torsdag, februari 28, 2008

And life goes on...

Här är det lite snurriga världen. Eller så kanske jag snarare är Alice i Underlandet? Allting är lite upp och ner iallafall. Måndag kväll, tisdag och onsdag dag satt jag hos min mormor, som fick sin andra stroke i måndags morse. Den slog ut allting och hon återfick aldrig medvetandet, men eftersom hon hade en så bra grundkondition så höll kroppen sig fast så länge som möjligt innan hon äntligen fick somna in vid 20.24 igår. Jag åkte därifrån vid tre, så jag fick säga farväl då, och jag uppskattar verkligen att jag hade den här möjligheten att säga farväl till mormor på riktigt.

Under de dagarna vi satt hos mormor kom släktingar in och sa farväl till mormor. Min kusins 14-åriga son hade många frågor om döden, och han grät några stilla tåror vid älskade mormor Violas bädd. För honom var det svårt att inse att det inte fanns någon återvändo denna gången, eftersom mormor Viola hade kommit tillbaka så bra efter den första stroken. Livet är outgrundligt, men jag är glad att mormor fick ett så fint och värdigt slut.

Sorg är ju något väldigt individuellt, och svenskar verkar ha svårt att visa sina känslor. Jag kanske ska säga svenska män i synnerhet. Mina två manliga kusiner ville absolut inte åka in och säga farväl till mormor, eftersom de ville ha kvar sina "fina" minnen av mormor. Jag är lite oförstående till det, för hos mig kommer jag bevara minnet av de här sista dagarna ömt. Hur vi satt och nynnade dragspelslåtar för mormor och sjöng sånger från A till Ö, och hur mormor såg ut som att hon bara låg och sov och snart skulle vakna och sätta på kaffe och ta fram bullar. För mig är minnet av att ha sagt farväl till mormor ett av mina finaste. Att jag kunde viska i hennes öra att jag älskar henne och kyssa hennes kind. En vän sa vad en föreläsare hade sagt; "Hon sa att hon tyckte det var lika vackert att se människor komma till jorden, som människor som dog... Det är ett lika vackert ögonblick, och lika stort att dö som att födas. Det är till och med ofta vackrarare med döden för då finns det en "personlighet" och fler nära och kära runtom."

Så god natt nu, lilla mormor. Jag hoppas att Kalle spelar dragspel för dig och morfar när ni dansar hambo medan Kurt tittar på. Vi saknar er alla.

onsdag, februari 27, 2008

tisdag, februari 26, 2008

Till Mormor

Till en stad jag är på vandring,
synden där är utanför.
Livets träd står där i blomning,
där som rosor aldrig dör.
Där skall rosor aldrig falna,
ingen frostnatt dem förstör.
Till en stad jag är på vandring,
dit där rosor aldrig dör.
Nära, kära är hos Jesus,
skaror sjunger nu i kör.
Väntar på att jag skall komma,
dit där rosor aldrig dör.
Där skall rosor aldrig falna,
ingen frostnatt dem förstör.
Till en stad jag är på vandring,
dit där rosor aldrig dör.

måndag, februari 25, 2008

Snygga klänningar

Oscarsgalan bjöd på många glamourösa klänningar! En trend var tydligen rött, och även att ena axeln skulle vara bar. Både Anne Hathaway och Katherine Heigl hade anammat det. Katherine hade sina vanliga, glamourösa 40-talslook med lagt hår, snyggt! Cameron Diaz blekrosa Dior-klänning är ju helt fantastisk, men jag skulle gärna sett att hon hade haft några snygga guldmsycken till klänningen, hon försvinner nästan annars! Nicole Kidmans outfit gillade jag verkligen, en svart enkel klänning men med ett fantastiskt halsband! Jessica Alba hade en mörkt lilafärgade Marchesa-klänning, och den var perfekt till hennes bebismage, snygg frisyr också.

Snyggast då? Ja, det tror jag faktiskt får bli Anne Hathaway i Marchesa. Färgen passar henne perfekt, och modellen är magisk!

Vad tycker ni då?

söndag, februari 24, 2008

Oscarsgalan

I kväll/natt är det dags för kändisarna att plocka hem sina Oscars och ställa upp i bokhyllan! Jag bryr mig inte nämvärt om vilka som vinner, fast jag hoppas att Antonement plockar hem så många statyetter som möjligt, för det är nog min favoritfilm för förra året.

Mitt intresse består såklart av att se vem som bär vad, och hur dom bär det! All time favourite måste nog Kate Winslet bli, i sin underbara röda klänning med assymmetrisk blomgirlang över ena axeln. Enkelt och väldigt elegant. Jag hoppas Cameron Diaz, Scarlett Johansson och Nicole Kidman dyker upp, för de brukar ha riktigt intressanta skapelser på sig!

SATC-trailer


Ujujuj! Trailern till nya Sex and The City-filmen är här! Och den avslöjar myyycket! Så titta inte på den om du vill bli överraskad när du ser filmen! =)

Fembarnsföräldrar

Angelina Jolie och Brad Pitt ska få barn igen (uppenbarligen!). Och visst börjar det synas på Brad att han inte får så mycket sömn? Han börjar helt enkelt se gammal ut (fast fortfarande snygg förstås)! Angelina ser ju dock lika snygg ut som vanligt! Fin klänning också...

lördag, februari 23, 2008

Skräll?

Jag antar (och hoppas!!!) att det var småkidsen som röstade på Frida-jag vill se ut som svenska flaggan när du är klar-mörbultat underbart-dunka mig gul och blå-jag vill att du ska komma om o om o om o om igen och det enbart för att de inte vet bättre! Inte för att det fanns särskilt många andra bra alternativ, snarare inga. Men jag gillade iallafall BWO's scenkläder, glamour ska det vara! Det kanske är nåt dunka mig gul o blå-Frida ska tänka på. Gul träningsjacka och för stora jeans? Sexigt värre. Not.

