torsdag, augusti 31, 2006

Go go, Miss Pallot

"For every man who wants to rule the world
There'll be a man who just wants to be free
What do we learn but what should not be learned?
Too late to find a cure for this disease

And so, everybody's going to war
But we don't know what we're fighting for
Don't tell me it's a worthy cause
No cause could be so worthy
If love is a drug, I guess we're all sober
If hope is a song, I guess it's all over
How to have faith, when faith is a crime?
I don't want to die

If God's on our side, then God is a joker
Asleep on the job, his children fall over
Running out through the door and straight to the sky
I don't want to die"

-Nerina Pallot

Me like!

Jag fullkomligt älskar Vera Wangs nya parfym, den doftar alldeles himmelskt! Saken blir ju inte sämre när flaskan ser ut som en glamourflickas allra våtaste dröm, komplett med krona och allt.

Annan sak jag vill ha är Lisa Miskovskys nya platta, Changes. Det ser dock ut som om det dröjer innan den släpps i England, men till dess kan jag ju njuta av parfymen. :)

Första dagen i England

Det regnar i England. Det har det gjort hela dan. Först riktigt ösregn, vilket jag bara vägrar gå ut i, så när det slutade att regna skyndade jag mig ut... Och vad händer då? Jo, det börjar regna. Inte sånt där ösregn, och inte ens riktigt regn, utan bara små, små pisstänk, men som blir väääldigt många efter ett tag. Och eftersom det är såna små pisstänk, så tar man inte upp paraplyet, utan tänker att det ju snart går över... vilket det inte gör, och när man inser det är det försent att ta upp paraplyet eftersom man redan då är blöt. Kontentan? Gå inte ut om det finns en risk att det ska börja regna! (Vílket betyder att man i så fall aldrig skulle kunna gå ut i England... så min slutsats kanske inte funkar i alla fall, men säkerligen i några fall... det tror jag absolut.)

Förresten, inte nog med att de kör på fel sida av vägen i England, även nyckelhålen vrids åt fel håll. Hur dumt är det på en skala? Och hur dumt är det att jag fortfarande inte fattar, utan fortsätter att vrida åt rätt håll... stupid.

På tal om stupid, idag när jag var och handlade, så sa kassörskan:
- Dojudnidanihilpwitdapakking?
- Eeehh, sorry?
- Do you need any help with the packing?
Vad svarar man på det? Ja, kan du hjälpa mig att packa mitt duschdraperi, tidning, strumpbyxor och te? Det skulle ju vara jättebra, eftersom jag inte har en aaaaning om hur man packar själv. Jävla lata engelsmän. Stupid.

Lämnade också in mitt CV hos Mothercare. Japp, stämmer, det är en affär där man kan köpa allt som har att göra med graviditet och, tja, modervård helt enkelt. Hursa? Om jag kände mig malplacerad när jag gick in där? Nej, varför i hela fridens namn tror ni det... :)

onsdag, augusti 30, 2006

hela vägen fram...


Så nu är man i England ett tag framöver. Mister M:s lägenhet syns på bilden ovan, fast så där fint har jag aldrig sett det! :) Om det är nån som funderar på att hälsa på så kan ni gå in på http://www.visitpreston.com och få lite mer info om stan... Visst är ni spända?! :)

Lyckades förresten komma till England utan några missöden som helst! Inga förseningar, inga borttappade väskor, ingenting! Ja, förutom några otrevliga danskar, men hey, det är sånt man får räkna med.

Bye bye!

tisdag, augusti 29, 2006

snyggast i världen?

Jag måste ju bara undra om inte de här pinglorna är de snyggaste i världen? Om man nu nån gång får gå på en röd matta, så är det nog så där man ska se ut. Frågan är ju om man kan välja vem av Charlize Theron och Katherine Heigl som är snyggast... men jag tror nog att vi alla kommer fram till att det är dött lopp. Att man får vara så där snygg alltså, det borde ju vara brottsligt...

Jag är så AVUNDSJUK!

Okej, jag är medveten om att jag framstår som värsta gnälliga bitchen... och det står jag för! Nästa gång NÅGON säger nåt i stil med att våra svenska kungabarn har det jobbigt för att dom aldrig får vara i fred... HA! Stackars små rika barn som får precis allt dom vill ha!


Nu ska visst Kronprinsessan Victoria börja läsa på Utrikesdepartementets diplomatprogrammet... Ja, detta efter då att ha studerat franska i Angers, plugga på Yale och praktisera i två omgångar vid FN i New York och på svenska ambassaden i Washington. Efter det praktiserade hon på svenska exportråden i Berlin och Paris , ja, plus att hon gjort massa resor runt om hela världen för att "marknadsföra" Sverige... yeah sure.


Och så stackars lilla Carl Philip som nog känner sig lite seg. Han har ju bara pluggat två år på en privatskola i Connecticut, gjort lumpen o sen pluggat två år på nån reklamskola... där han som examensarbete fotograferade hjälpsökande personer från Stockholms city vid Sankta Claras församling... tror säkert dom uppskattade att nån tog kort på dom när de tiggde mat!!! Särskilt en prins... Och nu ska han praktisera på den otroligt ansedda fototidningen National Geographic i Washington... Stackars lilla rika prins? I don't think so!




Så kommer ju såklart turen till prinsessan Madeleine, som inte kommer undan. Hon har ju spenderat en höst i London för att... ja, festa kanske? Nej jutsja, studier i det engelska språket var det ja. "I would like a cosmopolitan, please." Sen har hon spenderat våren i New York för att prktisera på UNICEFs huvudkontor. Det gjorde hon för att hon har sånt engagemang för utsatta barn i världen... jajustja, ja, hon har sånt stort engagemang, såklart. Nu i höst ska hon arbeta på World Childhood foundations huvudkontor i Stockholm. Ja, eftersom hon har ett så STORT intresse för utsatta barn. Gäsp.

