onsdag, september 19, 2007

Brända bilar och cirkusartister

Onsdag 19 sep -07

Jag har tidigare skrivit om hur bra fransyskorna är på att använda smycken och sjalar för att lyfta en outfit. Något annat de är bra på är att klä sina barn. Jag har aldrig sett så välklädda småbarn förut! Det är mycket mönster och de är väldigt bra på att mixa olika mönster men i liknande färger. Här ser man inga barn i tröjor med ”roliga” tryck eller Mimmi Pigg-klänning, utan det är randigt, blommigt, prickigt, nästan lite gammaldags typ. Trés chic, utan tvivel. Sen är det ju förstås en helt annan sak vad barnen har på sig när de blir äldre och bestämmer själva, inte alltid så trés chic. Och fransmän… nja, det räcker väl med att säga att det finns en klick välklädda herrar, resten har för korta byxor och fula skor.

Jag ha förresten fått rapport om läget i Rennes. Amerikanskan som gick i samma klass som jag i intensivfranskan, ska plugga där i ett år. Där finns inte heller toalettsitsar och duscharna är sunkiga, men de har ett kylskåp i köket och det bästa av allt är att hon kan få Internet på studentrummet för bara 20€ i månaden. Prisvärt värre. Kanske något för Caen universitet att ta efter? Jag antar att vi måste bränna några fler bilar för att få det…

Den här bilen står på parkeringen utanför skolan


Och förresten, mina Parisflickor! Vid Louvren, om man kommer ur metron, visst finns det en uppochnervänd pyramid där? Jag är 100 % säker på att jag har ett kort hemma på några cirkusartister som tvättar den inuti, med linor och allt. Visst har jag väl inte drömt det? Men jag kunde inte hitta den någonstans när jag var där i helgen! Hjälp mig, inte är jag väl tokig?

Inga kommentarer: