torsdag, september 20, 2007

Te och skafferi

Torsdag 20 september, 2007

Jag var och shoppade te igår! Eller ja, först och främst var jag där för att köpa vatten och frukt, men teshoppandet kom med som en kul bonus. Inte för att jag kan dricka det här; jag har varken kastrull att koka vatten i eller mugg, men te håller sig ju ett bra tag! Skälet till att jag kollade på tehyllan var för att jag har en släkting som älskar karamellte, och sedan det slutade säljas i Sverige så har vi bara kunnat hitta det i Frankrike. Tyvärr verkar det inte finnas här heller längre, men istället hittade jag en hel del andra tesmaker. Slutligen fastnade jag för Thé Pomme Caramel; alltså karameliserade äpplen och Thé Menthe Chocolat; mintchokladste! Mintchokladsteet luktar verkligen mint, jättegott! Jag såg också mitt före detta favoritte kaneläpple, men köpte inte det. Börjar ångra mig lite smått nu, vet någon om det finns i Sverige? Sen fanns förstås päronteet. Är det någon som kommer ihåg kvällar i Fourqueux med choklad- och päronkaka och päronte? Mumma.

En bra sak med att det blivit kallare är att jag kan ha mitt skafferi utomhus nattetid, på så sätt är det nästan som ett kylskåp, i alla fall några timmar om dygnet.

mitt skafferi

Jag blev förresten jätteglad idag, när jag fick min mobilräkning. Den var jättebillig och jag var förvånad eftersom jag ringt ganska mycket med den… men sen såg jag datumet, och då var det en räkning fram till dess att jag åkte till Frankrike. Aha. Nästa räkning kommer alltså inte bli lika rolig.

3 kommentarer:

Akira ♥ sa...

Skafferi, lyxigt värre ;)

Tiger sa...

Diggar skafferiet!

Å du! Det har nog knappast undgått dig att jag kommer ihåg kvällarna i Forqueux med päronchokladkaka o päronte!! Åååh, det är ett av mina starkaste minnen! Gud vad jag kan längta tillbaka till bubblan ibland!

Miss Marie sa...

ni diggar mitt skafferi alltså? jag gillar väskan iaf, känner mig väldigt fransk när jag går på marknad med den! :)