lördag, maj 31, 2008

Pappersbröllop

Jag måste ju passa på att gratta min syster och hennes man som firade tvåårig bröllopsdag den 27 maj. Pappersbröllop alltså! Så grattis, grattis, hoppas ni hade en underbar helg!

Syskonskap


De här ringarna visar faktiskt ganska bra skillnaden på mig och min ena syster. Jag går för det söta, som den hjärtformade guldringen med rubiner, medan min syster föredrar lite tuffare, som svarta safirer i glänsande sterling silver. Vi är lika men ändå väldigt olika.

Min andra syster skulle inte vilja ha någon av ringarna. Hon skulle nog helst vilja ha en så minimalistisk ring som möjligt, utan onödigt blingbling. Som sagt, lika, men ändå väldigt olika.

Gnällspik

Nu är jag trött på det här med distansförhållande. Man får allt det negativa med att vara singel; laga mat för en, sitta ensam framför teven, handla mat för en, gå på fest ensam, få ta hand om myrinvasion i lägenheten själv och inte ha någon som kliar en på ryggen.

Men samtidigt får man inte det positiva med att vara singel; inget krograggande (eller raggande någonstans överhuvudtaget), inget ta dagen som den kommer eller gå ut och festa med singelkompisarna. Eller jo, kan jag väl i och för sig göra, men då försvinner min poäng.

Trött på skiten, det är vad jag är.

fredag, maj 30, 2008

20-tal till fest

Okej, riktigt 20-tal är det ju knappast, midjan på klänningen skulle ha varit lägre och skorna inte så höga, men diademet är lite 20-tal iallafall! Helst skulle jag vilja ha det i en ljus mintgrön färg, ljuslila och ljusgrönt är väldigt vackert ihop. Man borde ju kunna göra ett sådant diadem ganska enkelt själv? Sno runt band runt diademet och sen sy fast en tygros på sidan. Kanske något att prova. En klassisk Tiffany-ring kan man inte göra själv, men visst är de söta?

Smyckesförsäljning

Igår var det smyckesförsäljning hemma. Långa rader av smycken, vackra pärlor och en massa fina, handgjorda kort. Tyvärr var det inte så många som kom, men det var hyfsat med folk iallafall! Antar att smycken inte riktigt kunde konkurrera med det vackra sommarvädret! =)
Örhängen fanns det massa och en hel del färgglada halsband. Färgade sötvattenspärlor är verkligen underbart vackra mot en solbränd hy, eftersom glansen och lystern framhäver brännan oavsett vilken färg det är på pärlorna. Ett tips till sommaren!
Självklart fanns det också halsband i mer neutrala färger, som passar lika bra på sommaren som på vintern, lika fina de!
En godis mellan smyckesprovningarna, kanske?
Eller varför inte ett läckert armband? Mycker färre kalorier än bakelser! =)
Och varför inte passa på att köpa handgjora kort till alla som tar studenten, fyller år, gifter sig, får barn... eller bara till en blomma som tack för middagen! Titta in hos Miss Smultron vettja!

torsdag, maj 29, 2008

Den som väntar på något gott...

Den här väskan ligger och väntar på mig i England. Jag beställde den av födelsedagspengar och tänkte att jag skulle spara lite pengar genom att få den skickad till Engelsmannen istället för till Sverige. Vad jag inte tänkte på var väntan... Det är två veckor och en dag innan Engelsmannen kommer till Sverige, så jag måste alltså vänta två veckor och en dag till på min underbara väska. Suck. Engelsmannen har modellat väskan framför web cam, och den är precis så ljuvlig som den ser ut att vara. Världens mjukaste läder, typ. Snart är den min, snart.

Snygging


Förlåt, Brad Pitt, om jag råkade säga att du såg gammal och sliten ut. Det gör du bara i vissa vinklar. I vissa vinklar ser du fortfarande skitsnygg ut, som på bilden ovan. Särskilt med solglasögon och vit hatt, och den obligatoriska dockan förstås. Eller är det Shilohs docka? Snygg är du iallafall, ville bara säga det.