Med smak av sorbet

Jag drömmer om de där skorna! Mardrömmar kanske, för jag vet att aj aj aj, vad ont de kommer att göra! Men jag önskar och drömmer att jag var världsvan och glamorös nog att ha orangea lackskor med öppen tå...

Drömma om våren behöver jag dock inte göra länge till, för nu är den på väääg! Idag var det definitivt vår i luften, även fast jag inte hade tid att njuta av den eftersom jag höll på att blåsa av cykeln. I Linköping blåser det alltid motvind, oavsett åt vilket håll vinden blåser och vilket håll man cyklar.

Iallafall. Väskan blev jag alldeles störtkär i, är den inte fullständigt fantastiskt med det där mänstret och snygga skinndetaljer? Me likey a lot! Den matchar verkligen klänningen och skorna. Sen på med några snygga smycken och kappa och sen är det klart!

Musikval

När jag pluggar vill jag gärna ha lugn, melodiös feel-good-pop. Jag slår på min rosa Ipod och och drömmer mig bort i lagtexten... Ja, nästan iallafall! Texten ovan kommer från Maria Mena - Just a little Bit, och det är väl så man känner alltför ofta. Andra sköna favoriter är Mandy Moore, Missy Higgins, Michelle Branch och Kate Voegele. När jag är ute och går vill jag ha nåt i lite högre tempo, och då är det The Killers som gäller! Helst favoriten förstås! =)

Jag får se om jag hittar några nya favoriter ikväll i melodifestivalen! Men jag tvivlar nog på det... =)

fredag, februari 22, 2008

TomKat

Tom och Katie matchar varandra perfekt, i grå och blå nyanser. Jag tycker det kan vara riktigt snyggt att matcha ibland, särskilt när resultate blir så här bra! Katies hår är ju fantastiskt vackert och de där skorna får mig nästan att dreggla! Det enda som inte är så hett är Toms slipover under kavajen, det gör honom väldigt gammal! Väst är okej, slipover inte okej! Att man kan se Katies revben under klänningen är väl inte heller så hett... Men annars, riktigt fint!

Min kväll med Mr Darcy

Ja, efter en lång kväll med Mr Darcy så är jag fit for fight igen. Och nu menar jag den riktiga Mr Darcy, inte fejkkopian med dåligt hår som Keira Knigthley faller för i senaste versionen. Nej, tjockt och lockigt hår ska det vara! =)

Dagen skall spenderas i biblioteket med andra idoga studenter. Can't wait!

Hoppas ni får en skön fredag!

torsdag, februari 21, 2008

Jag och Bridget


Det är ungefär såhär jag känner mig nu. Minus vinet och cigaretterna.

Trött

Jag är riktigt trött nu. Och så har jag någon konstig förkylning/jagvetintevaddetkanvara som får min näsa att rinna och vara täppt om vartannat. Om ni ville veta alltså.

Tenta på lördag och alla är lite allmänt förvirrade. Det handlar om offentlig upphandling och den lagen ändrades 1 januari, så det finns inte någon kurslitteratur på det hela vilket göra det lite svårt att lägga upp pluggningen! Men, det har hänt förut; en gång fick vi parallellt gå igenom gamla aktiebolagslagen med nya, eftersom den nya skulle börja gälla vid årsskiftet. Jag fattar inte varför vi inte enbart fokuserade på den nya, men antar att lärarna inte var tillräckligt pålästa på den. Behöver jag ens säga att det blev ett fiasko att blanda dom båda? Inte helt lätt att hålla isär. Men det är ju tyvärr nånting som händer, eftersom lagar hela tiden ändras. Bara att gilla läget alltså.

Så nu sitter jag och plöjer rättsfall, läser lagtext och går igenom föreläsningsanteckningar. EG-domstolen har en tendens att lägga näsan i blöt i det mesta, så de krånglar såklart till allting. Jag förstår inte riktigt hur det ska funka att få ihop alla olika lagsystem i alla olika länder till ett samstämmigt, och jag tror inte EG-domstolen vet det heller. Jag är inte helt pro EU, om man säger så.

Just nu studerar jag 150%, och det känns att jag inte är van vid det! Gäller att inte ta sig vatten över huvudet, utan att hela tiden sätta sig själv främst, något som vi tjejer verkar ha ganska svårt för. Jag vet flera tjejer som helt enkelt har gått in i väggen under studietiden och blivit sjuksrivna. Det känns inte som en sån där jättebra start på riktiga livet. Vi tjejer har en tendens att sätta press på oss själva samtidigt som det finns en press utifrån också. Det är inte helt lätt.

Universitetet gör det ju inte enklare heller, eftersom kurserna går i ett. Teknologerna får exempelvis påsklov, men det existerar inte på fil fak. Vi har tenta på lördag (varför sätter de alltid tentor på lördagar? Tror de att vi inte har nåt bättre för oss?), på söndagen måste jag gå igenom en uppsats i engelskan för att förbereda en opponering tills på måndagen, och på måndagen börjar en ny kurs. Så håller det på hela tiden. I stort sett är studenter aldrig lediga, eftersom vi måste försöka jobba på all ledig tid, och främst på sommarlovet. Vi får heller inte vara sjuka, eftersom om vi missar något obligatorisk moment så måste vi göra om det året efter. Kul när man är på sista året! Så det gäller att släpa sig till skolan även vid feber eller magsjuka. Därmed basta. Tro inte på något sätt att vi studenter är vuxna utan fortsätt gärna att behandla oss som barn! Men självklart får programledning byta tider hur som helst och lägga upp kurser hur som helst, dom är ju ofelbara!

Ja, jag var bara tvungen att få ur mig det. Jag har lite svårt för ledningen för vårt program, de är helt enkelt usla att planera. Men det kanske är sånt man inte ska publicera på bloggen? =) Jaja, whatever.

