tisdag, september 04, 2007

I U-landet Frankrike

070904 Tisdag

Dags för första dagen i franska skolbänken. Jag har hamnat i gruppen för de näst sämsta eleverna och jag känner mig ganska hemma där. Det är en massa tyskar där, några finländare, spanjorer, engelsmän och en amerikan. Dagens aha-upplevelse var att jag upptäckte att även toaletterna på universitetet saknar sitsar, det är endast handikapptoaletten som har sits, och det är det enda som skiljer dem åt. Betyder det att alla svenskar är handikappade? Engelsmannen sa att han faktiskt varnat mig för att fransmännen är ociviliserade, men inte trodde jag att jag skulle hamna i ett u-land! Efter den sista lektionen ska jag försöka koppla upp mig till Internet, men jag har inte alltför höga hopp om att lyckas, tyvärr. Håll tummarna. Amerikanen var väldigt förvånad över avsaknaden av Internet på rummen, och jag kan inte annat än att hålla med. Internet är ju inte direkt en nyhet, och det är en väldigt stor del när man studerar, så det är otroligt konstigt att vi inte har tillgång till det på rummet. Sa jag förresten att Frankrike är ett u-land?

På gråtfronten då? Ja, jag snyftade lite grann imorse, men sen har jag varit så upptagen med lektioner så jag har inte hunnit tänka på att gråta. Jag antar att det kommer ikväll istället.

Jag har också stiftat bekantskap med det franska skolköket… mon dieu. Eftersom vårt gemensamma kök saknar kyl och frys så antar jag att det är meningen att vi ska äta alla våra måltider där? Ja, inte vet jag. Idag kunde vi välja på flottig pizza, pommes frites och lite annat smått och gott. Mums. Jag har alltså ingenstans att ställa frukostjuicen eller mjölken. Eller ost eller grönsaker för den delen. Det finns i alla fall en mikro i köket, men vad jag ska göra med den utan att värma upp mat som varit i kyl eller frys innan, det vete faen.

Nu har jag i alla fall lyckats få igång trådlösa Internet i ett rum i skolan, men jag kan inte ladda alla sidor och rätt som det är försvinner anslutningen.

Sa jag förresten att Frankrike är ett u-land?

p.s. Ni får ursäkta att mina inlägg ser så tråkiga ut, men jag kan tyvärr inte ändra varken färg eller stil eller få in ett kort. Frankrike ÄR ett u-land!

5 kommentarer:

Anonym sa...

men vännen..det låter ju hemskt, men fixar du första veckan så fixar du andra o sen har du vant dig. Du e stark o grejar det här Marie! Kramar Pernilla

Anonym sa...

Brukar titta in här på din blogg och vill bara säga att den är så kul att läsa för "mammalediga jag" i Sverige...! Följer dina äventyr med spänning, det är som en underhållande bok.. :-)Kul att få lite inblick i hur det är i Frankrike och det låter inget vidare förstås..! Hoppas att det blir bättre!:-)
Mvh
Kat

Akira ♥ sa...

Du... sa jag att jag redan saknar dig? Skit i u-landet o kom hem vettja ;)

Va kul att okända följer ditt äventyr syrran!

Miss Marie sa...

tack för alla vänliga ord! :)

Anonym sa...

Hej där lovely! Jag som inte brukar skriva bara måste göra det nu... Det handlar ju om mat, och jag förstår dig! Fy faan för att ständigt behöva plåga i sig onyttig mat, nej hualä, det skulle inte funka för mig. Och varken kyl el frys på det gemensamma köket, vad f___n tänker de med?!?! Om inte bilen får bensin... Och om inte bilen får RÄTT bensin... Nej, det kan verkligen inte förbättra situationen. Hur det än blir så är du en erfarenhet rikare, klämkäckt, men f__n så sant.

Puss & Kram vännen /Iccan