söndag, mars 30, 2008

Outfits

De här klädkombinationerna från Boden gör mig glad! Gröna nyanser ihop är riktigt snyggt, och gult linne med mönstrad kjol är ju hur bra som helst. Snyggt, snyggt, snyggt!

Konstigt

Sånt här har jag riktigt svårt att fatta. Jag har aldrig varit gravid, men nog borde man se någon skillnad... eller?

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Ninnie att berätta om vad jag gillar mest och minst hemma hos mig! Spännande... Få se nu. Jag gillar ljuset som kommer in i lägenheten. På morgonen och förmiddagen har jag direkt solljus, men det är ljust hela dagen i lägenheten, det uppskattar jag väldigt mycket! Jag gillar också läget, den ligger mitt i stan och jag har nära till allt, även ett underbart promenadstråk runt Stångån. Av mina saker gillar jag sängen mest, den är så skön! Jag gillar såklart alla min saker, och som en kompis sa så är min lägenhet lite grann som ett dockskåp, och det tar jag som något positivt! =)
Det jag gillar minst är mitt kök. Frågan är om det ens kan kallas för kök? Det är riktigt litet, så om man är fler än en därinne så får alla flytta sig om någon vill flytta sig. Jag har heller ingen bra yta där jag kan baka eller göra något som kräver en större yta. Det är därför jag ibland ställer saker på spishällen, som exempelvis en bunke som jag blandar något i eller skärbrädan när jag skär grönsaker. Det är en lite dum vana eftersom det ibland kan hända så att jag sätter på en platta, lägger skärbrädan där för att jag måste skära löken och därmed bränner sönder skärbrädan (ja, det har faktiskt hänt!). Inte så smart.
Jag skickar vidare utmaningen till Saras Betraktelser, Tiger, La French Touch, Life in the Suberb och A Swede in Bristol. Var med om ni vill, och om ni antar utmaningen är det tre regler som gäller; länka tillbaka till mig. Berätta vad som är BÄST och vad som är PEST i ditt hem och din ev. trädgård. Och utmana slutligen fem nya personer... och alla andra som vill!

lördag, mars 29, 2008

Rum med färg

Jag fortsätter med mitt färgtema! Att blanda olika stilar kan vara svårt att få snyggt, men att hålla sig till bara en stil tycker jag är ganska tråkigt! Lite blandning ska det vara, tycker jag. Jag kör på devisen att om man bara inreder med saker man verkligen gillar så blir det fint. Den blå byrån från IKEA blev jag verkligen förtjust i, tror inte jag har sett den förut eller bara missat den totalt kanske. Jag gillar också lampfoten från Monsoon, med glasbubblor i vackert blått, verkligen speciell.

Tavellist

Jag har gått och tittat på tavellisten Stripa från IKEA väldigt länge nu, och tyckt att det har varit ett bra sätt att arrangera tavlor på. Så för några veckor sen köpte jag två lister, och jag tycker det blev jättefint! När man tröttnar på bilderna eller ramarna så är det bara att byta plats eller byta ut, utan att behöva göra nya hål i väggen, genialiskt ju. Att jag inte tänkt på det här tidigare... =)

fredag, mars 28, 2008

Väggar

Jag har alltid velat ha en rosa vägg och nån gång ska jag ha det! Sådetså. Jag har snackat om Victory Fords lägenhet förut och den är bara så snygg! Jag gillar verkligen färgerna hon har på sina väggar. Ni ser en bit av hennes kök i mittenbilden längst upp och det är så snyggt. Vem visste att det var så snyggt med turkost kakel? Inte jag iallafall! Grönt är också snyggt, och blått... lite mörkare vanilj är också snyggt. Och rosa... =)

Trött

Två tentor under samma vecka är iallafall en tenta för mycket. Men nu är det en hel vecka kvar till nästa tenta, hallelulja! En annan sak bara, jag har ett företag bredvid mig här där jag bor, och de anställda brukar ta sina rökpauser strax utanför hos mig, och ja, om de vore anställda hos mig så skulle jag sparka dom direkt! De går ut och röker säkert 10 gånger per arbetsdag, helt sjukt. Och sen verkar de tycka att det är helt okej att kika in genom mina fönster också! Freaks, som min chef i England skulle ha sagt. Imorse när jag åkte till skolan var det en dam som var ute och rökte, och när jag kom tillbaka cirka 3 timmar senare var hon fortfarande ute och rökte! Herrejisses. Jag tycker det är riktigt j***a äckligt med folk som röker, sådetså.