Nu ska jag gå och svimma tror jag. Eller åtminstone slappa framför teven. Det står mellan Efterlyst eller Stolthet och Fördom på dvd, och jag tror det blir det sistnämnda. Efterlyst ger mig alltid mardrömmar! Jag behöver inte bli påmind om alla freaks som finns därute, det är skrämmande nog! Ikväll pratar de med en ung tjej, som åkt fast efter att man på Efterlyst visade hur hon och några kompisar misshandlade två tjejer på spårvagnen. På reklamen säger hon att hon självklart skulle vilja ha det ogjort. Jag undrar vad det är hon vill ha ogjort? Att hon misshandlade någon eller att hon misshandlade någon framför en övervakningskamera och filmen visades på Efterlyst och hon åkte fast? Jag hoppas det är det första, men jag tror att det är det andra. Tyvärr.

Ha en bra kväll, och ta hand om er!

Sötisar

Ja, när jag tittar på bilderna från The White Company så blir jag nästan sugen på att skaffa barn! Inte för att dom säljer barn, men dom säljer väldigt söta kläder till barn, och en hel massa andra saker. Men jag har insett att barn inte alltid är glada och fogliga som på bilden, så jag tror jag väntar ett tag till!

Ljusslingan med blommor är egentligen för barn, men jag tycker de skulle passa finfint runt min spegel i hallen. Kanske blir en beställning till Engelsmannen...

Isla

Isla Fischer fick dottern Olive (med Borat) i oktober förra året och är redan tillbaka på jobbet! Hon håller på och spelar in nya filmen Confession of a Shopaholic, baserad på boken av Sophie Kinsella, och självklart får dottern följa med på filminspelning! Hur söt är inte babybäraren med päls och allt? Modet i filmen kommer tydligen vara något i stil med Sex and the city, så det här är absolut en film jag vill se! =)

Britney no2?

När jag såg den här bilden först så trodde jag att det var Britney Spears! Men det visade sig vara Kate Hudson...! Kate brukar normalt ha en bra stil, så jag vet inte vad som hänt nu! Är det verkligen så att Brittan har blivit en trendsetter?!

onsdag, februari 20, 2008

Look a Like

Minns ni att jag sa att folk sagt att jag var lik Kate Winslet? Jag tog Tiger på orden och kollade hos MyHeritage vilken kändis jag var lik och, surprise surprise, så dök Miss Winslet upp! Kolla in och bedöm själva! =)

Chèvreöverbakade Rödbetor

Ser inte detta jättegott ut? Tyvärr är det inte jag som har lagat det (I wish) men jag får himla lust att pröva det nu! Jag köpte en påse med rödbetor och har lite problem med vad jag ska laga för mat med dom?! För mig har rödbetor alltid varit räfflade rödbetor i burk, så att faktiskt ha dom i mat känns väldigt exotiskt! =) Jag prövar redan i kvällens gryta, där rödbetan får samsas med köttet, Guinness, palsternacka, morot och rödlök. Det luktar gott iallafall, så hoppas det smakar likadant!

Om någon nu vill prova på de överbakade rödbetorna (och berätta för mig hur de smakade!) så är
receptet här!

The Other Boleyn Girl

Scarlett och Natalie har en film tillsammans, det är därför de posar så vackert överallt, först på Berlin Film festival och sen i London där självaste Prins Charles gick på premiär!

Filmen heter The Other Boleyn Girl och handlar om hur Henri VIII blir uppvaktad av två vackra systrar, som alltså spelas av Scarlett och Natalie. Filmen är inte aktuell för premiär i Sverige ännu, men vi kan iallafall njuta av klänningarna som låtsassystrarna bär på premiärerna!

Till höger är de i Berlin, och där tycker jag Scarlett lyckas bäst för jag förstår inte alls vad Natalie har på sig. Är det en klänning? Eller klänning med presentsnören? Ja, jag förstår det iallafall inte! Däremot tycker jag Natalie lyckas bäst i London, den färgen är som gjord för henne!

Just nu


Ja, just nu är det mycket! Kom nyss hem från en presentation på engelskan där jag pratade om the history behind the purpose of beach protection. Ja, det är precis så intressant som det låter! Och så är det tenta i upphandlingsrätt på lördag, så mina dagar spenderas med näsan i lagboken och diverse rättsfall och papper... Jag har inte sjunkit så lågt att jag måste dricka för att hålla mig vaken dock! =) Guinnessburken är till en köttgryta jag ska göra ikväll, med en massa rotfrukter och gott! Gottigt i vintermörkret. Blommorna lyser upp lite; nejlikorna kostade 10 kronor på stora torget och har stått sig i en vecka nu. Helt jättebra ju! Den lilla vasen tycker jag är jättekul, det är fyra "provrör" som sitter ihop med små gångar och jag tycker den är så söt!

Nu är det tillbaka till rättsfallen för mig...

tisdag, februari 19, 2008

Duffy - Mercy



Nya Englandsettan! Riktigt bra.

How to:

Jag har helt klart missat lite viktiga saker när jag flyger, det råder det inga tvivel om när jag ser de här bilderna! Scarlett, Sarah Michelle, Katherine McPhee och Cameron Diaz har alla Louis Vuitton-väskor, och det verkar visst vara så det ska vara!

Om man nu inte vill ha Louis Vuitton så ska väskorna iallafall vara stora och dyra, till exempel Camerons knallgula (och svindyra) Marni-väska, eller Katie Holmes gigantiska röda Birkin bag från Hermés. Den väskan är både gigantisk dyr, gigantisk stor och gigantiskt ful. Och så måste den vara gigantiskt opraktiskt, kolla bara på det pyttelilla handtag till den väskan! Det måste bli riktigt tungt!

Vill man vara riktigt fin och "cool", så ska man satsa på leopardfärgat verkar det som. Rachel Bilson kör på leopardfärgad väska, Posh satsar på leopardfärgad jacka och Eva Longoria på knöhäga leopardfärgade boots. Måste vara väldigt praktiskt att flyga i... hmm.

måndag, februari 18, 2008

Vitt hos mig

Även jag har hakat på den vita trenden! Det började med att jag köpte en liten burk med vit färg för att måla mitt fula, bruna soffbord. Sen blev det hjärthängarens tur, innan ramen blev vit och så slutligen även det fula bruna nyckelskåpet! Allt på bara en enda liten färgburk! =) Så nu är min hall i tema vitt, känns faktiskt skönt eftersom jackor och sjalar alltid tillför en massa färg iallafall. Antar att jag känner mig hemma i allt vitt efter att ha levt i Engelsmannens lägenhet, där allt är vittvittvitt! Det är lugnt och fint.