Stackars lilla rika kungabarn? I don't think so.



Bond


Too blond for Bond? Inte för min smak! Jag ser iallafall fram mot nya bondfilmen... :)

fredag, augusti 25, 2006

Det är vackert.




Det är något vackert med kärlek. Oavsett om det är hollywoodkärlek eller helt vanlig jag-vill-mysa-med-dig-kärlek. Kärlek när man inte kan vara ifrån varandra, och när man är nära varandra inte kan låta bli att röra vid varandra. Kärlek som gör en glad, kärlek som gör en till en bättre människa. Kärlek som gör livert värt att leva.

Brittan


Alltså, jag lovar, jag har inget emot Britney Spears. Hon är en jättebra sångerska och entreprenör. Men hon behöver ju inte klä sig som en femåring för det! Hon är snuskigt rik (om än gift med världens värsta golddigger), så nog borde hon ha råd att titta sig i spegeln innan hon går utanför dörren? Jag vet, jag vet, hon är en gravid småbarnsmamma... men hon har nannies och livvakter som tar hand om Sean Preston den mesta tiden, så inte ens det kan hon skylla på. Somebody give that girl a stylist!

han som kallar mig Miss Marie...

...är på väg till mig. Vilken lycklig värld vi lever i.

soundtrack of my days

Snart bär det av ifrån Sverige, och som vanligt är min mp3 fullpackad med bra musik. Första veckorna i Paris var "Standing Still" med Jewel på repeat, och den här gången har jag på känn att Kelly Clarksons "Breakaway" kommer vara favoriten. Sången och orden gör mig alldeles glad och upplyft, och det kan vara bra när man är långt hemifrån...

"Grew up in a small town, and when the rain would fall down, I'd just stare out my window. Dreaming of what could be, and if I'd end up happy. I would pray.

I'll spread my wings and I'll learn how to fly. I'll do what it takes til' I touch the sky. And I'll make a wish, take a chance, make a change, and breakaway.

But I won't forget all the ones that I love."

posh! nopp.


Ja, jag vet inte om det är jag som börjar bli onödigt pryd, men varför envisas Victoria Beckham med att alltid visa sina bröstvårtor? Tycker hon det är snyggt? (Ve och fasa, hon och Mariah Carey kanske har samma stylist!) Eller är det så att hon ser sig själv som en sån stor thinspirate, att hon försöker bli en skyltdocka!? Ja, så måste det nog vara. Nu ska hon visst få ett eget modeprogram i engelsk tv också, eftersom hon är en så stor engelsk modeikon (!!!!). Inte undra på att de engelska stackars människorna klär sig så dåligt...

torsdag, augusti 24, 2006







Jewel

Måste ju passa på att tipsa om en superbra platta, nämligen Jewels nya "Goodbye Alice in Wonderland". Eller ja, ny och ny, den kom ut i maj, men den är verkligen jättebra. Texterna är som vanligt mitt i prick.

"The stars are bright, might make a wish, if I believed in that shit. But as it is, I might watch TV, cause it's nice to see people more messed up than me."

"Because what's love, but an itch we can't scratch, a joke we can't catch, but still we laugh."




Men det kanske finaste av allt är nog dedikationen till hennes pojkvän:

"For TY, because in a world of fiction you are a truth I can believe in."

Är inte det sött om nåt?

min passion...

Ni som känner mig väl vet att jag har en stor passion för allt som glittrar, är glamouröst och flärdigt. Detta är ju nåt jag får utlopp för när jag gör mina smycken. I Sverige finns det ju dock inte särskilt många affärer som stillar ett glamourhjärtas begär. Som tur är finns det andra ställen på jordklotet där dom är bättre på det. I ett hörn på en gata i Liverpool så hittade jag The Bead Shop. En glamourflickas paradis; alla möjliga slags pärlor sorterade efter färg och nyans, plymer, väskor och allt möjligt smått och gott. Om jag hade haft tid skulle jag ha kunnat gå runt där en hel dag. Gissa om The Bead Shop är en av de första ställena jag kommer att besöka när jag åker tillbak till England nästa vecka. Me like!

onsdag, augusti 23, 2006

Mina Smycken




Måste ju bara
göra lite reklam
för mina smycken...







coola celebrities


Tänkte orda lite om mina mest coola celebrities. Det finns många celebrities, men inte särskilt många av dom har nån slags coolhet över sig, överhuvudtaget!


Vi börjar ju såklart med den coolaste av de coola, nämligen Liv Tyler, som, enligt mitt tycke, antagligen är den snyggaste kvinnan i världen. Klart hon finns med på min lilla lista!


Sen har vi såklart den vackra Miss Johansson, Scarlett herself, som är typ den enda som passar i rött läppstift. Bara det ger ju cred!


Och sen måste förstås Maddox Jolie-Pitt finnas med... finns det egentligen någon coolare kille? Svårt att tro det.





Och så avslutar vi med Kate Hudson och hennes otroligt söta Ryder (det är en kille, för er som undrar...). Eftersom jag fullständigt älskar How To Loose a Guy in Ten Days så är det klart att Kate är med på min lista!

Första gången...



Efter påtryckningar från Theresa har jag bestämt mig för att börja blogga...

Kommer antagligen mest skriva om onödiga, men ack så ljuvliga saker i livet. Typ kändisar, tingeltangel och annat smått och gott som gör livet värt att leva. Just nu är den största fråga i mitt liv; hur undviker man att få tovor i håret? Beats me.

Men, jag är glad att jag inte ser ut som Britney Spears iallafall. Somebody give that girl a stylist!