Me hjärta Benjamin

Benjamin testar sånglektioner. Sjukt roligt. Ni som bara sett Björn Gustavsson i Melodifestivalen och parlamentet ska kolla på den här! Ni kan också kolla in Morgonsoffans egna EM-låt, Henke Ta Mig Nu. Garanterat en hit! =)

onsdag, maj 28, 2008

Exklusivt

Jag läser att schlagerstjärnan Dima Bilan är i Stockholm på en "exklusiv" spelning. Med sig har han tydligen både konståkaren och killen som låtsades spela fiol. Ooohh, jag riktigt känner ur det rycker i mig att vilja vara med på den spelningen. Det måste ju verkligen vara något i världsklass... Eller inte.

Strawberry Heart




Just nu skulle det inte sitta fel med de här örhängena. Överströdda med rubiner i form av ett hjärta, men jag tycker de påminner lite grann om jordgubbar också! Söta är de iallafall, och ringen går inte av för hackor heller. =)

Nej, tack

Jag läser Alexandra Pascalidous blogg, där hon utförligt berättar om sin förlossning. Och jag tänker nej tack, jag tror jag lämnar det där med barnafödande till mina systrar, så mina föräldrar blir nöjda. För jag tror inte jag vill vara med om det. Så, nej tack. Tack.

Och den som mot stjärnorna ser blir aldrig riktigt ensam mer

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

tisdag, maj 27, 2008

Armband från Tiffanys

Visst har vi väl alla drömt om Tiffany & Co? Den där lilla blå asken har man ju sett i väldigt många filmer, jag kommer speciellt att tänka på scenen i Sweet Home Alabama där Reese Witherspoon blir friad till inne på Tiffanys och får välja sin egen ring. Som i en dröm ju. Nu kanske vi vanliga döda inte direkt blir friad till på Tiffanys eller ens får en ring från Tiffanys, men drömma går ju alltid, och vissa saker är ju inte ens särskilt jättedyra. Jag hittade deras berlockarmband och jag har blivit kär! Och vilken väldigt smart ide berlockarmband är; vid varje speciellt tillfälle så köper man bara till en till berlock som får symbolisera just det tillfället. Giftermål, barn, examen, nytt hus... ja, you name it. Det här måste ju vara en mans drömpresent att ge för då vet han ju vad han kan köpa de närmaste tjugo åren! Fast det kan ju förstås vara svårt att välja bland alla fina berlocker... Såhär skulle iallafall mitt drömarband se ut!

Kortare hår


Igår blev jag tokig på mitt hår, så jag tog tag i saken och ringde frisören och som tur var hade hon en ledig tid för mig på eftermiddagen. Så jag tog med mig min inspirationsbild på Britt Ekland, för att förklara hur jag ville ha luggen. Frisörer har annars en tendens att klippa lugg för kort med motiveringen; den växer ju snart ut igen, men det gillar jag inte riktigt. Nu blev luggen som jag ville ha den. Om jag är lik Britt Ekland är en annan sak, jag har inte riktigt samma sug i blicken än iallafall. Måste öva på det! =) Resten av håret är lite uppklippt och det längsta räcker nedanför skulderbladen ungefär. Jag kommer säkert att ångra luggen inom en snar framtid och börja spara ut den igen, om jag känner mig själv rätt. Jag har lite virvlar i luggen som gör att luggen inte alltid gör som jag vill. Tacka vet jag plattång och stylingprodukter! =)

Balsam

Jag är förkyld och trött. Jag antar att det är förklaringen till varför jag stod och schamponerade håret med balsam förut. Jag fattade inte varför det inte skummade någonting och tog mer balsam... innan jag fattade att det inte var schampo jag hade i håret. Ingen bra start alltså. Men nu är mitt hår blankt iallafall. Och väldigt rakt.

