fredag, augusti 31, 2007

Starta om på nytt...

Kläder överallt. Skor. Datorn måste få plats i handbagaget! Panik, måste köpa ny väska att ha som handbagage! Puh, hittade bra ryggsäck med inbyggt fack. Handduk, finns det där? Lakan, det måste jag fixa. Tandborste och tandkräm. Får inte glömma pass! Eller alla viktiga papper! Har jag batterier till kameran? Får inte glömma Norstedts Stora Franska Ordbok (aka bibeln)!

Som ni märker så är jag i färd med att packa. Igen. Denna gången går färden till
Caen i norra Frankrike ( Normandie) där jag ska vara en termin för att plugga lite allt möjligt som en del av min utbildning. Alla kanske inte vet att jag i vanliga fall studerar på Linköpings Universitet, men under det gångna året hade ett sabbatsår som jag spenderade i England, det kanske förklarar en del förvirrade inlägg tidigare. :)

De första två veckorna i Caen ska jag gå en intensivkurs i franska så att jag förhoppningsvis förstår litegrann vad föreläsarna säger. Fransmännen är ju inte direkt kända för att prata långsamt (no shit). Första natten blir det hotell, men efter det ska jag bo på ett fransk studentrum, och jag fasar lite för det! Det finns inget internet på rummet, inte heller toalett, dusch eller kök utan det får jag dela med de andra. Och inget dumt om Frankrike, men det är inte alltför hög standard på deras boende. Jag tror aldrig jag har frusit så mycket som jag gjorde det året då jag var au pair i Paris, husen blev verkligen iskalla på vintern! Nu har jag laddat upp med tjocka tröjor och raggsockor för mamma att skicka ner om det blir alltför kallt. Om det nu överhuvudtaget kan bli kallt på 9 kvadratmeter (så stort är nämligen mitt rum. Undrar om resväskan överhuvudtaget får plats därinne?). Men det är otroligt billigt iallafall, så jag ska väl inte klaga alltför mycket. Sparade pengar är bra pengar! Och om det betyder att jag har sparade pengar att resa till Paris och England så är det nog värt det! :) Imorgon är det som sagt marknad där jag säljer mina smycken, och sen åker vi mot Arlanda tidig söndagsmorgon och förhoppningsvis kommer jag fram i ett stycke i Caen någon gång under eftermiddagen. Det blir tre timmars stopp i Paris i väntan på mitt tåg, så jag ser fram emot att få insupa lite dyrbar parisisk atmosfär som jag kan få ha i minnet sen.

Så nu har alla mina vänner chans att komma ner och hälsa på mig i Caen, för ni vet ju hur sur jag blir när ni inte kommer på besök! :D På 9 kvadratmeter får man åtminstone plats med en gästmadrass på golvet för besökare (och dela toalett med andra studenter ingår i vistelsen :)) Eller så kan jag kanske möta upp er i Paris, det vore något! :)

Vi får därmed se när jag får tillfälle att uppdatera bloggen igen, och jag hoppas ni alla har tålamod att vänta på mig tills jag kommer tillbaka, det borde inte dröja alltför många dagar innan jag hittar ett internet.

Tills dess erbjuder jag en liten blåklocka, och om ni ser en ensam blomma på söndag så kan ni väl tänka på mig och sända en bön till vad ni nu tror på, om att jag hittar fram till rätt ställe. Jag kan verkligen behöva dom.

Au Revoir

torsdag, augusti 30, 2007

Slut på sommaren...


...och smutsiga fötter med det. Är ni som jag, att ni går barfota hela tiden? Jag älskar att vara hemma hos mina föräldrar, där det finns trädgård, så att jag kan springa ut och in utan skor. Det är ju så skönt att gå barfota på gräs och sand fast jag gillar inte asfalt eller grus. Det känns ju inte helt lätt att behöva ta på mig skor när jag går ut nu, men det börjar tyvärr bli alltför kallt att gå barfota. Darn.
På tal om bara fötter, ingen som har en ledig lägenhet i Caen i Normandie? Skulle vara väldigt lägligt! :)

Never Argue With a Woman

One morning the husband returns after several hours of fishing and decides to take a nap. Although not familiar with the lake, the wife decides to take the boat out. She motors out a short distance, anchors, and reads her book.

Along comes a Game Warden in his boat. He pulls up alongside the woman and says,

"Good morning, Ma'am. What are you doing?"

"Reading a book," she replies, (thinking, "Isn't that obvious?")

"You're in a Restricted Fishing Area," he informs her.

"I'm sorry, officer, but I'm not fishing. I'm reading."

