träffas så brukar det bli vid jul eller när farmor fyller år. Farmors födelsedag har blivit inofficiell släktträff! =) I år tror jag att det var rekord med gäster när nästan alla hade tagit sig tid att komma och hälsa på farmor. Det var en hel massa kusinbarn som jag inte sett på många år heller, så det är inte helt lätt att komma ihåg vad alla heter. Gissningarna brukar vara många och ganska så fantasifulla från mitt håll. Jag kan komma på ett namn som jag sedan får för mig är riktiga namnet, och sen håller jag stenhårt på det. I år var den stora nyheten att en kusins flickvän var gravid, och jag, som inte har träffat henne så många gånger, trodde stenhårt på att hon hette Linn. Det var det ju inte, utan namnet var helt olikt, men som tur var så gick jag inte runt och basunerade ut vad hon hette! Möjligt pinsam situation under kontroll! =) Bäst är iallafall att se farmor sitta nöjt med hela sin familj omkring sig!

torsdag, juli 17, 2008

Coleeens bröllop

När Coleen McLoughlin gifte sig med Manchester Uniteds Wayne Rooney så var det stor fest. (För er som missat det så är Coleen och Wayne superstora i England, Coleen lever i stort sett bara på reklamkontrakt!)

De två 22-åringarna gifte sig på italienska rivieran och Coleen bytte klänning tre (3!) gånger under den stora dagen. En ankellång dröm, matchad med glittrande Loubutains, till den civila ceremonin (min favorit!), en prinsessbakelse till kyrkobröllopet och sen en kort klänning översållad med silverglitter för att parta i (missa inte den vita fjärilen i håret, sött!). Jag menar, varför nöja sig med en när man kan ha fler? Fast när jag gifter mig så håller jag mig nog ändå till endast en klänning, man har ju den på sig så kort tid iallafall, jag vill njuta så mycket jag kan! =)Men kanske är valet av tre brudklänningar inte så konstigt? Coleen har ju ganska så schizofren smak annars, så hon kanske helt enkelt inte kunde bestämma sig för vad hon ville ha! Men även fast Coleen är ganska så schizo i sin smak, så har hon ju iallafall pengar att köpa snygga kläder för! Den senapsfärgade toppen och klarblå klänning har båda asymmetriska ringningar och stora volanger, det krävs mod (missa inte Coleens superduperstora vigselring som hon matchar den senapsfärgade toppen med!). Jag gillar det bäst när Coleen klär sig som en riktig dam, med scarf/halsduk och snygg väska!

onsdag, juli 16, 2008

Jag hatar SJ. Jag hatar SJ. Jag hatar SJ.

Om tåg- och bussbolagen försöker övertyga oss om att man ska åka bil, så lyckas de.

Det första jag ska köpa när jag börjar jobba är en stor miljöförstörande bil, så jag kommer dit jag vill, när jag vill. Och inte behöver åka på sightseingtur till 5 andra län under min resa. Thank you very much.

Red Dress part II


Inte visste jag exakt hur trendig den röda klänningen, som jag visade i inlägget nedan, är! Reese Witherspoon blev fotograferad för Vogue häromdagen, i en röd klänning med assymmetrisk blomstergirlang, nästintill identisk med den från Ben De Lisi. Snyggt är det!

Red Dress



Ni vet den här underbara klänningen som Kate Winslet bar till Oscarsgalan för några år sedan? Det är en av mina absoluta favoriter! Nu har Debenhams en liknande klänning, av samma designer, på deras rea. Så snygg för en som ska på nåt stort galej!

Monsoon

Underbara Monsoon har startat sin rea där det finns en massa fina saker, som den här till exempel! Blir nog en tur till England snart... =)

Öland

Hur kul är inte det här; amerikanska People har en bild när Leona Lewis uppträder för kronprinsessan Victoria, och de har till och med lyckats stava Öland rätt! =)

Filmtajm!