Kort eller längre

Det är fest - och bröllopstajm för många nu när sommaren närmar sig. Själv är jag inte inbjuden till något bröllop i sommar, men jag räknar helt kallt med att bli inbjuden till ett i England i november, då antar jag att jag får klä på mig betydligt mer än dessa outfits! Om jag var lite kortare skulle jag gladeligen gå runt i en av de korta klänningarna med långa ärmar ovan, jag tycker de är riktigt snygga! Men om jag skulle ha dom så skulle det bli en hel massa ben och de skulle vara korta, för korta enligt mig, särskilt på ett bröllop. Grattis till alla kortisar som får bära korta kjolar i sommar! Jag får snarare sikta in på kjolar som är lite längre och jag gillar verkligen den turkosa med volanger och den korallfärgade kjolen med knyte framtill, sött, och den är gjord i en blandning av lin och silke. Alla kläder och accessoarer kommer självfallet från min favorit, Monsoon.

måndag, maj 26, 2008

Kändistajm!

Nu tycker jag det är dags att hylla några kändisars klädval! Många kände ansikten har synts i Cannes nu under filmfestivalen, och det finns väl egentligen inget bättre ställe att glänsa på under sommaren än just där!
Cate Blanchett visar var skåpet ska stå i en läcker metallgrå klänning ( och ja, hon fick barn för bara några månader den...), men jag är som vanligt mest fascinerad av halsbandet! Underbart att ha det till den klänningen, för det ser ut som om halsbandet är en del av klänningen. Jag har en del såna där halvlånga halsband hos Miss Smultron, jag tycker den längden är lite nytänkande och väldigt användbar!
Vad ska man säga? Inte många skulle klara av den där klänningen, men Gwyneth passar perfekt i den, och ringningen är väldigt vacker, toppad med en liten rosett sådär!
Gwyneth kan även bära vitt, asymmetriskt och pösigt - ursnyggt!
Petra Nemcova har en väldigt vacker ljusrosa färg på sin klänning och jag gillar verkligen fallet i kjolen. Fast hon ser ut att ha lite svårt att andas...Diane Kreuger är snygg som vanligt i gnistrande klänning från Chanel.Ally Mcbe... förlåt, Calista Flockhart gick på Indiana Jones- premiär i turkost och assymmetriskt, Väldigt snygg färg.
Kronprinsessan Victoria var inte på filmfestival i Cannes, men väl på prinsbröllop i Danmark. Jag gillar verkligen färgen och klänningsmodellen är väldigt vacker. Men som vanligt är det lite over kill med band, krona, halsband och en massa broscher. Och ja, jag vet att de måste ha det, men snyggt är det inte.

Dansk bröllop

I helgen var det då dags för danskt bröllop igen. Det känns som om prinsarna och prinsessorna i våra grannländer gifter sig hipp som happ, men våra svenska prinsessor och prins verkar vänta på bättre tider. Jag tycker det är dags för Victoria att gifta sig, annars får vi ju en rynkig och gråhårig kunglig brud! Nog om det nu.

Franska Marie gifte sig alltså med sin drömprins Joachim. Marie hade nog sneglat en hel del på Grace Kelly, för visst finns det vissa likheter? Spetsen och ringningen tycker jag är riktigt vacker, det passar verkligen en kunglig brud. Gigantisk tiara och superlång slöja är väl aldrig särskilt snyggt, men jag antar att det hör till när kungligheter gifter sig. Brudbuketten är rysligt ful, men det kan kanske förklaras med att det var Joachim som enligt dansk tradition bestämde brudbuketten. Jag tycker brudbuketten var alldeles för trendig och passade inte riktigt in i Maries romantiska stil för övrigt. Men över lag så tycker jag att Marie var en vacker brud, örhängena är verkligen pricken över i.et!

No Air

Jag älskar den här låten, den är på repeat på min Ipod. Löv it.

Sötnosar

Det ser ganska härligt ut, eller vad tycker ni? Julia Roberts är på solsemester på Bahamas med familjen, och här är det minstingen Henry som får lite special mommy time. Riktigt gulligt!