Men iallafall. Det har varit soligt hela veckan när jag har suttit inne och pluggat och så idag när jag hade planerat att ta en promenad runt Stångån efter tentan, ja, då är det molnigt såklart! Lagen om all jävlighet. Merde. Jag drömmer mig bort till Florens istället (är det varmt där förresten?) där jag skulle vilja leka fin dam i snygga kläder och sippa på en café mocha på nåt mysigt café. Jag dricker inte kaffe, men jag skulle väl kunna offra mig om jag var i Florens! =) Pastelligt och svart, ja tack!

What Happens in Vegas


En film med Cameron Diaz och Ashton Kutcher, kan det bli bättre? =)

torsdag, mars 27, 2008

Snygga Damer

Det finns många snygga kläder nu! Och många stilar också, vilket inte minst dessa damer visar. Kate Bosworth kör på en mix med ungdomligt och damigt, med böljande klänning, tights och high heels. Väldigt snyggt, elegant men samtidigt enkelt. Franska presidentfrun Carla Bruni kör klassiskt rakt av när hon är på officiellt besök i England. Ända från det perfekta håret, figursydda kappan till lilla pillerburken. Jag tycker hon lyckas alldeles strålande med att ta en gammal, välbeprövad stil till nutiden. Tänk om kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine kunde ta lite stilråd från Carlas stylister, tänk vilka vackra prinsessor vi skulle få då!

Muffinsrecept


Fint att titta på

Igår när jag hade diskat var jag bara tvungen att ta ett kort på mitt diskställ! Att jag gillar pasteller är det väl inget som undgått någon, och jag blev så glad när jag såg alla dessa färger i mitt kök! Det ljusblå uppläggningsfatet är en del av ett set och kommer från Gustavsberg och det har jag fått övertagit från farmor. De blommiga kopparna är födelsedagspresent för några år sedan och kommer från underbara Indiska, där jag även köpte de vackra blommiga skålarna (helt olika blommönster, men vackra ihop ändå!). Glasassietterna köpte min kära mor till mig, hon vet exakt vad jag gillar! =) En ny favorit att dricka te ur är den stora gröna koppen med fat, som jag fyndade för en spottstyver på IKEA och de stora porslinsglasen i rosa och lila hittade jag på rea hos Mique.

Isabelle i Sommartorpet

Åh nej, Isabelle Halling tar över Sommartorpet! Isabelle syns annars i Äntligen Hemma i TV4, och är en av få inredare på TV som jag har väldigt svårt för! Hon går alltid ett steg för långt och slutresultatet blir alltid over the top... Ernst, vad har du gjort!? Come back!

onsdag, mars 26, 2008

Longorias walk in closet

I senaste numret av amerikanska InStyle så visar Eva Longoria upp sin walk in closet. Och den är inte liten! Men det förstås, har man 200 par skor och 50 par jeans så måste man ju ha nånstans att allting också!

Ser ni den godisfärgade Louis Vuitton-trunken på översta hyllan i garderoben? Är den inte för söt? Ingen walk in closet är komplett utan en Louis Vuitton- trunk, sådetså! Kolla också in hennes förråd av små clutches, glittriga och alldeles, alldeles underbara! =)

Tips!

Kika in hos Miss Smultron och kolla på lite nya smycken... Smyckena ovan är mina favoriter, vilka är dina?!

Rosa är fint!