"Yes, but you have all the equipment. For all I know you could start at any moment. I'll have to take you in and write you up."

"If you do that, I'll have to charge you with sexual assault," says the woman.

"But I haven't even touched you," says the game warden.


"That's true, but you have all the equipment. For all I know you could start at any moment."

"Have a nice day ma'am," and he left.

MORAL: Never argue with a woman who reads. It's likely she can also think .

onsdag, augusti 29, 2007

I want world peace and peace on earth



Ok, kolla in det här klippet och berätta för mig vad hon egentligen sa. Humor på hög nivå! :D

ERNST!


Oh My God! Vi var i Örebro och shoppade idag, och vem springer vi på om inte Örebros stolthet Ernst! Jag kan meddela att han är mycket snyggare i verkligheten och minst lika lång som han verkar i teve. Han hade en snygg ljusblå skjorta, jeans och en riktigt läcker Man Bag, molto beno. Om Engelsmannen är hälften så fräsch som Ernst runt femtio, så är jag nöjd!

Ibland är det tur att man har åror med sig!

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

tisdag, augusti 28, 2007

Dop



Lilla Pyret döptes alltså i lördags. Hon var väldigt snäll under dopet och skrek inte ett dugg, lite gnäll räknas inte tycker jag (och det är väl ändå ganska befogat att gnälla lite när farfar prästen häller vatten över huvudet på en). Pyret var så glad och satt och tittade sig omkring när farfar prästen snackade, det blir ju faktiskt långtråkigt efter ett tag. Engelsmannens kamera blev mycket mer intressant då, och att titta på allt folk som kommit till kyrkan bara för att se Pyret döpas! Coolt. Efteråt blev hon så trött, så trött och det var skönt med en liten tupplur.

Veckans Tisdagstema - Charmig

Veckans Tisdagstema är charmigt. Kaninen Ior är minst sagt charmig, med sin lilla ludna svans. En riktig sötnos.

måndag, augusti 27, 2007

Hantverksmarknad

Miss Smultron
proudly presents

Hantverksmarknad i Svennvad

1 september 2007
10-16

I Svennevad, mellan
Örebro och Norrköping på riksväg 51

Ni som inte har vägarna förbi där på lördag har förstås första tjing på smyckena på Miss Smultron. Det är bara att mejla och handla! :)

söndag, augusti 26, 2007

Svengelska

Sara snackar om svenskars engelska oförståelse. Idag frågade Engelsmannen vad det svenska ordet at mine stone betydde på engelska. Que? Det tog ett tag innan jag fattade att han menade åtminstone. De dära prickarna är inte alltid lätta att få med på rätt plats!

(Inser nu att detta inte alls är kul skriftligt, men det var väldigt kul muntligt!)

Kärlek, mat och Göteborg


Jaha, då var man tillbaks på Närkeslätten efter utflykt till Västkusten. Kärleken har åkt tillbaka till England (kan meddela att det går snabbare att flyga till Manchester från Göteborg, än det tar att åka bil till Närke från Västkusten, något att tänka på kanske!) och jag och syster yster smaskade god (eller inte) mat på McDonalds i Mariestad (passande!). Jag tog en milkshake och först var det visst slut på sugrör, men så hittade de några dammiga någonstans. Syrran skrattade länge och högt inför tanken på att jag skulle dricka (äta?) en milkshake utan sugrör. Lite roar mest.
Snart börja allvaret. Inget att skratta åt alltså.

Tata for now!

fredag, augusti 24, 2007

A Good Year


Ett litet filmtips såhär framåt höstkanten. Kolla in A Good Year, en bra mysfilm. Jag gillar i och för sig alla filmer som filmats i Provence eller Toscana, men så är ju Russel Crowe med i filmen och honom säger man ju inte direkt nej till! :) (Och att se honom köra runt i en SmartCar ger en lite flashbacks! :))

Puckade människor

Alltså... vissa människor får mig att undra över tillståndet i världen.

I Solna lät några föräldrarna sin ettåring sitta kvar i bilen på parkeringen när de skulle gå några ärenden (som ni kan läsa här). Eftersom bilen stod i gassande sol så blev det väldigt varmt, och det slutade med att polisen fick komma och slå sönder en ruta på bilen för att få ut ettåringen. Föräldrarnas försvar var att de inte hade att fattat att det skulle bli så varmt för barnet. Som om det vore okej att lämna en ettåring ensam i en bil medans man gick och handlade? Vissa människor borde inte få bli föräldrar.

