onsdag, september 24, 2008

Ansvar?

Jag blir lite trött på människor som inte tar sitt ansvar. Det är ofta man hör folk som anmäler staten eller liknande för att de anser sig orättvist eller felaktigt behandlat, och oftast det under situationer där jag tycker att det är människorna själv som bär ansvar. Nu senast är det SJ och Skånetrafiken som någon tycker ha gjort fel. Inte bara har de gjort fel utan att de har diskriminerat också.

En familj skulle åka tåg, mamma, pappa och tre barn. Ett barn kan ta sig själv upp på tåget, en bärs av mamman och det tredje låter de vänta på perrongen så pappa kan lämna väskan i tåget. Pappan hinner inte lämna väskan och hämta barnet utan tåget börjar åka och han ber då tågföraren stanna. Tågföraren uppfattar inte att en människa blivit kvar på perrongen utan åker vidare.

Och nu tycker familjen att det är SJ och Skånetrafikens fel att de lämnade barnet på perrongen. Jag undrar bara var det egna ansvaret tog vägen? Inte lämnar man en fyraåring utanför tåget för att själv lämn väskan? Prio ett är väl ändå att få med alla människor i familjen på tåget, och om man nu råkar glömma en väska så är ju inte det hela världen? Däremot kan man ju bara tänka vad som skulle ha kunnat hända med barnet? Självklart är det fel om SJ och Skånetrafiken vägrade att stanna bara för att famijen var av utländsk härkomst, men ansvaret för att barnet ska komma med tåget från början är väl ändå familjens? Jag kan inte tänka mig att mina föräldrar någonsin skulle ha lämnat mig eller mina systrar utanför ett tåg för att lämna av en väska! Jag kan inte tänka att jag sjäv skulle göra det heller! Var tog egentligen det egna ansvaret vägen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med! vem fan lämnar en fyraåring på perrongen... PUCKO!

Miss Marie sa...

akira - eler hur? visst känns det lite oansvarigt...