torsdag, februari 21, 2008

Trött

Jag är riktigt trött nu. Och så har jag någon konstig förkylning/jagvetintevaddetkanvara som får min näsa att rinna och vara täppt om vartannat. Om ni ville veta alltså.

Tenta på lördag och alla är lite allmänt förvirrade. Det handlar om offentlig upphandling och den lagen ändrades 1 januari, så det finns inte någon kurslitteratur på det hela vilket göra det lite svårt att lägga upp pluggningen! Men, det har hänt förut; en gång fick vi parallellt gå igenom gamla aktiebolagslagen med nya, eftersom den nya skulle börja gälla vid årsskiftet. Jag fattar inte varför vi inte enbart fokuserade på den nya, men antar att lärarna inte var tillräckligt pålästa på den. Behöver jag ens säga att det blev ett fiasko att blanda dom båda? Inte helt lätt att hålla isär. Men det är ju tyvärr nånting som händer, eftersom lagar hela tiden ändras. Bara att gilla läget alltså.

Så nu sitter jag och plöjer rättsfall, läser lagtext och går igenom föreläsningsanteckningar. EG-domstolen har en tendens att lägga näsan i blöt i det mesta, så de krånglar såklart till allting. Jag förstår inte riktigt hur det ska funka att få ihop alla olika lagsystem i alla olika länder till ett samstämmigt, och jag tror inte EG-domstolen vet det heller. Jag är inte helt pro EU, om man säger så.

Just nu studerar jag 150%, och det känns att jag inte är van vid det! Gäller att inte ta sig vatten över huvudet, utan att hela tiden sätta sig själv främst, något som vi tjejer verkar ha ganska svårt för. Jag vet flera tjejer som helt enkelt har gått in i väggen under studietiden och blivit sjuksrivna. Det känns inte som en sån där jättebra start på riktiga livet. Vi tjejer har en tendens att sätta press på oss själva samtidigt som det finns en press utifrån också. Det är inte helt lätt.

Universitetet gör det ju inte enklare heller, eftersom kurserna går i ett. Teknologerna får exempelvis påsklov, men det existerar inte på fil fak. Vi har tenta på lördag (varför sätter de alltid tentor på lördagar? Tror de att vi inte har nåt bättre för oss?), på söndagen måste jag gå igenom en uppsats i engelskan för att förbereda en opponering tills på måndagen, och på måndagen börjar en ny kurs. Så håller det på hela tiden. I stort sett är studenter aldrig lediga, eftersom vi måste försöka jobba på all ledig tid, och främst på sommarlovet. Vi får heller inte vara sjuka, eftersom om vi missar något obligatorisk moment så måste vi göra om det året efter. Kul när man är på sista året! Så det gäller att släpa sig till skolan även vid feber eller magsjuka. Därmed basta. Tro inte på något sätt att vi studenter är vuxna utan fortsätt gärna att behandla oss som barn! Men självklart får programledning byta tider hur som helst och lägga upp kurser hur som helst, dom är ju ofelbara!

Ja, jag var bara tvungen att få ur mig det. Jag har lite svårt för ledningen för vårt program, de är helt enkelt usla att planera. Men det kanske är sånt man inte ska publicera på bloggen? =) Jaja, whatever.

Nu ska jag gå och svimma tror jag. Eller åtminstone slappa framför teven. Det står mellan Efterlyst eller Stolthet och Fördom på dvd, och jag tror det blir det sistnämnda. Efterlyst ger mig alltid mardrömmar! Jag behöver inte bli påmind om alla freaks som finns därute, det är skrämmande nog! Ikväll pratar de med en ung tjej, som åkt fast efter att man på Efterlyst visade hur hon och några kompisar misshandlade två tjejer på spårvagnen. På reklamen säger hon att hon självklart skulle vilja ha det ogjort. Jag undrar vad det är hon vill ha ogjort? Att hon misshandlade någon eller att hon misshandlade någon framför en övervakningskamera och filmen visades på Efterlyst och hon åkte fast? Jag hoppas det är det första, men jag tror att det är det andra. Tyvärr.

Ha en bra kväll, och ta hand om er!

4 kommentarer:

Desiree sa...

Låter riktigt tufft. Jag förstår att du är TRÖTT. Inte kul när man aldrig får vila ut sig och kurserna går i ett liksom. Tentor på lördagar borde vara undantagsfall istället för regel. Man behöver ju helgen eller iallfall någon av dagarna under helgen helt för att vila upp sig annars orkar man ju inte med i längden. Nej du får se till att sköta om dig så att du inte går in i väggen. Hur många terminer har du kvar på studierna? Kommer nästa termin också vara så här jobbig? Bra att du ser till att ta lite paus nu och då iallafall. Sköt om dig och ha en trevlig kväll framför tv:n.

Anonym sa...

Du är super duper duktig, det vet du att jag tycker!!!! Du är bäst!! /Akira

Anonym sa...

Du är ju klok som en bok o jag är stolt över dig alla dagar i veckan. je t'aime. -le tigre.

Anonym sa...

Hos oss är de hyggliga nog att lägga tentorna på fredagar och det känns ju rätt okej. Tentade idag. Lycka till imorgon!