torsdag, november 29, 2007

I Had to Have Them

Oj, ibland går det fort! Jag hann inte ens blogga om mitt fynd innan det kom hem till mig! Mie tipsade att Shopaholic hade rea, bland annat dessa underbara hallonrosa ballerinas från Hollywould! Kruxet för Mie var att hon har för stora fötter för dessa skor, eftersom de enda storlekarna som var kvar på rean var stora storlekar, vilkt såklart var en guldgruva för mig! Jag har stora fossingar och har ett helvete att hitta snygga skor som passar och inte skaver. Jag tror jag har bloggat förut om mina skavsår och dylikt, som kommer av att jag klämmer i mina fossingar i skor som inte passar. Ni kanske inte har samma problem, men det är ett problem! Nu tror ni väl att lösningen är att köpa större skor som passar? My god, jag skulle gärna göra det om jag hittade några! Vissa skoaffärer har strl 42 och uppåt, men de flesta stannar vid 41. Jag har 42 och har riktigt svårt att hitta skor, men de finns dom som har ännu större fötter och dom tycker jag ofantligt synd om (jag tycker bara lite synd om mig själv) för det måste vara otroligt svårt att hitta skor som passar. Antar att det blir att gå runt i gympadojor för deras del!

Ja, nu har jag fått det ur mig iallafall. Och vad jag skulle säga var självklart att jag slog till direkt på dessa fyndskor, helt i skinn. Jag har blivit en riktig kvalitesfetishist, det är kashmir och äkta läder högt och lågt. Men faktum är att skinnväskor och skinnskor åldras vackrare och sitter bättre, och att en kashmirhalsduk eller kashmirkofta värmer skönare än något annat. Konstläder och polyester är helt enkelt inte lika snyggt. Äkta material ska det vara!

Hmm, jag kommer ifrån ämnet hela tiden känner jag. Skorna är jättesköna, sitter som en strumpa och färgen är så otroligt härlig. Visst, det lär ju dröja ett tag innan jag kan använda dom, eftersom blask och ballerinas i skinn inte går ihop, men jag är ett stort fan av att shoppa saker på fel säsong, det är så man kan göra fynd! Och visst är det roligt med skor i andra färger än svart eller brunt? Lyser ju upp till och med den tråkigaste dag! =)

onsdag, november 28, 2007

Christy

Cookie Magazine har en söt intervju med underbart vackra Christy Turlington. Hon är gift med snyggingen Ed Burns och har två barn med honom. Roligt är att Christys syster är gift med Eds brorsa, det är ju otroligt smidigt särskilt nu i helgtider, inga problem var julen ska spenderas!

Om ni klickar på länken kan ni också få läsa varför en av Eds kompisar trodde att Christy hade förstorat brösten som bröllopsgåva till Ed... Ja, det är ju i USA, så ingenting är omöjligt! =)

Eva Green del 2


Eva Green visar varför hon är en stilikon! Så här snygg var hon på gårdagens premiär i London av The Golden Compass. Riktigt snygg vinterklänning!

All I Want for Christmas...

Jaaa, Måns och Agnes tillsammans sjungandes världens bästa julsång. Det bara måste bli bra!

Ordlös Onsdag - Hoppning

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

tisdag, november 27, 2007

Eva Green


Veckans stilikon är Eva Green, mest känd som bondbrud i senaste Casiono Royale (bästa bondbruden enligt mig). Eva föddes 1980 i Paris, av en fransk mamma och svensk pappa. Sin filmdebut gjorde hon i The Dreamers av Bernardo Bertolucci, och hon spelade även Sibylla i Kingdom of Heaven (om någon nu orkade se hela den filmen). Nu är hon aktuell i filmen The Golden Compass (mot Daniel Craig och Nicole Kidman) som har världspremiär i London idag.