På hängaren hänger en fin, gammal vit väska som jag hittade på en loppis. I ramen (från Ikea, ursprungligen ljusbrun) så klippte jag till och satte in en bild från Noa Noas vårkatalog. Jag gillade verkligen färgerna och glittret från smyckena i bilden. Den gigantiska vasen och lilla runda skålen fyndade jag på Åhlens, för 25 och 60 kronor, såna fynd gillar jag! =) Den lilla hjärtformade skålen, som jag fått från en kär vän som kom på besök, pryder både sin plats och funktion eftersom den är förvaring för nyckel och Ipod när jag är hemma!

Sotigt var det här!

Kan man se en trend hos kändisarna, eller? Anne Hathaway, Kate Hudson och Liv Tyler har alla fått lite svärta runt ögonen. Jag tycker det verkligen är jättesnyggt med markerade ögon, särskilt kombinerat med en neutral mun. Här tycker jag att Liv Tyler har lyckats bäst, men det kanske främst är för att sminkningen framhäver hennes vackert blå ögon alldeles extra, och det är ju precis så det ska göras! Framhäv det som är finast hos dig (vilket är lätt för Liv eftersom hon är vacker överallt =)). Jag tycker det är ganska svårt att få till sotigheten snyggt, jag kan exempelvis inte ha svart runt hela ögonen, som Liv har, eftersom mina tårkanaler får spader då (= pandavarning). Jag har också kommit på att svart sotighet blir alldeles för hårt på mig som blondin, så jag satsar på mörkbrunt istället, det är lite mjukare. Om man nu vill testa på sotiga ögon så kan jag verkligen rekomendera Stilas Smudge Pots, som ger den rätta mjuka looken!

söndag, februari 17, 2008

Jewel - Standing Still


Om jag sluter ögonen när jag lyssnar på den här låten så förflyttas jag bakåt i tiden.

Det är lilla rummet i Fourqueux, gula fönsterluckor, öppna fönster och varma vindar under sena augustikvällar.

Men även hemlängtan, hår i duschavloppet, möss i kökssopporna och kalla vintergolv.

Blandade känslor, men det känns som om det var en halv evighet sen. Vart tar tiden vägen?

Antar att det är som John Lennon sa; "Life is what happens to you while your busy making other plans".

Favoriten!

Ok, sorry Tiger! Jag säger det redan nu, för jag vet att vi (ehum!) har sågat Sanna Nielsen ganska hårt! (Oftast har vi haft skäl för det!) Men jag blev störtkär i hennes låt igår! Det var i riktig Celine Dion-anda, och jag har verkligen en soft spot för Celine Dion! Jag tycker det är coolt också att Sanna inte hade någon rekvisita, bakgrundsdansare eller annat, utan hon bara sjöng sången rätt upp och ner. Respekt. Men hon borde antingen skaffa sig en stylist eller sparka den hon har, för det är ju för sjutton melodifestivalen! Lite glamour om jag får be, tack! Väst, byxor och höga stövlar är snyggt om man ska ut på krogen, men funkar icke i schlagersammanhang. Sanna har tyvärr en tendens att klä sig som en 30-40-åring, och hon är ju bara 24! Skärpning.

Mest glammiga igår var ju bröderna Rongedahl i likadana röda kostymer, me likey! Jag gillade också Carolas gula klänning medan Olas 80-talschock inte får min röst. Okej, killen var knappt född på åttiotalet, så jag förstår att han kanske missade det mesta med upprullade kavajärmar och dunka 80-talsdunk! Men jag hoppar det iallafall, thank you very much!


lördag, februari 16, 2008

No Good - Kate Voegele



Never fear the unexpected...

Scraphysteri!

Jag har nog blivit lite inspirerad av Scrapsystrar! Hela eftermiddagen idag har jag suttit och gjort kort. Jag tror att det inte räknas till att scrappa, eftersom man kanske måste ha foton för att scrappa (?) men kul var det iallafall! Så nu har jag kort en masse och är förberedd för födelsedagar, dop, giftermål... you name it! =)

Jag har en väldig svaghet för ordspråk och citat, så såklart smög sig några sådana in också! Både klassiska citat och nya, särskilt då från låttexter (Kent!). Jag har helt klart hittat en ny hobby!

Morgonrocksjakt

Varje morgon saknar jag en morgonrock! Ni vet, när man har duschat och håller på och fixar till sig, sminkar sig och fönar håret, då är det väldigt praktiskt att ha en morgonrock (särskilt när man bor med insyn!). Då kan man ju säkerligen undra varför jag inte har någon morgonrock? Ja, det vet jag inte riktigt! Jag har en morgonrock hemma hos mina föräldrar och en annan hos Engelsmannen, men på något sätt har jag glömt bort att ha en här hemma... hur det nu har gått till! =) Så nu är jag på jakt efter en fin, söt, lite vintage-y-stil, gärna blommig, morgonrock. Men känner jag mig själv så kommer det ta lite tid. Jag vill nämligen att den ska vara billig och snygg nog att hänga framme i badrummet när jag inte använder den! Lite konstigt krav för morgonrock kanske, men så är det!

fredag, februari 15, 2008

Blå & Beige

När jag såg bilden på Jennifer Aniston så blev jag verkligen inspirerad! Jag gillar verkligen blått och beige tillsammans, jag tycker det kan vara riktigt fräscht. Kallar man det kornblått kanske? Jag tror jag ska kalla det pärlhyacintblått, det funkar väl?

torsdag, februari 14, 2008

Bon'a Parte


Jag fick hem Bon'a Partes katalog häromdagen, och jag tyckte det fanns en hel del snyggt där! Kanske inte direkt någonting som stack ut och som jag ville köpa, men jag gillar verkligen stylingen och inspiration från deras katalog. Gillar hur de kombinerar vissa kläder, det ger lite ideer! Jag tänker kanske främst på den blommiga skjortklänningen som matchats med en långärmad randig tröja eller powerkostymen med scarf under skjortan - riktigt snyggt blir det!