Tänkte skriva om lite filmer jag har sett nyligen. Nu ser det ut som om jag är värsta nörden som bara kollar en massa film, men what can I say, jag gillar film! =)

Dan in Real Life - Med min nya favorit Steve Carrell. Kille träffar tjej och kemi uppstår men tjejen visar sig vara ihop med killens bror. Drama, drama. På svenska heter den förutsägbart Min Brors Flickvän. Klart sevärd.

Juno - Jag är väl typ den sista som har sett den här filmen! Jag fick höra att den var bra, men sen sa en kompis att hon tyckte den var dålig, så då blev jag lite avtänd! Men den är riktigt bra, charmig, kärleksfull och inte helt förutsägbar.

What Happens in Vegas - Cameron Diaz och Ashton Kutcher har onekligen kemi, man hejar verkligen på dom. Jag gillar romantiska komedier, så den här var helt klart sevärd för mig!

The Other Boleyn Girl - Scarlett Johansson går runt och putar med läpparna och ser vän ut filmen igenom och det stör mig verkligen. Natalie Portman som blivande halshuggen drottning och Eric Bana som kärlekstokig kung är filmens behållning.

No Reservations - Catherine Zeta Jones som nitisk kock som täffar frisläppt kock. Söt, gullig och väldigt förutsägbar.

License to Wed - Robbie Williams som präst och Mandy Moore som blivande brud. Konstig, särskilt när paret frå prova på docktvillingar för att se hur det är att ha barn. Men Mandy är en favorit hos mig, så den är väl ändå ganska okej. Söt iallafall.

Made of Honor - Jag blev så besviken. Hallå, det är liksom Patrick Dempsey! Men tråkig, konstig och förutsägbar och bara... ja, konstig!

27 Dresses - Min favorit bland dessa filmer! Katherine Heigl är underbar som bröllopsälskande tok och James Marsden är ju bara för söt. Me likey!

Redo för hösten

Det börjar bli dags för höst snart. Lika bitterljuvt varje gång, för oavsett hur skönt och vackert det är med sommar så är det ändå ganska skönt när höstvindarna viner och man får bylta på sig med kappa och sjal. Dom här snyggingarna hittade jag hos Josefssons, den stickade tunikan och snörkängorna är mina favoriter!

måndag, juli 14, 2008

Tankegång

Jag kollade litegrann på Victoria-dagen.

Min första tanke: Vad in i hela friden hade Linda Bengtzing på sig? Sure, hon har aldrig haft någon smak, men det där måste vara ett nytt bottennapp. Svart, skotskrutigt och värsta ankarslet. Najs.

Min andra tanke: Vad sjutsingen hade de skönsjungande pojkarna från Idol på sig? Röd och svart skjorta och vit kostym... Möjligen snyggt i Las Vegas, men knappast i svensk TV!

Min tredje tanke: Undrar vad Victoria tänkte under sista sången "All For Love"? All For Love är det väl knappast, snarare allt för pappa kongen!

Gammalt

Mamma sydde den här badkappan till min syster (född -79), och sen har vi alla syskon burit den efter dopp i badbalja eller sjö. Nu är det Sofias tur att klä sig i tyg anno 70-talet, och visst är hon söt!? Vissa saker går aldrig ur modet...

Magnolia på väggen

Jag gillar egentligen inte tapeter. Jag föredrar att måla 9 gånger av 10, och så är jag lite allergisk mot skarvarna som blir av tapeter, jag tycker det är så fult att ha massa streck på väggen! Plus att jag oftast inte gillar alltför mycket mönster på väggarna. Men den här tapeten, ur Linnékollektionen från Boråstapeter, är ju hur fin som helst! Jag kan tänka mig den i ett litet rum, så det blir alldeles mysigt. Tänk er att vakna upp i ett rum fullt av magnolior varje morgon!

lördag, juli 12, 2008

1 dygn

Stolt moster tillsammans med sötaste systersonen Max. Knappt ett dygn gammal. Vilket litet mirakel.

fredag, juli 11, 2008

Nyheter

Jag har blivit moster igen!
Välkommen till världen, lilla Max!