Jag läste hos Weronica - En Mammas Dag att hon hade köpt denna söta bordslampa till sin dotters nya rum från Cosas. Jag antar att hennes dotter är bra mycket yngre än vad jag är, men jag skulle bra gärna vilja ha en sådan lampa bredvid min säng, helst tillsammans med den matchande rosa väckarklockan som tyvärr är slut på lagret. Skön femtiotalsstil som skulle passa bra i min shabby chic- lägenhet! =) Cosas har rea, så lampan kostar duktiga 135 kronor, men på det kommer frakt om 70 sek och expeditionsavgift på 30 sek, och då är det inte lika fyndigt längre! Synd synd, för den var riktigt fin!

CopyCat?



Här kan ni se Sanna Nielsens video till vackra Empty Room, och när jag såg den så tänkte jag direkt på en annan vacker melodifestivalballad, nämligen Kärleken Är med Jill Johnson. Och videorna är slående lika, trots att det är 10 år mellan dom. Kolla och se, vettja!

tisdag, mars 25, 2008

Väskrea!

Oj oj oj, kan det finnas något bättre än väskrea? På fredag börjar rean hos Fifi Bags! Massor med snygga väskor i både läder och tyg till reapriser... jag tror inte det kan bli bättre! Om jag nu bara inte vore en fattig student på bidrag så skulle jag definitivt lägga beslag på någon av dom. Tänk er den slouchiga i lila skinn... Eller en mönstrad i tyg...

Jag skulle verkligen behöva lite uppskattning i form av en väska, jag tycker jag är så duktig som till slut fick iväg hemtentan iallafall! Och nu är det bara en till tenta på fredag och sen är det en hel vecka till nästa tenta!

När jag sover drömmer jag om ett liv utan tentor och tentastress som ger magsår...Och om väskor.

Marthas muffins



Jag är i tentakoma.

Någon skulle bra gärna få baka de här muffinsen från Martha Stewart till mig, bitte!

Försommar, tack!

Snön riktigt vräker ner utanför fönstret... och jag som var inställd på vår! Istället får jag gräva fram vinterstövlarna ur ide för att kunna gå utanför dörren. Me not likey.

Jag drömmer fram en outfit för försommaren istället, för snart, snart, ska vi väl ändå kunna gå barbent med sandaler? Det tror jag iallafall!

måndag, mars 24, 2008

Oh so pretty...

Jag är lite, lite svag för spegelaskar och spegelramar. Jag tycker det är så vackert när ljuset speglas i dom och de glittrar lite (jag är precis som en skata; gillar allt som glimrar!). Dessa hittade jag hos Matalan och de är till badrummet, för näsdukar och bomullspads (förutom ramen som man såklart kan ha vart man vill! =)), men jag tycker man kan ha dom lite varstans. They're oh so pretty... Jag tror det blir ett stopp hos Matalan nästa gång jag är i England! =)

Grace Potter & The Nocturnals



Lite skön musik till söndagskvällen, tänkte jag skriva och kom sen ihåg att det ju faktiskt redan är måndag! Vart tar tiden vägen? Om det fortsätter i den här takten så är jag ju snart pensionär...

Apologies

Fina väskor för våren

Det är dags att köpa vårens väska! Jag tycker ni ska satsa på en i färg, som passar bra ihop med alla svarta, grå och mörkblå jackor som vi svenskar klär oss i. Om ni nu inte vågar färg så finns det en hel del snygga mörkbruna väskor, som är klassiskt eleganta. Numera finns det skinnväskor i alla möjliga prisklasser, så varför inte satsa på en sådan? Sveriges utbud är inte så värst stort, så passa på när ni är utomlands. Om i åker till UK så tycker jag att ni absolut ska ta en sväng förbi Debenhams som har många snygga väskor, och så snygga kläder förstås!

söndag, mars 23, 2008

Påsk i Sälen

Mitt i all tentastress kom ju påsk och jag hade råkat boka in en helg i Sälen med familjen! Väldigt skönt att få rensa tankarna ett tag, men lite stressigt nu, tyvärr.