Lite fint

En bit lila och en bit rosa behöver man varje dag för annars mår man inte bra! Ja, det är så man brukar säga va? Iallafall i min värld. Halsbandet med ametist och de vackra örhängena med rosenkvarts kommer från Sophie Mattsson Gyllenhammar.

söndag, maj 25, 2008

Förgätmigej

Jag har funderat på det här om namn sen jag skrev om det för ett tag sen. Föräldrarna i artikeln undrade ju varför de inte kunde döpa sin son till Pripps när andra föräldrar kunde döpa sina barn till Lingon. Att man inte kan döpa barn till varumärken tycker jag inte är särskilt konstigt, och skälet till att vi har en sådan här lagstiftning är ju för att skydda barnen. Pripps ger ju onekligen en del associationer.

Lingon tycker jag är ganska sött. Överhuvudtaget gillar jag naturnamn; Rose, Linnéa, Aurora, Viola, Björn, Sten och så vidare. Längre bak i tiden var visst naturnamn än vanligare, Blåsippa, Anemone, Syrene, Hyacinth, Gullviva och Krysantemum är exempel på blomnamn som även användes till människor. Blåsippa är ju onekligen romantiskt, men kanske inte så praktiskt? Blåsippa måste ju vara ett typiskt namn som orsakar problem om man lämnar landet. What did you say your name was? Blow-sippa? Förgätmigej är ju vackert. Men svårt att uttala. Och Blåbär. Blow-bear. Ja, ni ser, det gäller att tänka ett steg längre.

A Good Year

Som film kan väl A Good Year som bäst beskrivas som medioker, men som inspiration är den oslagbar. Den får till och med mig att längta till södra Frankrike, vindodlingar och cykelkrascher. När Russell Crowe kör runt i sin lilla Smart Car så får jag något nostalgiskt i blicken och ingen kan väl se så nonchalant sexig ut som Marion Cotillard, komplett med lagom rufsig frisyr.

Packåsna

Uma Thurman spelar in en film i New York, och jag tror den kan handla om mitt liv! Sådär brukar jag nämligen se ut mesta tiden, alldeles för mycket packning på cykeln och med bad hair. Fast Uma har en hel cykelkorg, det har inte jag. Den har nämligen gått sönder, så nu kommer jag se ut ännu mer som en packåsna när jag är ute och cyklar!

Plan

Haha, det roligaste i gårdagskvällens melodifestival var ju faktiskt när Björn Gustavsson skulle ge poängen, på riktigt knagglig engelska i linje med öststaterna som röstade innan honom. Helt hysteriskt roligt. (Fast det kan ha att göra med att jag druckit lite för mycket Baileys innan, det ska jag låta vara osagt.) För resten av kvällen var riktigt tråkig. Jag tror vi har insett nu att det är en STOOOR skillnad mellan västeuropa och östeuropa. För att någon i västeuropa ska ha en chans att vinna måste vi nog dela upp oss. Storbritannien får dela upp sig så att Nordirland, Skottland, Wales och England får varsin röst, och Sverige kan väl dela upp Gotland så de får en röst, sen kanske Åland och Bornholm kan vara egna läner, i melodifestivalsammanhang alltså. Färöarna finns ju också, och så kan väl Danmark dela upp Själland och Jylland... Ja, jag tror vi har en plan!

Och angående Rysslands vinnande bidrag, vet någon vad han sjöng om? Och vet någon varför han hade klämt in en viloinist som låtsaspelade och en konståkningsvärldsmästare på en liten cirkel på scenen? Beats me. Bästa nödrimmet går annars till Grekland; My secret combination... just use your imagination. Classy.

Och angående Sverige, jag röstade faktiskt på Sanna Nielsen! =)

lördag, maj 24, 2008

Kort

Jag gillar verkligen Lena Liljedahls gulliga målningar, som finns att köpa både som vykort, tavlor, almanackor med mera. Så härligt naivistiska och alldeles underbara!

fredag, maj 23, 2008

Jaha.

Vad är det med folk egentligen? Två män blir påkomna med sprängliknande medel vid ett kärnkraftverk, de blir anhållna av polisen och får sitta i häkte över natten. Morgonen därpå släpps de. Och bara några timmar senare pratar de ut, den ena i Expressen med namn och bild, och den andre i Aftonbladet, men utan bild.