Kalla tår

Vad roligt det är att komma hem och se att man har en massa post! Idag hade jag inte mindre än 3 kort som önskade mig en glad alla hjärtansdag! Tack alla ni! =)

Inte bara det, utan ett nytt nummer av
Drömhem & Trädgård väntade också på mig. Om ni inte har läst den tidningen så tycker jag att ni ska göra det, dom har väldigt inspirerande reportage! Undrar om det säger något om mig, att min prenumeration på DV har ändrats till Drömhem! =) Hmm... Men jag skulle gärna prenumerera på DV också, men nu får jag prioritera lite! =)

Idag är det kallt så kallt, mina stackars tår fryser! Dock soligt så jag njuter ändå. Önskade bara att jag hade tagit på mig lite mer kläder till att börja med. Jag slapp iallafall cykla till skolan, eftersom min cykel är på lagning. Jag ska snart hämta den så vi får se hur stort hål det gräver i min plånbok! Det var någonting om att ekrarna inte var tillräckligt spända..? Ja, jag vet inte alls.

Så idag fick jag ett nytt äventyr, eftersom jag fick ta bussen till skolan! Och nu vet jag varför jag hellre cyklar! Vet ni att man numera inte kan köpa en kontant biljett på bussen? Nej, då kostar det isåfall dubbelt så mycket, eller så får man skicka efter en biljett via sms. Jag som trodde buss skulle förenkla vardagen och inte krångla till det!? Nu förstår jag folk som envisas med att ta bilen överallt! Grejen är också att jag kollade på nätet innan och då stod det att priset var 20 kronor om man betalade kontant. Jag tror att definitionen på kontant är sedlar och mynt? Men i
Östgötatrafikens ordbok betyder det betalning via sms. Jo, men that makes sense... not. Så om man nu vill betala med sedlar och mynt så kostar det 40 kronor enkel biljett. Jo, men det är ju rimligt... not. Jag fick stå från universitetet också, eftersom det är många studenter som slutar runt 12. Så jag betalade alltså 20 spänn för att stå och hålla i mig för glatta livet när chauffören racade och tvärnitade hej vilt. En äldre dam som satt bredvid mig sa att det ju knappast är rimligt att man ska behöva betala 20 kronor när det inte ens finns sittplats för alla! Jag håller med. Och ja, jag vet att det är svårt för dom att kunna förutse hur många som åker med varje buss, men de vet åtminstone vilka tider som flest människor åker och då borde de ju kunna sätta in bussar med kortare mellanrum. Så tycker jag iallafall.

Tack och lov att jag får tillbaka min cykel idag!

alla hjärtansdag

Hoppas ni alla får en fin dag fylld av kärlek och några kyssar också!
Happy Valentine's Day!

onsdag, februari 13, 2008

Bloggtips

Jag tycker ni ska gå och ta en titt hemma hos Sheye Rosemeyer om ni har tid. Hon är en lysande fotograf som tar briljanta foton på barn, men det är inte det enda hon visar på bloggen. För ett år sedan förlorade hon ett barn under tragiska omständigheter och hon skriver vackert om saknaden. Det är en blogg jag verkligen kan rekomendera!

Nån som vet?

Nån som vet hur man ska göra om man har en film i avi-format och vill bränna den för att kunna spela i en vanlig dvd? För jag har nämligen ingen aning!

Dreaming

Jag skyller på att jag är lite färgad av allt bröllopssnack runt mig. Det är kompisar som ska gifta sig och kompisars kompisar som ska gifta sig och mitt i allt sitter jag och diskuterar mer än gärna outfits och vilka färger som matchar bäst. I mitt ena sidan av mitt huvud samlar jag på mig information som kan vara nyttig inför mitt eget bröllop (när det nu blir av) och i andra hjärnhalvan drömmer jag upp fantasioutfits som jag skulle bära om jag var gäst på ett bröllop i vår/sommar.

Beige känns oftast tråkigt, men jag tycker själv jag har lyckats sjukt bra i den här kombinationen! =) Klänningen blev jag väldigt förälskad i, men den är kanske lite väl elegant för ett svenskt bröllop? Vi brukar ju vara lite, ehum, low key (som till exempel kronprinsessan Victoria som brukar ha vanlig tofs vid bröllop! Det borde vara förbjudet!). Jag skulle välja de lågklackade skorna, eftersom jag blir två meter lång med klackar och får skavsår så fort jag ser dom, men om jag kunde skulle jag nog välja de högklackade. (FIY, lågklackade skor får enbart bäras av människor över 1,75 vid festligare tillfällen, resten måste ha minst 2cm klack, basta!) Visst ska man glittra till det lite också? Jag är inte riktigt för så mycket matchy-matchy, utan jag vill helst att det bryts av med åtminstone olika nyanser och material. Snöflingan glittrar magiskt vackert, och jag tycker rökkvartsringen var så cool och maffig, och örhängen prinsessaktigt söta. En sjal är ju ett måste på svenska bröllop, och i vanliga fall skulle jag nog bryta av med en annan färg, men jag tycker det kan var riktigt snyggt att ha samma färg men i olika nyanser (viktigt!). Blir lite mer levande då. Jag har kommit på att man oftast behöver en större väska än man tror vid bröllop, för både kamera, huvudvärkstabletter, extra strumpbyxor, plåster, puder, läppglans, plånbok och mobil måste få plats, så jag tyckte den här väskan passade bra. När det glittrar och är elegant på andra ställen är det snyggt att ha en mer avslappnad väska.

Nu ska jag återgå till att förbereda min essay och presentation för engelskan nästa onsdag. The history behind the beach protection. Exciting indeed!