En dag var det snöigt, kallt och blåsigt, men resterande dagar var soliga och kalla! Termometern sjönk ner till -20 under nätterna för att sen hålla sig runt -10 under dagarna. Det krävdes två par långkalsonger under termobyxorna igår!

Det var första gången på slalomskidor för Engelsmannen, och han klarade det med bravur! Inga brutna ben någonstans, några turer i en röd backe sista dagen och sen obligatorisk after ski. Jag behöver väl knappast säga att han är hooked på skidor nu, och han var en riktig naturbegåvning så jag är så stolt över honom! =) Han har redan börjat räkna ner dagarna till nästa gång!

Lill-Soffan fick åka pulka och älskade det! Fast snö var väldigt vitt, kallt och lite konstigt, jag tror att hon kommer att uppskatta det mer nästa år!

Det var väldigt skönt med några dagar i kyla och snö, men nu ska det bli skönt att våren kommer. Och den kan komma väldigt snart, thank you very much! Jag är lite avundsjuk på min kompis som ska åka till Thailand om en vecka... sol och värme! Burr är det här!

Hoppas ni alla haft en fin påsk!

Kul test!



Gör det här testet! Kul att se om ni lyckas, skriv i kommentarerna tack! =)

onsdag, mars 19, 2008

Bloggtips

Förhoppningsvis har ju ni läsare fullt upp denna påskhelg! Det kommer jag ha iallafall, så därför kommer bloggen få ledigt, det tycker jag att den förtjänar. Men om ni nu har lite tid över och vill förkovra er i allt möjligt så kan ni följa dessa bloggtips:

My Marrakesh - där Maryam skriver om livet som en amerikan i Marocko och deras byggande av ett gästhus. Ett måste för alla som gillar lita marockansk inredning och kläder, eller funderar på att åka dit!
La French Touch - skrivs jättebra av Sara som blandar personliga anekdoter med allmänna funderingar och vackra bilder av Frankrike.
The Glam Guide - hit ska ni gå som gillar glamourösa saker!
Sheye Rosemeyer - är fotograf och en riktigt bra sådan som delar med sig av sina vackra bilder på sin blogg. Hon skriver också mycket om sina barn, däribland ena dottern Ava som de förlorade i en tragisk olycka för cirka ett år sedan.
Heather Bailey - underbar amerikansk designer som har många järn i elden och som visar fantastiska bilder och tips i bloggen.
Dreamhouse - drömhuset är färdigbyggt och nu håller inflyttningen på för fullt. En inspiration även för oss som inte bygger hus!
All the Best - a passport to stylish living!
Simple Things Small Joy - blogg med mycket fina tips och idéer - mycket inspiration helt enkelt!
Victoria och David Beckham - den här bloggaren är helt besatt av The Beckhams så om du också är det ska du titta hit, för här finns allt som familjen Beckham gör!

Och om dessa tips inte räcker så kan ni ju alltid kolla på min blogglista här bredvid! =)

Klädfint till Påsk

Påsken är snart här! Själv kommer jag att spendera påsken i mjukisbyxor och långkalsonger i snön, men om det vore lite mer vårlikt så skulle jag gärna klä mig i något sånt här under påsken!

Jag tycker verkligen det är dags för lite ljusare och färggladare kläder, jag är rysligt trött på alla svarta jackor till exempel. Särskilt kombinerat med svarta halsdukar/sjalar - det måste vara det tråkigaste som finns! Okej om man vill vara elegant nån enstaka gång, eller ska på begravning, men annars tycker jag att det alltid finns rum för lite färg på såna saker som sjalar och vantar. Jag skulle säga att jag föredrar andra färger än svart på väskor också, men om man har en färgglad outfit i övrigt så tycker jag svarta väskor funkar bra, och denna är ju så söt! Gillar också de nougatfärgade mockastövlarna, de framkallar riktigt habegär! Ett roligt/snyggt smycke piggar alltid upp, det är mitt motto på alla outfits! =)

Fin Brud II

Jag föll pladask för den här brudklänningen från Monsoon. Så vacker i all sin enkelhet men ändå med vackra detaljer. Jag ser den på en brud med håret uppsatt och endast prytt med några vita blommor och små örhängen som enda smycken, vackert och enkelt! Visst påminner den om något som Audrey Hepburn skulle ha kunnat burit? Vackert, vackert!