Eva har modellat för Breil, Lancome och Emprio Armani och nu senaste gör hon reklam för Midnight Poison, den senaste parfymen från Christian Dior (kolla in DEN blå klänningen...). Så det är inte så konstigt att hon kan välja och vraka mellan designerklänningarna när hon ska på gala. Den knallrosa Diorklänningen bar hon på Diors Haute Couture-visning, och den är ju ett helt otroligt hantverk. Som ni ser gillar Eva dramatiska, teatraliska klänningar, och matchar det perfekt med håruppsättning och smycken. Jag gillar den röda kläningen med djup urringning i ryggen, men också den vitgrönröda klänningen från Dior, och den underbara hudfärgad klänningen hon bar på Oscarsgalan, för att inte tala om den otroligt vackra svarta klänningen med guldbroderier. Underbar. Av Eva kan vi lära oss att inte vara så rädda och bleka i våra klädval, utan leva ut lite, och ta chanser. Det är ju efter allt bara kläder!

måndag, november 26, 2007

Mera mera jul!


I helgen har jag sytt julpynt till julmarknaderna! Det är hur kul som helst, jag har verkligen saknat min symaskin! =) Det blev några julstrumpor och julehjärtan, med världens sötaste tomtenissar på. Jag skulle gärna ha några tomtenissar till hjälp att klippa ut hjärtan också, det blir lite långtråkigt.

För övrigt saknar jag Engelsmannens kamera, den tar såå mycket bättre bilder än min lilla fjant. Ja, jag saknar Engelsmannen också såklart, givetvis. =)

eller förresten, Tomten...




... så har Shopaholic rea på Luella Bartleys väska Gisele, i ljusbrunt. Hur snygg som helst. 6000 är inte särskilt mycket för en väska, eller..? Hmm... =)

Snälla Tomten...


...om du läser nu så kan jag meddela att de här fina läderväskorna numera finns för halva priset hos Red Direct. Den stora väskan i chokladbrunt skulle inte vara helt fel... =)

Fototapet


Har ni sett något så snyggt? Jag vill ha ett eget hus nu (!) och då skulle jag vilja ha en fototapet i mitt sovrum. Jag tycker det är så himla snyggt med en snygg, stor tavla på väggen bakom sängen, men när jag nu ser dessa fototapeter så inser jag ju att det skulle vara bra mycket snyggare med en hel fototapet som fond bakom sängen! Tänk dig att somna mitt i Paris med Eiffeltornet som fond, eller vakna upp mitt i en blomstrande sommaräng. =) Om jag nu skulle bosätta mig utomlands så skulle jag nog välja en riktigt vacker skogstapet, så att jag inte saknar den svenska skogen alltför mycket. Alla dessa tapeter kommer från Photowall, och ja, lite dyrt är det, men inte så särskilt dyrt om man tänker på hur mycket en fin tavla kostar (alltså en sån som man inte köper på IKEA). Det bästa har jag inte ens kommit till än, man kan nämligen ladda upp en egen bild och få som tapet! Hur coolt är inte det? Man kan till exempel ha värsta stora egobilden av sig själv på väggen, eller istället för ett gammaldags bröllopsfoto i ram, så kan man ha bröllopsfotot som tapet istället! Ni ser, jag har redan börjat planera... =)



Om man nu inte vill tapetsera en vägg med en bild, så kan man istället välja göra en egen canvastavla med hjälp av Bildoteket. Också väldigt snyggt.

lördag, november 24, 2007

When You Taught Me How To Dance

Lite soft musik såhär på lördagskvällen är ju aldrig fel. Me love Katie Melua och här är en underbar sång.

And the lights may light my way
I may even find romance
But I won't forget that night
When you taught me how to dance

Cold winds blow but above knows
Here’s you’ll find me
And I know
You’ll walk in right behind me

When you taught me how to dance
Years ago with misty eyes
Every step and silent glance
Every move a sweet surprise

Vinterdag

Solen går upp för ännu en dag, och huset har på sig sin finaste vinterskrud. Hopppas ni får en bra helg med era nära och kära. Ta hand om varandra.

fredag, november 23, 2007

Älskade Mormor

Min mormor fick en stroke i måndags. Vi var hemma hos henne på söndagen, och då var allt som vanligt, så det var verkligen en chock när mamma ringde och berättade att de var på väg med mormor till sjukhuset.

Mormor, den piggaste 82-åringen någonsin, som gör morgongympa varje morgon, som klipper sin gräsmatta i en och en halv timme i sträck, som varje dag måste göra handarbete, virka eller brodera, för att känna att hon gjort något den dagen.

Mormor, mormor, mormor.