Varför denna mediekåthet? Varför denna besatthet med att berätta sin story i en tidning? Och särskilt dagen efter händelsen? Oavsett om de är skyldiga eller inte så måste ju en natt i häkte vara en ganska traumatiserande upplevelse, och vad de skulle vilja göra nu torde snarare vara att vila ut istället för att smälla upp sitt ansikte på Aftonbladet eller Expressen. Jag förstår verkligen inte hur de tänker. Och så denna "stackars mig"-attityd. Om polisen inte hade tagit in dom på förhör när de bar spår av sprängmedel vid en kärnkraftsanläggning, så skulle det ju ha varit helt fel av polisen. Polisen gjorde sitt jobb and that's that.

Killen i aftonbladet tror att han kommer förlora jobbet nu. Om han är oskyldig och anställd på rätt grunder så kan han inte sparkas hur som helst, Sverige har otroligt starkt skydd för arbetstagare.

Så sorry, jag kan bara inte ta såna där människor, eller artiklar, på allvar.

Lisbeth Dahl


Syster Lycklig har återigen fått in örhängeshållaren från Lisbeth Dahl som jag vill ha. Jag har halsbandshängaren och tycker den är jättebra, men jag tycker inte om att blanda halsband/armband med örhängen, utan då skulle ju den här hållaren vara perfekt! Jag såg också att de hade fått in några jättesöta lampor. Jag letar sänglampa, och den rosa tycker jag skulle vara jättefin bredvid min säng...

Fredagstemat - Skor

Fredagstemat Show and Tell är hos Desiree i Alabama denna månad, och hon har bestämt att vi idag ska prata om våra skor. Jag har en hatkärlek till skor. Jag tror INTE jag har ett enda skopar som jag INTE fått skoskav i. Jag måste ha väldigt konstiga fötter plus att jag har stora och BREDA fötter så jag har svårt att hitta skor som verkligen passar. Det funkar inte direkt att gå in i närmaste Din Sko och köpa skor, då ska jag ha riktigt tur och hitta ett par som passar!

Jag har hittat en bra skoaffär i England där jag brukar köpa mina skor, fast just nu kommer jag inte ihåg vad den heter! De silvriga sandalerna bor jag i på sommaren, de är bekväma och så framhäver silver brännan, och det brukar jag behöva! =) Dom är köpta i England, liksom de bruna stövlarna som jag ofta bär på våren eller hösten eller så ofta jag får chans! Dom älskar jag verkligen. De rosa ballerinaskorna i läder köpte jag på rea i en nätbutik, nedsatta från tvåtusen till några hundralappar, sådana kap gillar jag! Dom har också band som jag kan fästa där bak och snurra runt vaden, om jag verkligen vill se ut som en ballerina! De leopardfärgade skorna var kärlek vid första ögonkastet. Jag har inte använt dom så ofta, men varje gång jag ser dom blir jag lycklig, så det kallar jag ett bra köp! =)

Greta på väggen

När jag var i Göteborg i helgen så gick jag förbi en bokaffär som även sålde lite affischer. I skyltfönstret fanns en hel massa affischer med bilder av 20-30talets stora filmstjärnor. Jag fastnade för Greta Garbos bild till höger, men självklart var affären stängd! Men min superbra syster ställde ju såklart upp och gick till affären på måndagen och inhandlade min Greta Garbo, plus en annan bild på Greta Garbo. Nu sitter de inom Ikea-ram och pryder sin plats ovan min säng. Väldigt snyggt, om jag får säga det själv!