Och
här kan man läsa om en kille i Örebro som har en massa giftormar hemma och som råkade bli biten när han skulle flytta en diamantskallerorm. Han kom till sjukhuset i tid, och sjukhuset fick flyga ner serum från Stockholm för 230 000 kronor. I dagens Nerikes Allehanda har de pratat med hans bror som berättade att killen inte blev biten med flit, utan att det var en olyckshändelse. Aha, men det gör ju saken mycket bättre. Brorsan berättar också att även han blivit biten och legat på intensivvårdsavdelning, men att han ändå har fortsatt att ha ormar, och att han är övertygad om att även den andra killen kommer fortsätta hålla på med ormar. Smarta pojkar det dära.

Ibland undrar jag över människor...

torsdag, augusti 23, 2007

Mormors broderier

Ni som läser min blogg vet att jag älskar att brodera, sy och göra smycken. Jag antar att mitt pysselbehov ligger i både gener och uppfostran. Mamma var hemma med oss barn när vi var små så vi pysslade ofta, särskilt till jul och påsk. Syslöjd och bild var alltid favoritämnen för mig, fast jag hade inte riktigt tålamod att göra sakerna så bra som jag ville, vilket jag ångrar nu, för nu skulle jag verkligen ha behövt de kunskaper som jag skulle ha kunnat få där på syslöjden! :)

Min moster stickade som en galning förut, fast hon har lagt ner det nästintill helt nuförtiden. Mormor kan inte spendera en dag utan att brodera lite, för då känner hon sig onyttig och som om hon inte gjort något den dagen. Häromdagen fyllde min kusin år och hon fick en duk av mormor. Jag älskar den ljust lavendelgrå linneduken och mormors broderier är som vanligt perfekta. Mormor är min förebild när det gäller broderi, för allt ska vara perfekt. Nån dag vill jag också vara så nitisk. Men mormor har inga av sina vackra dukar framme, nej, de ligger i ett skåp i väntan på födelsedagsfirande och annat, för hon hittar alltid något fel på dukarna. Något stygn som inte är helt rakt, eller någon färg som är fel. Jag tycker det är bra synd att mormor inte kan njuta av resultatet av sitt hantverk, för det är ju så vackert.

Lilla Pyret goes home

Nu är det tyst och tomt i huset. Inget bebisskrik, gurgel, skratt, rapar eller pruttar. Lilla Pyret låter faktiskt en hel del när hon väl sätter i gång. Igår åkte hon tillbaks till storstaden med sin mamma, efter några veckor här på landet. På lördag blir hon stora Pyret när hon döps, weeiii! (Visst är morgonfrillan på kortet här ovan snygg? :)

Mannen som klättrade upp i ett träd och aldrig kom ner


Jomenvisst, ibland får jag också lust att klättra upp i ett träd och aldrig komma ner igen. Ser ganska skönt ut faktiskt, men det blir nog kallt när det regnar.

onsdag, augusti 22, 2007

tisdag, augusti 21, 2007

Miss Smultron



Visst har jag snygga kompisar? Ja, ibland ska man ha tur! :) Jag visar några bilder på dom här, och om ni vill se fler smyckesbilder så är det bara att fortsätta vidare in till Miss Smultron.
UPDATE: Nu kan ni iallafall se bilder på sliden! Ibland vill min dator och jag inte riktigt samma saker, men jag vinner oftast :)

Veckans Tisdagstema - Grön

Veckans Tisdagstema är grön. Häromdagen hittade jag ett grönt löv med en matchande metallicgrön spyfluga. Vilken matching, kunde inte ha gjort det bättre själv! :)

Sara Love

Ni vet Sara från A-teens, hennes nya artistnamn är visst Sara Love. Och nej, hon ska inte bli porrstjärna utan fortsätta med sången. Fint namn, typ.

måndag, augusti 20, 2007

Hey There Delilah



Har ni hört Hey There Delilah? Då måste ni kolla in den här videon, så kul! :D

Smycken och Vänner

Vi hade det trevligt idag. Bland annat tog vi lite bilder som kommer läggas upp hos Miss Smultron. Jag har tur att ha så fotogeniska vänner, inte bara Vickan och Icca, utan även Tiger har visat upp mina smycken. Icca känner sig mer hemma framför kameran, så henne får man bara bra bilder på, men däremot kan man få lite roliga bilder på Vickan, som ni ser ovan. Fler bilder kommer senare under kvällen! :)

söndag, augusti 19, 2007

Mr Bunny söker dig

Mr Bunny är en kanin i sina bästa år. Han gillar att vara ensam och leka vuxenlekar med en boll, men helst skulle han vilja leka vuxenlekar med Mrs Bunny och upptäcka trädgården med henne. Han är väldigt kramgo och tycker om människor. Han äter allt grönt och föredrar sallad. Mr Bunny är garanterat rök- och spritfri! Är du Mr Bunnys Mrs Bunny? Han längtar!