Att se henne ligga i sjukhussängen, förlamad i höger sida av kroppen och oförmögen att prata, det är verkligen hjärtskärande. Och mormor, som alltid är chic, alltid fin i håret och alltid mån om att vad hon har på sig, har en uttvättad sjukhuströja och noppriga blå byxor på sig. Man ser att hon lider, att hon inte alls vill vara med om den här skiten, och hur frustretad hon blir när hon inte kan kommunicera med oss, för hon är helt med uppe i knoppen, men kroppen vill inte lyda henne. Vi har varit inne på sjukhuset och hälsat på henne, mamma och moster varje dag och vi andra de dagar vi orkar och kan. Igår kände jag igen gamla mormor igen, hon gjorde miner och gester som hon brukar göra, när någon har gjort eller sagt något tokigt, till exempel.

Igårkväll åkte jag och mamma till mormors hus för att hämta lite saker hon behöver, och då fick jag syn på en halvfärdig virkad duk, med garn och virknål bredvid redo för att fortsätta nästa dag. Och då började jag gråta igen, för det skär i hjärtat att veta att mormor antagligen aldrig kommer kunna avsluta den där duken, eller påbörja en annan. För även om hon kan bli bättre, och kunna gå och prata igen, så ska det mycket till för att hon ska bli så pass bra att hon kan brodera eller virka igen.

Ni, kära bloggläsare, får gärna sända en tanke till mormor, med hopp om att hon blir bättre snart. Vi hoppas så innerligt, mormor.

Heja Abbe

Om ni har lite tid över så tycker jag att ni ska gå in på Heja Abbe och läsa lite. Abbes pappa skriver bra om Abbes och familjens liv. Abbe har nämligen ett medfött hjärtfel och en kromosomavvikelse, och i bloggen får man följa med i Abbes liv.

För fyra veckor sen genomgick Abbe en hjärtoperation, men nu är han uppe på benen igen och bakar pepparkakor och sjunger bä bä vita lamm.

Även om man blir ledsen när man läser om allt som Abbe har varit tvungen att gå igenom i sitt korta liv, så är det ändå uppmuntrande läsning. Så gå in och kolla en sväng.

Sötisar


Sötaste kändisbebisarna nu!
Olive är dotter till Borat och hon den galna tjejen i the Wedding Crasher (Isla någonting... Fischer?) och sen är det River med mamma Keri Russell. (Jag gillar Olives rosa Converse! =))

tisdag, november 20, 2007

Russian Collection

Finaste nagellacken kommer utan tvekan från OPI. De har så grymt många nyanser att välja mellan, så många att det ibland blir svårt att väjla exakt vilken nyans man vill ha! =) Dagens lyxproblem kanske.

På hösten/vintern tycker jag det är väldigt snyggt med röda och mörka nagellack. Det blir en snygg kontrast mot blek hud. Jag gillar deras nya kollektion Russian Collection, där de har en hel massa snygga nagellack!

Franska Strejker

Gosh, TACK för att jag inte är i Frankrike nu!

Ni som inte vet det, så strejkar bland annat järnvägsanställda i Frankrike. Nil Nove Sub Sole som man skulle säga på latin. Inget nytt under solen.

När jag bodde i Frankrike under ett år så var strejker en del av vardagen. Första gången mina "barn" kom hem och sa att mattanterna skulle strejka dagen efter och att dom var tvungen att ha matsäck med sig, så undrade jag förstås varför mattanterna skulle strejka? Barnen hade ingen aning och inte deras föräldrar heller.

Andra gången det hände så var det liksom bara; igen, varför strejkar de nu då? Ingen visste. Tredje gången det hände så gjorde jag bara en typisk fransk axelryckning (som typ kan översättas med; jag bryr mig inte och skiter i det) och ställde mig att steka pannkakor.

Ibland när man skulle åka RER eller Metro så gick tågen inte så ofta, för då strejkade lokförarna... igen. Då var det bara att vända om och gå hem igen, för man kunde aldrig vara säker på att man skulle kunna komma hem igen under dagen.

