torsdag, januari 31, 2008

Nedladdning

Verkligen. Jag blir så trött på den här diskussionen om nedladdning/illegal nedladdning av upphovsrättsskyddat material. Jag förstår ju självklart att musiker och liknande vill ha kompensation om någon laddar hem eller lyssnar på deras material, men om deras musik inte finns tillgänglig på de vanliga sajterna där musik säljs, såsom Itunes eller cdon, så finns ju bara möjligheten att ladda ner illegalt!

Jag försökte köpa Snö av Laleh för ett tag sedan, men var då tvungen att köpa hela albumet med musik till Arn för att få den låten. Varför ska jag betala 90 SEK för ett album jag inte vill ha när jag snarare är beredd att betala 9 SEK för en låt? Jag ser inte logiken i det överhuvudtaget, det är ju som om skivbolaget ber om illegal nedladdning! Sen tycker jag det är konstigt att svenska Itunes inte har samma material som Itunes i andra länder! Jag letade efter några amerikanska artister som jag hade hört i diverse serier och filmer, men de finns helt enkelt på svenska Itunes, så då om jag vill ha dom måste jag ju ladda ner dom illegalt!

Nej, om bolagen inte följer med i den snabba utvecklingen som vi har nu, så kan de ju knappast förbjuda något om det inte finns ett fullgörligt alternativ. Så tycker jag iallafall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att lägga upp andras bilder på bloggen utan tillstånd är också olagligt.