onsdag, oktober 31, 2007

Hemma hos Mig

Jag är en sån som lägger märke till småsaker. Jag ser accessoarer och noterar om de passar ihop eller inte, om jag gillar det eller inte. För att vara riktigt ärlig bryr jag mig inte om de passar ihop, bara bäraren av accessoaren ser ut att gilla vad hon/han bär. Folk som går runt med samma halsband, örhängen, ringar och klockor vareviga dag och inte ens tar på sig nånting annat på fest, de är tråkiga människor, det är bara så. Live a little, om det så bara är med en färgglad ring. Svårare är det inte! Jag stirrar så pass på människors accessoarer att en del troligen tror att jag flörtar med dom, eller åtminstone har någon sjukdom. Och det kanske det är, accessoarsjukan. Men jag lider inte av den! :)

På samma sätt som jag lägger märke till accessoarer på folk, så gillar jag också att se hur folk har det hemma hos sig. Nu menar jag inte om de har vita eller röda väggar, utan jag vill se deras småprylar, det som gör hemmet just deras, inte bara en sida ur en ikeakatalog. Jag snokar alltid runt när jag kommer hem hos folk. En kompis i Linköping hade en rad med fjärilar hängandes utanför badrumsdörren och det gör hela lägenheten mer intressant. Syrran i Göteborg har också fina saker som gör att man vill titta en gång till.

Jag kan gå runt här hemma och titta på våra saker också, även sånt som andra inte riktigt skulle se. Här i England har vi inte särskilt mycket saker, jag brukar ha mycket mer saker framme i min lägenhet, men jag antar att om man har det minimalistiskt annars så framhävs de få saker man har än mer. Här nedan får ni se några av mina favoritsaker hemma. Här är det ett litet skrin som står på en broderad duk från min mormor. Jag gillar hur blommönstret går igen på de båda sakerna, även fast det inte alls är samma stil på dom.
Här är det inte spegelramen i sig, eller duken, som jag har fastnat för, utan hur ljuset speglas från ramen över duken. Fint.
Jag har mina smycken i två små tapasskålar från Indiska. Jag tycker det är tråkigt att gömma smycken i lådor eller skrin, för de är ju en så fin färgklick i sig själva!
Här har jag gjort ett stilleben med ett fat jag köpte på John Lewis. I det har jag lagt stenar från stranden i Lytham, de är mjuka och runda som bara stenar som formats länge av havet kan vara, några snäckskal fick följa med. Tre champagnekorkar från festliga tillfällen är också med!
Jag tycker den här krukan från Matalan är så fin. Jag tycker verkligen om turkost som accentfärg, och den här krukan passar mig perfekt med sin liten slitna look och fina blommönster. Jag har några kvistar däri, med prismor som fångar solen när den skiner.
Som sagt så gillar jag turkost! Det här är våra glasunderlgg som jag fyndade på rea hos Monsoon. Dom ser verkligen genomarbetade och speciella ut, och jag önskar att jag köpt fler än de fem som jag köpte.
Och så gillar jag hur min kappa ser ut som en fondvägg när den hänger på klädhängaren. Det är väl perfekt när ens kläder kan jobba extra som dekoration hemma! :)Slutligen har vi herr Buddha. Han är lite gammal och sliten. Han har följt med mig överallt sen jag var femton. Till Paris, Linköping, England och Caen. Jag är inte religiös, men ibland kan man behöva någon att prata med, och då är herr Buddha den självklara kandidaten. Amen. :)

Matthew tar av sig skjortan

Okej, Matthew McCounughuaey (ja, jag vet varken hur man stavar det eller uttalar det. Borde han inte byta namn till Matthew Smith, eller nåt sånt!?) verkar ha lite svårt att behålla skjortan på. Inte för att jag klagar (no, sir), men han har liksom oftast mindre kläder på sig än vad Britney Spears har. Och det säger inte lite! Iallafall, Matt Damon har också upptäckt att Matthew McCo... Smith har skjortfobi, och här gör han en riktigt bra imitation hos David Letterman. Måste ses! :)

Turister

tisdag, oktober 30, 2007

No more Jamie at Home

Neeeej!

Jag har längtat hela dagen efter ett nytt avsnitt av Jamie At Home. Och vad får jag reda på? Jo, att sista avsnittet sändes förra tisdagen! Suck, ingen mer Jamie för mig alltså... :(

Sofia Update

Jag antar att det är på tiden med en liten Sofia update! Det här fina kortet skickade hennes mamma igår, efter att vi pratat med varandra via web cam. Min lilla systerdotter har hunnit fylla 5 månader och kan nu nästan sitta upp helt själv. Det är kul att sitta framför datorn och titta på moster i England i ungefär två minuter, sen blir det lite långtråkigt!