Och nu strejkar de igen alltså. Järnvägsanställda strejkar och kollektivtrafiken står stilla i Paris. Denna gång vet jag faktiskt vad strejken handlar om; de strejkar mot ett förslag från Sarkozy att höja pensionsåldern för vissa yrkesgrupper. Det är inte så farligt som det låter. I Frankrike kan vissa yrkesgrupper gå i pension redan runt 50-55, och det förstår ju alla att det inte kommer att funka i längden, och att det är väldigt orättvist mot dom som inte har den möjligheten. Och i söndags så strejkade tusentals människor i Paris, mot en fortsatt strejk. De menar att de strejkande är privilegierade jämfört med resten av befolkningen, och jag är benägen att hålla med! Lägg gärna till lat också. Le Figaro gjorde en opinionsmätning som visade att 84% av franska folket är emot strejkerna, och tycker att Sarkozy ska genomföra reformen.

De franska studenterna har också strejkat. Jojomänsan, de har väl lärt sig att det är så man ska göra. De strejkar mot en lag som röstades igenom i somras, som ger de statliga universiteten ökad självständighet. Studenterna är oroliga för att den lagen leder till ökade klyftor mellan olika universitet och till privatisering.

Man tycker ju kanske att fransmännen borde inse att om de inte strejkade så många gånger, så skulle folk kanske lyssna på dom. Som det är nu så blir det ju bara löjligt.

Det är såna här saker som får mig att tvivla på EU. Hur förväntas vi kunna komma överens med ett land vars invånare strejkar så fort de inte får som de vill ha det? Ska vi i Sverige också börja strejka i tid och otid, för att det är så man ska göra? Nej, om det någon gång är strejk i Sverige, så betyder det ju någonting.

Det här blev ett betydligt längre inlägg än jag räknat med! Men när jag väl sätter igång så är det svårt att få stopp på mig... :)

måndag, november 19, 2007

Julpynt och Lavenderhjärtan


Man skulle kunna likna mitt rum till en tomteverkstad för tillfället. Minus alla flitiga nissar som skulle kunna hjälpa till. Det är ju smyckestillverkning som aldrig förr, samtidigt som jag syr lite lavendelhjärtan och juldekorationer. Jag har några julmarknader snart, så det gäller att ha ett bra lager med grejer. Självklart går det fortfarande bra att gå in på Miss Smultron och kika och beställa. Någon gång i veckan ska jag lägg upp några nya saker där också, bland annat julkollektionen.

Så jajamänsan, jag har utvecklat min business till textiler också! Det är något skönt naivistiskt över hjärtan och så är jag ett big fan av lavendel. Till jul passar inte lavendel så bra, så då blir det bara tyghjärtan... :)

Den uppochnedvända granen

Det senaste big thing i England är... den uppochnervända granen.

Det trodde ni inte va? Nej, inte jag heller.

Den här skönheten kommer från
John Lewis och den är såklart i plast. Jag vet inte riktigt hur det skulle funka att vända en riktig gran upp och ner..? Om någon har prövat/kommer att pröva, please let me know! I'm dying to know! :)

Ni amerikaner som läser min blogg, är det här något amerikanskt påhitt? Eller är verkligen engelsmännen så påhittiga att de hittat på det här själva? :)

Varför man nu skulle vilja ha en gran upp och ner?

Naomi Watts



Liksom förra veckans stilikon, Cameron Diaz, så är Naomi Watts en återkommande kändis här på min blogg. Jag gillar verkligen hennes stil! Jag hyllade exempelvis hennes stil när hon var gravid. Som ni märker är det fler bilder än vanligt, men det är för att hon har en sån fin stil att jag inte kunde välja vilka bilder jag skulle ta, så det får bli en överdos! :)


För er som inte känner till Naomi Watts så kan jag berätta att hon är en australisk skådespelare men född i England. Hennes stora genombrott kom i filmen Mulholland Drive, men mest känd är hon kanske för sin insats i King Kong och The Ring (1 och 2). Hon har även blivit Oscarsnominerad för sin prestation i 21 Gram.

Naomi har en förkärlek till kläder i ljusa färger och pasteller, men ibland klär hon sig även i starka färger som lila, grönt och rött. Naomis stil är elegant och enkel, men med vissa roliga detaljer eller skärningar. Hon är också duktig på att matcha smycken, sjalar och väskor med sina kläder, och jag skulle gärna byta mina väskor mot hennes Pradas! Absolut en stilikon.