Trä på hög

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

Kort eller långt?

Gwyneth Paltrow har satt saxen i håret och har numera en snygg axellång frisyr. Gwyneth har ju haft långt hår i flera år, så jag antar att det var dags för en förändring! Jag tycker hon är snygg i båda frisyrerna, vad tycker ni?

tisdag, mars 18, 2008

Barfota på stranden i Sydney

Ja, men det där tycker jag ser helt okej ut! Nicole Kidman och Keith Urban strosar på Bondi Beach i Sydney och ser oförskämt somriga och lyckliga ut! Iallafall Nicole i sin sköna, vita sommarklänning (och snygga smycken!) medan Keith inte ser lika somrig ut i gråsvart. Men, men, 1 av 2 får man vara nöjd med!


Och jag skulle kunna ge min vänstra hand för att få vara någonstans soligt där jag kan gå barfota just nu! Jag hade hoppats att snön här skulle ha smält undan under natten, men njet, det gjorde den inte! Istället så frös slasket till lite grann, så det blev direkt livsfarligt att cykla till skolan förut! Hoppas solen har lyckats smälta isen på gatorna lite grann till dess att det är dags för mig att bege mig ut på cykeln igen!

An ocean between us

I Aftonbladet kan man idag läsa om hur man ska klara av distansförhållanden. Det är inga direkt jordskredstips, jag visste redan allt det där, och de är inte särskilt svåra att lista ut! Men många har skrattat när jag berättat att jag och Engelsmannen äter frukost med varandra - via web cam. Ja, det är lite konstigt att titta på sig själv när man äter, och ja, det kan faktiskt vara mysigt också! Många höjer på ögonbrynen i förundran när de får reda på hur länge vi faktiskt har hållit ihop - trots distansen! Men jag tror att om det är rätt så är det, då är det värt det helt enkelt. Svårare än så är det inte. Om något är värt att kämpa för så är det kärlek. Och vem har någonsin sagt att kärlek ska vara lätt?

Scarletts olika hår

Scarlett Johansson är en favorit hos mig. En bra skådis och så är hon inte rädd för att ta ut svängarna i modet heller! Mest gillar jag dock att hon alltid vågar pröva nya frisyrer till galaklänningarna och inte har fastnat i träsket att alltid ha håret utsläppt och lite lockigt (som i och för sig är fint, men lite tråkigt!). Min absoluta favorit är dock när hon har håret utsläppt med lite 40-talslockar, och där är det fjärilsspännet som gör allt. Så snyggt och så oväntat. Den ruffsiga frisyren som toppades med en glittrig tiara på en oscarsgala, är också en favorit!

måndag, mars 17, 2008

Victory Fords lägenhet

Är det någon mer som har sett några avsnitt av Lipstick Jungle? Jag tycker den serien är bra, fast jag undrar hur Brooke Shields karaktär kan vara så framgångsrik när hon är så neurotisk? Never mind. Jag bara älskar Victory Fords lägenhet. Så snygga färger! I Sverige är vi ju generellt sett rädda för färger, mest vitt och beige överallt, men i TV och filmer har de riktigt snygga färgkombinationer! Kolla in de rosa, lila, vita och mönstrade färger och de underbara möblerna. Mycket att inspireras av! ( Kolla också in Janes lägenhet i 27 Dresses, söt!)
bilder från Bandelle
TV 3 satsar på Sandra Bullock nu i veckan! En Sandra-film varje kväll. Filmerna ovan är några av mina Sandra-favoriter, men de visas såklart inte i veckan, utan ikväll blir det Livet Går Vidare och sen Miss Secret Agent och Speed 2 bland annat! Poppa popcornen och var redo!

NEJ!