De långa ögonfransarna och stora ögonen, som kan göra vem som helst avundsjuk, har hon ärvt av sin mamma! :)

Skarp Kalligrafi

Jag har många gånger stött på Skarp Kalligrafi när jag läst inredningsbloggar, och idag gick jag in på hennes hemsida och hittade en hel massa fina saker. Som ni kanske hör av namnet så skriver hon kalligrafi på alla möjliga olika ytor. Hennes specialitet är brädorna, som hon skriver några tänkvärda ord på och som sen pryder någons vägg. Jag gillar hennes stora, färgglada tavlor, med ord från kända dikter och sånger. Den rosaröda tavlan har texten från Katie Meluas Nine Million Bicycles, en av mina favoritsånger. Jag gillar också kudden med texten den bästa dagen är idag, eller kanske i morgon. Det stämmer så väl.

Fred Claus



Jag är barnsligt förtjust i julen och allt som kommer med den. Och om det är amerikansk jul så är jag ännu mer frälst. Därför gillar jag såklart amerikanska julfilmer. Denna juls storfilm är Fred Claus med Vince Vaughn i huvudrollen. Jag är inte särskilt förtjust i Vince, men om han är med i en julfilm så kan jag nog stå ut med honom, särskilt om det handlar om tomten och en hel massa nissar. Kan det bli bättre?

The White Company och Cameron

Jag fick julkatalogen från The White Company igår, och my god, dom har riktigt fina saker! Mössan och halsduken till vänster är ju bara så fina, och jag gillar speciellt att halsduken har små fickor nedtill, det är verkligen pricken över iet. Morgonrocken är helt i kashmir... så fin och säkerligen otroligt skön och därmed också extremt dyr. Det är typ som att välja mellan att köpa bil eller morgonrock. Bil eller morgonrock? Bil eller morgonrock? Hmm, svår fråga. Särskilt när morgonrocken är så fin. Tycker förresten att outfiten längst till vänster påminner en hel del om Cameron Diaz i The Holiday (love that movie!).

måndag, oktober 29, 2007

Smycken igen!



Nu finns det fler fina smycken hos Miss Smultron. Gå in och ta en titt, vettja!

Paris

Okej, Paris Hilton är på väg till en halloweenfest... Borde hon inte vara utklädd då? People säger att hon är utklädd till Creepy Waitress, men så där ser väl Paris alltid ut?

Creepy Slut borde väl förresten vara en bättre benämning på den där outiften?!




(ja, jag blir lite elak när jag är sjuk... :))

Förschylt

Här är det förkylt. Syrran var förkyld när hon kom hit och nu har jag lyckats bli förkyld också. Just nu känns det som att min hjärna är inlindad i bomull. Hoppas bara det hinner gå över till helgen, för då bär det av söderöver för bröllop! Röd näsa går verkligen inte ihop med min outfit. Jag ska försöka bota mig själv genom att ta en massa c-vitamin och dricka te, dagens första mugg blev mintchokladsmak, mumma!




Jag har gjort lite nya smycken, så jag får se om jag orkar ta bilder och lägga upp idag!




Hoppas ni har en bra start på veckan!

söndag, oktober 28, 2007

Can't stop me!

Nej, jag kan inte sluta lyssna på Rule The World, jag tycker den är så mysig. All the stars are coming out tonight, they're lighting up the sky tonight, for you, for you. Lite romantik på söndagskvällen är aldrig fel. Gå och se Stardust så får ni se själva!

Jag lyssnar lite på Leona också, så det blir inte bara Take That! :)

Reese och Jake - for reeeal!




Jaaaa! Efter mycket om och men så ser det äntligen ut som att Jake och Reese verkligen är ett par! Så här mysiga var de i Rom häromdan. De var i Italien för att pimpa sin film Rendition (som jag vill se!) och hann även med lite romantisk strosing. How cute!

Och är det inte en väska från Anya Hindmarch som Reese har under armen? Hmm, nu blev jag genast lite avundsjuk...

Violet



Lilla Violet Affleck är ju bara för söt! Hon har verkligen sin mors smilgropar och ett väldigt sinne för mode! :) Jag gillar den randiga hoodien och gråa kappan, men skorna är verkligen the icing on the cake!

lördag, oktober 27, 2007

X Factor - Same Difference


Jag har nyss kollat på X Factor, ungefär samma som Idol, och det är alltid lite kul. Skillnaden här är dock att deltagarna har en av de fyra jurymedlemmarna som mentor. Det här året har Simon Cowell grupper, Louis Walsh de äldre och plastikmonstrena Sharon Osbourne tjejerna och Danni Minogue killarna.

Allas objekt som de älskar att hata är
Same Difference, som typ är som duracellkaniner eller nåt. Väldigt cheesy, och faktiskt ganska hemska. Om ni har tid så kolla på videon ovan, det är kul! :)

Slut på besök!

Jag tror de senaste dagarna kan sammanfattas med två ord; shopping och mat! :) Primark har blivit av med lite av sitt lager och vi har blivit några (många!) klädesplagg rikare! Såklart gick vi till en hel del andra affärer, men minst 2 timmar i Primark ena dagen och en timme till dagen efter, Engelsmannen undrade lite grann vad vi höll på med... :) Vi har haft några otroligt bra dagar.

Just nu är de förhoppningsvis i Köpenhamn och får komma vidare till Sverige med sitt plan. SAS har ju kraschat ett till flygplan där, så vi hoppas att de inte behver stanna kvar på Kastrup över natten. Det har ju hänt förut, så det är ju tyvärr inte alltför otroligt... Har jag sagt förut att SAS är skit?

onsdag, oktober 24, 2007

Ett Foto i Timmen - 23 oktober


Idag tänkte jag prova Ett Foto i Timmen. Lite svårt att komma ihåg att ta ett kort i timmen, men i och med att det var en speciell dag med besökare så var det lite lättare! :)
10-11 Dagen börjar med sol och bäddad säng. Snart bär det av till flygplatsen
11-12 Lite köer innan motorvägen, men väl på motorvägen så flöt det på väl.

12-13 Vi kom till flygplatsen lite tidigare, så Engelsmannen kunde titta lite på flygplan som landade och lyfte. Mycket spännande såklart. Jag stod redo med komradion så vi hörde vilka flygplan som lyfte och landade!
13-14 Och så hör vi äntligen på komradion att de får tillstånd och landa och snart så kommer ett litet flygplan från Star Alliance.

14-15 Lite läsning och relaxing med kaffe efter flygturen. Snart bär det av till Blackpool.

15-16 Girlsen på Blackpool beach.

17-18 Blackpool och dess juleljus :)

18-19 Mat hemma. Curry och öl! :)

19-20 Engelsmannen diskar.

20-21 Och så avslutar vi dagen med lite webchat med syrran i Göteborg.

Ett Foto i Timmen

Idag är det Ett Foto i Timmen, så jag ska försöka hinna med det. Sitter och äter frukost nu och snart åker vi till flygplatsen för att hämta syster och mamma. Ska bli så roligt att ha dom här i några dagar! :)

Ha en bra dag!

p.s. Det ser ut som min Chocolate Pear Pudding blev bra, weiii! :)

Ordlös Onsdag

tisdag, oktober 23, 2007

Nigella!

Cupcakes blev som sagt ingen höjdare för mig. Platta och tråkiga.

Jag såg Nigella Express igår, och som alltid blir jag irriterad på hennes flörtande med kameran och fingrande i mat och mun, lite lätt osmakligt, men hon gör samtidigt otroligt härlig mat. Igår gjorde hon en hel massa god snabbmat, det är nämligen temat för hennes programserie. Jag fastnade för Chocolate Pear Pudding och den står nu i ugnen och jag hoppas att den blir bra när jag tar ut den, så jag har något att bjuda mina gäster på imorgon!


Jag återkommer med resultat. Om det blir något resultat vill säga! :)

Välklätt


Visst är det något speciellt med välklädda damer, när man ser att de har lagt ner tid på att se propra och ja, vara välklädda! I England och Frankrike har jag sett att folk (vissa iallafall) klär upp sig mer på helgerna, när de flanerar på stan. Jag antar att vi inte flanerar så mycket i Sverige, utan vi är antingen ute och motionsgår eller går från ett ställe till ett annat. Det känns som om andra nationaliteter är bättre på att visa upp sig!
Dessa bilder är tagna av The Sartorialist i Frankrike och Italien. Mycket snygga kläder!

Operation Chili

Jag går i väntans tider. Och allt är Jamies fel. Han tipsade om att man kunde få en fin liten chiliplanta hemma, och vem vill inte ha en fin liten chiliplanta hemma?!


