måndag, juli 23, 2007

Lapptäcke

Jag har alltid fascinerats av lapptäcken. Vissa är otroligt fula, andra vackra, men alla väldigt svåra att göra. Jag kommer ihåg när jag försökte gör ett babylapptäcke på syslöjden i skolan. Jag hann inte klart och det halvfärdiga lapptäcket ligger numera i någon garderob. Väldigt långt inne i garderoben! Jag gillar tygerna ovan, från Grand Revival Design och jag skulle absolut inte säga nej till ett lapptäcke med de tygerna, jag tror det skulle passa min shabby chic stil, men Engelsmannen skulle nog få krupp! Jag tror tyvärr det är svårt att hitta sådana fina tyger i Sverige, det krävs nog att man befinner sig i lapptäckstokiga USA för att man ska kunna hitta riktigt fina tyger. Jag gillar också väskan, klänningarna och påsarna nedan. Nu gäller det bara att hitta lite fina tyger... :)


foto: http://www.grandrevivaldesign.com/

2 kommentarer:

Akira ♥ sa...

Du får låna min skiva o kniv så ska du se att du kommer få ett jätte jätte fint lapptäcke!! PUSS

Annette - MyRoseValley sa...

Du kan enkelt beställa tyger från Fat Quarter Shop eller andra online butiker på andra sidan Atlanten. Super nice. Det finns färdigskurna lappar som kallas Charm packs för dryga 10 dollar (ska du göra ett lagom stort täcke att ha i soffan kan du behöva två Charm Packs), Fat Quarters som är en fjärdedel av en dryg meter som man kan klippa i bitar sen själv. Allt i reedan kordinerade paket från olika tygkollektioner likt den som du har på bilden. Jag föreslår Lecien, Cath Kidston, Tanya Whelan eller liknande designer me dsamma stil. Inte allt för dyrt. Mycket bekvämt. Leverans inom en vecka. Sen följer du bara instruktionerna hos Diary of a Quilter - How to make a quilt och vips har du ett alleles eget lapptäcke på ett kick.Jag brukar ibland bara använda fleece som baksida, då blir täcket mjukt o gosigt och et är lite enklare än att hålla på med massor av tyglager på maskinen.

Vet inte riktigt hur jag hamnade här men det var kul att kika in. Vet inte ens om du fortfarande är intresserad av att skap ett eget täcke men men. Jag började för ett drygt år sedan och precis som du trodde jag att det var svårt. Det är det inte. Bara gör det. Ställ frågor om du vill veta mera. Jag hjälper gärna. :D
Annette - My Rose Valley
Lapptäcksbesatt kreativ fröken med virknålen i ständig aktion.