måndag, april 30, 2007

I'm Back!

Back in England... Efter en virvelvindsturné i Sverige! Ja, så känns det faktiskt! Har hunnit med så sjukt många saker, varav att klappa syrrans bebismage och andra syrrans gullemarsvin var höjdpunkterna. Hann också med en snabbfika med Tiger, 3 födelsedagskalas (varav ett var mitt!) och gå på marknaden i lilla byn, det är grejer det. Fick fina födelsedagspresenter, både till mig och Mr M som också fyller år snart. En hotellvistelse i The Lake District var finaste presenten, och kanske blir det här vi bor. Mysigt, mysigt!

Min otur med strejker och skit på flygplatserna verkar ha gett med sig! Hur kan man annars förklara att danskarna lyckas få in en strejk alldeles mellan mina flygturer? Mhm, mellan dom, inte mitt i! Jag är sååå lycklig! :) Och när vi skulle landa i Manchester fick flygplanet flyga runt lite innan det landade, eftersom det fanns några fåglar på landningsbanan. Personalen på Manchester flygplats hade haft en fågelincident tidigare på dagen, så de ville antagligen inte riskera något igen.

onsdag, april 18, 2007

The Landlord

Vill ni fortsätta skratta? Det här är minst lika kul!

You pay now, bitch!

Flabb

Nu kanske inte alla är lika obsessed of amerikanska kändisar som jag, men att John Mayer och Jessica Simpson dejtar har väl ingen missat? Fler än jag verkar tycka att paret är söta men lite mismatched. Kolla in det här klippet och skratta, det är sjukt kul!

Försenade flyg

Jag trodde det bara var jag som sprang mellan gater på flygplatser i hopp om att hinna med plan, men så läste jag Ebba Von Sydows blogg, och hon fick springa arslet av sig (ursäkta språket) på Münchens flygplats för att hinna med sitt connectionflyg till Stockholm. Skillnaden var att hon faktiskt hade åtta minuter på sig innan gaten stängde så att hon hann, medan min gate stängdes samtidigt som planet landade. Dött lopp med andra ord, men jag försökte iallafall. Ska kanske fråga Von Sydow om det finns nåt stylish sätt att skynda mellan gater?

Jag hoppas planen är i tid på lördag iallafall, även fast det ska mycket till att missa planet till Linköping, eftersom jag har typ femtiåtta timmar att spendera i Köpenhamn! Isn't that lovely? (Not)

tisdag, april 17, 2007

Möhippa


Aha! Det är så det ska göras... Eva Longoria ska ju som bekant gifta sig i Paris 070707, och har haft inte mindre än två möhippor! Först var det Felicity Huffman som hade en möhippa för Eva, där gästerna skulle göra brudklänningar av toapapper (här är det Teri Hatcher som har en fin pappersklänning på sig), och sen dagen efter hade Teri Hatcher en möhippa för Eva!
Sorry syrran, för att du bara fick en möhippa! :) (Fast du hade en sjukt snygg klänning på dig, har sett en liknande i Topshop!)

Veckans Tisdagstema



Veckans Tisdagstema är djur, vilken lyckodag! J'aime dom lilla djuren. Vi börjar med några slemmiga varelser, men visst är grodan söt? Lilla fågel blå, här nedan, bara väntar på att få brista ut i sång...

måndag, april 16, 2007

Mera smycken



Mera smycken, vettja! Kolla in Miss Smultron... snart blir det försäljning!

Pålsboda vs Madrid

Quelle timing. Jag åker till Sverige en vecka, och då passar såklart Mr M på att åka iväg på en business trip till Spanien. Över en helg. Och hans kollega kommer flyga ner sin fru över helgen. Och vart är jag då? I Sverige. Merde. Enda gången han är på en så pass lång business trip att han är kvar över en helg, och då är det såklart den enda helgen jag inte kan flyga ut. Dubbelmerde.

Pålsboda vs Madrid? Tja, just nu är det inte ett så svårt val, jag lääängtar hem till Sverige, men annars? Hmm... Ni som vill åka på semester till Pålsboda kan förslagsvis hyra den här stugan, och de som föredrar Madrid kanske vill bo på det här hotellet. Själv stannar jag hos mamma och pappa.

söndag, april 15, 2007

Grace

Alla begår någon gång misstag, och det är då det visas vad för sorts människa man är; om man reser sig, borstar bort dammet och börjar klättra upp, eller om man liggar kvar och ojar och åmar sig.