:)

Majsminer


Så här ser vi ut när vi äter majs en lördagskväll. Pappa hade glömt majsen på grillen så det blev en lätt svart och seg majs som vi fick avnjuta, därav de lustiga minerna. Majs är gott, men jag föredrar dom nog lite mindre svarta! :)

lördag, augusti 18, 2007

Lördagsgott


En tradition här hemma är att vi äter våfflor på lördagar, det har mamma gjort ända sedan hon var liten och vi likaså alltså. På sommaren blir det färska bär till, och favoriterna är såklart jordgubbar och blåbär, gärna tillsammans med en klick grädde! :)

M by Mariah Carey

Mariah Carey ska släppa/har släppt en egen parfym. Oj, eftersom Mariah har sån stil så måste den ju lukta gott, och flaskan ser ju inte alls ut som en relik från 80-talet (är det l'air du temps som har en liknande flaska?). Mariah säger själv att hon aldrig brukar bära parfym, så det här blir den första som hon bär. Ja, det bådar ju gott... Hmm.

UPDATE: Här kan ni se bild på L'air du Temps, och här är bilden som Tiger snackar om. Döm själva.

Linköping (säg det på Östgötska)

Igår blev det en liten tripp till La Linköping. Örebro flygplats har stängt på sommaren (jo, men det är ju normalt), så närmaste bästa flygplatsen är Linköping för Engelsmannen att landa på. Hann med en middag på Harrys med Angelica innan, där jag avnjöt en pizza med kronärtskocka på, sååå gott! Blev dock lite kall efter ett tag, eftersom vi satt utomhus och det inte direkt var en varm sommarkväll (någon som upplevt mer än tre varma sommarkvällar i år?). Angelica var som vanligt solbränd och fin, och trots att vi inte har träffats på ett år så var allt som vanlig. Det är härligt med sådana vänner. På måndag blir det en liten reunion igen, när två av Linköpings-girlsen kommer till metropolen Pålsboda. Weeeiii!
Sen blev det kväller, och mörkt som om vi vore mitt i december. Flyget landade i tid och väskan hade hittat rätt också, det händer inte så ofta så det är vi glada för! Var det någon som såg stjärnhimlen igår förresten? Vi stannade mitt i de östgötska skogarna och stirrade upp på himlen, det är inte ofta det är så klart att man kan se så många stjärnor. Vackert.

Så nu är det dags för flickan på stenen i skogen att önska er alla en trevlig helg.


Trevlig helg!

fredag, augusti 17, 2007

Allure vs Harper's


Två omslag, två tidningar. Allure gick ut stenhårt med att Britney skulle tala ut om sitt liv i deras tidning, men istället togs det några bilder på en topless Britney som sedan bröt ihop och vägrade prata, och det där omslaget är resultatet. Fler än jag som tycker det ser creepy ut? Och (well) inte ser tjejen på omslaget ut som Britney direkt? Airbrush, någon?

Nej, då tycker jag att Harper's Bazaar har lyckats bättre med sitt omslag, med undersköna Kate Hudson. Classy, elegant, snyggt. Harper's brukar ju lyckas med sina omslag, och ni kommer väl ihåg det rabalder som Brittans omslag orsakade? Gosh, det känns som det var tio år sedan Brittan var så normal.

En Vanlig Dag

Bara en vanlig dag på jobbet för Angelina Jolie; hängandes genom bilrutan med två (2) pickadoler. Vaddå, brukar inte ni göra det? Hennes barn måste tycka att hon är coolast i världen, typ. Är det där förresten en ny tatuering på höger arm?

Beside The Seaside

torsdag, augusti 16, 2007

Fin Sjal

Jag blir alldeles knäsvag när jag ser den här sjalen. Ser ni de vackra detaljerna? Blommorna, bladen, färgerna, vilket otroligt hantverk... Verkligen underbar!

