onsdag, maj 21, 2008

Jewel

En av mina favoritartister är Jewel. Jag gillar hennes texter och hennes väldigt speciella röst. Jag kan tänka mig att Jewel är en sådan artist som man antingen älskar eller inte gillar alls, men för mig är hon väldigt speciell.
När jag var nyinflyttad i Frankrike så snurrade Standing Still på repeat på min stereo, och jag kan fortfarande minnas hur de ljusgula fönsterluckorna stod öppna sent på kvällen och den varma augustiluften svepte in i rummet. Några år innan dess hade jag fallit pladask för Foolish Games, jag menar "You were fashionably sensitive, but too cool to care", vem kan inte gilla det? Därefter kom Hands, med ett av mina favoritcitat; "In the end, only kindness matters". På det senaste albumet är det Good Day och Again and Again (som ni kan lyssna på nedan) som är mina favoriter. Och snart släpper Jewel nytt album, kallat Perfectly Clear och singeln Stronger Woman är ute nu. Riktigt bra faktiskt.
Så om ni inte har lyssnat på Jewel än så tycker jag att ni ska ge henne en chans, ni vet inte vad ni har missat!
(Eller om ni inte vill det så kan ni ju ta lite inspiration av Jewels stil istället. Sådär luftigt och romantiskt lantligt skulle jag kunne tänka mig att klä mig i sommar! Jag har redan sett ut några klänningar hos Noa Noa som skulle vara perfekta! =))

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag är också jewelfrälst, och har hennes gamla album i i-podden nu. Kul att hon släpper nytt!

Miss Marie sa...

Jag återupptäckte just hennes gamla album bland mina gömmor, så nu går de på repeat! =)

Anonym sa...

Jag fullkomligt äääääälskar Jewel! Kul att höra att det finns fler, har aldrig stött på någon som gillar henne faktiskt : )