Snygg i regnet


Reese Witherspoon är fortfarande i London, och det är fortfarande dåligt väder och hon har fortfarande den där lilla söta hatten på sig! Jag gillar också regnkappan som inte riktigt ser ut som en regnkappa!

Att bada

Nån frågade mig för ett tag sedan om jag brukade bada när jag är i England. Svaret är nej. Det närmaste jag har kommit bad är att doppa fötterna. Även fast Engelsmannen bor nära havet oh det finns en hel del fina stränder, så känns det inte så lockande att bada. Det kan bero på att det alltid blåser så mycket vid havet, så det blir aldrig riktigt sådär tryckande hett att man bara måste bada! Och så kan det nog bero på ebb och flod, ibland kan man få gå väääldigt långt för att ens kunna doppa fötterna!Och så är ju inte heller vattnet det fräschaste av vatten. Tacka vet jag en dyig insjö! =)Det är ju inte heller så lätt att bada överallt. Halt och väldigt vågigt är det på många ställen!
Så jag tror nog att Englands hav upplevs bäst från land. Så tycker jag iallafall!

Tip-and-dye


Den här blusen från La Redoutes rea tycker jag var väldigt söt! Passar bra både på sommaren, utan något över, liksom på vintern med en svart kofta eller kavaj! Och så tycker jag att de här glasburkarna var riktigt söta, passar bra i badrum. Too bad att mitt badrum är byggt för en dvärg, så finns ingen plats hos mig! =)

onsdag, juli 09, 2008

Gult!

Jag har en marknad som kommer upp snart, så det har varit fullt upp med smyckesproduktionen! Jag hittade några fantastiska pärlor av citrin och smaragd, så jag blev nästan alldeles lyrisk! Full fart med smyckena blev det iallafall. Kika in hos Miss Smultron så ser ni mer där.

Har ni förresten märkt hur snyggt gult är till solbrännan? Nästan oslagbart faktiskt.

Tiffany vs. Tradera

Jag pratade om Tiffanys smycken för ett tag sen, då speciellt deras fina berlocker. Jag har också pratat om min nyblivna besatthet med Tradera (det är ju som världens största varuhus på nätet, supersmart ju!). Nu har jag lyckats slå ihop dom, jag har hittat Tiffanys smycken på Tradera! Men nu är ju frågan, är de verkligen äkta? Jag tycker det är jättekonstigt om en hel massa svenskar gått och köpt smycken från Tiffanys för att sen sälja på Tradera? Men samtidigt känns det inte som om det är något att kopiera? Väskor kan jag förstå, men smycken? Ja, jag har ingen aning! Vad tror ni?

tisdag, juli 08, 2008

Jädrar

Jag har gjort sönder två par skor på bara några dagar nu. Det är något med mig och skor, vi borde inte få vara nära varandra. Från och med nu ska jag inte bära skor, typ. Bara när jag behöver, typ.

Note to self: Bär inte skinnskor när det regnar.

Sommar á la Gossip Girl

Gossip Girl har spelat in nya avsnitt, och dom gör det inte varsomhelst utan de har varit i Hamptons, the IT place för rikingar. Förresten, någon som vill hyra ett hus där med mig? Njae, kanske inte... Men jag skulle verkligen inte ha något emot att ligga på solstolarna där Blair och Serena ligger och skvallrar, eller spela krocket med Chuck (iklädd fluga) eller ta en cykeltur (jag saknar min cykel!). Jag gillar förresten verkligen Blairs blommiga klänning med rosa skärp och matchande väska!

måndag, juli 07, 2008

Söndagsros


Sunday Rose Kidman Urban; det är namnet på Nicole Kidman och Keith Urbans nyfödda dotter. Poetiskt, vackert och väldigt amerikanskt! =)

Notebookad

Det här är ju den sötaste filmen som någonsin gjorts. Har ni inte sett den så tycker jag att ni ska göra det!