Stalker

Ok, jag tror att jag blir stalkad.

Jag träffade en fransyska på kursen på Örebro universitet, vi lade till varandra på MSN (fransmännen vet ännu inte vad Facebook är för något) och nu blir jag stalkad. Varenda gång jag signar in så undrar hon hur jag mår, vad jag gör och så vidare. Och grejen är att hon fortfarande inte fattar att jag inte längre är i Örebro, utan hon tycker vi ska gå och fika eller laga mat i hennes korridor. Och hon berättar i detalj om hennes kärleksproblem med sin nyblivna svenska pojkvän, och, ärligt talat, I don't want to know. Je ne... äh, skit samma. Jag vill inte veta.

Men... jag vill ju inte vara otrevlig mot henne, eftersom jag har tänkt att fråga henne om hjälp (utnyttja henne) på min kurs i franska i höst. Så jag måste stå ut med att bli stalkad i ett halvår till. Phew.

tisdag, februari 12, 2008

Leende Koncentration

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

Margherita Missoni

Margherita Missoni är barn till Angela Missoni och barnbarn till Ottavio och Rosita Missoni som grundade modeimperiet Missoni. Margherita är mest känd för att ständigt synas på glammiga tillställningar, och då självklart iklädd Missoni. Hon har tillgång till de gamla kollektionerna av Missoni och är duktig på att blanda vintage med nytt till en alldeles egen, snygg stil. Missoni är känt för sina starka färger och zick-zackmönster och Margherita är inte rädd för att blanda olika färger och mönster. Margherita är inspirationen och ansiktet till Missonis nya parfym.

Vårtider hejhej!

Känner ni hur det pirrar i kroppen? För det måste väl ändå vara fler än jag som börjar få vårkänslor? Visst, det är inte direkt dags att byta ut vinterjackan mot lilla vårjackan ännu, men snart så! Hos Miss Smultron har vårkänslorna också smugit sig på, så kolla in vettja, och kika på nya vårkollketionen! :)

måndag, februari 11, 2008

Björn rules


I en melodifestival med en gamling med fjädrar, Amys guldjacka och Velvet i byxdress och en hel massa andra artister i tråkiga kläder, så var det bra att Björn kom och visade var skåpet ska stå. Go Björn!

Fiint!


Nicole Richies halsband är ju bara för sött! Ett litet H, som står för hennes dotter Harlow Winer Kate, hur gulligt som helst. Kanske en liten present från nyblivna pappan? Det får man iallafall hoppas, nåt är väl Nicole värd, det skulle iallafall jag tycka om det vore jag som var nybliven mamma! :)

En alldeles ovanligt bra måndag

Jag riktigt njuter nu! Solen skiner, blå himmel (kallt, men ändock), Engelsmannen är här och det känns som om jag är helt med vad gäller skolan! Det händer inte ofta! :) Det är väl såna här dagar man verkligen ska ta vara på, för snart kommer jag sitta ensam under en grå himmel och slita mitt hår för att jag inte fattar hur kriterierna ska viktas i en offentlig upphandling, eller nåt sånt annat spännande. Det enda som jag har lite ångest över är engelskakursen jag läser nu, för den är riktigt tråkig! Jag förstår inte varför lärare inte kan lägga upp språkundervisning på ett roligt och stimulerande sätt? Bara för att vi studerar engelska på universitetsnivå betyder inte det att vi inte behöver pedagogiska lärare! Gaaah! Det tyckte jag att lärarna på Örebro Universitet verkligen lyckades med, det var riktigt pedagogiskt och bra. Kanske det beror på att de lärarna var svenska och att nuvarande läraren är urbrittisk? De kanske inte har samma tyngpunkt på pedagogik där, åtminstone är det vad jag tror!

Hoppas ni alla har en fin måndag, och njuuut av den!

torsdag, februari 07, 2008

En vanlig torsdag...


...eller kanske en helt vanligt ovanlig torsdag? Engelsmannen är här, vi firar med champagne... och såklart tittar vi på NASAs rymdskepp som snart ska skjutas iväg. Eller ja, jag tittar inte, jag bloggar, men engelsmannen sitter iallafall klistrad! :) Det är tur att jag har champagnen som sällskap åtminstone... :)

onsdag, februari 06, 2008

Stripper

Den här låten har snabbt blivit den mest spelade på mitt Itunes-bibliotek. I love it! =)

Fint!

Det bor en liten skata inom mig, som gillar allt som glittrar och glimrar! :) Dessa underbara ringar kommer alla från QVC, som är en shoppingkanal som finns i UK och USA. I Sverige vet jag inte ens om det finns ringar som dessa? De finns iallafall inte på Guldfynd med mera, för där ska allting vara så diskret (och tråkigt) som möjligt. Boooring!

Används förresten andra stenar än diamanter till ringar i Sverige? Missförstå mig inte, jag har inget emot diamanter (!), men andra ädel- och halvädelstenar kan ju vara lika fina. Dessa stenar har kvarts, ametist, peridot, tanzanite, aquamarine och några små diamanter här och där. Och prisvärda är de också! Jag gillar verkligen när det är lite gammal stil på ringar, lite vintage liksom, det tycker jag (oftast) är snyggare än moderna tappningar. Kanske förresten är dags att börja skriva önskelista snart? 25-årsdagen närmar sig med stormsteg... :)

Vanity Fair




Det är fler än jag som gillar pasteller! Såhär snyggt är omslaget till Vanity Fairs årliga Hollywood issue. Emily Blunt (från Djävulen bär Prada), Amy Adams (från Enchanted), Anne Hathaway (från Becoming Jane) och Jessica Biel (är hon känd för nånting annat än att vara Justin Timberlakes flickvän?) är alla på framsidan i specialdesignad couture från Joh Galliano för Dior. Grymt snyggt. Jag gillar särskilt Emily Blunts baddräkt med matchande handskar och snygg solhatt!

tisdag, februari 05, 2008

Kyrka

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

Besatt?

