torsdag, augusti 28, 2008

Rusta sucks

Det är något med mig och buitksbiträden. Antingen har jag en enorm otur eller så är det helt enkelt så att jag ställer högre krav än vad butiksbiträdena är vana vid? Ich weiss nicht. Eller så är det som en kompis säger, butiksbiträdena i Linköping är helt enkelt lite dummare och mindre hjälpsamma än de i Stockholm, eller någon annan stad i Sverige, är och att det helt enkelt bara är att vänja sig vid det.

Igår var jag på Rusta för att köpa cykel. Det tog en blåst brutta en bra stund att komma på om jag verkligen kunde montera ihop cykeln inne på Rusta (eftersom den inte fick plats i bilen), hitta en cykelkorg att montera på cykeln (dom e sluut nu, kan du komma nån anna dag o hämta den? Öh, nej!?), en andra blåst brutta tog god tid på sig att leta reda på en cykelpump att pumpa upp däcken med och kom sedan tillbaka med en likadan cykelpump som vi redan försökt med och inte fick att fungera. Den tredja blåsta bruttan tog priset. Jag förklarade att om jag inte kunde blåsa luft i däcken så kunde jag inte köpa cykeln eftersom det inte går så bra att cykla eller gå med en cykel som inte har luft i däcken, plus att cykeln förstörs då, så hade de möjligen en annan cykelpump? Den blåsta bruttan sa; men det är inte vårt problem...! Har man den inställningen så kanske man har hamnat på fel jobb!!! Vi trodde nästan att det var dolda kameran någonstans...

Till slut lyckades vi iallafall ragga upp en snäll man som lyckades hitta en cykelpump och sedan även hjälpte oss att pumpa däcken. Det ironiska är dock att han inte ens jobbade på Rusta, utan endast var där för att handla en vattenkokare. Jag tror inte den blåsta personalen på Rusta skulle förstå ironin i att kunderna är de trevligaste människorna på Rusta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men varför köper man en cykel på Rusta?

Anonym sa...

Föra att man kan... svarar jag anonym!

Själv var jag på H&M och skulle byta bebiskläder. Kassörskan snäser då åt mig: "nästa gång kan du ju ha kläderna i en påse istället för att de ligger löst i vagnen, för det ser så dåligt ut".

Öhh... Trevlig tant det där... NOT!!

Miss Marie sa...

anonym - Hade du föredragit att jag köpte en cykel någon annanstans? Om du berättar var så ska jag tänka på det nästa gång.

Och jag skulle ju kunna sluta med en motfråga - varför skriver man en anonym kommentar till en blogg?

Akira - ja, ibland undrar man varför vissa människor jobbar där de gör!