Fult!

Vad tycker ni om Jennier Lopez nya mammastil? Vitt, urringat och tight, det måste ju vara perfekt för en nybliven tvillingmamma, eller? Antar att det funkar bra om man har några barnflickor som tar hand om barnen. För det är ju därför man skaffar barn... eller nåt. Men tillbaka till klänningen; fruktansvärd missklädsam och what's up med bältet? Bläääk.

Kärleksfåtölj

Jag har länge gillat BQ of Swedens loveseat. Det är, som ni kanske förstår av namnet, en lite större fåtölj som man får plats två i, passar finfint till cuddles således! Det braiga är också att man kan få dom i 500 olika tyger, mycket att välja på alltså. Min pappa tycker att de är jättefula, men som tur är så gillar Engelsmannen dom lika mycket som jag gör. Det här är definitvit någonting som jag vill ha i mitt framtida hem! =) Som jag har det nu så får det liksom inte plats med ett loveseat, kanske om jag tar bort sängen förresten... Man kan väl sova i en loveseat?

söndag, juli 06, 2008

Turkost och ljusblått

Visst är det något särskilt med turkost och ljusblått? Jag tycker att det är så härliga färger. Som den här bilden till exempel visar (från Country Home). Krispigt, sött och snyggt. Ikea ska visst ha börjat med turkos keramik, och det är kanske något att kolla efter. Men jag gillar kakfatet som jag har ifrån Rusta. Därifrån skulle jag också kunna tänka mig tekanna, bricka, hushållsvågen, ugnsgryta och termos, allt finns i härligt ljusblått! =)

Katherine


Visst blir man alldeles mysig i magen när man ser dessa bilder från Katherine Heigls bröllop, där hon gifte sig med Josh Kelley. Dom ser så kära ut. Visste ni förresten att de träffades när Katherine var med i Joshs video till Only You? (Fast min favorit är hans tolkning av Bod Dylan-låten To Make You Feel My Love). Hur sött är inte det? Jag gillar förresten Katherines huvudbonad, snyggt!

I Renoveringstagen

Jajamänsan, hädanefter får ni kalla mig Marie-Ernst, eller Ernst-Marie, vilket som passar er bäst! Vi håller nämligen på att renovera stugan som mamma övertagit efter mormor. Det är överraskande hur många saker en människa samlar på sig under ett liv, och hur många spikar, muttrar och stift som finns att visa.Mitt jobb de senaste dagarna har varit att ta ner alla spikar, och allt vad det nu kan vara som sitter i väggarna, och my god, det är väldigt många spikar och skruvar. Den där högen är bara början. Men nu är alla borta och nu är det bara att lacka kvistar och sätta igen alla hål för sen är det dags att börja måla! Då kan man äntligen börja se lite resultat. De här före-bilderna är tagna EFTER att vi har tagit ner allting från väggarna och tagit bort de flesta möblerna. Snart ska det vara målat och fint!En hel del skräp ska kastas. Vissa saker var fina men trasiga/dåliga medan vissa helt enkelt var fula! =) Min moster har köpt huset mittemot, så vissa av möblerna som den förra ägaren lämnade kvar har fått en plats i containern. Andra möbler bärs från mormors hus in till det nyinköpta huset. Mycket bärande blir det!Men vissa vackra saker får förstås vara kvar. En del väcker ju väldigt starka minnen från mormor och morfar.Som den beslöjade damen exempelvis. Hon har alltid suttit ovanför soffan hos mormor och morfar, och tittar alltid så snällt och lite mystiskt på oss. Man undrar ju lite vad hon tänker på?

Och när vardagsrummet är klart så blir det här rummet nästa rum till målning. Fast den fejkade träpanelen har ju också en viss charm, om man är lag åt det hållet förstås... =)