Lite besatt är jag kanske, av Gossip Girl alltså. Jag och en kompis diskuterade programmet idag. Hon har, precis som jag, tjuvtittat lite och vi diskuterade den otroliga välklädde ensemblen. Jag har ju pratat om killarnas outfits, både Chuck och Lonely Boy är ju för söta, men det är ju tjejerna som dominerar. Blair är lite för preppy för min smak, men Serena känns mer naturlig. Klänningar, tunikor, långstrumpor, stövlar, allt i en underbar mix! Jag är också helt fascinerad av hennes hår; så där skulle mitt hår mer än gärna få se ut! :) Blake Lively, som spelar Serena, verkar ha en minst lika snygg stil privat, som ni ser på bilderna här nedan. Chaneloutfiten med långa pärlhalsband har jag redan beundrat, men Chanelklänningen längst ner till höger kanske jag inte beundrar lika mycket! Dock beundrar jag såklart Blakes mod att bära den! ;)

Drömmar

Nu börjar jag komma till ro här hemma, saker och ting börjar hitta sin plats. Dock saknar jag såklart en del saker som skulle göra mitt hem ännu finare! :) Överst på prioriteringslistan står en ny soffa, helst då en vit och helst en Ektorp från Ikea, jag tycker verkligen dom är snygga. Ny dörrmatta behövs också, den jag har nu är en kvarleva från hyresgästen som bodde här innan och den har milt sagt sett sina bästa dagar! Snart börjar den nog krypa av sig själv...Ballerina skulle nog bli fin framför min dörr! Jag skulle behöva sy några nya dukar också, och det tänkte jag göra med tyget Anneli från Ikea. Självklart måste jag också införskaffa några söta rosa Blomster från Ikea, som jag har pratat om tidigare! De vaserna är så söta. Som extra grädde på moset skulle det inte sitta fel med några Aureliakuddar och en fjärilsram från Monsoon.
bild: Eget kollage med bilder från Ikea, NotOnTheHighStreet och Monsoon

Ladda inför kvällen

Ni missar väl inte Gossip Girl ikväll? Jag har ju redan kommit en bit i tittandet, men jag kommer avnjuta kvällens avsnitt med chili con carne, semlor och gott sällskap! Ja, jag vet, chili con carne och semlor går inte riktigt ihop, men jag hade bestämt mig för chili innan jag kom på att det ju faktiskt är fettisdagen idag. Förra året blev det ingen semla, så jag ser fram emot semlan ikväll extra mycket! :)

I Gossip Girl har Chuck helt otippat seglat upp som min favorit (jämsides med Serena och Lonely Boy förstås). Han är helt odrägligt elakt snygg!

måndag, februari 04, 2008

Coco Chanel

Coco Chanel föddes som Gabrielle Bonheur Chanel 1883 i Frankrike. Hon föddes utanför äktenskap och när hennes mor dog och hennes far försvann så uppfostrades hon på ett kloster, där hon fick lära sig sömnad. När Coco var arton började hon arbeta för en skräddare, och vid trettioett års ålder for hon och hennes syster till Paris för att öppna en hattaffär. Hattarna blev en succé hos den parisiska aristokratin och gav Coco nog kapital att öppna sin egen affär, som hette Chanel Modes och låg på 31, rue Cambon i Paris.

Chanel lanserade sin klassiska dräkt 1923; knälång kjol med en elegant jacka, gjord av ull och med svart kantband och guldknappar. Detta bar Coco med långa, oäkta pärlhalsband. Chanel designade också den lilla svarta, som var gjord både för vardag och fest, och även fast svarta klänningar hade funnits tidigare så sågs Chanel lilla svarta som den exemplariska LBD. Chanels löst sittande kläder med låg midja kom att bli symboliska för 20-talets flapper-stil.

Chanel designade också den lilla guiltade väskan med kedjeband. Den gjordes i februari 1955 och fick därför namnet 2.55. Den är än idag en av världens mest populära väskor. Chanel satte även ihop parfymen No.5 som Marilyn Monroe odödliggjorde genom sin klassiska replik på frågan vad hon bar när hon sov; " endast två droppar av Chanel No.5".

Time Magazine listade Coco Chanel som en av världens mest inflytelserika människor under 1900-talet. Idag designar Karl Lagerfeld för Chanel, och han bibehåller Cocos anda genom att ständigt göra om hennes klassiska dräkt och väska.

Turkost


Kändisarna känner sommarvibbarna! Jag älskar turkost, och då särskilt på sommaren tillsammans med solbränna och silver - det är den allra bästa kombinationen! Ashley Olsen har en helt gudomligt vacker sak från Missoni på sig, och hon glittar i guld, rött och så lite turkost. Håret och vita dressen under är verkligen en fullträff. Hilary Duff är i Australien och matchar en inte alltför vacker zebrarandig väska med en väldigt vacker, stor turkosring. Dags att ta fram lite turkosa smycken kanske?

Courtney Love

Jag vet att många ser Courtney Love som en nedknarkad änka, endast känd för att ha varit gift och fått barn med Kurt Cobain. I deras ögon är hon just another groupie. I mina ögon är hon en väldigt talangfull sångare och låtskrivare.

Jag upptäckte henne och hennes band Hole när jag som femtonåring praoade i en skivaffär i Örebro. Jag skäms inte ett dugg för att säga att jag ville vara prao där eftersom den snyggaste fotbollsspelaren i ÖSK jobbade halvtid där, men det är en helt annan historia... =) I alla fall, när min praotid var slut fick jag välja två skivor. Jag valde ett album med blandade soulallåtar och så valde jag Holes album Celebrity Skin. Och jag älskade det, och jag älskar det fortfarande. I mitt tycke var det en av de bästa albumen under nittiotalet. Courtney Love släppte för några år sedan ett soloalbum, America's Sweetheart, och det är bra men inte lika bra som Celebrity Skin.
Om ni inte har lyssnat på Hole och Courtney Love så tycker jag att ni ska göra det, åtminstone lite grann. Ni kan ju börja med Malibu.