torsdag, maj 22, 2008

Smyckesförvaring

Som ni kanske har förstått vid det här laget så har jag en hel massa smycken, och jag byter ofta smycken. Jag har inget smycke som jag alltid har på mig, förutom förlovningsringen, när den inte är trasig förstås! Vissa människor har ju smycken som de alltid bär, det är verkligen deras smycke (och nu pratar jag inte om dom som bär en liten guldkedja med ett litet guldhjärta bara för att de inte kommer på något bättre), utan de har verkligen hittat ett smycke som verkligen passar dem. Läraren i kursen jag läser just nu är en sån människa, hon har hittat ett smycke som passar henne perfekt, och hon bär det varje dag. Det är ett lite längre halsband med ringar i guld och silver och i olika storlekar som liksom hänger ihop, och det bär hon antingen rakt eller i dubbla varv, och eftersom hon är lite rödlätt passar det henne perfekt. Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om, utan det faktum att om man inte är som hon utan har många smycken som man väljer mellan, då är det ju alltid roligt att kunna ta med smyckena när man åker bort någonstans. Jag fick en jewellery roll i läder av Engelsmannens föräldrar på någon födelsedag, och den är verkligen praktisk. Den har en massa fack och sen rullar man ihop den. Men den är egentligen för stor om man bara ska bort över helgen till exempel, för då har man ju antagligen inte så många smycken med sig. Så jag hittade den här lilla reseasken för smycken, från Pottery Barn. Den verkar vara i perfekt storlek för en kortare tripp och har fack så att man inte trasslar ihop smycken med varandra. Sån skulle jag vilja ha!

Canvas

När jag fyllde år fick jag presentkort på en canvasförstoring, av mina systrar. Jag hade önskat mig det, så det var verkligen en perfekt present. Nu håller jag då på att försöka lista ut VILKET kort som ska få pryda min vägg. Jag har två ideer om hurdan bild jag vill ha, men tyvärr har jag aldrig tagit sådana bilder! Ena bilden skulle vara ett ensamt ekträd på en kulle med en vacker himmel bakom, klassiskt och enkel, och den andra tanken jag har är ett vidsträckt landskap med en massa kullar och gärden på en tredjedel av bilden och sen två tredjedelar himmel, som då skulle vara klarblå med en massa vita fluffiga moln. Det är typ mina drömbilder, och jag har inget foto ens i närheten av det! Well, well, jag får väl ta vad jag har istället. Jag vill iallafall att färgerna skall vara lite surrealistiska, lite drömmande sådär. Därför har jag trixat med de här bilderna i photoshop för att få till lite mer mättnad och starkare färger. Nu är då frågan om jag ska ta en närbild på något, till exempel blommorna nedan, eller kanske ormbusken ovan?Eller om jag ska köra på en lite mer poetisk känsla, som bilden nedan med svajande gräs?
Eller kanske den här underbara platsen från The Lake District, där en vacker själ ställt ut en bänk till minne av en familjemedlem, så alla som vill kan ta en paus och pusta ut mitt i den vackra utsikten.
Eller så finns ju alternativet att ta någon av de många bilderna vi har från Blackpool Beach. Alla foton nedan är tagna där; det översta på en väldigt blåsig vårdag, mellanbilden vid solnedgången en sommardag och den nedersta bilden är tagen den allra första gången Engelsmannen tog med mig till Blackpool Beach, en kall men vacker marsdag.

Ju mer jag letar efter bilder desto fler hittar jag och destå svårare blir det för mig att bestämma vilken jag skall förstora! Aaahhh!

onsdag, maj 21, 2008

Jewel

En av mina favoritartister är Jewel. Jag gillar hennes texter och hennes väldigt speciella röst. Jag kan tänka mig att Jewel är en sådan artist som man antingen älskar eller inte gillar alls, men för mig är hon väldigt speciell.
När jag var nyinflyttad i Frankrike så snurrade Standing Still på repeat på min stereo, och jag kan fortfarande minnas hur de ljusgula fönsterluckorna stod öppna sent på kvällen och den varma augustiluften svepte in i rummet. Några år innan dess hade jag fallit pladask för Foolish Games, jag menar "You were fashionably sensitive, but too cool to care", vem kan inte gilla det? Därefter kom Hands, med ett av mina favoritcitat; "In the end, only kindness matters". På det senaste albumet är det Good Day och Again and Again (som ni kan lyssna på nedan) som är mina favoriter. Och snart släpper Jewel nytt album, kallat Perfectly Clear och singeln Stronger Woman är ute nu. Riktigt bra faktiskt.
Så om ni inte har lyssnat på Jewel än så tycker jag att ni ska ge henne en chans, ni vet inte vad ni har missat!
(Eller om ni inte vill det så kan ni ju ta lite inspiration av Jewels stil istället. Sådär luftigt och romantiskt lantligt skulle jag kunne tänka mig att klä mig i sommar! Jag har redan sett ut några klänningar hos Noa Noa som skulle vara perfekta! =))