Det snöar för fullt ute. Stora, vita och BLÖTA snöflingor. Jag vill inte! jaggvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillinte
Nån som vill skjutsa mig till skolan?
Det kanske är dags att skaffa en slogan för Miss Marie! Hos Sloganizer kan man se vilken slogan man kan ha, lite kul faktiskt! Min favorit är nog; Think different, Think Miss Marie! =)

Jag var ju tvungen att prova med Miss Smultron också, och då blev favoriten Miss Smultrontastic! Sweet!

söndag, mars 16, 2008

Lördagskväll

Varje gång jag öppnar kylskåpsdörren så stinker det vitlök i köket! Det är rester från gårdagen som ligger i kylskåpet, så ni förstår att vi luktade likadant igår! =) Det var hummus, tsatsiki, nån röra med chevre och grekisk yoghurt, salami, lufttorkad skinka, baguette, digestive, brie, morotsstavar, cantaloupe och skaldjur indränkta i någon vitlöksstinkande dressing... ja, vi luktade nog inte särskilt gott. Till det var det australiensiskt vin kallat Little Rebel, första gången vi gick efter utseendet på flaskan... och det är kanske ingenting vi rekommenderar! Lite väl blaskigt vin.

Till dessert så klagade vi på melodifestivalen. Såg ni att Sanna Nielsen hade samma outfit förra gången? Samma fyra olika nyanser av svart, ganska duktigt att hitta faktiskt, men inte snyggt på tv. Och sen det obligatoriska penisavundsmycket som dinglade långt ner mellan benen - trés sexy. Annars var ju hon såklart min favorit, så jag blev lite besviken att (plast)Perelli vann iallafall. Tiger och jag diskuterade det ju såklart (väldigt djupt) och kom fram till att (plast)Perelli bara är (väldigt plastig) yta, yta, yta (Iccan sa att hon påminde om Lejonkungen och det gör hon faktiskt sjukt mycket!) medan Sanna är kvalité av stora mått. Stor skillnad. Men men, vi kommer ju iallafall inte vinna Eurovision song contest, så det spelar väl egentligen ingen roll vem vi skickar! =)

Jättetidigt imorse stack så Tiger hemåt Östersund igen, och jag kröp tillbaks i sängen. Det var alldeles för tidigt att gå upp! =) Tack för en trevlig helg, Tigern!

IKEA o Designers Guild

IKEA har fått in träramar som man kan spänna tyg på! Enkla och väldigt snygga tavlor kan det bli, och väldigt praktiskt om man inte kan spika ihop en egen ram! =) Tygerna är från Designers Guild och jag tycker de är söta, våriga, glada och väldigt, väldigt vackra. Såg ni TV4 Lördagsmorgon igår? Om ni inte gjorde det så missade ni en intervju med Tricia Guild där hon bland annat pratade om sin nya bok Inred med Blommor (den skulle jag vilja ha!). Mycket fina bilder och inspirerande idéer i den boken.

Soft söndagsmusik


En underbart skön låt att softa till så här på söndagsförmiddagen. Alicia Keys med Like You'll Never See Me Again. Såg just en intervju med Alicia på TV4 söndagsmorgon och hon är verkligen en intressant personlighet, plus att hon har en underbar röst. Den här låten är också väldigt tänkvärd, så lyssna och njut!

I don't wanna forget the present is a gift
And I don't wanna take for granted the time you may have here with me
'Cause Lord only knows another day is not really guaranteed
So every time you hold me
Hold me like this is the last time

lördag, mars 15, 2008

Världens bästa Tiger

Vilken underbar dag! Inte bara för att solen skiner utan för att älskade Tiger är på besök också! Idag har vi haft en mysdag (?) på IKEA och ICA Maxi. Plus en vild rush för att hitta till Systembolaget, vilket visade sig inte vara så lätt, men till slut så! =) Vinet för kvällen blir Little Rebel från Australien, det borde väl passa till Melodisfestivalen? Förövrigt anser jag att Sanna Nielsen ska vinna ikväll, men jag tror det blir Perelli som tar hem det, vilket inte är helt fel heller. Bara inte Sjögren, Amy eller hoppapoppa-Frida vinner så är jag nöjd!