Han sa att man skulle köpa en chili i affären, låta den torka och sen sätta fröna i en kruka och vänta lite, och sen voila! Så vi köpte en chili och nu försöker vi få den att torka. Det tar lång tid att torka chili, det har jag lärt mig. Hur jag ska kunna vänta på att den så småningom ska växa och få små chilis på sig, ja, det kommer väl ta flera år! Tålamod är inte min starka sida.


Jag går och skakar på chilin varje dag, för Jamie lärde oss att det kommer att låta som en maracas när fröna är torkade, och då ska man skära upp chilin och plantera tre frön i en kruka. Sen ska man vänta tills det har kommit upp tre... eh, gröna saker, och så tar man bort de två som växer sämst och låter den tredje växa sig stor och stark.


Men... vi är inte där än. Först ska chilij*veln torka.

Lite ögongodis?


Lite ögongodis är väl aldrig fel så här en vanlig tisdagsmorgon i oktober?
Dr McDreamy är ute och strosar längs med Seine i Paris och har klätt sig som en tvättäkta fransk bohem. Multo snyggt!

måndag, oktober 22, 2007

Rött är fint!



Det är dags för ett litet inspirationscollage tycker jag! Rött är fint, särskilt när det börjar närma sig jul. Finaste adventsstjärnan kommer från Cosas, liksom dalahästen och Rudolf med röda mulen. Söta roskudden kommer från John Lewis och finns i alla möjliga olika färger. Sjalen kommer från My Pashmina och passar jättebra till sköna långkoftan från Red Herring, eller till skorna och jumperklänningen från Monsoon. För att få det lilla extra kan man toppa med ett fint halsband med röda sötvattenspärlor, självklart från Miss Smultron.

Suri i rött



Suri måste ju vara kändisvärldens bäst klädda barn! Bara titta på den grymt söta, röda jackan. Rött är verkligen en färg som passar henne!:)

Gillar ocksa mamma Katies snygga halsduk.

Hårfärg




Ser man på, en blind man skulle inte se nån skillnad! :)



Vinterns Söta



Vinterns vackraste kok/bakbok måste nog vara Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Vad sägs om anistryffel, änglakola, pepparkakskola, saffransdrömmar, glöggbakade päron, ingefärs- och limetårta, kardemummatryffel, pepparkaksmuffins, mjuk pepparkaka med äppelmos och ananas, kardemummakryddade pistagenötter och saffransmarängsviss. Nån får gärna prova på den och bjuda mig på smakfest! :)

Jennifers hår då?


Okej, om jag inte kan få Scarletts hår så vill jag ha Jennifer Anistons hår. Går det bra?

Jag håller på att färga håret mörkblont med ljusare slingor, så vi får se vad slutresultatet blir, men förhoppningsvis har ni hört det sista om mitt hårdilemma snart! :) Bye bye superblondie, alltså. Och bye bye hemska utväxt också.
---------------------
Och på tal om hår, tydligen har töntrockarna Mcfly gjort en cover av Umbrella. När ska det ta slut? Ingen kan slå Mandy Moores version iallafall.

I miss DHW

Jag börjar sakna Susan i Desperate Housewives nu, särskilt efter att ha sett det klippet! :) Ett och ett halvt år utan DHW är en lååång tid!

söndag, oktober 21, 2007

Bleeding Love



Den här låten har fastnat i mitt huvud! Förra årets vinnare i X Factor, Leona Lewis med Bleeding Love. Videon är inte särskilt bra, men lten desto bättre!

Cupcakes


Okej, en läxa jag har lärt mig idag är att för att kunna göra fina cupcakes så måste man ha en form som till höger. Om man inte har en sån blir cupcaksen platta och konstiga. Så på min önskelista står en sån form ganska högt upp!

Inget VM-guld

Det blev inget VM-guld för England igår utan Sydafrika vann. Ger man iväg fem straffar, som England gjorde, så förtjänar man att förlora!

I eftermiddag håller vi tummarna för Lewis Hamilton iallafall. Jag tycker han förtjänar att vinna! :)

lördag, oktober 20, 2007

Vad tror ni?








Kan man chartra ett flygplan för att få hem alla sina väskor? Bara undrar, liksom...
Och jag älskar dem alla lika mycket!

Nice

Det känns inte alltför jobbigt att gå upp en lördagsmorgon när man möts av den här synen. Sol gör det helt enkelt lättare att le! Helgen kommer att tas upp av förberedelser inför mammas och syrrans besök, bland annat ska gästrummet utrymmas. Nu finns där bland annat tre cyklar och två resväskor, några väskor och en hel massa annat smått och gott. Ja, Engelsmannen använder gästrummet som förråd, eftersom det inte finns några förråd i byggnaden!

Hoppas ni alla har en bra helg!