fredag, augusti 31, 2007

Starta om på nytt...

Kläder överallt. Skor. Datorn måste få plats i handbagaget! Panik, måste köpa ny väska att ha som handbagage! Puh, hittade bra ryggsäck med inbyggt fack. Handduk, finns det där? Lakan, det måste jag fixa. Tandborste och tandkräm. Får inte glömma pass! Eller alla viktiga papper! Har jag batterier till kameran? Får inte glömma Norstedts Stora Franska Ordbok (aka bibeln)!

Som ni märker så är jag i färd med att packa. Igen. Denna gången går färden till
Caen i norra Frankrike ( Normandie) där jag ska vara en termin för att plugga lite allt möjligt som en del av min utbildning. Alla kanske inte vet att jag i vanliga fall studerar på Linköpings Universitet, men under det gångna året hade ett sabbatsår som jag spenderade i England, det kanske förklarar en del förvirrade inlägg tidigare. :)

De första två veckorna i Caen ska jag gå en intensivkurs i franska så att jag förhoppningsvis förstår litegrann vad föreläsarna säger. Fransmännen är ju inte direkt kända för att prata långsamt (no shit). Första natten blir det hotell, men efter det ska jag bo på ett fransk studentrum, och jag fasar lite för det! Det finns inget internet på rummet, inte heller toalett, dusch eller kök utan det får jag dela med de andra. Och inget dumt om Frankrike, men det är inte alltför hög standard på deras boende. Jag tror aldrig jag har frusit så mycket som jag gjorde det året då jag var au pair i Paris, husen blev verkligen iskalla på vintern! Nu har jag laddat upp med tjocka tröjor och raggsockor för mamma att skicka ner om det blir alltför kallt. Om det nu överhuvudtaget kan bli kallt på 9 kvadratmeter (så stort är nämligen mitt rum. Undrar om resväskan överhuvudtaget får plats därinne?). Men det är otroligt billigt iallafall, så jag ska väl inte klaga alltför mycket. Sparade pengar är bra pengar! Och om det betyder att jag har sparade pengar att resa till Paris och England så är det nog värt det! :) Imorgon är det som sagt marknad där jag säljer mina smycken, och sen åker vi mot Arlanda tidig söndagsmorgon och förhoppningsvis kommer jag fram i ett stycke i Caen någon gång under eftermiddagen. Det blir tre timmars stopp i Paris i väntan på mitt tåg, så jag ser fram emot att få insupa lite dyrbar parisisk atmosfär som jag kan få ha i minnet sen.

Så nu har alla mina vänner chans att komma ner och hälsa på mig i Caen, för ni vet ju hur sur jag blir när ni inte kommer på besök! :D På 9 kvadratmeter får man åtminstone plats med en gästmadrass på golvet för besökare (och dela toalett med andra studenter ingår i vistelsen :)) Eller så kan jag kanske möta upp er i Paris, det vore något! :)

Vi får därmed se när jag får tillfälle att uppdatera bloggen igen, och jag hoppas ni alla har tålamod att vänta på mig tills jag kommer tillbaka, det borde inte dröja alltför många dagar innan jag hittar ett internet.

Tills dess erbjuder jag en liten blåklocka, och om ni ser en ensam blomma på söndag så kan ni väl tänka på mig och sända en bön till vad ni nu tror på, om att jag hittar fram till rätt ställe. Jag kan verkligen behöva dom.

Au Revoir

5 kommentarer:

Tiger sa...

Näemen va!? Va bra att man hänger med, inte! Är det REDAN dags för dig att åka!? Jag åker med flyget imorgon, vilket otur att det inte var samma dag vi skulle vara på Arlanda. Jaa men du, det ser ju ut som att jag får ta o komma o hälsa på dig! Shiit, nu har jag snackat mycket så jag måste börja göra nåt åt saken, eller hur! Du anar inte hur avis jag är på dig för att du ska få uppleva frankrike igen, men samtidigt vet jag ju precis hur skit man kan tycka att det där landet är när man väl är där, vecka efter vecka! Jag tror o hoppas att det kommer gå hur bra som helst för dig, iaf! Finns det nån vanlig adress man kan skicka brev till dig på då? Ifall du får lite svårt o komma åt internet!? Jag tänker på dig min älskade vän. Love you! Å du... hälsa Paris från mig!!! *drömmer mig bort*

Akira ♥ sa...

Saknar dig redan!

Anonym sa...

When some one searches for his required thing, so he/she wishes to
be available that in detail, thus that thing is maintained over here.


my blog post: christiane amanpour

Anonym sa...

WOW just what I was looking for. Came here by searching for 11876

Feel free to surf to my page; 23930
My web page :: lawsuits

Anonym sa...

It's a relief that I managed to come across blogger.com: it has the knowledge I was really searching for. You've made an eхcellent resource and it's clear you possess a detailed understanding of the issue. Thanks to your wealth of information, I've fіgured out
a whole lot more about the topic and wіll be coming bacκ for more.


my website; azitromycin