Det bästa i livet

En fördel med att bo ensam är att man får bestämma precis allt själv. Jag bestämmer när jag ska städa, när jag ska tvätta, när jag ska laga mat och precis vad jag ska laga. Så är det ju inte alltid när man är två!

En sak som jag har missat mycket när jag bott utomlands har varit den svenska maten. Även fast jag bara har bott i andra europeiska länder så är skillnaden mellan matkulturerna faktiskt större än vad man kan tro! Självklart har alla fördomar om andra länders matkulturer, ganska ofta hör jag att fransmännen är matens mästare medan engelsmännen inte har någon matkultur alls! Jag har många gånger upptäckt att det kan vara tvärtom; en rätt tillagad fish and chips med mushy peas kan vara bra mycket bättre än en seg biff på en fransk restaurang. Men ibland hittar man guldkorn, och den anka tillagad med ananas som var min favorit på en restaurant i Saint Germain-En-Laye är svårslagen, särskilt eftersom den serverades i en halv ananas och man kunde gröpa ur skalet på slutet, det var riktigt gott!

Min söndagsmiddag igår bestod av mannagrynsgröt med en massa äppelmos, hårt bröd med ost och en kopp te. Te har de självklart en hel del i England, men ingenstans hittade jag yellow label tea! Jag kanske letade i fel affärer? Hårt bröd hamstrade jag de gånger jag var på Ikea. I England har de inte alls anammat hårt bröd, medans jag faktiskt sett Vasa knäcke i flera franska mataffärer. Ingenstans har jag dock hittat mannagryn, och riktig ost som går att hyvla finns bara i Sverige!

Så igår njöt jag av min lilla middag, jag tror nästan jag njöt mer än av ankan i ananas. Fast det skulle ju förstås vara trevligt med lite sällskap! :)

söndag, februari 03, 2008

Något som glittrar

Jag tror att Lisbeth Dahl ska bli min nya bästis, för hon gör sjukt fina saker! Jag skulle inte ha något emot att få vad som helst från henne, men dessa saker är ju finast. De små örhängena med rosett är så Blair Waldorf, och jag har åtminstone ingen väckarklocka just nu, så en med strasstenar skulle ju vara perfekt, eller hur? Örhängeshållaren har jag tjatat länge om nu, men jag vill (behöver faktiskt nästan) verkligen ha den, så praktiskt ju! Antar att det är fler än jag som har örhängen som bara fastnar i varann när de ligger i en skål eller smyckeskrin? Det är inte roligt!

Lisbeth Dahl finns bland annat hos Chique, Elsas Hem och Syster Lycklig, så nu vet ni vart ni kan leta efter den perfekta presenten till alla hjärtansdag eller till namnsdag eller födelsedag eller vilken annan dag som helst!

lördag, februari 02, 2008

Rött, vitt och rosa...

... är mina nya favoriter! Jag har aldrig förstått dom som säger att rött och rosa inte går att kombinera, för det går ju faktiskt alldeles utmärkt!
På sängen har mina rödvita kuddar från Himla och rödvita pläd från Gripsholm fått sällskap av mina hemmasydda kuddar i rött, vitt, rosa, gult och grönt. Jag blir lika glad av färgerna varje gång jag går förbi sängen! :)
I fönstret tronar en plättar i luften med lånad kungakrona från kära mamma. Jag försökte länge och väl att hitta en egen kungakrona, men till slut sa mamma att jag kunde ta hennes, jag antar att hon var trött på att gå in i varje blom- eller inredningsaffär för att leta kungakrona! :)
Min gamla almanacka fick inte plats med alla lektioner och möten med grupper, så då fick jag skaffa en ny! Jag gjorde den lite egen genom att ta bort försättsbladet och istället sätta in ett eget foto. Det får mig att le varje gång jag tar upp den! :)

A Man Who Can


Det är ju självklart tjejerna som stjäl klädshowen i Gossip Girl, med alla sina underbara kreationer, men jag tycker att Dan börjar visa att han också kan! Ni som har sett mer än första avsnittet av Gossip Girl kanske kommer ihåg när Dan skulle ta med Serena på bio, men Serena var tvungen att ställa in? Iallafall, den outfit som Dan har på sig då är riktigt snygg! Jag är lite svag för väst på killar... Undrar om jag kan övertala Engelsmannen att bära väst? =)

fredag, februari 01, 2008

Var är prinsessorna?

Jag håller med Ebba Von Sydow när hon undrar var de svenska prinsessorna är under Stockholms modevecka. Expressen gör en enkät och undrar om svenska folket tycker att prinsessorna ska vara där, och det verkar vi inte tycka. Det tycker jag är märkligt. Kungafamiljen finns ju för att göra reklam för Sverige, och att de helt har missat att göra reklam för det största modehändelsen i Sverige är konstigt. Särskilt eftersom prinsessan Madeleine sägs ha så stort modeintresse, då borde väl detta vara en hjärtefråga för henne? Men hon kanske är upptagen med att gå i pälskappor på estniska barnhem. Nån måste ju göra det också.
Jag är generellt pro kungafamiljen, men de är ju faktiskt anställda av svenska folket som betalar skatt, så då borde de väl göra skäl för sitt appanage? Deras syfte är att föra fram Sverige, och modeveckan borde vara ett lysande tillfälle för det. Bäst i den här historien tycker jag är svaret Expressen fick från hovet på frågan om prinsessorna skulle gästa modeveckan- Nej, varför skulle de göra det? Men jag ska framföra önskemålen, säger hovets presschef Nina Eldh. Ja, varför skulle de nu göra det...
Danska kronprinessan Mary på en modevisning under Danska modeveckan

Monsieur Doudou



Alldeles mjuk och oemotståndlig står det om monsieur Doudou, och jag kan nog bara hålla med! Det är Christian Lacroix som har gjort den för La Redoute, och det måste väl ändå vara ett perfekt gosedjur, med hjärtan som öron och ett stort hjärta på huvudet! Jag gillar färgkombinationen också! =)