Ha en trevlig lördagskväll gott folk!

Gossip Girl igen

Dom har börjat spela in nya säsongen av Gossip Girl i USA nu! Weeiii! Hoppas vi får möjlighet att se de nya avsnitten snart. Modet ser ut att vara lika snyggt som i första säsongen (gillar Serenas väska!) men Blair ser lite blöt ut... spännande!

fredag, mars 14, 2008

Dagens skratt

Gå in hos Sara på La French Touch och titta på en rolig bild om franska fördomar om svenskar! =)

SATC vs Lex Mercatoria

Som ni säkerligen märker så håller jag på att skriva ett/en PM till ett seminarium i lex mercatoria. Men, när jag googlar efter reglerna angående skadestånd i den svenska köplagen, CISG och PECL så slinter jag in på bra mycket roligare saker. Mycket, mycket roligare saker. Som exempelvis klänningar och skor, såna saker är ju roligare. Och vips så har jag gjort ett collage med klänningar och skor som skulle passa karaktärerna i SATC utmärkt! Tänka sig vad jag är duktig. Incroyable. Men nu är det back to 67 § i köplagen. Basta.

klänningar från monsoon.co.uk och skor från asos.com

Jennifers nya lugg



Det mest intressanta med Jennifer Aniston är faktiskt hennes hår, tragiskt men sant! Nu har hon klippt till lite lugg, och jag gillar! Passar mycket bra till hennes beach-look!

The Golden Girl

Ska ni på någon lyxig tillställning i helgen? Nej, inte jag heller! Men OM jag skulle det så skulle jag satsa fullt ut på glamour och gyllene skor, i sann schlageranda! =) Det skulle förstås vara om jag hade råd med smycken i tusendollars-klassen - men drömma är ju gratis!

torsdag, mars 13, 2008

Muffinstajm!

Idag har jag lekt duktig hemmafru och bakat mellanmålsmuffins! Matmuffins är bra att ha med sig som mellanmål, till exempel om man har en lång dag i skolan eller är på jobbet. Ibland är man ju sugen på något annat än frukt som man annars brukar ha med sig, och då är mellanmålsmuffinsen perfekt! Smaskig och mättande. Det här receptet använde jag mig av:

3 dl vetemjöl
1 1/2 dinkel mjöl eller grahamsmjöl
1/2 dl vetekli
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl filmjölk
1/2 dl olja, ej olivolja

Jag bytte ut dinkelmjölet och veteklin till dinkelflingor som jag kokade i cirka 45 minuter innan. Det blev riktigt matigt och gott! Jag hade också i lite krossade linfrön för ännu mer godhet! Som fyllning hade jag fetaost, salami och persilja i ena halvan och fetaost, paprika och persilja i andra halvan. Nästa gång tror jag att jag ska riva i lite morötter och kanske rödbetor också, det borde ge fin färg! Sen in i ugnen i cirka 15 minuter på 250 grader.


Baka och smaka! =)

Posh för Vogue

Holy Crap! Vogue UK har lyckats få Posh att se hyffsat mjuk och faktiskt snygg ut på dessa bilder! Undrar hur retuscherade de är egentligen! =)

Daddy Time

Visst är det gulligt när man ser pappor med sina barn? Jag och kompisar brukar ta promenader runt ån i Linköping och blir alltid förvånad över hur många pappor vi ser som drar runt på sina barnvagnar. Min kompis, som är singel, faller alltid pladask - innan hon inser att pappor med småbarn inte är världens lättaste killar att ragga upp! =)

Här är det Keri Russells man som är ute och går med deras son River i en sele från svenska Babybjörn såklart! Sångaren i Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, bär runt på Everly Bear på en strandpromenad. Hur sött är inte det?