Jag ser (hör) det varje dag på jobbet; folk som förut tjänade mycket pengar, men sen blev sjuka eller arbetslösa och står där med skulder, skulder, skulder. Då finns det två sorters människor; den ena stänger av telefonen för att undvika telefonsamtal från kreditorer, gömmer huvudet i marken och hoppas på att alla ska glömma bort honom. Den andra inser situationen; tar tag i saken, gör upp en budget på hur mycket han kan betala månadsvis och kommer så småningom vara skuldfri. Sen finns det ju såklart den tredje sorten, som tar så mycket lån och kreditkort som möjligt och sen sticker till Saint Lucia eller Antigua och lever livet. Inte mycket man kan säga om det.


Men jag tänker ju självklart inte bara på mina gäldenärer; jag tänker på folk i alla situationer som har fallit. Kan vara att de blivit underkända på prov, gjort fel på jobbet, uppträtt fel mot någon, svikit någon, fått hjärtat krossat, krossat hjärtan...

Allt handlar om hur man hanterar motgångar, hur man reser sig upp efter att man fallit.

How you climb up the mountain is just as important as how you get down the mountain. And so it is with life, which for many of us becomes one big gigantic test followed by one gigantic lesson. In the end, it all comes down to one word. Grace. It's how you accept winning and loosing, good luck and bad luck, the darkness and the light.

Philosophy

Veckans Musikvideo


I'm Barbie Girl
indeed! Jag tyckte att det var dags för en klassiker, och på något sätt har den här fastnat i mitt huvud! :)

De som inte gillar
Aqua kan ju alltid lyssna pa lite Lars. Vackert.

lördag, april 14, 2007

The Royal Breakup

Oj, oj, oj! Prins William har visst gjort slut med Kate Middleton! Det är morgonens toppnyhet på BBC News. Stay tuned for more news.... :)

onsdag, april 11, 2007

Tisdags(onsdags)tema

Veckans tisdagstema är skyltar! Bilden ovan är tagen utanför The Cavern i Liverpool, där The Beatles upptäcktes. Alla de band som uppträtt där är ingraverade på väggen utanför, och det är en hel array av kända bandnamn, och självklart är alla beatlar nämnda också.


Bilden nedan är från Blackpool, Englands försök till Las Vegas. Allt är yta yta, och en massa glittrande skyltar, Blackpool Fun Fair är inte så kul som det ser ut!

Resväskor

Visst skulle den här godbiten från Chanel passa bra som handbagage? Lagom stor och otroligt snygg! Den som behöver en större väska för att få plats med allt (o)nödvändigt (eller en ny sovsäck) kan ju satsa på godbiten här nedan. Priserna ligger runt 10 000 sek, så för oss vanliga dödliga är del väl inte så smart att köpa en sån väska, när man då inte har några pengar över för att resa någonstans (eller äta något annat än nudlar).
Alexander McQueen har designat en serie med väskor för Samsonite Black Label, och de flesta är precis så glamourösa som resväskor ska vara, men rullväskan har ett väldigt konstigt mönster, någon sa att det såg ut som revbenen på en väldigt smal modell, och det stämmer ju! Den väskan vill jag inte ha!

Isabella Rossellini modellar The Vintage Collection för Samsonite, som är inspirerad av äldre väskor. Visst skulle man kunna tänka sig Ingrid Bergman resa med de rosa väskorna?

Hår o sånt

Mon dieu! Undrar om Victoria Beckham har råkat ut för samma galna fransman som klippte mig på Toni&Guy i Paris? Hennes frisyr påminner ganska mycket om frisyren jag blev påtvingad där (hualigen). Asymmetrisk indeed.

Och jag tror Christina Aquilera har spenderat lite väl mycket tid i self tanning studion. Orange hy är aldrig särskilt snyggt. Fast hon kanske bara har ätit för mycket morötter? Hmm...

tisdag, april 10, 2007

Film i vår


Jag kunde ju inte låta bli att blogga de här bilderna på Adam Brody, han är ju bara så söt.Han kommer snart i en ny film, In the Land of Women , som också inte-längre-fullt-så-söta Meg "Botox" Ryan är med. Verkar lovande. Annars verkar det vara en vår med uppföljare; Spiderman kommer tillbaka i Spiderman 3 som handlar om hämnd, vilket också Die Hard 4 verkar handla om. Hämnd kanske man också kan kalla Jason Bournes jakt på rättvisa i Bourne Ultimatum, den tredje och sista filmen. Jag gillade både Bourne Identity och Bourne Supremacy så jag kommer nog gilla den sista filmen också. Pirates of the Caribbean fortsätter också med At World's End, och den verkar vara ungefär som de andra filmerna, ingen big surprise (men den är ju värd en titt bara för Johhny Depp och Orlando Bloom). Den som är sugen på att se mer av pluttläppen Keira Knightley, måste se Atonement, för den verkar vara riktigt bra.

måndag, april 09, 2007

Mera smycken...


Nu har jag lagt upp lite fler smycken på Miss Smultron!

Veckans Musikvideo

...är To Be Free med isländsk/italienska Emiliana Torrini. Lovely.