Vad Som Händer

Imorgon kommer Engelsmannen till Sverige. Långsamt går det, för han får spendera cirka 4 timmar på underbara Köpenhamns flygplats. Ja, när jag skriver mina memoarer så kommer Köpenhamns flygplats få ett eget kapitel, så mycket tid som vi har spenderat där. Jag tror faktiskt att snigeln skulle kunna ta sig snabbare från England till Sverige, än vad SAS gör. (Och snigeln släpar till och med på sitt hus!)Dop står på agendan, ja, det är inte vi som ska döpas, men däremot lilla Soffiproppen. Ser ni vad hon har i handen? Redan vid tre månaders ålder visar hon prov på god smak, genom att sno ett av mosters smycken. Pärlorna låter ju så roligt när man slår med handen och så glittrar och skimrar de så fint i solljuset. Vilken fashionista. Vi hoppas på att få spendera lite tid på vårt smultronställe på jorden, om bara vädret blir lite bättre. Det är nog bara sniglar och sura människor som gillar regn. Sol ska det vara. Tack.

Fina kort

Kika in hos Munters Krumelur, där finns en hel massa fina kort och sånt!

Mandy - Umbrella


Har ni tröttnat på Umbrella -ella-ella-eh-eh-eh? Think again och lyssna på Mandy Moores version av Umbrella, såååå grym!
UPDATE: Det är visst en trend att göra en cover på Umbrella! John West har gjort en, och även Mariè Digby. Min favorit är Mandy Moores, vilken är din?


(Och här kan ni ladda hem alla låtarna)

onsdag, augusti 15, 2007

Stör mig

Mon dieu. Varför envisas dom (jag vet inte riktigt vilka dom är, men lite konstiga är de) med att översätta titlar på engelska och amerikanska filmer till svenska? Nya filmen Fracture heter Bristande Bevis på svenska. Vilken film vill ni helst se, Fracture eller Bristande Bevis? För mig låter Bristande Bevis som en b-deckare (eller i bästa fall en Beckfilm), så jag skulle inte vilja se den, men Fracture låter ju bra! Sen finns Catherine Zeta-Jones senaste film No Reservations som på svenska heter Kärlek på Menyn... What? Översättarna verkar gilla kärlek, för även Jennifer Lopez film Maid in Manhattan fick kärlek i titeln, nämligen Kärleken checkar in. Oh, vad romantiskt. Sämst är iallafall filmen Swingers som på svenska heter Du, var är brudarna (nämns i Wikipedia). Vad tänkte de egentligen? Jag vägrar konskvent att säga den svenska titeln, så min favvofilm The Notebook är The Notebook, inte den lama svenska översättningen Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta. Jag ryyyser bara jag ser titeln!

Ordlös Onsdag - Silly Swedes

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

Schyffert

Har ni läst Henrik Schyfferts blogg? Jag får mig iallafall några goda skratt då och då. Till exempel kan ni få läsa vem i familjen Reinfeldt som egentligen bestämmer, och vilken känd komiker Schyffert slåss med om huvudrollen i en tecknad film. Visst måste ni bara läsa bloggen nu? :D

tisdag, augusti 14, 2007

Cameron rules


Gah! Jag tror att jag vill vara Cameron, hon lyckas med allt hon tar på sig. Så skön outfit och verkligen perfekt att resa i. Är det ett par ärtgröna skor jag skymtar? Vill ha!

Veckans Tisdagstema - Busig

Veckans Tisdagstema är busig. Ingen är mer busig än min systerdotter. Här är hon cool i bandana. Cool och busig på en och samma gång, can't beat that! :)

Fundering


Bild från: Moldy Doily

måndag, augusti 13, 2007

Amning



















Vissa har visst problem med mammor som ammar offentligt. Hmm... Linda Skugge skrev en krönika om att hon tvingades bort från bordet när hon ammade sitt barn, det störde visst de andra gästerna. Här är en bloggare som jämför offentlig amning med att killar kan gå med pungkulan hängandes utanför byxan. What? Sen när blev amning något konstigt? Det finns flera stöd för påståendet att amning är bra, och eftersom det är något vi gjort i all oändlighet så förstår jag inte what all the fuss is about? Jag hyllar de mammor som vågar amma offentligt och inte bryr sig om inskränkta människor, och som tur är så är favvo- Maggie Gyllenhaal en av de starka mammorna, så hon får vara med på bild här!


söndag, augusti 12, 2007

Trädgårdsmagi

Mina föräldrar har en väldigt fin trädgård, och ett ännu finare trädgårdsland. I trädgården och trädgårdslandet finns körsbär, plommon, äpplen, vindruvor, sallad, morot, rabarber, lök, potatis, tomater, en hel massa kryddor och en hel del annat. Så på sommaren äter vi väldigt mycket ekologisk och närodlad mat. Jag tycker det alltid är lika härligt att göra en stor sallad på sommaren, och kunna gå ut i trädgårdslandet för att plocka alla ingredienser och maten blir bra mycket godare med färska örter. Så när jag blir stor ska jag ha ett lika fint trädgårdsland. Amen.