OTH

Till skillnad från Gossip Girl så vet One Tree Hill hur en säsongsavslutning ska vara! Sista delen av säsong fem är precis så spännande som det ska vara, och vem är det egentligen Lucas vill gifta sig med? Nu väntar jag på nästa säsong! =)

Sacre Coeur!

Hur mogen är jag som har med ölreklam på min blogg, men den här är sjukt rolig. =) Jag fattar inte riktigt vad reklamen går ut på, men fransmännen får mig att skratta. Sacre Coeur...

Vinnare

Och den lyckliga vinnaren är Sara på La French Touch med kommentar nummer 22! Jag tog lottningen ytterst seriöst och skrev alla kommentarer som kvalificerade sig till tävlingen (alltså som de facto hade sagt varför de gillar min blogg!) på papperslappar som jag sen skrynklade ihop och la i en skål innan jag drog en vinnare.

Helst skulle jag såklart vilja ge er alla varsin present, för det är så väldans kul att läsa varför ni gillar min blogg, och det är kul att det är fler än jag som gillar en blandning av allt som är gott i livet! Jag trodde att min blogg var lite schizofren och hade en väldans många personligheter, men kanske det är så att omväxling förnöjer! =) Så tack alla ni som kommenterade tävlingen, det värmer!

Sara, hör av dig med din adress på min mail miss.smultron@hotmail.com!

City Break

Skulle det inte vara lite härligt med ett litet city break nu? Nu är ju vädret perfekt för att åka till Paris, London, Liverpool eller Riga. Själv har jag inget city break inplanerat, tyvärr, men jag kanske kan ta pendeltåget till Mjölby och strosa runt. I en kvart ungefär. Men om jag var på väg till en mysig stad så skulle jag gärna strosa runt så här, med kameran om halsen i sann turistanda. Ellos har rea med upp till 70% på vissa varor, så om passar på kan man fynda, oavsett om man är på väg bort eller stannar hemma!

Blomma

Ordlös onsdag hos Nejma i Marocko

Fashionista

Jag gillar Martina Bonniers bok Fashionista. Mest gillar jag kapitlet om juveler! Martina har träffat smyckesdesignern Efva Attling, och jag har en känsla av att jag och Efva också skulle ha en hel del att prata om (Efva, om du läser detta, call me!). Efva har en sex karats diamantring på sin höger hand. Sex karat. Det är mycket bling bling. Efva och jag skulle kunna bli bästa vänner.

Även exklusiva smyckesdesignern Sophie Mattson Gyllenhammar är med i boken. Och jag kan rekommendera att gå in på hennes sida och njuta av alla färger. Designen känns inte svensk, och är väldigt annorlunda från Efvas avskalade design.

tisdag, maj 20, 2008

Nej!

Nej, nu tänker jag säga upp bekantskapen med Gossip Girl! Har ni sett säsongsfinalen? Damn it! När man väl tror att allt ska gå bra så... bam! Det började ju så bra... :(

Hattfnatt


Det är en hatt. Jag lovar. Jag trodde först att prinsessan Beatrice av England hade blivit attackerad av ett gäng exotiska fjärilar, men det är en hatt. Eller vad man ska kalla det. Vågat är det iallafall, särskilt med tanke på den engelska pressen som kan vara ganska så brutala. Men jag tycker det är roligt att hon har den, särskilt på ett bröllop! När tror ni vi får se Madeleine i något lika vågat? Aldrig, är min gissning!