50-talsklänning

Sötaste vår/sommarklänningen måste väl komma från H&M! Underbart vipp i kjolen som verkligen för tankarna tillbaks till 50-talet. Tänk er en liten handväska, gammeldags solglasögon och pumps, då är 50-talslooken perfekt! Helst skulle jag dock vilja ha den i ljusrosa och småblommigt, det vore sött.

onsdag, mars 12, 2008

J'adore Vuitton

Ja, jag vet att det är Diors slogan, men just nu så adorar jag Vuitton! Har ni sett något så sött förut? Allt i vårens gladaste pasteller. Berlocker, hårsnoddar och hårspännen i guld och diamanter med LV-loggan, kan det bli bättre? Vad sägs om ett litet Eiffeltorn i guld och diamanter? Eller en hjärtberlock i vitt guld och diamanter? Eller kanske bara en silverhårsnodd? Eller ett sött litet hårspänne i pasteller? Varför inte, om man nu har några (många) tusenlappar över!

Den som nu har fallit pladask kan gå in hos eluxury och shoppa loss! =)

Kändisar och deras väskor

Ja, kändisar köper inte väskor som oss andra! Eller, oftast köper de inte sina väskor utan får dom eftersom företagen vet att inget säljer väskor som en papparazzibild med en kändis bärandes just deras väska!

Kate Moss går som vanligt ett steg längre än alla andra, och bär en grön väska i alligatorskinn från Mulberry. Det är tydligt att god smak inte kan köpas! =) Angelina Jolie bär en "Histoire"-väska från Valentino och självklart måste lilla Zahara ha en likadan som sin mamma! Babyversionen säljs dock inte i affären utan den är custome made. Ännu dyrare alltså. Julia Roberts ser ut att bära på en "Birkin" bag från Hermès, men det skulle också kunna vara en billigare kopia! Hermès "Birkin" är nämligen en av världens mest kopierade väskor. Mandy Moore har också hakat på alligatortrenden och kör på rött i design av Coach.

För moi och för ma maison!

Jag är grymt förstjust i Red Direct, dom har mycket fina (och dyra!) saker! Både för mig och mitt framtida hem (i min nuvarande lägenhet får inget mer plats, inte ens en liten kudde!). Läderpuffen är så snygg och känns lagom sjuttiotalig, den röda och blå te värmaren borde vara ett måste hos alla och hur snygga är inte den facetterade dörrknoppen? Urtjusig.

Den bruna väskan är lite lik Pradas väskor och det funkar ju! =) Jag har ett ljusrosa läderhjärta som nyckelring, men hos Red finns det läderhjärtan som man kan ha foton i, hur sött som helst! Skorna är lagom quirky och skulle nog passa mig perfekt, gärna tillsammans med guldörhängen med onyxhjärta.

tisdag, mars 11, 2008

Måla!

Jag har kommit in i en teckning-och målningsperiod nu. Jag kom in hos några konstnärer med bloggar och blev helt inspirerad av deras teckningar. Så nu har jag tecknat och tecknat och sen så köpte jag lite akvarellfärger och började måla också! Jag är sån; när jag har fått upp ett intresse för något så kan jag inte sluta förräns jag tröttnar helt på det. I det sammanhanget är jag en allt eller inget kinda gal! =)

TV-kväll

Vilken tv-kväll vi har att se fram emot! Vi börjar såklart med Gossip Girl och sen fortsätter njutandet med The Starter Wife klockan 9 på kanal 5. Debra Messing (från Will & Grace) är lyxhustru i La La-land tills den dagen hennes man meddelar att han träffat en yngre popstjärna och vill skiljas... Intriger, lyx, glamour och designerkläder i mängder alltså!

måndag, mars 10, 2008

Jag säger det med en bild...

Svart/Vit

Idag känner jag mig lite färglös, så svartvitt funkar bra. Jag längtar också till England, så det är därför alla kläder kommer därifrån! Dock tror jag att de vita byxorna och kappan får vänta ett tag. Idag när jag skulle cykla från tågstationen så var min cykel alldeles brundammig, så om jag hade haft vita byxor hade de fått ett snyggt smutsbrunt sadelavtryck i baken, sexy! Jag undrar egentligen vad de har gjort i Linköping i helgen...