tisdag, oktober 17, 2006

Apropå ingenting; Madonna har visst adopterat en liten pojke från Malawi, och nu har några människorättsorganisationer fått dåndimpen och protesterar mot det. Hmm...

Jag kan förstå att dessa grupper protesterar, eftersom utlänningar i vanliga fall inte tillåts adoptera från Malawi men att Madonna undantogs från den lagen. De menar att man måste tänka på pojkens bästa, och eftersom hans far fortfarande är i livet och bor i Malawi så borde pojken ha det bäst hemma hos sin far. Men är det verkligen så?

Nu vet inte jag någonting alls om hur livet ter sig för en normal människa i Malawi, men jag gissar, att eftersom pojkens far gick med på adoptionen, så måste han ha tänkt på pojkens bästa, och trott att pojken skulle få det bättre hos sina adoptivföräldrar. Att pojken inte automatiskt har det bättre hos sin biologiska far. Och ärligt talat, vem skulle inte vilja vara adopterad av Madonna? Visst, det blir ju en helt otrolig omställning för pojken; att bli slussad runt jorden i privatplan när han kanske aldrig förut suttit i en bil, men hans förutsättningar i livet måste ju på alla sätt ha ökat.

Jag tycker det är bra med adoption, och att Madonna väljer att adoptera. Något som inte är lika bra är att det verkar som adoption är den senaste trenden i Hollywood; förut skulle alla ha små hundar men nu ska det vara ett adopterat barn på armen istället. Så se upp, snart kommer Paris Hilton med ett helt adopterat barnhem på armarna. Vänta bara.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mkt pengar fick den stackrs pappan av Madonna då??? Och varför skulle det vara ett bättre liv att åka privatplan runt hela jorden med barnflicka och livvakter runt sig hela dagarna?? Då kanske det är roligare att gå på elefantjakt med polarna barfota! *funderar* /Sis A

Tiger sa...

madonna hade ju liksom kunnat byggt en hel by åt de där folket istället...

o kanske adopterat ett barn som är hemlöst PÅ RIKTIGT...

Anonym sa...

men hon håller ju på att bygga ett barnhem för hemlösa i malawi... var ju därför hon var där...

o att gå på elefantjakt hungrig o törstig är nog inte så skoj...
-M

Anonym sa...

"Hon köpte
babyn för
20 miljoner"
Aftonbladets rubrik idag...
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,913110,00.html

Aftonbldetr skriver oxå i en annan artikel: "Precis som sin idol vill nu Britney adoptera ett barn från Afrika"

Först var det smådoggar man skulle ha på armen o nu är det en liten negerunge! /Sis A

Anonym sa...

EXPRESSEN SÖNDAG 22 OKTOBER 2006

- De sa att Madonna skulle ta hand om min son, att han skulle få en utbildning och sedan skickas tillbaka till mig, säger Yohane Banda.

- Jag ser ingen anledning till att jag skulle ge bort min son när jag kan ta hand om honom själv.
____________
Hmm... blev han lurad, lr fick han bara för lite pengar? /Sis A