Betongbad

Men då! Andra kan gjuta betongbad, men när jag försöker så läcker de som ett betongsåll. Detta betongbad har Anders Lönn gjort och jag hittade det hos Flitiga Myran. Snyggt värre.


På tal om snyggt. En av mina favoritbloggare är Anna Maria Horner, jag älskar hennes tyger (som hon har gjort ett lapptäcke av, som syns på bilden här nedan). Men det jag tycker är riktigt snyggt på bilden är den magnifika trädgården, och ute/innerummet! Sånt vill jag ha!

Reese o Ava

Sådan mor, sådan dotter? Reese Whiterspoons dotter Ava är helt sjukt lik sin mamma!

BBQ


p.s. Vi grillade på både långfredagen och påskafton. Mums.

Påskankor

På skärtorsdagen kläcktes 12 ankungar, vid dammen hemma hos Mikes föräldrar. Ulliga och gulliga sprang de omkring på gräsmattan. På påskafton bestämde sig mamman för att de skulle gå vidare till stora dammen, så vi fick lyfta upp staketet så att de kunde gå över till grannen, där de fick gå igenom grannens garage (mamman valde samma väg förra året!) och ut på gatan. Förhoppningsvis kom alla helskinnade till stora ankdammen.

Färgat kök

Det har blivit dags att piffa upp köket med lite färg. Vi är så duktiga att vi har köpt färgprover och målat upp på väggen, och tur var väl det, för Daffodile White och Honeygold, som var så fina i affären, ser ut som skit när de väl kommer upp på väggen (eller ja, Honeygold är väl mer pissgul). Det svåra är också att det måste matcha den gråsvartspräckliga bänken och det rosa-vita-aprikosa kaklet (som varken jag eller Mike var med och valde, så det är inte vårt fel!). Jag är inne på att ha Walnut på väggen med fönstret och sen Sunbaked Terracotta på resten av väggarna, men Mike är inne på Sunbaked Terracotta som fond och Soft Peach på de andra väggarna. Vad tycker ni?


torsdag, april 05, 2007

Glad Påsk!

Jag önskar alla en alldeles förträffligt Glad Påsk!

Själv kommer jag spendera påsken i Liverpool och önska att jag var i Göteborg med resten av familjen. Men jag är inte alltför deppig, vi ses ju snart! :)

Snygga kläder


Titta vad många fina klänningar det finns, alldeles otroligt ju! :) I vår/sommar finns det nog en klänning som passar alla personligheter, även de som inte vanligtvis bär klänningar. De här klänningarna hittade jag på Forever 21, som även har massa med andra snygga kläder, och de verkar väldigt billiga också! Självklart tillkommer tull och frakt om man handlar från Sverige, men men... Jag önskar mig en långklänning nu, har några kortare, så en fotknölsslång, enkel klänning skulle sitta fint nu. De som inte gillar klänningar, kan ju alltid pröva den här, om någon nu vågar(förutom Chloe Sevigny såklart!).



onsdag, april 04, 2007

tisdag, april 03, 2007

My humps

OMG! Alanis Morisette har gjort en cover (parodi?) på Black Eyed Peas My Humps. Absolutely lysande. Här kan ni se originalet, om någon nu vill göra det...


I drive these scrubbers crazy
I do it on the daily
They treat me really nicely
They buy me all these ice-ys

I say no but they keep givin
So I keep on takin
And no I aint fakin
We can keep on datin
I keep on demonstrating.
My love my love my love my love
You love my lady lumps
My hump my hump my hump
My humps they got u
Shes got me spending.
(Oh) Spendin all your money on me and spending time on me

Mblem

Mandy Moore har länge varit lite av en favorit för mig (om inte för annat, så åtminstone för att hon förut var ihop med superroliga Zach Braff, ni vet han från Scrubs, ja, iallafall, hon dumpade honom och blev ihop med DJ AM (usch!), som förut var ihop med Nicole Richie (som för övrigt dejtar Joel Madden, från Good Charlotte, som var ihop med Hilary Duff förut) men som tur var dumpade Moore DJ AM. Phew!). Too much information?


Iallafall. Vad jag ville få fram var att hon designar (hjälper till lite grann iallafall) kläder för märket Mblem. Jag älskar tröjan/tunikan hon har på sig på bilden ovan, och tror att det är samma modell med med kortare ärmar, som hon bär på bilden nedan till vänster. Gillar också sextiotalsinspirerade klänningen nedan till höger!

Veckans Tisdagstema

Veckans Tisdagstema är vårtecken, och är inte skuttande lamm ett vårtecken i sig? Får mig alltid att tänka på Alla Vi Barn i Bullerbyn. Love Astrid Lindgren! Magnolian får hänga med, för nu finns den överallt i England, och våren är äntligen här på allvar!